×
بین الملل
شناسه خبر : 188044
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/21 ساعت 08:21
هریس: ترامپ هیچ برنامه‌ای ندارد/ ترامپ: مهاجران حیوانات خانگی می‌خورند

هریس: ترامپ هیچ برنامه‌ای ندارد/ ترامپ: مهاجران حیوانات خانگی می‌خورند

کامالا هریس و دونالد ترامپ در اولین مناظره انتخاباتی خود طیفی از موضوعات داخلی و خارجی را مطرح کردند و بخشی از این مناظره به اتهام‌زنی و سرزنش یکدیگر اختصاص یافت.

نورنیوز-گروه بین الملل: کامالا هریس و دونالد ترامپ مناظره خود را با دست دادن به یکدیگر آغاز کردند. نامزد دموکرات‌ها در انتخابات 2024 که آغازکننده اولین مناظره با نامزد جمهوری‌خواهان دونالد ترامپ بود در آغاز تأکید کرد که قصد دارد به خانواده‌های آمریکایی که در خصوص اقتصاد و هزینه‌های زندگی نگرانی دارند کمک کند.

او تصریح کرد «من به آرزوها، آرمان و رویاهای مردم آمریکا ایمان دارم». 

هریس در ادامه از پیشنهادهای ترامپ در زمینه کاهش مالیات شرکت‌ها به شدت انتقاد کرد و استدلال کرد که چنین طرحی به قشر متوسط جامعه آسیب می‌زند.

دونالد ترامپ نیز در پاسخ به هریس تأکید کرد که در نظر دارد بر کشورهای دیگری چون چین تعرفه تعیین کند و مدعی شد که دولتش میلیاردها دلار از چین از طریق اعمال تعرفه گرفته است که این سیاست را ادامه خواهد داد.

ترامپ فوراً به بحث مهاجران ورود کرد و ادامه داد «تورم ما، واقعا کمرشکن شده است. این یک فاجعه برای مردم است. علاوه بر آن، میلیون‌ها نفر (مهاجران) هستند که به کشور سرازیر می‌شوند».

هریس سپس با انتقاد شدید از سیاست‌های ترامپ ادامه داد که دولت بایدن مجبور شد «آشفتگی‌های دونالد ترامپ که در دوران چهار ساله ریاست‌جمهوری به وجود آورده را پاک کند».

او تأکید کرد که ترامپ «بدترین نرخ بیکاری از زمان رکود بزرگ، بدترین حمله به دموکراسی ما از زمان جنگ داخلی و بدترین اپیدمی سلامت عمومی در قرن را برجای گذاشته است».

ترامپ با اشاره به این‌که در صورت پیروزی طرح خدمات درمانی «اوباماکر» را جایگزین می‌کند گفت «این قانون امروزه چندان خوب نیست و مشغول به کار هستیم و اگر به طرح خوبی برسیم که هزینه مردم ما را پایین بیاورد و برای مراقبت‌های بهداشتی بهتر از اوباماکر باشد، آن را جایگزین می‌کنیم اما تا آن زمان اوباماکر را به بهترین شکل اجرا خواهم کرد».

دونالد ترامپ سپس کاملا هریس را یک مارکسیست خواند و گفت «اگر او انتخاب شود، تغییراتی خواهد داد و این پایان کشور ما خواهد بود. همه می‌دانند که او یک مارکسیست است و پدرش یک استاد دانشگاه مارکسیست در اقتصاد است و خوب به او یاد داده است».

بخشی از مناظره به شورش‌ حامیان ترامپ به کنگره در 6 ژانویه 2021 اشاره داشت ترامپ را به تحریک «اوباش خشن» متهم کرد و ترامپ نیز در پاسخ گفت که اظهارات هریس مزخرف است.

دونالد ترامپ در این مناظره همچنین به تلاش‌ برای سوء قصد به جانش در گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا نیز اشاره کرد و گفت احتمالاً بخاطر لفاظی‌های هریس و دموکرات‌ها « «گلوله به سر من شلیک شد».

مسئله پرونده‌های قضایی ترامپ نیز در این مناظره مطرح شد و  ترامپ نیز پاسخ داد که دموکرات‌ها از نظام قضایی به عنوان «سلاحی علیه من استفاده می‌کنند و پرونده و اتهامات کذب را مطرح می‌کنند».

هریس سپس سیاست‌های ترامپ در حمایت از ممنوعیت سقط جنین را به باد انتقاد گرفت که ترامپ پاسخ داد که «ممنوعیت ملی سقط جنین را» امضا نمی‌کند و گفت « خب او دوباره سمت این موضوع رفت. این یک دروغ است. من چنین ممنوعیتی را امضا نمی‌کنم و دلیلی هم برای امضای چنین ممنوعیتی وجود ندارد زیرا ما به آنچه همه می‌خواستند رسیده‌ایم. به هرحال این موضوع اهمیتی ندارد و به ایالات واگذار شده است».

ترامپ همچنین مدعی شد که دموکرات‌ها افراطی بوده و اجازه سقط جنین در ماه هشتم و نهم بارداری را می‌دهند.

هریس سپس ادامه داد که رهبران جهان در جریان مناظره امشب به ترامپ خواهند خندید.

او ادامه داد «من بعنوان معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده به جهان سفر کردم رهبران جهان الان در حال خندیدن به ترامپ هستند. من با رهبران نظامی که بعضی از آن‌ها با شما کار کرده‌اند حرف زدم و آن‌ها می‌گویند که شما یک ننگ هستید».

ترامپ نیز پاسخ داد که نخست‌وزیر مجارستان ویکتور اوربان تأکید کرده است که جهان به «یک رهبر قدرتمند در آمریکا» همچون ترامپ نیاز دارد.

هریس سپس به تمسخر ترامپ و گردهمایی‌های انتخاباتی او پرداخت و از مردم دعوت کرد که در یکی از گردهمایی‌های انتخاباتی او شرکت کنند زیرا «تماشای آن واقعاً جالب است».

او ادامه داد «شما در جریان تجمعات او می‌بینید که درباره شخصیت‌های خیالی چون هانیبال لکتر و ....صحبت می‌کند و چیزی که مشاهده می‌کنید این است که مردم از فرط خستگی و کسالت کم کم گردهمایی او را ترک می‌کنند و تنها چیزی که او درباره آن حرف نمی‌زند نیازها، آرزوها و تمایلات شما است».

او سپس تأکید کرد مردم آمریکا به رئیس‌جمهوری نیاز دارند که آن‌ها را در اولویت قرار دهد و خود را چنین رئیس جمهوری معرفی کرد.

ترامپ نیز در پاسخ به هریس گفت «مردم به راهپیمایی‌های انتخاباتی او (هریس) نمی‌روند. دلیلی وجود ندارد که برود» و از گردهمایی‌های انتخاباتی خود به عنوان «بزرگ‌ترین و باورنکردنی‌ترین تجمعات در تاریخ سیاست» نام برد.

کامالا هریس سپس در بخشی از مناظره، به سیاستمدارانی اشاره کرد که زمانی با ترامپ همکاری داشتند اما هم‌اکنون حاضر به حمایت از دونالد ترامپ در انتخابات نشدند.

او در این خصوص گفت «اگر می‌خواهید واقعاً بدانید که رئیس‌جمهور سابق کیست و قبلاً برایتان روشن نشده است، فقط از افرادی که با او کار کرده‌اند بپرسید».

هریس با اشاره به اقدام ترامپ در انکار شکست‌ در انتخابات 2020 ادامه داد « خلق و خوی یا توانایی این را ندارد که در مورد واقعیت گیج نشود.»

ترامپ از اظهارنظرات گذشته که ظاهراً شکست در انتخابات 2020 را پذیرفته عقب‌نشینی کرد و گفت «من چنین چیزی را گفتم؟ آن چیز به طعنه گفته شد. شواهد زیادی وجود دارد. تنها کاری که باید بکنید این است نگاهی به آن‌ها بکنید».

ترامپ تأکید کرد که در صورت پیروزی هریس، آمریکا نابود خواهد شد و با اشاره به ورود موجی از مهاجران به آمریکا گفت «او این کشور را نابود خواهد کرد. اگر رئیس‌جمهور شود، کشور ما شانسی برای پیروزی ندارد».

ترامپ در این خصوص شایعه‌ای که اخیراً‌ به شدت پخش شده را تکرار کرد و مدعی شد که مهاجران غیرقانونی در اسپرینگفیلد «حیوانات خانگی مردم محلی را به سرقت می‌برند و آن‌ها را می‌خورند و این تأسف‌بار است».

در پاسخ، مجری برنامه به ترامپ گفت که با مقامات اسپرینگفیلد تماس گرفته است و آنها این اتهامات را رد کردند و به صراحت اعلام کردند که هیچ مبنای واقعی ندارند.

ترامپ در پاسخ گفت «خب، من آدم‌هایی را در تلویزیون دیده‌ام که می‌گویند سگ آنها را برده‌اند و برای غذا استفاده کرده‌اند.»

ترامپ در بخشی از مناظره به ایران اشاره کرد و گفت « ایران در دوران ریاست‌جمهوری من ورشکسته بود اما هم‌اکنون ۳۰۰ میلیارد دلار دارد چون همه تحریم‌هایی که من گذاشته بودم را برداشتند. ایران هیچ پولی برای حماس یا حزب‌الله یا هیچ یک از ۲۸ کانون تروریستی نداشت.»

ترامپ نحوه خروج از افغانستان را «افتضاح‌ترین خروج نظامی تاریخ» خواند و گفت علت مذاکره‌ای که با طالبان داشته این بوده که در آن زمان،‌طالبان نظامیان زیادی را هدف حمله قرار می‌دادند.

هریس تأکید کرد که با تصمیم جو بایدن برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در 2021 موافق است و گفت «چهار رئیس‌جمهور گفتند این کار را می‌کنند و بایدن این کار را کرد» و ادامه داد که مالیات‌دهندگان آمریکایی دیگر «هزینه‌ آن جنگ بی‌پایان را پرداخت نمی‌کنند».

هریس با طرح این ادعا که بایدن «شبانه روز» تلاش می‌کند تا در غزه آتش‌بس برقرار شود، ادامه داد «آن‌چه می‌دانیم این است که این جنگ باید تمام شود. باید فوراً‌تمام شود و آن‌چه برای پایان این جنگ باید انجام شود، توافق آتش‌بس است و ما شبانه روز برای آن تلاش می‌کنیم و همچنان به طور شبانه روز تلاش می‌کنیم و متوجه هستیم که باید مسیری را به سوی راه‌حل دو کشوری ترسیم کنیم».

هریس بدون آن‌که توضیحی درباره چگونگی رسیدن به راه‌حل دوکشوری و چگونگی رسیدن به راه‌حل آتش‌بس در غزه اشاره کند گفت «همیشه به اسرائیل توانایی دفاع از خود را خواهد داد».

ترامپ در پاسخ تصریح کرد «اگر رئیس‌جمهور بودم به هیچ عنوان جنگ غزه به وقوع نمی‌پیوست و اگر رئیس‌جمهور بودم جنگ اوکراین هم رخ نمی‌داد زیرا با (ولادیمیر) پوتین مشکلی نداشتیم».

ترامپ با وعده پایان دادن به جنگ اوکراین در صورت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت «فوراً جنگ بین اوکراین و روسیه را تمام می‌کنم. اگر رئیس‌جمهور شوم حتی قبل از آن‌که ریاست‌جمهوری را آغاز کنم این کار را خواهم کرد».

او در پاسخ به این سوال که آیا خواستار پیروزی کی‌یف در جنگ اوکراین است گفت «خواهان توقف جنگ بین روسیه و اوکراین و نجات جان انسان‌ها هستم».

ترامپ ادامه داد «به نظر من،مهم‌ترین چیز برای ما، پایان دادن به این جنگ و رسیدن به توافق است و ما باید به از بین رفتن جان انسان‌ها پایان دهیم».

او همچنین از سیاست بایدن برای قطع تماس و ارتباط با پوتین انتقاد کرد و گفت «او در دو سال گذشته حتی به پوتین و یا افراد دیگر تلفن نکرده است. حتی تلاش هم نکردند. مدت‌ها پیش باید این جنگ حل و فصل می‌شد».

ترامپ ادامه داد «بایدن هیچ ایده‌ای در خصوص نحوه گفت‌وگو با پوتین ندارد. او ایده‌ای درباره توقف این جنگ ندارد و هم‌اکنون میلیون‌ها نفر مرده‌اند و اوضاع در حال بدتر شدن است».

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین هریس را متهم کرد که پس از اعزام برای مذاکره با رهبران روسیه و اوکراین نتوانسته صلح را بین دو کشور تضمین کند.

هریس ادعای ترامپ را دروغ خواند و گفت که فقط با زلنسکی دیدار کرده است «من درست چند روز قبل از حمله روسیه با زلنسکی دیدار کردم و اطلاعات آمریکا در خصوص نحوه‌ای که می‌تواند از خود محافظت کند را در اختیار او گذاشتم».

هریس در اظهارنظر پایانی خود تصریح کرد «ما به عقب بازنخواهیم گشت و آمریکا امشب دو نقطه‌نظر کاملاً متفاوت را درباره کشور شنید: یکی با تمرکز بر آینده و یکی با تمرکز بر گذشته که تلاشی بود برای آن‌که ما را به عقب بازگرداند اما ما به عقب بازنمی‌گردیم».

ترامپ در اظهارنظر پایانی خود هریس را هدف قرار داد گفت «او 3.5 سال است که روی کار بوده است. آنها 3.5 سال فرصت داشتند تا مرز را درست کنند. آنها 3.5 سال فرصت داشتند تا شغل ایجاد کنند و همه چیزهایی که در مورد آنها صحبت کردیم. چرا او این کار را نکرده است؟ او همین حالا باید برود به آن کاخ سفید زیبا و به کنگره برود و همه را گردهم بیاورد و آن‌چه شما می‌خواهید را انجام دهد اما چنین کاری را نکردند باید بروید این کار را انجام دهید».

مناظره دو نامزد جمهوری‌خواه و دموکرات پس از 90 دقیقه به پایان رسید.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
طباطبایی: هیچ جای تفاهم‌نامه با آمریکا منافع و مصالح کشور نقض نشده است
علی‌آبادی: برق پایدار جنوب در اولویت وزارت نیرو قرار گرفت
تخصیص بودجه برای مرمت بلندترین برج آجری جهان
توپ طلای 2026؛ ستاره‌های بزرگ فوتبال جهان در صف
انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ خطر از دست رفتن سنا برای جمهوری‌خواهان جدی شد
ماجرای قبور میلیاردی در حرم امامزاده‌ها چیست؟
تحریم گسترده صنعت هوایی ایران؛ اسامی 27 ایرلاین تحریم‌شده توسط آمریکا
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ پیشرفت مذاکرات هرمز و هشدار تازه پزشکیان به متجاوزان
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، خسارت به 772 واحد مسکونی
بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره مالیات کرایه حمل مسافر و کالا
دشمن موضوع دارو را برای سیاه‌نمایی هدف گرفته است
برنامه قطعی برق مازندران فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد+ لینک
بقایی: تسهیل حداکثری صدور روادید برای زائران اماکن مقدسه کشور انجام شد
برنامه قطعی برق گیلان فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد + لینک
ایران در شورای حکام: توانمندی هسته‌ای کشور با حمله و ترور از بین نمی‌رود
ساعات فعالیت اماکن گردشگری تهران افزایش یافت
چرا نتانیاهو در شرایط سختی قرار دارد؟
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 18 شهریور +لینک خاموشی مناطق
درآمدهای طرح تنگه هرمز چگونه هزینه می‌شود؟
بن‌گویر خواستار تعطیلی کنسولگری انگلیس در قدس شد
انصارالله ادعای هدف قرار دادن غیرنظامیان در عربستان را رد کرد
رایزنی چین و انگلیس با هدف گستر همکاری ها
نورنما | رجز خوانی حماسی نوجوان عراقی بر مزار رهبر شهید انقلاب
شکار و غنیمت‌گرفتن یک فروند زیرسطحی هوشمند دشمن آمریکایی در تنگه هرمز
تأکید سران قوا بر تحکیم وحدت ملی و صیانت از اقتدار ایران در نشست سه‌قوه
مالیات واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن چقدر است؟
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار برای صعود دوباره آماده می‌شود
هشدار نارنجی هواشناسی در فیروزکوه؛ احتمال سیلاب و روان‌آب در مناطق کوهستانی
واکنش حماس به تشدید تجاوزات اسرائیل در قدس و کرانه باختری
قطعی برق استان البرز فردا 18 شهریور؛ جزئیات خاموشی مناطق مختلف
آغاز پرداخت خسارت آسیب‌دیدگان جنگ
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
دیدار وزرای خارجه روسیه و عربستان در مسکو؛ تأکید لاوروف بر ثبات خاورمیانه
ایران: افشای اطلاعات محرمانه در آژانس زمینه‌ساز خرابکاری علیه تأسیسات هسته‌ای شده است
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ طلا در آستانه ورود به کانال 24 میلیون
پزشکیان:احداث مسیرها باید مطابق با استانداردها باشد
15 نمایشگاه استانی کتاب در سال 1405 برگزار می‌شود
هشدار پلیس راه گیلان؛ بارش شدید باران جاده‌های استان را لغزنده کرد
جاده چالوس و آزادراه تهران ـ شمال تا اطلاع ثانوی مسدود شد
بازار تهران نیازمند بازسازی فوری است؛ انتقال بازار به حاشیه شهر امکان‌پذیر نیست
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ سکه بازهم گران تر شد+جدول قیمت ها
حواشی اخراج کاپیتان استقلال؛ تاجرنیا: تنبیه سهراب از سر لجبازی نیست!
تهران رنگ و بوی پاییز گرفت؛ رعد و برق و باران به پایتخت رسید
افشای کنترل آمریکا بر 110 مرکز نظامی در استرالیا
واشنگتن سرمایه‌گذاری بیشتری از سئول می‌خواهد؛ پروژه‌های انرژی روی میز مذاکرات
به شرط دسترسی به ایمیل‌ها، چت‌جی‌پی‌تی مانند شما می‌نویسد
افزایش 59 درصدی سرطان کبد در ایران طی 10 سال؛ زنگ خطر کبد چرب
قتل مرد 64 ساله هنگام آموزش رانندگی در کرج؛ راننده پژو بازداشت شد
کلاس‌های دانشگاه آزاد حضوری برگزار می‌شود
سرقت 4 اثر هنری از موزه رنوار