×
بین الملل
شناسه خبر : 187810
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/06/19 ساعت 09:06
اتحادیه اروپا: برای احیای مذاکرات هسته‌ای با ایران تلاش می‌کنیم

اتحادیه اروپا: برای احیای مذاکرات هسته‌ای با ایران تلاش می‌کنیم

سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره آینده روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا و زمینه‌های مشترک همکاری با استقرار دولت چهاردهم در ایران گفت: «موضع اتحادیه اروپا روشن است. ما متعهد به یک سیاست جامع بر مبنای احترام متقابل هستیم که تمام گزینه‌ها را در برگیرد. ما آماده مشارکت در هر زمان و مکانی هستیم که منافع، همسو هستند».

نورنیوز-گروه بین الملل: «پیتر استانو» با بیان اینکه «دیپلماسی، مسیری است برای یافتن راه‌حل‌ها درباره موضوعات دارای حساسیت»، خبر داد: «ما با مقامات دولت جدید ایران از جمله مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید و سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در پرتو اظهارات آن‌ها مبنی بر اینکه به‌دنبال بهبود رابط با غرب هستند، ارتباط برقرار کرده‌ایم».

پزشکیان چندی پیش در مقاله‌ای در روزنامه تهران‌ تایمز درباره روابط ایران و اتحادیه اروپا نوشته بود: «روابط ایران و اروپا فراز و نشیب‌های زیادی داشته است. پس از خروج ایالات متحده از برجام، کشورهای اروپایی ۱۱ تعهد به ایران دادند تا توافق هسته‌ای را نجات داده و تأثیر تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه ایالات متحده بر اقتصاد ما را تعدیل نمایند. کشورهای اروپایی تمام این تعهدات را نقض کرده‌اند، اما به طور نامعقولی انتظار دارند ایران به صورت یکجانبه به تمام تعهدات خود مطابق برجام عمل نماید. با وجود این انحراف‌ها، من آماده برگزاری گفت‌وگوهای سازنده با کشورهای اروپایی هستم تا با تلاش مشترک، روابطمان را بر پایه اصل برابری و احترام متقابل، به مسیر صحیح هدایت کنیم».

پزشکیان در ادامه این مقاله نوشت: «کشورهای اروپایی باید دریابند که مردم ایران مردمی با افتخار هستند و حقوق و شأن آن‌ها را دیگر نمی‌توان نادیده گرفت. هرگاه قدرت‌های اروپایی به این واقعیت واقف شوند، تصور برساخته تفوق اخلاقی خود را کنار بگذارند و همچنین از بحران‌های ساختگی که مدت‌هاست بر روابط‌مان سایه افکنده عبور نمایند، فرصت‌های بسیاری برای همکاری بین ایران و اروپا وجود خواهد داشت که می‌توان مورد بررسی قرار داد».

عراقچی نیز درباره روابط ایران و اروپا گفته است: «در طی سال‌های اخیر روابط ما با اروپا فراز و نشیب‌هایی داشته است؛ آن‌ها سیاست‌های خصمانه‌ای نسبت به ایران داشته‌اند و ما تلاش می‌کنیم که بر اساس تعامل عزتمندانه، فرصت محور و بر اساس احترام متقابل، در راستای تامین منافع ملی کشور تعامل با اروپا را به پیش ببریم».

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در تماس تلفنی چندی پیش که با وزیر خارجه ایران داشت، ابراز امیدواری کرد «گفت‌گوها و مشورت های سیاسی میان ایران و اتحادیه اروپا در دولت جدید ادامه و گسترش یابد».

اروپا و ایران به دنبال زمینه همکاری

سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفت: «ما از نزدیک تصمیم‌هایی که رئیس‌جمهور پزشکیان و دولت او اتخاذ خواهند کرد را دنبال می‌کنیم که چه امکاناتی برای همکاری وجود خواهد داشت. در عین حال، ما در گفت‌وگوهای خود با دولت جدید ایران روشن کرده‌ایم که استفاده از تسلیحات ایرانی از جمله پهپادها توسط روسیه در جنگ اوکراین مشکل بزرگی را در روابط دوجانبه ما ایجاد می‌کند».

ادعای استفاده از تسلیحات ایرانی در جنگ اوکراین درحالی بیان شده که پس از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی ایران در مهرماه ۱۴۰۲ ایران محدودیتی برای همکاری‌های تسلیحاتی با دیگر کشورها ندارد اما جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده یک طرف جنگ در اوکراین نیست و سلاحی برای استفاده در جنگ به روسیه ارسال نکرده است.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز به ادعاها درباره ارسال تسلیحات ایرانی به روسیه واکنش نشان داد و اعلام کرد: «موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است. ایران ارسال کمک نظامی به طرفین درگیر که موجب گسترش خسارات انسانی و زیرساخت‌ها و همچنین فاصله گرفتن از گفت‌وگوهای آتش‌بس می‌شود را امری غیرانسانی می‌داند؛ بنابراین، نه‌تنها خود چنین اقدامی نمی‌کند، بلکه دیگر کشورها را نیز به توقف ارسال سلاح به طرفین درگیر در این منازعه دعوت می‌کند».

تلاش بورل برای حفظ کانال‌های ارتباطی با طرف‌های برجامی

استانو همچنین درباره احتمال احیای مذاکرات رفع تحریم‌های ایران گفت: «نماینده عالی اتحادیه اروپا به‌عنوان هماهنگ‌کننده برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، با همتایان ایرانی و تمام طرف‌های برجامی و همچنین آمریکا در تماس است تا تمام کانال‌ها(ی ارتباطی) را باز نگه دارد و امکان ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای معنادار را حفظ کند».

پیش از این، عراقچی گفته بود برجام به شکل فعلی آن قابلیت احیا ندارد و باید مذاکرات جدیدی شکل بگیرد.

وزیر خارجه ایران گفت: «اکنون احیای آن مذاکرات به آسانی گذشته نیست. شرایط بین‌المللی عوض شده است، در این فاصله جنگ اوکراین پیش آمده که تاثیرات عمیقی بر نگاه امنیتی اروپایی‌ها و به اصطلاح ترتیبات امنیتی بین‌المللی گذاشته است؛ جنگ غزه، حمله رژیم صهیونیستی و کشتاری که در آنجا صورت گرفته نیز شرایط منطقه را کاملا دگرگون کرده است».

او تصریح کرد: «در خود برجام هم بعضی از تاریخ‌هایی که وجود داشته، گذشته است و لذا برجام به آن شکل فعلی که وجود دارد قابل احیا نیست، به تعبیری حتما باید این سند دوباره باز شود، قسمت‌هایی از آن مورد تغییر واقع شود و این کار آسانی نیست. شما می‌دانید وقتی یک سندی باز می‌شود دیگر دوباره جمع کردن آن کار شاقی است و مذاکرات جدیدی باید شکل بگیرد».

طبق ادعای منابع رسانه‌ای، احتمالا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل مذاکراتی میان ایران با مقامات اتحادیه اروپا در مورد روابط دوجانبه، برجام و تحولات منطقه و بین‌المللی انجام شود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
دستگیری 14 نفر از عناصر آمریکایی-اسرائیلی در کرمان
تاکنون به چند واحد غیر نظامی آسیب وارد شده است؟
تماس‌های مکرر پزشکان برای همکاری داوطلبانه با اورژانس
آغاز موج جدید حملات موشکی به سرزمین‌های اشغالی
قدردانی عراقچی از همبستگی مردم ترکیه
شیخ نعیم قاسم: برای یک نبرد طولانی آماده شده‌ایم
اذعان رسانه صهیونیستی: حملات علیه سکوهای موشکی ایران بی فایده است
اجرای موج46 عملیات وعده صادق4 باشلیک موشک‌های سنگین/‌محل اختفای فرماندهان اسرائیل هدف حمله
استاندار مازندران: تاکنون میزبان 7 میلیون مسافر بوده‌ایم
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در آزادی و نوبنیاد
روز قدس؛ جلوه نبرد روایت‌ها در خیابان‌های ایران
سفارت ایران: هیچ پرتابه‌ای از ایران به سوی ترکیه شلیک نشده است
2 تیم ارسال کننده تصاویر به شبکه تروریستی اینترنشنال دستگیر شد
فرار 70 هزار آمریکایی از خاورمیانه
پیش بینی بانک آمریکایی از کاهش دو برابری تولید نفت
سناتور آمریکایی: پول بیشتری برای جنگ با ایران نمی‌دهیم
لغو محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی کشور
قالیباف: حضور مردم در روز قدس نمایشی از اقتدار ملی بود
ترامپ حمله زمینی برای تصاحب اورانیوم ایران را رد کرد
تعیین جایزه برای ارائه اطلاعات درخصوص اشغالگران آمریکایی
اتحادیه عرب به تعطیلی مسجدالاقصی واکنش نشان داد
احتمال پیگیری تمرینات استقلال در خارج از تهران
از داخل برای ماندن بچه‌ها پاس گل دادند/ زلفی خیلی زود منصرف شد
اسطوره استقلال از ICU مرخص شد
در هر نقطه‌ای از منطقه باشید، زیر آتش و آوار دفن خواهید شد
درخواست رئیس سازمان نظام پزشکی از رزمندگان کشور
نحوه فعالیت بانک‌های کشور در هفته پایانی سال اعلام شد
تلاش قانونگذاران دموکرات آمریکا برای برکناری هگست
رسانه روسی: مقامات ایرانی ادعای هگست را به چالش کشیدند
آیین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید سرلشکرنصیرزاده فردا برگزار می‌شود
ثبت تصویر دو قلاده پلنگ در ارتفاعات سولقان
رجزخوانی وزیر جنگ آمریکا درباره تنگه هرمز: نگران نباشید!
حمایت بحرینی‌ها در راهپیمایی روز قدس از ایران
علیپور خطاب به مردم: با همدلی در کنار یکدیگر بمانید
صادق: خسارات جنگ تحمیلی صهیونی- آمریکایی روزانه محاسبه می‌شود
حزباوی: جنایات علیه ایران عزیزمان باورکردنی نیست
واکنش کنایه آمیز لاریجانی به ادعای وزیر جنگ آمریکا
پزشکیان: حمایت رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی سرمایه بزرگی برای دولت است
حمله پهپادی افغانستان به اسلام آباد
تمدید توقف فعالیت بازار سهام در هفته آینده
پولیتیکو: ونس منتقد جنگ با ایران بود
حمل و نقل عمومی تهران تا پایان جنگ رایگان شد
فرمانده هوافضای سپاه: 30 موشک فوق‌سنگین شلیک کردیم
نورنما | لحظه حمله دشمن به کلانتری 108 نواب در راهپیمایی روز قدس
دستگیری یکی از عوامل وابسته به سرویس‌های جاسوسی صهیونی در لرستان
نامه اعتراضی «فارابی» به جشنواره‌های سینمایی و مؤسسات بین‌المللی فیلم
حملات جدید مقاومت لبنان به مرکز تجمع و پایگاه اشغالگران
حمله آمریکا به انبار شیرخشک و داروهای بیماران صعب‌العلاج در همدان
سپر آبی جهانی خواستار حفاظت فوری از میراث‌فرهنگی ایران شد
جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت‌ها در دستور کار استانداری تهران