×
اجتماعی
شناسه خبر : 187643
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/17 ساعت 20:27
اصلاح آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ متناسب‌سازی از کِی اجرا می‌شود؟

اصلاح آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ متناسب‌سازی از کِی اجرا می‌شود؟

اصلاحیه آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در حالی امروز ابلاغ شد که به گفته معاون صندوق بازنشستگی کشوری هنوز جداول متناسب سازی ابلاغ نشده است و لذا بازنشستگان همچنان در انتظار افزایش دریافتی خود به میزان 90 درصد میانگین دریافتی شاغلان هم رده هستند.

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: معاون اول رئیس‌جمهور در حالی امروز اصلاحیه آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد که براساس آخرین اعلام معاون صندوق بازنشستگی کشوری هنوز جداول متناسب‌سازی ابلاغ نشده و به همین دلیل بازنشستگان ناچارند همچنان منتظر بمانند.

آیین‌نامه اصلاحی به چه معناست؟

 مطابق مصوبه 11 شهریور هیات وزیران، در جزء ۶ ماده یک آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، واژه «خالص» حذف و عبارت «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور» اضافه می‌شود.

به عبارت دیگر برداشت از واژه « مابه التفاوت» در این اصلاحیه تغییر کرده است. پیش از این مابه التفاوت به معنای اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ «خالص» حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز بود که این برداشت به اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و هم‌تراز «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد» تغییر کرد.

چگونگی اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از 1403

مجلس شورای اسلامی پاییز سال گذشته و در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم، بندی را مصوب کرد که بر اساس آن و با  هدف برقراری عدالت و ایجاد تناسب بین دریافتی شاغلان و بازنشستگان، باید حقوق بازنشستگان معادل ۹۰ درصد حقوقِ شاغلان مشابه و همتراز خود در دولت باشد. 

براساس این مصوبه، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام به افزایش حقوق بازنشستگان نمایند؛ این افزایش در سال نخست (۱۴۰۳) معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر یک ۳۰ درصد مابه‌التفاوت حقوق شاغلان و بازنشستگان افزایش خواهد یافت تا به ۹۰ درصد یاد شده برسد.

با اصرار مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی قانون بودجه ۱۴۰۳ دولت نیز با اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شرط تامین منابع از ابتدای سال جاری موافقت کرد و مجلس نیز برای تامین منابع 50 هزار میلیاردی آن، یک درصد بر مالیات بر ارزش افزوده افزود.

همانطور که پیش‌بینی می‌شد، این مصوبه امید زیادی در جامعه بازنشستگی کشور ایجاد کرد و تصور می‌شد این متناسب سازی از ابتدای سال 1403 اجرایی شود اما متاسفانه پیش بینی‌ها درست از آب در نیامد و رفت و برگشت چندباره مصوبه برنامه هفتم بین مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، تبدیل شدن آن به قانون را به تاخیر انداخت، به طوری که این قانون تازه در تیرماه امسال به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

پرداخت علی‌الحساب یک میلیون تومانی؛ تا کِی؟

البته تاخیر در ابلاغ برنامه هفتم توسعه موجب شد تا هیات وزیران تا زمان ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون متناسب سازی برنامه هفتم پیشرفت و صدور احکام آن، «ماهانه مبلغ یک میلیون تومان» به هر یک از بازنشستگان کشوری به صورت علی الحساب پرداخت کند که این موضوع از ششم تیرماه اجرایی و سه میلیون تومان بابت سه ماهه ابتدای سال (فروردین تا خرداد) به حساب بازنشستگان واریز شد.

حال رضا فیضی نژاد معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری می‌گوید که در صورت ابلاغ جداول متناسب‌سازی، ظرف مدت ۲۴ ساعت احکام اصلاحی حقوق بازنشستگان اجرا خواهد شد.
 
چرا متناسب سازی لازم است؟

بر اساس آخرین آمار صندوق بازنشستگی کشوری که در پایان اسفند ۱۴۰۲ تهیه شده است، بیش از یک میلیون و ۷۱۵ هزار نفر حقوق بگیر این صندوق هستند که از این رقم حدود یک میلیون و 398 هزار نفر یعنی ۸۱ درصد آنان حقوق بگیران بازنشسته هستند؛ همچنین ۱۸ درصد را وراث متوفیان و یک درصد را از کار افتادگان تشکیل می‌دهند.

نکته مهمی که لزوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را الزامی می‌کند، میانگین حقوق دریافتی این گروه اجتماعی است؛ میانگین دریافتی حقوق‌بگیران در پایان اسفند پارسال برابر ۱۱ میلیون و 583 هزار  بود و مهمتر اینکه ۴۰۴ هزار و ۵۲۷ نفر از اعضای این صندوق یعنی ۲۳.۵۸ درصد آنان بین ۱۰ میلیون و 84 هزار تومان تا ۱۱ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان دریافتی داشتند.

