شناسه خبر : 188060
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 شهریور ساعت 09:53
جنگ ایران و اسرائیل و احتمالات آن

عرب نیوز بررسی کرد؛

جنگ ایران و اسرائیل و احتمالات آن

پس از یازده ماه جنگ در غزه تلفات سنگین نیروهای اسرائیلی، از بین رفتن میلیاردها دلار از اقتصاد اسرائیل و شکست در حذف رهبری حماس، نتانیاهو را مجبور به توقف جنگ نکرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: عبدالرحمن الراشد در وبگاه خبری-تحلیلی عرب‌نیوز به بررسی احتمال وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل پرداخته و نوشته است: به نظر می‌رسد که جنگ غزه به پایان خود نزدیک و نشانه‌هایی از توافقات ظاهر می‌شود، حماس و اسرائیل به هم نزدیک شده‌اند و سید حسن نصرالله اعلام می‌کند که درگیری نخواهد شد و از سوی دیگر بقایای اسیران کشته شده اسراییلی تحویل داده شده است. با این حال، به نظر من، توافق پیش رو مانع از رویارویی‌های آینده ایران و اسرائیل نخواهد شد. در چهار دهه گذشته رویارویی‌های نیابتی با آتش‌بس‌های متناوب طولانی که خسارات محدودی به بار آورد، ادامه داشته است.  از کجا بدانیم که جنگ میان تهران و تل‌آویو دیگر آن‌طور که قبلاً فکر می‌کردیم امری بعید نیست؟

حمله حماس در تاریخ ۷ اکتبر -۱۵ مهر-  حمله‌ای متفاوت بود و یک تغییر کیفی در درگیری و ترس عمیقی در اسرائیل ایجاد کرد. اسرائیل حمله حماس به خود را یک تهدید وجودی تلقی کرد و حمله تلافی جویانه آن ها علیه حماس نیز رویکردی متفاوت داشت. اسرائیل تصمیم گرفت حماس را در غزه از بین ببرد. این رژیم می‌خواهد سیاست بازدارندگی خود را تقویت کند و بازگرداند و قصد دارد ثابت کند که هرگونه حمله به اسرائیل هزینه بالایی خواهد داشت. در حالی که جنگ غزه تنها به اسرائیل ارتباط دارد اما هر جنگی در آینده با ایران هم اسرائیل و هم غرب را درگیر خواهد کرد.

در داخل، بخش قابل توجهی از اسرائیلی‌ها به‌ویژه افراد با نفوذ و مقامات ممکن است از نتانیاهو و متحدان مذهبی‌اش بدشان بیاید اما همچنان با او متحد باقی می‌مانند. با وجود تلفات سنگین در میان نیروهای اسرائیلی، از بین رفتن میلیاردها دلار از اقتصاد اسرائیل و شکست در حذف رهبری حماس، هیچ یک از این‌ها نتانیاهو را مجبور به توقف جنگ نکرده است. همانطور که پیشتر اشاره کردیم جنگ غزه تنها اسرائیل را درگیر خود کرده است اما هر جنگی در آینده با ایران، هم اسرائیل و هم غرب را درگیر خواهد کرد. اسرائیل اکنون بیش از هر زمان دیگری برای یک درگیری بزرگ آماده شده است و با مستقر کردن ناوگان دریایی خود نشان داد که برای یک جنگ بزرگ با ایران، آماده شده است. سوال اینجاست که آیا این امر ممکن است ایران را به بازنگری در سیاست‌های مقابله با اسرائیل سوق دهد و یا اینکه آن‌ها را به سمت ایجاد توانایی‌های بیشتر برای مقابله با اسرائیل خواهد کشاند؟ مذاکرات قاهره در آستانه پایان دادن به جنگ غزه است اما به آمادگی اسرائیل برای جنگ با ایران و حزب‌الله پایان نمی‌دهد.

از آغاز جنگ در سال گذشته اسرائیل برای درگیری هایی فراتر از غزه آماده شده است. این رژیم ژنراتورهای برق پشتیبان را در سراسر کشور مستقر کرده ، مخازن آب را نیز پر کرده ، اقدامات امنیت سایبری را تشدید کرده و برای چندین ماه مواد غذایی ذخیره کرده است. اسرائیل ادعا می‌کند که می‌تواند برق را از منابع مختلف در زمین زیرزمین و دریا تولید کند. برای دهه‌ها استراتژی اصلی اسرائیل مبتنی بر احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای بود که بر مصر، اردن و سوریه تمرکز داشت. امروزه، این راهبرد علیه جمهوری اسلامی ایران، اعمال می‌شود زیرا این کشور به دنبال تقویت توانایی‌های نظامی ‌و هسته‌ای و توسعه موشکی خود است، موشک‌هایی که می‌تواند به شهرهای بزرگ اسرائیل برسد. به نظر من با توجه به تداوم تقویت نظامی ایران و امتناع رژیم صهیونیستی از به رسمیت شناختن کشور فلسطین جنگ رژیم صهیونیستی و ایران بعید نیست.


عرب نیوز
نظرات
X
آگهی تبلیغاتی