×
بین الملل
شناسه خبر : 187689
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/06/18 ساعت 23:00
زلنسکی دلخوش به دروغ‌پردازی‌های ناشیانه

زلنسکی دلخوش به دروغ‌پردازی‌های ناشیانه

به رغم آنکه نسل‌کشی در غزه همچنان اصلی‌ترین مسئله افکار عمومی جهان است اما سران اوکراین و شخص رئیس جمهور زلنسکی که دیده شدن را راز بقای خود می‌دانند برآنند تا به هر نحوی شده، اوکراین را به محور تحولات جهان مبدل سازند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: روزهای گذشته کی‌یف مانور تبلیغاتی گسترده‌ای بر روی عملیات نظامی در خاک روسیه داشته و برآن بوده تا خود را ابرقدرتی معرفی نماید که تمام غرب مدیون امنیت‌سازی آن در برابر روسیه است. اما این هیاهوی رسانه‌ای چندان دوام نیاورده و ناگهان سران کی یف بعد دیگری از بازی رسانه‌ای را در پیش گرفته‌اند و آن رویکرد تکراری به واژگانی همچون حمایت‌های سایر کشورها از روسیه است.

در شرایطی توهمات و تخیلات ذهنی اوکراینی‌ها و حامیان غربی‌ آن در باب نقش پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین، راه به جایی نبرده و در نهایت نیز هیچ مدرکی برای اثبات ادعایشان برای ارائه نداشته و به یک رسوایی برایشان مبدل شد، اخیرا اوکراینی‌ها دروغ دیگری به نام نقش نیروهای ایرانی در آموزش نظامیان روس را مطرح کردند. در یک داستان سرایی ناشیانه هالیوودی آندری کوستین، دادستان کل اوکراین، اعلام کرد برای یک نظامی ایرانی به ظن کمک به روسیه در راه‌اندازی جنگ و حمله به اوکراین و ارتکاب جنایت جنگی علیه مردم این کشور، پرونده‌ای گشوده شده است.

در واکنش به این ادعای تمسخر برانگیز که بیشتر به یک نمایش کودکانه برای تحقیر سازی ارتش روسیه که نیازمند آموزش یک نظامی کشور دیگر است و نیز متهم سازی ناشیانه دخالت ایران در جنگ جنگ افروزی غرب میان اوکراین و روسیه، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید مجدد بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مخالفت با جنگ و لزوم توقف درگیری‌ها و حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات روسیه و اوکراین تاکید کرد: طرح این گونه ادعاهای بی‌اساس با اهداف و انگیزه‌های سیاسی خاص صورت می گیرد و چنین اتهام‌هایی با رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص منازعه در اوکراین مغایر است.

حال این سوال مطرح است که چرا کی‌یف که تجربه رسوایی دروغ‌هایش درباره پهپادهای ایرانی را در کارنامه دارد بار دیگر دروغ‌پردازی ناشیانه‌ و تخیلی را علیه ایران مطرح کرده است.؟ نگاهی بر آنچه در میدان جنگ و صحنه جهانی جریان دارد می‌توان چرایی این سراسیمگی و تن دادن به چنین دروغ‌هایی را اشکارتر می سازد.

نخست آنکه زلنسکی در حالی با نمایش قهرمانه از عملیات در خاک روسیه و ادعای آنکه 100 روستا در منطقه کورسک را در تصرف دارد به دنبال حفظ قدرت نامشروع خویش پس از پایان دوران قانونی ریاست جمهوری‌اش و کسب حمایت‌های بیشتر غرب برای بقایش بوده چنانکه نتانیاهو کشتار و جنگ را عامل بقایش می‌داند، اما روند تحولات عملا این رویای زلنسکی را بر باد داده است. در میدان نبرد در حالی پیشروی ادعایی اوکراین در خاک روسیه متوقف شده است که در سایر میدان‌های اصلی این ارتش روسیه است که هر روز دستاوردی جدید را ثبت می‌کند چنانکه وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد مسکو یک انبار مهمات و توپخانه و تجهیزات دیگر متعلق به نیروهای مسلح اوکراین را در منطقه «سومی» با سامانه موشکی اسکندر منهدم کرده است.

از سوی دیگر دیمیتری پولیانسکی معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد از فرار دهها هزار نیروی اوکراینی از میدان جنگ خبر داد. در همین حال نیروهای روسیه طی چند روز اخیر ضمن پیشروی‌های قابل‌توجهی که داشته‌اند، در حال نزدیک شدن به شهر مهم «پوکروفسک» هستند.«الکساندر کووالنکو» تحلیلگر نظامی در گروه «مقاومت اطلاعات» مستقر در کی‌یف، وضعیت منطقه مذکور را «شکست کامل دفاعی» توصیف می‌کند.

