×
سیاسی
شناسه خبر : 188087
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/21 ساعت 13:22
تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی ضروری است/ امضای 14 سند همکاری میان مقامات

پزشکیان در دیدار با رئیس‌جمهور عراق؛

تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی ضروری است/ امضای 14 سند همکاری میان مقامات

مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در کاخ بغداد با «عبداللطیف رشید» رئیس‌جمهور عراق دیدار و به سابقه دیرین و تاریخی دو کشور ایران و عراق اشاره و بر ضرورت تشکیل اتحادیه مشترک کشورهای اسلامی تاکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران در جریان دیدار با «عبداللطیف جمال رشید» رئیس جمهور عراق، بر ضرورت توجه بیشتر بر همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای تاکید کرد.

او خواستار تشکیل کمیسیون‌های تخصص بین دو کشور برای گسترش هر چه بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شد.

رئیس جمهور به سابقه دیرین و تاریخی دو کشور ایران و عراق اشاره و بر ضرورت تشکیل اتحادیه مشترک کشورهای اسلامی تاکید کرد.

پزشکیان خواستار حرکت به سمت برداشتن مرزهای کشورهای اسلامی همانند تجربه اتحادیه اروپا شد.

رئیس‌جمهور ابراز امیدواری کرد که توافق‌های مالی و اقتصادی و همکاری برای توسعه امنیت و ثبات منطقه‌ای بین دو کشور رشد و گسترش یابد.

پزشکیان با بیان اینکه تقویت وحدت میان کشورهای اسلامی، منجر به بی‌اثر شدن تحریم‌ها خواهد شد، تصریح کرد: وحدت میان کشورهای اسلامی کلید و رمز خشکاندن ریشه تروریسم صهیونیستی خواهد بود.

رئیس جمهور عراق نیز در این دیدار ضمن خیرمقدم به رئیس جمهوری اسلامی ایران، یاد و خاطره شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان را گرامی داشت.

عبداللطیف جمال رشید حرکت در مسیر حذف دلار از مبادلات مالی را مورد تاکید قرار داد.

رئیس‌جمهور عراق از شکل‌گیری توافق‌ها و امضای سندهای همکاری بیشتر بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق استقبال کرد.

وی نقض حاکمیت ارضی ایران و ترور شهید اسماعیل هنیه و کشتار مردم غزه و فلسطین را محکوم کرد.

امضای 14 سند همکاری میان مقامات ایران و عراق


مقامات عالی‌رتبه ایران و عراق در حضور دکتر مسعود پزشکیان و محمد شیاع السودانی، 14 سند همکاری در عرصه‌های مختلف امضا کردند.

در ادامه برنامه‌های سفر رئیس جمهور به بغداد، بعد از ظهر امروز چهارشنبه، مقامات عالی‌رتبه ایران و عراق در حضور روسای دولت‌های دو کشور، 14 سند همکاری در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، هنری، رسانه‌ای، فنی-مهندسی، بازرگانی، حمل و نقل، سیاسی، ورزشی، کشاورزی و زیارتی به امضا رساندند.

راه‌اندازی بستر امن تعاملات تجاری با عراق برای توسعه روابط
 

 رئیس‌جمهور بر تقویت تجارت و ارتباطات با عراق در بستری امن تاکید کرد و گفت: طبیعتاً در آن‌حال باید برنامه‌های مشترک امنیتی بین این رفت‌وآمدها شکل گیرد.

 مسعود پزشکیان در حاشیه نشست با تجار و فعالان اقتصادی کشورمان در عراق گفت: امیدوارم این سفر منجر به تقویت تجارت و ارتباطات با عراق در بستری امن شود طبیعتاً آن‌ وقت باید برنامه‌های مشترک امنیتی بین این رفت‌وآمدها شکل گیرد و در این حالت روابط اقتصادی هم می‌تواند رشد پیدا کند.

وی تاکید کرد: هدف اول این است که ما باهم گفت‌وگو کنیم و بپذیریم مسلمان هستیم و مسلمانان باهم برادر هستند و این برادری است که می‌تواند پیوند ما را باهم همیشگی کند.

دیدار پزشکیان با رئیس شورای‌عالی قضایی عراق

 «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور همچنین امروز در جریان سفرش به عراق با رئیس شورای‌عالی قضایی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس‌جمهور که به دعوت رسمی «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق به این کشور سفر کرده است، در بدو ورود و در محل فرودگاه بین‌المللی بغداد مورد استقبال رسمی وی قرار گرفت.

رئیس‌جمهور سپس، در مسیر فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری با حضور در محل یادمان فرماندهان شهید مقاومت، نسبت به مقام شامخ این شهدا ادای احترام کرد.

پزشکیان سپس در محل کاخ نخست وزیری با محمد شیاع السودانی دیدار خواهد کرد و پس از آن نیز نشست مشترک اعضای هیأت‌های عالی رتبه دو کشور برگزار خواهد شد.

او همچنین پس از دیدارهای رسمی در بغداد، جهت زیارت حرم امیرالمؤمنین و امام حسین سلام الله علیهما به شهرهای نجف و کربلا خواهد رفت.

رئیس‌جمهور از برخی پروژه‌های شرکت‌های ایرانی در بصره نیز بازدید خواهد کرد و به دعوت رسمی مقامات اقلیم کردستان راهی اربیل و سلیمانیه در شمال عراق خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
6 دلیل علمی برای اینکه همین امروز باغبانی را شروع کنید
پایان وابستگی پیل‌های سوختی به آب
دنیای VR چگونه درک مغز از «بدن» را دگرگون می‌کند؟
زنگ خطر برای جوانان/چرا ایست قلبی در بازه 25 تا 44 سال افزایش یافت؟
فریاد و تنبیه بدنی چه بلایی سر بچه‌ها می‌آورد؟
انتخاب پارچه مناسب برای بهار + معرفی بهترین الیاف و اشتباهات رایج
کشف 1785 «پروتئین تاریک» در ژنوم انسان/آیا آنها در سرطان نقش دارند؟
گزارش تصویری| جشن پیوند آسمانی زوج‌های جان‌فدای ایران
عنوان «بهترین خط‌زن آسیا» به ایران رسید
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
ترفند جدید ترامپ برای جنجال‌آفرینی در «تروث سوشال» با تصاویر جعلی
شراکت نظامی جدید امارات و اسرائیل برای توسعه تسلیحاتی!
استارت جدی ملی‌پوشان در اردوی ترکیه با توپ‌های جام جهانی
درگیری پدافند با ریز پرنده‌های آمریکایی- صهیونی در قشم
برد نفت آبادان مقابل نفت زاگرس در انتخابی بسکتبال غرب آسیا
بمب خبری یاسر آسانی: از لالیگا پیشنهاد دارم اما عاشق استقلالم
گراهام: ایران پس از جنگ جسورتر شده است
پزشکیان: گفت‌ وگو به معنای تسلیم نیست
گلایه پزشکیان از رواج «پیام غلط»
ترامپ بار دیگر عقب‌نشینی از ادعاهای خود را گردن دیگران انداخت!
رابرت مالی: تنها راه خروج از جنگ علیه ایران، توافقی بااحترام به منافع دو طرف است
آمریکا مدعی شد منشأ محموله‌های ال‌پی‌جی آدانی ایران بوده است
انصارالله: مواضع تحریمی می‌تواند فشار قابل توجهی بر دشمنان وارد کند
خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و املاک و ورود به طلا
جنگ علیه ایران، عامل گرانی سوخت و کالا در آمریکا
اعتراف گزارش صهیونیستی به تداوم قدرت و ظرفیت بازسازی ایران
فیلمبرداری «سونیک 4»، پرفروشترین فیلم دوره کرونا به پایان رسید
ترامپ تهدیدات خود علیه ایران را تکرار کرد
شوک تورمی گریبان‌گیر اتحادیه اروپا
اندیشکده واشنگتن: گزینه نظامی برای هرمز پرهزینه است
نوراینفو | هشت حقیقت مهم در مورد اثرات کمبود ویتامین B12
حمله گسترده حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
وزرای جدید دفاع و اطلاعات بزودی به مجلس معرفی می‌شوند
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
جزئیات واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از فردا + صدور احکام جدید تا پانزدهم خرداد
ترکیه: اختلافات اصلی در مذاکرات هسته‌ای ایران بر سر شروط و امتیازهاست
جزئیات تکان‌دهنده از قتل فجیع زن ایرانی در ترکیه ؛ راز جنایت در پیام واتساپ نهفته بود
معافیت خرید نفت روسیه دوباره تمدید شد
سازمان بورس از پشت‌پرده بسته ماندن 42 نماد بازار چه گفت؟
واکنش سخنگوی وزارت دفاع و مجلس به اظهارات ترامپ درباره توان دفاعی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405
عراق ادعای عبور پهپادها به سمت عربستان را رد کرد
پاداش طلایی‌های بازی‌های آسیایی 2026 دو برابر می‌شود
مشارکت راهبردی مسکو و پکن/ امضای 40 سند همکاری در سفر پوتین به چین
ولی نصر: ترامپ یک شانس دیگر برای خروج از جنگ با ایران دارد
«کر استارمر» شایعه استعفا را رد کرد/ تا سال 2029 در قدرت می‌مانم
چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به ایران!
ضربه پاسداران گمنام به گروهک‌های تروریستی ضد انقلاب
آمار جدید اوپک از اثر تکان‌دهنده هرمز بر انرژی جهان
داستان باند بزرگ سرقت رمزارز؛ از هک تا سرقت حضوری