×
بین الملل
شناسه خبر : 187689
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/06/18 ساعت 23:00

زلنسکی دلخوش به دروغ‌پردازی‌های ناشیانه

به رغم آنکه نسل‌کشی در غزه همچنان اصلی‌ترین مسئله افکار عمومی جهان است اما سران اوکراین و شخص رئیس جمهور زلنسکی که دیده شدن را راز بقای خود می‌دانند برآنند تا به هر نحوی شده، اوکراین را به محور تحولات جهان مبدل سازند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: روزهای گذشته کی‌یف مانور تبلیغاتی گسترده‌ای بر روی عملیات نظامی در خاک روسیه داشته و برآن بوده تا خود را ابرقدرتی معرفی نماید که تمام غرب مدیون امنیت‌سازی آن در برابر روسیه است. اما این هیاهوی رسانه‌ای چندان دوام نیاورده و ناگهان سران کی یف بعد دیگری از بازی رسانه‌ای را در پیش گرفته‌اند و آن رویکرد تکراری به واژگانی همچون حمایت‌های سایر کشورها از روسیه است.

در شرایطی توهمات و تخیلات ذهنی اوکراینی‌ها و حامیان غربی‌ آن در باب نقش پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین، راه به جایی نبرده و در نهایت نیز هیچ مدرکی برای اثبات ادعایشان برای ارائه نداشته و به یک رسوایی برایشان مبدل شد، اخیرا اوکراینی‌ها دروغ دیگری به نام نقش نیروهای ایرانی در آموزش نظامیان روس را مطرح کردند. در یک داستان سرایی ناشیانه هالیوودی آندری کوستین، دادستان کل اوکراین، اعلام کرد برای یک نظامی ایرانی به ظن کمک به روسیه در راه‌اندازی جنگ و حمله به اوکراین و ارتکاب جنایت جنگی علیه مردم این کشور، پرونده‌ای گشوده شده است.

در واکنش به این ادعای تمسخر برانگیز که بیشتر به یک نمایش کودکانه برای تحقیر سازی ارتش روسیه که نیازمند آموزش یک نظامی کشور دیگر است و نیز متهم سازی ناشیانه دخالت ایران در جنگ جنگ افروزی غرب میان اوکراین و روسیه، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید مجدد بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مخالفت با جنگ و لزوم توقف درگیری‌ها و حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات روسیه و اوکراین تاکید کرد: طرح این گونه ادعاهای بی‌اساس با اهداف و انگیزه‌های سیاسی خاص صورت می گیرد و چنین اتهام‌هایی با رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص منازعه در اوکراین مغایر است.

حال این سوال مطرح است که چرا کی‌یف که تجربه رسوایی دروغ‌هایش درباره پهپادهای ایرانی را در کارنامه دارد بار دیگر دروغ‌پردازی ناشیانه‌ و تخیلی را علیه ایران مطرح کرده است.؟ نگاهی بر آنچه در میدان جنگ و صحنه جهانی جریان دارد می‌توان چرایی این سراسیمگی و تن دادن به چنین دروغ‌هایی را اشکارتر می سازد.

نخست آنکه زلنسکی در حالی با نمایش قهرمانه از عملیات در خاک روسیه و ادعای آنکه 100 روستا در منطقه کورسک را در تصرف دارد به دنبال حفظ قدرت نامشروع خویش پس از پایان دوران قانونی ریاست جمهوری‌اش و کسب حمایت‌های بیشتر غرب برای بقایش بوده چنانکه نتانیاهو کشتار و جنگ را عامل بقایش می‌داند، اما روند تحولات عملا این رویای زلنسکی را بر باد داده است. در میدان نبرد در حالی پیشروی ادعایی اوکراین در خاک روسیه متوقف شده است که در سایر میدان‌های اصلی این ارتش روسیه است که هر روز دستاوردی جدید را ثبت می‌کند چنانکه وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد مسکو یک انبار مهمات و توپخانه و تجهیزات دیگر متعلق به نیروهای مسلح اوکراین را در منطقه «سومی» با سامانه موشکی اسکندر منهدم کرده است.

از سوی دیگر دیمیتری پولیانسکی معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد از فرار دهها هزار نیروی اوکراینی از میدان جنگ خبر داد. در همین حال نیروهای روسیه طی چند روز اخیر ضمن پیشروی‌های قابل‌توجهی که داشته‌اند، در حال نزدیک شدن به شهر مهم «پوکروفسک» هستند.«الکساندر کووالنکو» تحلیلگر نظامی در گروه «مقاومت اطلاعات» مستقر در کی‌یف، وضعیت منطقه مذکور را «شکست کامل دفاعی» توصیف می‌کند.

