×
اجتماعی
شناسه خبر : 187643
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/17 ساعت 20:27
اصلاح آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ متناسب‌سازی از کِی اجرا می‌شود؟

اصلاح آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ متناسب‌سازی از کِی اجرا می‌شود؟

اصلاحیه آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در حالی امروز ابلاغ شد که به گفته معاون صندوق بازنشستگی کشوری هنوز جداول متناسب سازی ابلاغ نشده است و لذا بازنشستگان همچنان در انتظار افزایش دریافتی خود به میزان 90 درصد میانگین دریافتی شاغلان هم رده هستند.

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: معاون اول رئیس‌جمهور در حالی امروز اصلاحیه آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد که براساس آخرین اعلام معاون صندوق بازنشستگی کشوری هنوز جداول متناسب‌سازی ابلاغ نشده و به همین دلیل بازنشستگان ناچارند همچنان منتظر بمانند.

آیین‌نامه اصلاحی به چه معناست؟

 مطابق مصوبه 11 شهریور هیات وزیران، در جزء ۶ ماده یک آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، واژه «خالص» حذف و عبارت «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور» اضافه می‌شود.

به عبارت دیگر برداشت از واژه « مابه التفاوت» در این اصلاحیه تغییر کرده است. پیش از این مابه التفاوت به معنای اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ «خالص» حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز بود که این برداشت به اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد» تغییر کرد.

چگونگی اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از 1403

مجلس شورای اسلامی پاییز سال گذشته و در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم، بندی را مصوب کرد که بر اساس آن و با  هدف برقراری عدالت و ایجاد تناسب بین دریافتی شاغلان و بازنشستگان، باید حقوق بازنشستگان معادل ۹۰ درصد حقوقِ شاغلان مشابه و همتراز خود در دولت باشد. 

براساس این مصوبه، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام به افزایش حقوق بازنشستگان نمایند؛ این افزایش در سال نخست (۱۴۰۳) معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر یک ۳۰ درصد مابه‌التفاوت حقوق شاغلان و بازنشستگان افزایش خواهد یافت تا به ۹۰ درصد یاد شده برسد.

با اصرار مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی قانون بودجه ۱۴۰۳ دولت نیز با اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شرط تامین منابع از ابتدای سال جاری موافقت کرد و مجلس نیز برای تامین منابع 50 هزار میلیاردی آن، یک درصد بر مالیات بر ارزش افزوده افزود.

همانطور که پیش‌بینی می‌شد، این مصوبه امید زیادی در جامعه بازنشستگی کشور ایجاد کرد و تصور می‌شد این متناسب سازی از ابتدای سال 1403 اجرایی شود اما متاسفانه پیش بینی‌ها درست از آب در نیامد و رفت و برگشت چندباره مصوبه برنامه هفتم بین مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، تبدیل شدن آن به قانون را به تاخیر انداخت، به طوری که این قانون تازه در تیرماه امسال به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

پرداخت علی‌الحساب یک میلیون تومانی؛ تا کِی؟

البته تاخیر در ابلاغ برنامه هفتم توسعه موجب شد تا هیات وزیران تا زمان ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون متناسب سازی برنامه هفتم پیشرفت و صدور احکام آن، «ماهانه مبلغ یک میلیون تومان» به هر یک از بازنشستگان کشوری به صورت علی الحساب پرداخت کند که این موضوع از ششم تیرماه اجرایی و سه میلیون تومان بابت سه ماهه ابتدای سال (فروردین تا خرداد) به حساب بازنشستگان واریز شد.

حال رضا فیضی نژاد معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری می‌گوید که در صورت ابلاغ جداول متناسب‌سازی، ظرف مدت ۲۴ ساعت احکام اصلاحی حقوق بازنشستگان اجرا خواهد شد.
 
چرا متناسب سازی لازم است؟

بر اساس آخرین آمار صندوق بازنشستگی کشوری که در پایان اسفند ۱۴۰۲ تهیه شده است، بیش از یک میلیون و ۷۱۵ هزار نفر حقوق بگیر این صندوق هستند که از این رقم حدود یک میلیون و 398 هزار نفر یعنی ۸۱ درصد آنان حقوق بگیران بازنشسته هستند؛ همچنین ۱۸ درصد را وراث متوفیان و یک درصد را از کار افتادگان تشکیل می‌دهند.

نکته مهمی که لزوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را الزامی می‌کند، میانگین حقوق دریافتی این گروه اجتماعی است؛ میانگین دریافتی حقوق‌بگیران در پایان اسفند پارسال برابر ۱۱ میلیون و 583 هزار  بود و مهمتر اینکه ۴۰۴ هزار و ۵۲۷ نفر از اعضای این صندوق یعنی ۲۳.۵۸ درصد آنان بین ۱۰ میلیون و 84 هزار تومان تا ۱۱ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان دریافتی داشتند.

گروه بعدی کسانی هستند که بین ۱۱ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون و ۴۵۶ هزار تومان در ماه دریافتی دارند که ۲۰.۳۰ درصد از کل حقوق بگیران صندوق بازنشستگی را تشکیل می دهند.

گروه سوم که در مجموع ۱۴.۵۴ درصد از حقوق بگیران صندوق را به خود اختصاص داده است، ماهانه بین ۱۲ میلیون و ۴۵۶ هزار تومان تا ۱۳ میلیون و 643 هزار تومان دریافتی دارند.

