×
سیاسی
شناسه خبر : 187578
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/17 ساعت 12:14
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: کریدور زنگزور  جعلی است/ زنگزور خط قرمز ایران است

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: کریدور زنگزور جعلی است/ زنگزور خط قرمز ایران است

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: عزیزی افزود: اساسا کریدور زنگزور یک کریدور جعلی است و ظاهرا دست هایی در کار است تا به بهانه این کریدور، از قدرت نظامی و سیاسی ایران در منطقه کاسته شود؛ به کسانی که چنین توهماتی را دنبال می کنند هشدار می دهیم که عواقب چنین تصمیماتی برای آنها سنگین و پرهزینه خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: براهیم عزیزی در خصوص مباحث مطروحه پیرامون کریدور زنگزور واکنش نشان داد و افزود: ما بارها از طرق مختلف به کشورهای منطقه اعلام کرده‌ایم که این کریدور خط قرمز ایران محسوب می‌شود و هر گونه تغییر و اقدامی در آن با واکنش جدی ایران مواجه خواهد شد.

او درباره رابطه با مساله کریدور زنگزور اظهار کرد: آنچه واضح و مبرهن است موضوعات مرتبط با تحولات ژئوپلیتیک در کریدور زنگزور به نفع کشورهای منطقه نیست و ایران نیز به شدت با این موضوع مخالف است.

عزیزی افزود: اساسا کریدور زنگزور یک کریدور جعلی است و ظاهرا دست هایی در کار است تا به بهانه این کریدور، از قدرت نظامی و سیاسی ایران در منطقه کاسته شود؛ به کسانی که چنین توهماتی را دنبال می کنند هشدار می دهیم که عواقب چنین تصمیماتی برای آنها سنگین و پرهزینه خواهد بود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت امور خارجه باید این موضوع را از طریق دیپلماسی فعال دنبال کند، افزود: جمهوری اسلامی ایران به صورت منطقی و هوشمندانه، هیچ گاه به دنبال ایجاد تنش در منطقه نیست اما اگر کلیت ارضی و سرزمینی ما مورد طمع قرار گیرد، با قدرت خواهد ایستاد و اجازه تعرض به هیچ کشوری نخواهد داد.

عزیزی در عین حال اظهار داشت: منطقه قفقاز جنوبی نقش برجسته‌ای در محور اوراسیا دارد. از دیرباز حوزه تمدنی ایران بوده و تحولات مختلفی را در مقاطع مختلف تاریخی تجربه کرده و نقش بسیار مهمی در انتقال انرژی و صلح و ثبات و توازن منطقه ای دارد که ما به این موضوع کاملا واقف هستیم و تمام تحولات را به دقت رصد می کنیم.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در دیدار با پوتین و اردوغان نکاتی مبنی بر مخالفت ایران با تغییرات ژئوپلیتیکی در قفقاز بیان داشت: ما بارها از طرق مختلف به کشورهای منطقه اعلام کرده‌ایم که این کریدور خط قرمز ایران محسوب می‌شود و هر گونه تغییر و اقدامی در آن با واکنش جدی ایران مواجه خواهد شد.

عزیزی در پایان با بیان اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با جدیت موضوعات مرتبط با تحولات ژئوپلتیک کریدور زنگزور را دنبال می کند، افزود: از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه نیز انتظار می رود با حساسیت و فوریت به این نوع موضوعات که جزو مسائل مهم کشور می‌باشد، ورود کرده و فعالانه از مسیر دیپلماسی به حل و فصل آن بپردازند.

اخیرا سخنگوی وزارت خارجه روسیه ماریا زاخارووا در اظهاراتی گفته بود که موضع این کشور درباره کریدور زنگزور که جمهوری آذربایجان را از طریق سیونیک ارمنستان به نخجوان متصل می‌کند، قطعی است.

در پی اظهارات سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره این کریدور، دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه ۱۲ شهریور با دعوت از سفیر روسیه بر مخالفت ایران با تغییر مرزهای شناخته شده بین‌المللی و تغییرات ژئوپلتیک تأکید شد.

در این دیدار بر احترام به حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و منافع متقابل کشورها در حوزه قفقاز تأکید شد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
وزیر خارجه سوریه: حمله اسرائیل به ابوالظهور هیچ توجیهی نداشت
جدول قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 29 مرداد
پلیس راهور: مقابل مراکز برگزاری کنکور سد معبر نکنید
جدول پخش زنده بازی‌های پنجشنبه 29 مرداد 1405؛ فوتبال، کشتی، والیبال و بسکتبال
جدول قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 29 مرداد
ترامپ در انتظار یک غافلگیری جدید؟
آغاز واریز حقوق مرداد ماه بازنشستگان تامین اجتماعی+ اعلام زمان پرداخت معوقات
قطعی برق ایلام امروز پنجشنبه 29 مرداد + لینک
جنگ و اقتصاد ریاضتی
برنامه قطعی برق تهران امروز پنجشنبه 29 مرداد+لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول
ماینرهای قاچاق در ساری لو رفتند؛ 70 دستگاه کشف شد
قیمت دلار امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول قیمت ارزها در بازار آزاد
قیمت طلا امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
80 درصد آلودگی نفتی سواحل قشم مهار شد؛ جزئیات پاکسازی 3 موج آلودگی
آخرین قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه 29 مرداد + جدول
انتخابات داخلی لیکود پیروزی نتانیاهو یا زنگ خطر برای دولت راستگرا؟
ابهام در تعویض پلاک موتورسیکلت‌های برقی هنگام معامله رفع شد
وزیر علوم: به آسیب‌دیدگان جنگ سهمیه‌ کنکور اختصاص می‌یابد
سوت ماراتن کنکور 1405 به‌صدا درآمد
ترفند سلول‌های سرطانی برای پنهان شدن از چشم سیستم ایمنی!
مقام مستعفی دولت ترامپ: جنگ با ایران به نفع امنیت ملی آمریکا نیست
آمریکا مدعی شد: 757 نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند
ترامپ به دنبال مداکره نیست؟!
تصویر خیره‌کننده جیمز وب از مرگ یک ستاره و تولد سحابی شیر
استفاده کودکان از گوشی و تبلت چه تأثیری بر توانایی شناختی آنان دارد؟
پرونده‌سازی هوش مصنوعی برای کاربران!
زنان بخوانند؛ همه چیزهایی که باید از کمبود آهن بدانید
مصرف روزانه نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر سرطان معده مرتبط است
کشتار جدید در غزه، سیلی به صورت میانجی‌گران و توافق‌هاست
مسکو و پکن در شورای امنیت علیه سیاسی‌کاری موضع گرفتند
آلمان شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری را محکوم کرد
چهل روز پس از وداع
تأسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی با مشارکت ایران و 28 کشور
همتی: درباره تأمین ارز و کالاهای اساسی به رهبر انقلاب اطمینان دادم
40 تریلیون دلار بدهی؛ صورت‌حساب جنگ ترامپ از راه رسید
فولاد خوزستان 1-1 شمس آذر قزوین/ تقسیم امتیازات در هفته دوم لیگ برتر
رایزنی تلفنی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان درباره راهکارهای دیپلماتیک
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه موریتانی درباره تحولات منطقه
زلزله 4.2 ریشتری گیلانغرب را لرزاند
پکن: واشنگتن رویکرد خصمانه خود در قبال پیونگ‌یانگ را تغییر دهد
تصادفات جاده‌ای سمنان 14 مصدوم و 2 کشته برجا گذاشت
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
امارات چه چیزی را قربانی بازی تازه خود با ایران کرد؟
مس شهر بابک 1-1 خیبر خرم‌آباد/دشت یک امتیازی خیبر 9 نفره
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 29 مرداد + جدول
فجرسپاسی 0-0 صنعت نفت آبادان/توازن قدرت در زمین فوتبال
ملوان 2- 1 ذوب‌آهن/ ذوب‌آهن در انزلی غافلگیر شد
نقد تند ایران از عملکرد شورای امنیت
اعتراف رسانه اسرائیلی به شکست سیاست‌های ترامپ