گروه بعدی کسانی هستند که بین ۱۱ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون و ۴۵۶ هزار تومان در ماه دریافتی دارند که ۲۰.۳۰ درصد از کل حقوق بگیران صندوق بازنشستگی را تشکیل می دهند.

گروه سوم که در مجموع ۱۴.۵۴ درصد از حقوق بگیران صندوق را به خود اختصاص داده است، ماهانه بین ۱۲ میلیون و ۴۵۶ هزار تومان تا ۱۳ میلیون و 643 هزار تومان دریافتی دارند.

ناگفته پیداست که حقوق دریافتی بازنشستگان کفاف هزینه‌های حداقلی آنان را نمی‌دهد و با توجه به اینکه بیش از 80 درصد مستمری‌بگیران را بازنشستگان بالای 60 سال سن تشکیل می‌دهند، طبیعتا امکان اشتغال مجدد ندارد.

با توجه به شرایط موجود، لزوم اجرای هر چه سریعتر قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بیش از پیش احساس می‌شود تا شاید بتواند گره‌ای مشکلات این گروه اجتماعی که سال‌ها برای رشد و توسعه کشور تلاش کرده‌اند باز کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
فلیک به رکورد طلایی 50 برد در بارسا رسید
سخنگوی کرملین: وضعیت اوکراین و موضع آن در مذاکرات هر روز در حال بدتر شدن است
رای گیری شورای امنیت دربارهٔ تعویق تحریم‌های ایران
علی‌اف: تصویب «مسیر ترامپ» یکی از نتایج کلیدی نشست واشنگتن بود
لاریجانی: مکانیسم ماشه اجرا شود، همکاری با آژانس متوقف می‌شود
کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است
شمس‌آذر بدون شکست، استقلال در پی بهبود وضعیت جدول +لینک پخش زنده
تهدید ترامپ به مداخله در روند برگزاری بازی‌های جام جهانی 2026
تحرکات غیرعادی آمریکا در شمال عراق
رایزنی گروسی با پوتین درباره ایران
اسرائیل یک نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرد
دستور نتانیاهو برای پخش زنده سخنرانی او درسراسر نوار غزه
کاهش 2.5 میلیون تن تولید گندم ایران نسبت به سال گذشته
اعلام برنامه‌های روز گردشگری و هفته تهران در اراضی عباس‌آباد
شرکت علی لاریجانی در سالگرد شهدای مقاومت/تایید سفر از سوی سفارت ایران در بیروت
فرانس 24: بازگشت بازرسان آژانس به ایران حقیقت ندارد
تیم فولاد به دنبال کسب دومین برد متوالی
ماجرای گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان چه بود؟
حسن یزدانی به بازی‌های کشورهای اسلامی نمی رسد
تهران در آستانه وزش باد؛ هوای پایتخت آلوده‌تر می‌شود
سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری ایران در پروژه ملی فیبر نوری
لغو سومین قرارداد تسلیحاتی اسپانیا با رژیم صهیونیستی
هند واردکننده نفت ایران شد
پرداخت نکردن 6 همت سود سهام عدالت مردم از سوی 4 شرکت بزرگ
وداع با احمد پژمان در تالار وحدت
قطر اقدامات اسرائیل را خطری برای امنیت منطقه دانست
سیر صعودی قیمت‌ طلا در هفته‌ای که گذشت
جام جهانی تیراندازی جوانان؛ فینال با طعم برنز برای ایران
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با وزیر انرژی روسیه دیدار کرد
پزشکیان مقابل دوربین شبکه فاکس‌نیوز نشست
واکنش تند مقامات صهیونیستی به اظهارات ترامپ
حمله پهپادی به پالایشگاه نفت «آفیپسکی» روسیه / از سرگیری ارسال نفت پس از حمله+فیلم
مدیر سابق اف‌بی‌آی در آستانه محاکمه توسط دولت ترامپ
بلاگر وکیل‌نما بازداشت شد
امضای دستور فروش تیک‌تاک توسط ترامپ
رهبر طالبان مسئولان ارشد را برای گفت‌وگو درباره پایگاه بگرام فراخواند
خیبر در مصاف حساس با سپاهان به دنبال تثبیت جایگاه در بالای جدول
کمالوندی: ساخت نیروگاه‌های جدید در جنوب کشور در دستور کار است/موافقت‌نامه ساخت 4 نیروگاه
عارف: تامین انرژی بخش تولید در اولویت دولت است
آغاز یورش‌های رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف کرانه باختری
جاده چالوس از ساعت 12 امروز یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی