×
سیاسی
شناسه خبر : 187884
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/06/19 ساعت 17:33
الگوسوزی کرده و گرفتار شده ایم/باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم

عارف:

الگوسوزی کرده و گرفتار شده ایم/باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در این چند دهه الگوسوزی کرده ایم و گرفتار شده ایم، گفت: بنابراین جوان و نوجوان ما احساس بی هویتی کرده یا هویت خود را جای دیگر جستجو می کند. تهاجم فرهنگی یک واقعیت جدی برای ماست. برای این کار چه کرده ایم؟

نورنیوز-گروه فرهنگی: معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: ما باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم. نباید به این خاطر که این مساله ما را مورد نقد قرار می دهد، از گردش آزاد اطلاعات جلوگیری کنیم.

محمدرضا عارف عصر امروز - دوشنبه - در مراسم تودیع و معارفه محمدمهدی اسماعیلی و سید عباس صالحی وزرای پیشین و فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت با بیان اینکه افتخار بزرگی است که در جمع اهالی فرهنگ و هنر هستم، اظهار کرد: مزیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که ارباب رجوع نخبه، هنرمند و اهل فرهنگ و قلم دارد که الگویی برای جامعه و جوانان هستند.

وی ادامه داد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و می توانیم ادعا کنیم همه جمعیت کشور یا بالای ۹۰ درصد پشت سر امام خمینی بودند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: جهت گیری سند چشم انداز جایگاه اول در منطقه در همه شاخص ها و الهام بخش برای جهان اسلام است و قرار است سال آینده به این جایگاه برسیم. از سال های ۸۲ و ۸۳ که این سند نوشته می شد، ۲۰ سال گذشته است. چقدر توانستیم در بخش نرم افزاری در راستای این سند حرکت کنیم؟ آسیب های فرهنگی و اجتماعی می گوید خیلی از این اهداف فاصله داریم؟ پاسخ این پرسش را باید در جمع نخبگان و اهل فرهنگ بپرسیم. به جای سیاست جذب، سیاست دفع را دنبال کردیم. با نگاه جناحی و قیم مابانه، از آرمان ها فاصله گرفتیم. چقدر از این ارزش ها فاصله داریم؟

عارف خاطرنشان کرد: بخش نرم افزاری برنامه هفتم توسعه اراده و تصمیم می خواهد تا شاخص های فرهنگی و اجتماعی را دنبال کرده و آنها را بهبود ببخشیم. احکام برنامه هفتم خوب است ولی منابع آن دیده نشده است. تامین این منابع که در سال ۲۵۰ میلیارد یورو است، باید در جامعه اعتماد ایجاد کرد و قانون را حاکم کرد. باید ساز و کار فرهنگی جذب سرمایه را فراهم کنیم. دستیابی به شاخص های کمی برنامه هفتم توسعه یک ضرورت است. هیچ وقت به بهره وری توجه نشده است؛ بهره وری یعنی فرهنگ. باید با فرهنگ سازی اسلامی دنبال افزایش بهره وری باشیم.

معاون اول رئیس جمهور گفت: در این چند دهه به جای اینکه الگوهای شاخص را معرفی کنیم، الگوسوزی کرده ایم و گرفتار شده ایم و جوان و نوجوان ما احساس بی هویتی کرده یا هویت خود را جای دیگر جستجو می کند. این مساله باید در وزارت فرهنگ دنبال شود. تهاجم فرهنگی یک واقعیت جدی برای ماست. برای این کار چه کرده ایم؟ در این بین مساله فضای مجازی مطرح می شود. اینترنت یک راه و اتوبان است، کسی راه را نمی بندد. شما باید محتوای خوب و با توجه به نیاز نسل جوان و اسلامی تولید کنید و با محتوای غلط آن باید مقابله کنیم. اولویت اول ما باید نجات جوانان و نوجوانان ما باشد. گرفتاری این قشر از میانسالان بیشتر است. در این زمینه سرمایه گذاری کمی کرده ایم.

وی با تاکید بر اینکه برخی هنرمندان مشکلاتی دارند که باید از آنها حمایت شود، تصریح کرد: محرمانه نگه داشتن شاخص ها راه حل مشکلات نیست. شاخص ها بیان شود و از مردم کمک گرفته شود. از سویی وضعیت کتابخوانی نگران کننده است. فضای مجازی جانشین کتاب نمی شود، تیراژ برخی کتاب ها خجالت آور است.

عارف افزود: ما باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم. نباید به این خاطر که این مساله ما را مورد نقد قرار می دهد، از گردش آزاد اطلاعات جلوگیری کنیم.

عارف خاطرنشان کرد: آمایش سرزمینی راهبرد دولت و برنامه هفتم توسعه است. کشور فقط تهران یا 8 کلانشهر نیست بلکه همه مناطق کشور است و همه مردم حق رشد و توسعه دارند. این مساله در بخش فرهنگی باید مدنظر باشد.

وی تاکید کرد: جوان گرایی شعار نیست. باید جوانان را آماده پذیرش مسئولیت کنیم چون جوان گرایی با جوان سوزی تفاوت دارد. باید جوانان را بکار بگیریم. وزیر فرهنگ جوان گرایی و استفاده از زنان در پست های میانی و بالا را دنبال کند. تاکنون از ظرفیت زنان تحصیل کرده بهره نبرده ایم و مشکل پیدا کرده ایم. عملکرد وزیر راه که خانم است در همین مدت انصافا فوق تصور بود. باید تبعیص مثبت بگذاریم تا زنان بخشی از مسئولیت های مدیریتی را بر عهده بگیرند.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: ما به رسانه های جدی و تاثیرگذار نیاز داریم. رسانه ها باید چالشی عمل کنند، ولی این با حاشیه راندن مسئولان فرق می کند. رسانه ها مسئولان را به حواشی نکشانند بلکه در مسیر رسالت خود گام بردارند و وزارت فرهنگ هم در راستای حل مشکلات رسانه ها گام های بلندتری بردارند.

صالحی: وزارت فرهنگ می‌تواند پیشران گفتمان وفاق در دولت باشد

در ادامه این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برداشت من این است که دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ دارد و اگر بتواند در این مسیر گام‌های جدی بردارد به توفیق نزدیک شده است، رسالت اول گفتمان وفاق در دولت است، وزارت فرهنگ در این مساله می‌تواند نقش پیشران داشته باشد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نگاه علمی و فرهنگی دکتر عارف گفت: این چشم‌انداز امیدی برای آینده فرهنگ ایران است.

صالحی با تشکر از وزیر پیشین و مدیران فرهنگ ادامه داد: حق این بود که بزرگان فرهنگ و هنر و رسانه سخن می‌گفتند و من می‌شنیدم، اما این جلسه تودیع و معارفه به دلیل محدودیت زمان یک طرفه برگزارشد. جلسات بعدی را در فضای صمیمانه برگزار خواهیم کرد.

به گفتمان وفاق درون کابینه نیاز داریم

وی ادامه داد: برداشت من این است که دولت چهاردهم دو رسالت بزرگ دارد و اگر بتواند در این مسیر گام‌های جدی بردارد به توفیق نزدیک شده است، رسالت اول گفتمان وفاق در دولت است. وزارت فرهنگ در این مساله می‌تواند نقش پیشران داشته باشد.

به گفته صالحی گفتمان وفاق سه ضلع دارد، ابَر مساله‌های ما فرابخشی اند، ناترازی انرژی، محیط زیست و ... لذا به گفتمان وفاق درون کابینه نیاز داریم. ضلع دوم، وفاق دولت و حاکمیت است. و بخش اصلی، گفتمان دولت و ملت است، وزارت فرهنگ به این علت که با نخبگان همکاری دارد، می‌تواند ملات را طوری بریزد که منجر به وفاق دولت و ملت شود.

لزوم مشارکت فراگیر اصحاب فرهنگ و هنر

وزیر فرهنگ با تاکید بر لزوم تقویت و تجدید نظر در پاره‌ای از تصمیم‌ها گفت: اصحاب فرهنگ و رسانه اگر در این حوزه مشارکت کنند، فعالیت آنها بیشتر می‌شود. منظور مشارکت انتخابی نیست، بلکه مشارکت فراگیر است.

صالحی با بیان اینکه سهم فرهنگ و هنر و رسانه ۴۵ صدم درصد بودجه و با احتساب دین ۶۰ صدم درصد بودجه بوده است، گفت: این درصد خیلی کم است. سرانه بودجه ما در ایران ۱۶ دلار و در آمریکا ۱۸۰ دلار و در اسرائیل بیش از ۷۰۰ دلار است.

وزیر+فرهنگ
 

دولت‌ها مسئول بودجه فرهنگ هستند

به گفته وزیر فرهنگ، دولت‌ها مسئول بودجه فرهنگ هستند و اینکه وزارت فرهنگ این سهم را دارد، انجام اقدامات را دشوار می‌کند.

وی با اشاره به لزوم توجه به منزلت اصحاب فرهنگ و هنر، گفت: اگر می‌خواهیم اینها در فضای دولت- ملت عملیاتی انجام دهند و فعال باشند، باید کاری کنیم که احساس تحقیر و تنگنایی نکنند. آنها قدیس نیستند و ممکن است اشتباه کنند، اما باید طوری با آنها رفتار شود که منزلتشان حفظ شود.

نقش ایرانیان خارج از کشور را نباید نادیده بگیریم

صالحی با بیان اینکه رسالت دولت چهاردهم زمانی محقق می‌شود که کل دولت، رئیس جمهور و همه مسئولان برای آن تلاش کنند، افزود: یکی از اقدامات مقابله با توطئه و مسیری است که برای ایران در نظر گرفته شده است.

وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه ایران را در جهان به شعر، مینیاتور و هنرهای دیگر می‌شناسند، ادامه داد: سند چشم‌انداز نظام کشور نشان داد که در بسیاری از مسائل فرهنگی در منطقه، اول هستیم. حوزه زنان در فرهنگ و هنر جایگاه خاصی دارد.

وی در پایان تاکید کرد: نقش ایرانیان خارج از کشور را نباید نادیده بگیریم آنها می‌توانند به ایران در مسیر خروج از انزوا کمک کنند.

وزیر+فرهنگ
 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
چهره پنهان مریخ: بادهایی به تندی 160 کیلومتر در ساعت
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
اولین پیروزی استقلال در خانه/استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل مسابقه
اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیرسازنده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
دستیار مورینیو در آستانه پیوستن به کادرفنی تیم ملی ایران
X
آگهی تبلیغاتی