×
بین الملل
شناسه خبر : 187343
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/06/15 ساعت 08:19
«جورج شکور» ادیب و اندیشمند لبنانی درگذشت

«جورج شکور» ادیب و اندیشمند لبنانی درگذشت

جورج حنا شکور» یکی از برجسته‌ترین ادبا و شعرای معاصر لبنان در 90 سالگی درگذشت.

نورنیوز-گروه بین الملل: «جورج حنا شکور» یکی از برجسته‌ترین ادبا و شعرای معاصر لبنان، عاشق و دلباخته اهل بیت(ع)، پیرغلام مسیحی و محب و شیفته سرور شهیدان(ع) در ۹۰ سالگی درگذشت.

وی که به خاطر کهولت سن، مدت‌ها زمین‌گیر و در بستر بیماری بود از هفته پیش به کما رفته بود و دار فانی را وداع گفت.

جلوه هایی از این شیفتگی این شاعر مسیحی لبنانی به اهل بیت(ع)  در آثار مختلف او از جمله «حماسه پیامبر»(ملحمة الرسول (ص))، «حماسه حضرت علی(ع)»(ملحمة علی (ع)) و «حماسه حسینی»( ملحمة الحسین (ع)) نمایان بود.

زندگی نامه

جورج حنا شکور شاعر، ادیب و نویسنده بزرگ مسیحی لبنانی است که در سال ۱۹۳۵ میلادی در روستای شیخان واقع در شهرستان جبیل جبل عامل دیده به جهان گشود. وی آموزه‌های مسیحی را آموخت و آن را با آموزه‌های اسلامی تلفیق کرد.  قرآن کریم و نهج البلاغه را خواند و شیفته ادبیات آن شد. پس از پایان تحصیلات، به استادی رشته ادبیات درآمد. از همان آغاز حامل رسالت تعلیم بود. در روستای خود با تخته‌های چوبی برای دانش‌آموزان نیمکت می‌ساخت و برای آنان مدرسه‌ای تابستانی و رایگان دایر می‌کرد.

شکور در دانشگاه سن‌ژوزف بیروت به تحصیل در ادبیات عرب و تاریخ تمدن پرداخت و مدرک لیسانس رشته زبان و ادبیات عرب را اخذ کرد. این نویسنده مسیحی که از برجسته‌ترین شاعران عرب دوران معاصر است، در دانش لغت و ادبیات معرب دارای تخصص فوق العاده‌ای بود و سال‌هاست علاوه بر فعالیت ‌های ادبی، تجربه تعلیم و تدریس در رشته تخصصی خود در مراکز و کالج‌های مختلف داشت.

از مهم‌ترین سوابق او در سال‌های اخیر می‌توان به سمت‌هایی چون ریاست انجمن زبان عربی دانشگاه الشرق الأوسط لبنان، عضو مجمع فرهنگی و نایب رئیس اتحادیه ادیبان و نویسندگان عرب اشاره کرد. 

از شکور مقالات فراوانی در روزنامه‌ها و مجلات علمی لبنان و جهان چاپ و منتشر شد. وی در سال ۱۹۷۱ نخستین مجموعه شعرش را با مقدمه‌ای ستایش‌آمیز از «اخطل صغیر» شاعر بزرگ لبنانی منتشر کرد. پس از آن نیز در کنار انتشار چند مجموعه شعر به تصحیح و انتشار دیوان برخی شعرای بزرگ عرب همچون «احمد شوقی» و «سعید عقیل» پرداخت.

اما بزرگترین ویژگی این ادیب بزرگ مسیحی که «امیر شعرای عرب» لقب گرفت، ولایی بودن او و عشق و محبتش به اهل بیت (ع) بود که او را در ردیف شاعران بزرگ مسیحی اهل بیتی دوران معاصر قرار داد. نویسندگان و شاعرانی همچون بولس سلامه، جورج جرداق، سلیمان کتانی، میشیل کعدی، آنطوان بارا، جوزیف الهاشم و غیره که با زبان و قلم خود و از خلال آفرینش آثار ادبی ماندگار پیرامون ائمه(ع) به‌ویژه امام علی‌بن ابی‌طالب(ع) و حسین بن علی(ع) مروج ارزش‌های والای انسانی بوده‌اند. ارزش‌هایی که در عدالت‌ورزی، ظلم‌ستیزی، حق‌طلبی و انسان‌دوستی ائمه اطهار(ع) تجلی یافته است و روشن است که هرگاه این ارزش‌ها در انسانی تجلِّی یابند، دیگران در هر عصر و نسلی و از هر رنگ و نژادی جذب آن‌ها می‌شوند.

جورج+حنا+شکور»
 

منظومه «قصیده الحسین» اثر بدیع و یکی از مشهورترین سروده‌های او پیرامون سرور شهیدان و در وصف عاشورا و واقعه کربلا بود که در سال ۲۰۰۱ تنظیم شد. این اثر بیانگر احساسات و عواطف شخصی شاعر بوده که شیفتگی عمیق خود نسبت به امام حسین(ع) را بیان می‌کرد. شکور در این سروده ۸۰ بیتی، ضمن بیان احساسات شخصی و حب خود نسبت به امام حسین(ع)، بسیار هنرمندانه صحنه‌های تراژیک کربلا را به تصویر کشید.

جورج شکور پس از سرودن دو دیوان شعر در وصف امیرالمومنین(ع) و امام حسین(ع) با عناوین: «ملحمة عاشورا» در رابطه با امام حسین(ع) و «ملحمة الامام علی(ع)» در رابطه با حضرت علی(ع)، اثر تاریخی دیگری را با عنوان «ملحمة الرسول»، حماسه پیامبر (ص) و در آستانه عید سعید غدیر سال ٢٠١٠ منتشر کرد. این دیوان مشتمل بر ۱۶۰۰ بیت و ۶۷ قصیده در بیان مهمترین رخدادهای زندگی پیامبر اکرم(ص) و تاریخ اسلام است که به سیره زندگی حضرت محمد(ص ) بر اساس مراتب زمانی از بدو تولد تا وفات ایشان می‌پردازد. این نخستین‌بار است که یک شاعر غیر مسلمان به روایت زندگی پیامبر اسلام(ص) می‌پردازد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قمار بزرگ ترامپ؛ آیا واشنگتن بهای جنگ انرژی را خواهد پرداخت؟
تأثیر مدیریت تعادلی رفتار کودکان با سبک فرزندپروری آگاهانه
العربیه: نیروهای آمریکایی خروج تدریجی از کردستان عراق را آغاز کردند
حمله هوایی صهیونیست‌ها به نزدیکی بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز غزه
تهدید امنیتی موجب بسته شدن بخشی از فرودگاه «دنور» آمریکا شد
ترکیب موثر زردچوبه در مقابله با سرطان
کم‌خوابی و بی‌خوابی چگونه ساختار مغز را تغییرمی دهند؟
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون
الجزیره؛ تنگه هرمز مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در کنار یوفا و کونکاکاف مقابل طرح فیفا ایستاد
تشییع باشکوه شهدای فراجا در شادگان؛ شهیدان مهدوی‌کیا و سیاه‌نژاد
نشست تخصصی ایران و چین؛ تأکید بر اجرای سند 25 ساله و تقویت همکاری‌های اقتصادی
زمان پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول
کامالا هریس؛ جنگ ترامپ با ایران بدون چشم‌انداز پایانی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 10 مرداد+ جدول
قطر از پذیرش نقشه راه توسط حماس استقبال کرد
گوترش: چنگ باید در تمامی جبهه‌‎ها متوقف شود
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