این وضعیت موجب شده تا  همزمان با پیشروی چشمگیر ارتش روسیه در شرق اوکراین، زلنسکی از سوی سربازان، قانونگذاران و تحلیلگران نظامی مورد انتقادات گسترده‌ای قرار گیرد. روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «بسیاری از اوکراینی‌ها، حمله ارتش به کورسک در تاریخ ۶ اوت (۱۶ مرداد) را جشن گرفتند اما پیشروی راهبردی روسیه در منطقه مهم دونتسک، انتقادات فراوانی را علیه رئیس‌جمهور اوکراین برانگیخته و منتقدان استدلال می‌کنند که مواضع اوکراین با استقرار هزاران سرباز اوکراینی در حمله به کورسک تضعیف شده است.

دوم آنکه زلنسکی امروز نه تنها در عرصه داخلی بلکه در میان متحدان خود نیز دیگر جایگاه چندانی ندارد. کشورهای اروپایی که دو سال و نیم است  جاه‌طلبی‌های زلنسکی برایشان سکوی یکجانبه‌گرایی بحران‌ساز ناتو شده، امروز نشان داده‌اند که حاضر به دادن چک سفید امضا حمایت از اوکراین نمی‌باشند و صرفا تا جایی حضور دارند که منافعشان حکم می‌کند.

در حالی میلیاردها دلار کمک تسلیحاتی اروپا، توهم برتری نظامی در سران کی‌یف برای حمله به خاک روسیه را منجر شده، که با توقف این پیشروی‌ها و نیز گسترش عملیات ارتش روسیه، اروپا پای خود را پس کشیده و اوکراین را تنها رها کرده است چنانکه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو می‌گوید که این سازمان هیچ نقشی در پیشروی نیروهای اوکراین به منطقه کورسک در خاک روسیه نداشته است.

در ناکامی دیگر برای زلنسکی در جلب حمایت های غرب و در حالی مقام‌های ارشد اوکراینی در دیدار با مسئولان آمریکایی تاکید کردند که کی‌یف برای مقابله با روسیه به سامانه‌های دفاع هوایی قوی‌تری نیاز دارد که واکنش عملی اروپایی‌ها به این خواسته چندان مثبت نبوده است چنانکه شولتز صدر اعظم آلمان در دیدار با نخست وزیر انگلیس در برلین اعلام کرد که کشورش برنامه جدیدی برای ارسال یا تامین تسلیحات نظامی به اوکراین ندارد.

در همین حال به رغم آنکه آمریکا اخیرا بسته امنیتی جدیدی به ارزش ۱۲۵ میلیون دلار برای اوکراین را اعلام کرد، در رویکردی که بیشتر به یک یادآوری به سران اوکراین شباهت دارد تا اعلام ادامه حمایت، بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی مطبوعاتی گفت:« مجموع کمک نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین حالا به ۴۳.۵ میلیارد یورو رسیده است. » وضعیت بحرانی اوکراین چنان است که وزارت دفاع لهستاننیز  اعلام کرد این کشور نیروهای اوکراینی را در خاک خود آموزش نخواهد داد.

سوم آنکه وضعیت جهانی اوکراین نیز چندان مطلوب نیست و سیاست مظلوم نمایی نتوانسته مانع از چشم پوشی کشورها از نقش اوکراین در بحران‌های امنیتی گردد چنانکه یسی کنفورو، نماینده دائم مالی در سازمان ملل هشدار داد که بسیاری از تسلیحات غربی که در اختیار اوکراین قرار می‌گیرد به منطقه ساحل آفریقا می رسد و به جنایت و تروریسم دامن می‌زند و لذا جهان باید با این کشور مقابله کند. پیش از این نیز سه کشور آفریقایی، مالی، نیجر و بورکینافاسو، از اعضای شورای امنیت سازمان ملل درخواست کردند تا به موضوع حمایت اوکراین از تروریسم توجه کرده و اقداماتی در این رابطه اتخاذ کنند.

با توجه به این شرایط می توان دریافت که وضعیت اوکراین و شخص زلنسکی چندان مطلوب نمی‌باشد بگونه‌ای که از یک سو در میدان نبرد ادعای پیروزیشان زود رنگ باخت و از سوی دیگر در کنار کم رنگ شدن حمایت غرب از کی یف اکنون اوکراین در جهان نیز به تروریسم پروری متهم شده است.

در چنین وضعیتی به نظر می‌رسد که سران کی‌یف با رفتارهای حاشیه‌ای همچون برکناری فرمانده نیروی هوایی این کشور پس از سقوط یک جنگنده اف-۱۶، رویکرد به کشتار غیر نظامیان روسی در شهر بلگورود و نیز ادعای دروغین و ساختگی علیه ایران، به دنبال مسکنی موقت است تا شاید بتواند با خرید زمان بار دیگر اروپا را متقاعد به حمایت نظامی از جنگ افروزی‌هایش نماید چرا که زلنسکی نیز همچون نتانیاهو بقای خود را در کشتار و ادامه جنگ می‌بیند و پایان جنگ به معنای سقوط آنها می‌باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران