×
سیاسی
شناسه خبر : 188156
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/21 ساعت 18:33
اجرای توافقات امنیتی ضامن ثبات ایران و عراق است/تهدیدی از عراق متوجه ایران نخواهد بود

پزشکیان در نشست مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر عراق:

اجرای توافقات امنیتی ضامن ثبات ایران و عراق است/تهدیدی از عراق متوجه ایران نخواهد بود

رئی سجمهور با اشاره به توافقات امنیتی میان ایران و عراق گفت: اجرای دقیق و کامل این توافقات ضامن تقویت ثبات و امنیت در دو کشور به خصوص در مناطق مرزی خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس جمهور دیدار امروز خود از عراق و رایزنی‌ها با مقامات عالی این کشور را فرصتی مهم برای مرور آینده مورد نظر دو کشور دانست و گفت: امروز برای بنده روز بسیار خوبی بود و حتما در بازگشت به ایران، نتایج رایزنی‌های امروز با برادران عراقی‌ را به طور جدی دنبال خواهم کرد و در صورت بروز مشکل نیز با همکاری جناب آقای السودانی آن را رفع خواهیم کرد.

مسعود پزشکیان در نشست مطبوعاتی مشترک با آقای «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق، ضمن ابراز خرسندی از اینکه اولین سفر خارجی وی به مقصد همسایه دیرین و مسلمان عراق انجام شده، تصریح کرد: خرسندم که قبل از حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به عراق آمده‌ام تا با برادرانم در دولت این کشور توافقات صورت گرفته از قبل را مرور و 14 سند همکاری جدید نیز به امضا برسانیم.

رئیس جمهور موقعیت مهم ایران و عراق در جغرافیای جهان را فرصتی بزرگ در کانون اتصال سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا دانست که در رایزنی‌های صورت گرفته با مقامات عالی عراق به طور جدی مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد در برنامه جامع راهبردی بلندمدتی که دو کشور توافق کرده‌اند تدوین کنند، به این مسئله به طور شایسته پرداخته شود.

 پزشکیان همچنین به توافقات امنیتی میان دو کشور اشاره و اجرای دقیق و کامل آن را ضامن تقویت ثبات و امنیت در دو کشور به خصوص در مناطق مرزی عنوان کرد و گفت: اجرای کامل این توافقنامه، نقشه دشمنان آرامش، صلح و ثبات منطقه و دو کشور ایران و عراق را خنثی خواهد کرد. اجرای این توافقنامه تا امروز نیز دستاوردهای خوبی داشته و امیدوارم در آینده نیز اجرای آن با قدرت ادامه یابد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه به لحاظ اعتقادی باور داریم که همه کشورهای اسلامی و همه مسلمانان با یکدیگر برادرند و تفرقه ما را به لبه آتش می‌کشاند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خواهان عراقی مستقل، قدرتمند و مقتدر است و همواره به دنبال توسعه روابطی دوستانه و برادرانه با همسایه‌ای آرام، امن و پیشرفته بوده‌ایم.

دکتر پزشکیان دیدار امروز خود از عراق و رایزنی‌ها با مقامات عالی این کشور را فرصتی مهم برای مرور آینده مورد نظر دو کشور دانست و گفت: امروز برای بنده روز بسیار خوبی بود و حتما در بازگشت به ایران، نتایج رایزنی‌های امروز با برادران عراقی‌ را به طور جدی دنبال خواهم کرد و در صورت بروز مشکل نیز با همکاری جناب آقای السودانی آن را رفع خواهیم کرد.

رئیس جمهور در بخش بعدی سخنانش با اظهار امیدواری نسبت به اینکه با تقویت وحدت و انسجام میان کشورهای اسلامی، جلوی تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گرفته شود، خاطرنشان کرد: امروز پرده از چهره مدعیان دفاع از حقوق بشر افتاده و همه شاهد آن هستند که کشورهای غربی با استانداردهای دوگانه از بی‌سابقه‌ترین جنایات علیه بشریت حمایت می‌کنند. کشورهای غربی مخرب‌ترین سلاح‌ها را در اختیار صهیونیست‌ها قرار می‌دهند و در کمال وقاحت و تعجب، اگر فلسطینی‌ها بخواهند از خود دفاع کنند، آنها را متهم به تروریست بودن می‌کنند. امیدوارم وحدت و انسجام و همدلی ما مسلمان‌ها باعث شود که آنها چشم طمع خود را از کشورهای اسلامی بردارند.

السودانی به پزشکیان: تهدیدی از عراق متوجه ایران نخواهد بود

نخست‌وزیر عراق هم در این کنفرانس مطبوعاتی ایران تصریح کرد: هرگز به هیچ طرفی اجازه نخواهیم داد از خاک عراق، ایران را تهدید کند.

 محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در کنفرانس خبری مشترک با مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری ایران به روابط تاریخی و قوی و ریشه‌دار بین دو کشور اشاره و تصریح کرد: عراق هرگز به هیچ طرفی اجازه نخواهد داد از خاک این کشور جمهوری اسلامی ایران را تهدید کند.

السودانی گفت: جمهوری اسلامی با حادثه دردناک از دست دادن رئیس جمهور شهید ابراهیم رئیسی و یارانش، پیچ و نقطه‌عطف بزرگی را پشت‌سر گذاشت و ما بار دیگر دست رئیس جمهور پزشکیان را در حالی که عهده‌دار منصب و انجام وظایف خویش است می‌فشاریم.

وی ابراز کرد: در این دیدار ما پرونده مشترک اقتصادی را که دروازه مهمی برای دستیابی به آرمان‌های مردم دو کشور همسایه به‌شمار می‌آید، مورد بحث و بررسی قرار دادیم.

السودانی افزود: ما در خصوص مشارکت راهبردی گسترده و چندجانبه و دوجانبه با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردیم و در گفتگوهای خود بر تقویت خطوط حمل‌ونقل و اتصال لجستیکی بین دو کشور از جمله خط آهن بصره ـ شلمچه که گام‌های مهمی را در این زمینه طی کرده‌ایم، بحث و تبادل نظر کردیم.

نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: ما درباره پروژه‌های زیادی از جمله «جاده توسعه» و راه زمینی صحبت کردیم و همچنین روی پروژه مناطق صنعتی مرزی در استان‌های واسط، میسان و بصره تمرکز و در خصوص کار و فعالیت شرکت‌های ایرانی با یکدیگر رایزنی کردیم.

 السودانی تأکید کرد: موضع عراق به‌عنوان یک دولت برای گسترش مشارکت اقتصادی روشن است و ما با یکدیگر 14 تفاهم‌نامه در زمینه‌های مختلف امضا کردیم.

نخست وزیر عراق گفت: ما از جمهوری اسلامی ایران برای تهیه گاز و تسهیل خرید آن از ترکمنستان تشکر می‌کنیم. ما با یکدیگر در خصوص اهمیت ثبات در منطقه که با نسل‌کشی مداوم رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه روبه‌رو است، صحبت کردیم.

السودانی تصریح کرد: ما در این دیدار بر جلوگیری از گسترش درگیری‌ها و نقض حاکمیت کشورها و همچنین بر موضع قانونی خود مبنی بر اینکه به هیچ طرفی اجازه تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران را از خاک خود نخواهیم داد.

وی اضافه کرد: موضع عراق به‌عنوان یک دولت حامی گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران با کشورهای منطقه و گسترش شراکت‌ها، بر سطح ثبات منطقه تأثیر مثبت خواهد داشت.

نخست وزیر عراق در ادامه گفت: ما از موضع حمایتگرانه جمهوری اسلامی ایران از عراق در تجهیز نیروگاه‌های برق این کشور به گاز با وجود مشکلات در پرداخت بدهی‌ها، به‌خاطر تحریم‌های ظالمانه تقدیر می‌کنیم.

السودانی تأکید کرد: این دیدار بسیار مهم است چرا که در سایه وجود اراده و تمایل خالصانه مقامات دو کشور به سمت و سوی همکاری و همگرایی بیشتر، یک نیروی محرکه برای مسیر رو به رشد روابط دوجانبه به‌شمار می‌آید.