ناگفته پیداست که حقوق دریافتی بازنشستگان کفاف هزینه‌های حداقلی آنان را نمی‌دهد و با توجه به اینکه بیش از 80 درصد مستمری‌بگیران را بازنشستگان بالای 60 سال سن تشکیل می‌دهند، طبیعتا امکان اشتغال مجدد ندارد.

با توجه به شرایط موجود، لزوم اجرای هر چه سریعتر قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بیش از پیش احساس می‌شود تا شاید بتواند گره‌ای مشکلات این گروه اجتماعی که سال‌ها برای رشد و توسعه کشور تلاش کرده‌اند باز کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نوراینفو | 8 عادت اشتباهی که انرژی مغز را می‌گیرد
سردار قنبری: مقابله با مال‌خری مانع فعالیت سارقان میشود
پیش‌بینی بورس فردا دوشنبه 26 مردادماه
پزشکیان: در برابر دشمن وا ندادیم اما برخی بی‌انصافی می‌کنند
شاخص «اسکرین تایم» در نوجوانان بیش از 9 ساعت در روز رسیده است
صعود دختران ایران به دیدار نهایی لیگ ملت‌های بسکتبال آسیا
وضعیت آب و هوای استان فارس ؛ سه شنبه 26 مرداد /ماندگاری هوای گرم
چرا آمریکا به توافق هسته‌ای با عربستان نیاز دارد؟
جزییات فروش فوق‌العاده محصولات سایپا از امروز + لینک و مهلت ثبت نام
نقشه همسران سرمربی فوتبال مصر برای برکناری او چیست؟
تیمور جنبلاط: اسرائیل از مذاکرات برای پوشش تجاوزات خود استفاده می‌کند
ما در بعد نظامی و سیاسی جنگ پیروز شدیم ؛ مردم هنوز طعم این پیروزی را نچشیده‌اند
استانداری تهران از کافه‌ها حمایت کرد؛ روزانه 450 هزار نفر-ساعت حضور جوانان در کافه‌ها
بحران آب و برق بیشتر اقتصادی است تا فنی
درخواست صندوق بازنشستگی کشور از بازنشستگان؛ وضعیت بیمه تکمیلی خود را بررسی کنید
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 25 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
رئیس انجمن تایر: هنوز مجوز افزایش قیمت لاستیک صادر نشده است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 25 مرداد 1405/سکه امامی 189 میلیون تومان شد+ جدول قیمت ها
شاخص بورس امروز یکشنبه 25 مرداد؛ رشد 29 هزار واحدی در دومین روز هفته
رکورد جدید مصرف بنزین؛ میانگین مصرف روزانه به 133 میلیون لیتر رسید
چه تفاوتی میان گواهینامه موتورسیکلت آقایان و بانوان وجود دارد؟
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید تا پنجشنبه ادامه دارد
یورش نظامیان اسرائیلی به مراسم عروسی فلسطینی‌ها؛ عروس و داماد بازداشت شدند
چرا تولید خودروهای ناقص افزایش یافته است؟
رئیس سازمان مدیریت تهران: 39 درصد مهاجران کشور در تهران ساکن هستند
دلیل انفجار در پمپ‌بنزین شاندیز اعلام شد
المیادین: طبق مذاکرات ایران و عمان مسیر جنوبی تنگه هرمز برچیده می‌شود
قیمت دلار امروز یکشنبه 25 مرداد 1405؛ دلار در کریدور 180 هزار تومانی ماند
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد علوم پزشکی تمدید شد
نامه دموکرات‌ها به سرپرست نیروی دریایی آمریکا درباره وضعیت ناو لینکلن
فرماندار مهران: صدای انفجار در مهران، مربوط به خاک عراق بود
تصویب طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی دشمن
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری شهریور از فردا
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه؛ طلا به 22 میلیون تومان می‌رسد؟
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات پرسپولیس امروز 25 مرداد ؛ بدترین خبر برای پرسپولیس از امارات
عباس گودرزی: شرط اجتهاد برای وزیر اطلاعات ممکن است حذف شود
جزئیات 3 طرح جدید دولت برای بنزین؛ سهم هر ایرانی در ماه چند لیتر می شود؟
وزیر ارتباطات: محدودیت اینترنت آسیب جدی به کسب‌وکارها وارد کرد
چمران: واگن‌ها و متروباس‌های چینی هنوز به ایران نرسیده است/ اعلام زمان انتخابات شورا
تغییر فرماندهی نیروهای عملیات ویژه آمریکا در منطقه خاورمیانه
شهرآورد تهران به نقش جهان اصفهان رسید
عامل حمله مرگبار به ماموران در چهارراه گلزار کرج اعدام شد/جزئیات جنایت شهرام صادقی
جدول قیمت مرغ و ران و سینه مرغ امروز یکشنبه 25 مرداد اعلام شد
معاون رئیس‌جمهور؛ فیلترشکن‌ها راه نفوذ و جاسوسی دشمن را آسان‌تر می‌کنند
گلاره ناظمی از داوری فوتسال خداحافظی کرد؛ پایان 25 سال قضاوت
جزییات طرح اسقاط موتورسیکلت‌ها و خودروهای فرسوده اعلام شد
معاون وزیر بهداشت: جمعیت با چوب و چماق زیاد نمی‌شود
ورود سوریه و روسیه به مرحله جدید همکاری؛ از سرگیری پروازهای دمشق-مسکو
هشدار دیوان محاسبات درباره پول نفت؛ پرونده 141 بدهکار به دادسرا می‌رود
اقدام عجیب و گستاخانه سنتکام + عکس