×
بین الملل
شناسه خبر : 188044
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/21 ساعت 08:21
هریس: ترامپ هیچ برنامه‌ای ندارد/ ترامپ: مهاجران حیوانات خانگی می‌خورند

هریس: ترامپ هیچ برنامه‌ای ندارد/ ترامپ: مهاجران حیوانات خانگی می‌خورند

کامالا هریس و دونالد ترامپ در اولین مناظره انتخاباتی خود طیفی از موضوعات داخلی و خارجی را مطرح کردند و بخشی از این مناظره به اتهام‌زنی و سرزنش یکدیگر اختصاص یافت.

نورنیوز-گروه بین الملل: کامالا هریس و دونالد ترامپ مناظره خود را با دست دادن به یکدیگر آغاز کردند. نامزد دموکرات‌ها در انتخابات 2024 که آغازکننده اولین مناظره با نامزد جمهوری‌خواهان دونالد ترامپ بود در آغاز تأکید کرد که قصد دارد به خانواده‌های آمریکایی که در خصوص اقتصاد و هزینه‌های زندگی نگرانی دارند کمک کند.

او تصریح کرد «من به آرزوها، آرمان و رویاهای مردم آمریکا ایمان دارم». 

هریس در ادامه از پیشنهادهای ترامپ در زمینه کاهش مالیات شرکت‌ها به شدت انتقاد کرد و استدلال کرد که چنین طرحی به قشر متوسط جامعه آسیب می‌زند.

دونالد ترامپ نیز در پاسخ به هریس تأکید کرد که در نظر دارد بر کشورهای دیگری چون چین تعرفه تعیین کند و مدعی شد که دولتش میلیاردها دلار از چین از طریق اعمال تعرفه گرفته است که این سیاست را ادامه خواهد داد.

ترامپ فوراً به بحث مهاجران ورود کرد و ادامه داد «تورم ما، واقعا کمرشکن شده است. این یک فاجعه برای مردم است. علاوه بر آن، میلیون‌ها نفر (مهاجران) هستند که به کشور سرازیر می‌شوند».

هریس سپس با انتقاد شدید از سیاست‌های ترامپ ادامه داد که دولت بایدن مجبور شد «آشفتگی‌های دونالد ترامپ که در دوران چهار ساله ریاست‌جمهوری به وجود آورده را پاک کند».

او تأکید کرد که ترامپ «بدترین نرخ بیکاری از زمان رکود بزرگ، بدترین حمله به دموکراسی ما از زمان جنگ داخلی و بدترین اپیدمی سلامت عمومی در قرن را برجای گذاشته است».

ترامپ با اشاره به این‌که در صورت پیروزی طرح خدمات درمانی «اوباماکر» را جایگزین می‌کند گفت «این قانون امروزه چندان خوب نیست و مشغول به کار هستیم و اگر به طرح خوبی برسیم که هزینه مردم ما را پایین بیاورد و برای مراقبت‌های بهداشتی بهتر از اوباماکر باشد، آن را جایگزین می‌کنیم اما تا آن زمان اوباماکر را به بهترین شکل اجرا خواهم کرد».

دونالد ترامپ سپس کاملا هریس را یک مارکسیست خواند و گفت «اگر او انتخاب شود، تغییراتی خواهد داد و این پایان کشور ما خواهد بود. همه می‌دانند که او یک مارکسیست است و پدرش یک استاد دانشگاه مارکسیست در اقتصاد است و خوب به او یاد داده است».

بخشی از مناظره به شورش‌ حامیان ترامپ به کنگره در 6 ژانویه 2021 اشاره داشت ترامپ را به تحریک «اوباش خشن» متهم کرد و ترامپ نیز در پاسخ گفت که اظهارات هریس مزخرف است.

دونالد ترامپ در این مناظره همچنین به تلاش‌ برای سوء قصد به جانش در گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا نیز اشاره کرد و گفت احتمالاً بخاطر لفاظی‌های هریس و دموکرات‌ها « «گلوله به سر من شلیک شد».

مسئله پرونده‌های قضایی ترامپ نیز در این مناظره مطرح شد و  ترامپ نیز پاسخ داد که دموکرات‌ها از نظام قضایی به عنوان «سلاحی علیه من استفاده می‌کنند و پرونده و اتهامات کذب را مطرح می‌کنند».

هریس سپس سیاست‌های ترامپ در حمایت از ممنوعیت سقط جنین را به باد انتقاد گرفت که ترامپ پاسخ داد که «ممنوعیت ملی سقط جنین را» امضا نمی‌کند و گفت « خب او دوباره سمت این موضوع رفت. این یک دروغ است. من چنین ممنوعیتی را امضا نمی‌کنم و دلیلی هم برای امضای چنین ممنوعیتی وجود ندارد زیرا ما به آنچه همه می‌خواستند رسیده‌ایم. به هرحال این موضوع اهمیتی ندارد و به ایالات واگذار شده است».