نخست وزیر عراق همچنین در پایان با اشاره به موضوع قاچاق تأکید کرد: ارتباط بین دستگاه‌های امنیتی دو کشور برای کنترل مرزها و جلوگیری از قاچاق که به امنیت داخلی دو کشور آسیب می‌زند، ادامه خواهد داشت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هاشمیان همچنان بازیکن مدافع می خواهد!
گروسی و وزیر خارجه فرانسه درباره دیپلماسی هسته‌ای ایران دیدار کردند
ترامپ و صلحی که بوی باروت می‌دهد
فعال ضد اسرائیلی سخنرانی وزیر دارایی انگلیس را مختل کرد +فیلم
مداردیپلماسی | مرگ دیپلماسی در شهرآشوب نیویورک
نتانیاهو: زمان مناسبی برای اعمال حاکمیت بر کرانه باختری نیست
دبیر: توزیع بودجه باید بر اساس عدالت و افتخارآفرینی هر رشته باشد
مدودف: روسیه اساسا نیازی به جنگ با هیچکس ندارد
پزشکیان: در برابر آدم‌های پلید کوتاه نمی‌آییم
لندن به تل‌آویو هشدار داد: به جنایات اخلاقی در غزه پایان دهید
تراکتور - الوحده | نبرد سرنوشت‌ساز آسیایی در تبریز
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه
بنیادی‌فر: داوران برای هر بازی باید 50 میلیون تومان بگیرند+فیلم
واردات شمش طلا برای سرمایه‌گذاران خارجی آزاد شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب به آیت‌الله سیستانی
واکنش مقاومت عراق به تهدیدهای نتانیاهو
ممنوعیت پرواز پهپادهای غیرنظامی در دانمارک
تاج: برای نماینده هند که به ایران نیامد متأسفم؛ این تیم باید جریمه شود
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 مهر + جدول
ایران در "گذرگاه"
رشد 61 هزار واحدی بورس در روز سقوط صندوق‌های طلا
نیمی از کارمندان آژانس آنروا در غره شهید شده‌اند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 مهر 1404
پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت مادر حداد عادل
دیدار سپاهان و موهون باگان لغو می‌شود
اجازه نمی‌دهیم با سفره مردم شوخی کنند
بیانیه شورای اروپا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران
اخراج‌های گسترده در آستانه تعطیلی دولت آمریکا
آتش‌نشانی تهران در لیست پنج آتش‌نشانی برتر جهان
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: بدون راه حل سیاسی جنگ بی‌فایده است
مهلت 3 ماهه برای ترخیص خودروهای توقیفی
آیین گرامیداشت روز آتش‌نشان با حضور رئیس‌جمهور
15 طرح برای خروج از NPT ارائه شده است
رکورد هفت‌ ساله تولید نفت شکسته شد
سید محمد خاتمی به آیت الله سیستانی تسلیت گفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مهر1404+ جدول
قتل پدر ومادر در پی اختلاف خانوادگی
بارش‌های پاییز کمتر از حد نرمال خواهد بود
زمان پیش فروش 400 هزار قطعه سکه اعلام شد+جزئیات
حمله موشکی و پهپادی یمن به رژیم صهیونیستی
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(90) « بندرچارک»
فیفا به دنبال تغییر قانون پنالتی
اذعان رسانه عبری درباره شرایط وخیم اجتماعی در اسرائیل
دیدار جولانی با رئیس کنگره جهانی یهودیان
صعود تیم فوتبال نابینایان ایران به فینال جام ملت ها
تصاویر جاسوس مورد وثوق رژیم صهیونیستی که به دار مجازات آویخته شد
سفر سفیر آمریکا در تل آویو به مصر به تعویق افتاد
60 درصد کارگران چند شغله‌ هستند
پزشکیان در مصاحبه با فاکس نیوز: توهم غربی ها درباره ایران غیر واقعی است
اعتراض ایران به اقدام دبیرخانه سازمان ملل
X
آگهی تبلیغاتی