این وضعیت موجب شده تا  همزمان با پیشروی چشمگیر ارتش روسیه در شرق اوکراین، زلنسکی از سوی سربازان، قانونگذاران و تحلیلگران نظامی مورد انتقادات گسترده‌ای قرار گیرد. روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «بسیاری از اوکراینی‌ها، حمله ارتش به کورسک در تاریخ ۶ اوت (۱۶ مرداد) را جشن گرفتند اما پیشروی راهبردی روسیه در منطقه مهم دونتسک، انتقادات فراوانی را علیه رئیس‌جمهور اوکراین برانگیخته و منتقدان استدلال می‌کنند که مواضع اوکراین با استقرار هزاران سرباز اوکراینی در حمله به کورسک تضعیف شده است.

دوم آنکه زلنسکی امروز نه تنها در عرصه داخلی بلکه در میان متحدان خود نیز دیگر جایگاه چندانی ندارد. کشورهای اروپایی که دو سال و نیم است  جاه‌طلبی‌های زلنسکی برایشان سکوی یکجانبه‌گرایی بحران‌ساز ناتو شده، امروز نشان داده‌اند که حاضر به دادن چک سفید امضا حمایت از اوکراین نمی‌باشند و صرفا تا جایی حضور دارند که منافعشان حکم می‌کند.

در حالی میلیاردها دلار کمک تسلیحاتی اروپا، توهم برتری نظامی در سران کی‌یف برای حمله به خاک روسیه را منجر شده، که با توقف این پیشروی‌ها و نیز گسترش عملیات ارتش روسیه، اروپا پای خود را پس کشیده و اوکراین را تنها رها کرده است چنانکه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو می‌گوید که این سازمان هیچ نقشی در پیشروی نیروهای اوکراین به منطقه کورسک در خاک روسیه نداشته است.

در ناکامی دیگر برای زلنسکی در جلب حمایت های غرب و در حالی مقام‌های ارشد اوکراینی در دیدار با مسئولان آمریکایی تاکید کردند که کی‌یف برای مقابله با روسیه به سامانه‌های دفاع هوایی قوی‌تری نیاز دارد که واکنش عملی اروپایی‌ها به این خواسته چندان مثبت نبوده است چنانکه شولتز صدر اعظم آلمان در دیدار با نخست وزیر انگلیس در برلین اعلام کرد که کشورش برنامه جدیدی برای ارسال یا تامین تسلیحات نظامی به اوکراین ندارد.

در همین حال به رغم آنکه آمریکا اخیرا بسته امنیتی جدیدی به ارزش ۱۲۵ میلیون دلار برای اوکراین را اعلام کرد، در رویکردی که بیشتر به یک یادآوری به سران اوکراین شباهت دارد تا اعلام ادامه حمایت، بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی مطبوعاتی گفت:« مجموع کمک نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین حالا به ۴۳.۵ میلیارد یورو رسیده است. » وضعیت بحرانی اوکراین چنان است که وزارت دفاع لهستاننیز  اعلام کرد این کشور نیروهای اوکراینی را در خاک خود آموزش نخواهد داد.

سوم آنکه وضعیت جهانی اوکراین نیز چندان مطلوب نیست و سیاست مظلوم نمایی نتوانسته مانع از چشم پوشی کشورها از نقش اوکراین در بحران‌های امنیتی گردد چنانکه یسی کنفورو، نماینده دائم مالی در سازمان ملل هشدار داد که بسیاری از تسلیحات غربی که در اختیار اوکراین قرار می‌گیرد به منطقه ساحل آفریقا می رسد و به جنایت و تروریسم دامن می‌زند و لذا جهان باید با این کشور مقابله کند. پیش از این نیز سه کشور آفریقایی، مالی، نیجر و بورکینافاسو، از اعضای شورای امنیت سازمان ملل درخواست کردند تا به موضوع حمایت اوکراین از تروریسم توجه کرده و اقداماتی در این رابطه اتخاذ کنند.

با توجه به این شرایط می توان دریافت که وضعیت اوکراین و شخص زلنسکی چندان مطلوب نمی‌باشد بگونه‌ای که از یک سو در میدان نبرد ادعای پیروزیشان زود رنگ باخت و از سوی دیگر در کنار کم رنگ شدن حمایت غرب از کی یف اکنون اوکراین در جهان نیز به تروریسم پروری متهم شده است.

در چنین وضعیتی به نظر می‌رسد که سران کی‌یف با رفتارهای حاشیه‌ای همچون برکناری فرمانده نیروی هوایی این کشور پس از سقوط یک جنگنده اف-۱۶، رویکرد به کشتار غیر نظامیان روسی در شهر بلگورود و نیز ادعای دروغین و ساختگی علیه ایران، به دنبال مسکنی موقت است تا شاید بتواند با خرید زمان بار دیگر اروپا را متقاعد به حمایت نظامی از جنگ افروزی‌هایش نماید چرا که زلنسکی نیز همچون نتانیاهو بقای خود را در کشتار و ادامه جنگ می‌بیند و پایان جنگ به معنای سقوط آنها می‌باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
X
آگهی تبلیغاتی