ترامپ همچنین مدعی شد که دموکرات‌ها افراطی بوده و اجازه سقط جنین در ماه هشتم و نهم بارداری را می‌دهند.

هریس سپس ادامه داد که رهبران جهان در جریان مناظره امشب به ترامپ خواهند خندید.

او ادامه داد «من بعنوان معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده به جهان سفر کردم رهبران جهان الان در حال خندیدن به ترامپ هستند. من با رهبران نظامی که بعضی از آن‌ها با شما کار کرده‌اند حرف زدم و آن‌ها می‌گویند که شما یک ننگ هستید».

ترامپ نیز پاسخ داد که نخست‌وزیر مجارستان ویکتور اوربان تأکید کرده است که جهان به «یک رهبر قدرتمند در آمریکا» همچون ترامپ نیاز دارد.

هریس سپس به تمسخر ترامپ و گردهمایی‌های انتخاباتی او پرداخت و از مردم دعوت کرد که در یکی از گردهمایی‌های انتخاباتی او شرکت کنند زیرا «تماشای آن واقعاً جالب است».

او ادامه داد «شما در جریان تجمعات او می‌بینید که درباره شخصیت‌های خیالی چون هانیبال لکتر و ....صحبت می‌کند و چیزی که مشاهده می‌کنید این است که مردم از فرط خستگی و کسالت کم کم گردهمایی او را ترک می‌کنند و تنها چیزی که او درباره آن حرف نمی‌زند نیازها، آرزوها و تمایلات شما است».

او سپس تأکید کرد مردم آمریکا به رئیس‌جمهوری نیاز دارند که آن‌ها را در اولویت قرار دهد و خود را چنین رئیس جمهوری معرفی کرد.

ترامپ نیز در پاسخ به هریس گفت «مردم به راهپیمایی‌های انتخاباتی او (هریس) نمی‌روند. دلیلی وجود ندارد که برود» و از گردهمایی‌های انتخاباتی خود به عنوان «بزرگ‌ترین و باورنکردنی‌ترین تجمعات در تاریخ سیاست» نام برد.

کامالا هریس سپس در بخشی از مناظره، به سیاستمدارانی اشاره کرد که زمانی با ترامپ همکاری داشتند اما هم‌اکنون حاضر به حمایت از دونالد ترامپ در انتخابات نشدند.

او در این خصوص گفت «اگر می‌خواهید واقعاً بدانید که رئیس‌جمهور سابق کیست و قبلاً برایتان روشن نشده است، فقط از افرادی که با او کار کرده‌اند بپرسید».

هریس با اشاره به اقدام ترامپ در انکار شکست‌ در انتخابات 2020 ادامه داد « خلق و خوی یا توانایی این را ندارد که در مورد واقعیت گیج نشود.»

ترامپ از اظهارنظرات گذشته که ظاهراً شکست در انتخابات 2020 را پذیرفته عقب‌نشینی کرد و گفت «من چنین چیزی را گفتم؟ آن چیز به طعنه گفته شد. شواهد زیادی وجود دارد. تنها کاری که باید بکنید این است نگاهی به آن‌ها بکنید».

ترامپ تأکید کرد که در صورت پیروزی هریس، آمریکا نابود خواهد شد و با اشاره به ورود موجی از مهاجران به آمریکا گفت «او این کشور را نابود خواهد کرد. اگر رئیس‌جمهور شود، کشور ما شانسی برای پیروزی ندارد».

ترامپ در این خصوص شایعه‌ای که اخیراً‌ به شدت پخش شده را تکرار کرد و مدعی شد که مهاجران غیرقانونی در اسپرینگفیلد «حیوانات خانگی مردم محلی را به سرقت می‌برند و آن‌ها را می‌خورند و این تأسف‌بار است».

در پاسخ، مجری برنامه به ترامپ گفت که با مقامات اسپرینگفیلد تماس گرفته است و آنها این اتهامات را رد کردند و به صراحت اعلام کردند که هیچ مبنای واقعی ندارند.

ترامپ در پاسخ گفت «خب، من آدم‌هایی را در تلویزیون دیده‌ام که می‌گویند سگ آنها را برده‌اند و برای غذا استفاده کرده‌اند.»

ترامپ در بخشی از مناظره به ایران اشاره کرد و گفت « ایران در دوران ریاست‌جمهوری من ورشکسته بود اما هم‌اکنون ۳۰۰ میلیارد دلار دارد چون همه تحریم‌هایی که من گذاشته بودم را برداشتند. ایران هیچ پولی برای حماس یا حزب‌الله یا هیچ یک از ۲۸ کانون تروریستی نداشت.»

ترامپ نحوه خروج از افغانستان را «افتضاح‌ترین خروج نظامی تاریخ» خواند و گفت علت مذاکره‌ای که با طالبان داشته این بوده که در آن زمان،‌طالبان نظامیان زیادی را هدف حمله قرار می‌دادند.

هریس تأکید کرد که با تصمیم جو بایدن برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در 2021 موافق است و گفت «چهار رئیس‌جمهور گفتند این کار را می‌کنند و بایدن این کار را کرد» و ادامه داد که مالیات‌دهندگان آمریکایی دیگر «هزینه‌ آن جنگ بی‌پایان را پرداخت نمی‌کنند».

هریس با طرح این ادعا که بایدن «شبانه روز» تلاش می‌کند تا در غزه آتش‌بس برقرار شود، ادامه داد «آن‌چه می‌دانیم این است که این جنگ باید تمام شود. باید فوراً‌تمام شود و آن‌چه برای پایان این جنگ باید انجام شود، توافق آتش‌بس است و ما شبانه روز برای آن تلاش می‌کنیم و همچنان به طور شبانه روز تلاش می‌کنیم و متوجه هستیم که باید مسیری را به سوی راه‌حل دو کشوری ترسیم کنیم».

هریس بدون آن‌که توضیحی درباره چگونگی رسیدن به راه‌حل دوکشوری و چگونگی رسیدن به راه‌حل آتش‌بس در غزه اشاره کند گفت «همیشه به اسرائیل توانایی دفاع از خود را خواهد داد».

ترامپ در پاسخ تصریح کرد «اگر رئیس‌جمهور بودم به هیچ عنوان جنگ غزه به وقوع نمی‌پیوست و اگر رئیس‌جمهور بودم جنگ اوکراین هم رخ نمی‌داد زیرا با (ولادیمیر) پوتین مشکلی نداشتیم».

ترامپ با وعده پایان دادن به جنگ اوکراین در صورت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت «فوراً جنگ بین اوکراین و روسیه را تمام می‌کنم. اگر رئیس‌جمهور شوم حتی قبل از آن‌که ریاست‌جمهوری را آغاز کنم این کار را خواهم کرد».

او در پاسخ به این سوال که آیا خواستار پیروزی کی‌یف در جنگ اوکراین است گفت «خواهان توقف جنگ بین روسیه و اوکراین و نجات جان انسان‌ها هستم».

ترامپ ادامه داد «به نظر من،مهم‌ترین چیز برای ما، پایان دادن به این جنگ و رسیدن به توافق است و ما باید به از بین رفتن جان انسان‌ها پایان دهیم».

او همچنین از سیاست بایدن برای قطع تماس و ارتباط با پوتین انتقاد کرد و گفت «او در دو سال گذشته حتی به پوتین و یا افراد دیگر تلفن نکرده است. حتی تلاش هم نکردند. مدت‌ها پیش باید این جنگ حل و فصل می‌شد».

ترامپ ادامه داد «بایدن هیچ ایده‌ای در خصوص نحوه گفت‌وگو با پوتین ندارد. او ایده‌ای درباره توقف این جنگ ندارد و هم‌اکنون میلیون‌ها نفر مرده‌اند و اوضاع در حال بدتر شدن است».

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین هریس را متهم کرد که پس از اعزام برای مذاکره با رهبران روسیه و اوکراین نتوانسته صلح را بین دو کشور تضمین کند.

هریس ادعای ترامپ را دروغ خواند و گفت که فقط با زلنسکی دیدار کرده است «من درست چند روز قبل از حمله روسیه با زلنسکی دیدار کردم و اطلاعات آمریکا در خصوص نحوه‌ای که می‌تواند از خود محافظت کند را در اختیار او گذاشتم».

هریس در اظهارنظر پایانی خود تصریح کرد «ما به عقب بازنخواهیم گشت و آمریکا امشب دو نقطه‌نظر کاملاً متفاوت را درباره کشور شنید: یکی با تمرکز بر آینده و یکی با تمرکز بر گذشته که تلاشی بود برای آن‌که ما را به عقب بازگرداند اما ما به عقب بازنمی‌گردیم».

ترامپ در اظهارنظر پایانی خود هریس را هدف قرار داد گفت «او 3.5 سال است که روی کار بوده است. آنها 3.5 سال فرصت داشتند تا مرز را درست کنند. آنها 3.5 سال فرصت داشتند تا شغل ایجاد کنند و همه چیزهایی که در مورد آنها صحبت کردیم. چرا او این کار را نکرده است؟ او همین حالا باید برود به آن کاخ سفید زیبا و به کنگره برود و همه را گردهم بیاورد و آن‌چه شما می‌خواهید را انجام دهد اما چنین کاری را نکردند باید بروید این کار را انجام دهید».

مناظره دو نامزد جمهوری‌خواه و دموکرات پس از 90 دقیقه به پایان رسید.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی