×
سیاسی
شناسه خبر : 187328
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/14 ساعت 21:53
به‌نام حقوق بشر علیه حقوق بشر

کامبیز نوروزی*

به‌نام حقوق بشر علیه حقوق بشر

سخنرانی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سابق ایران در همایش سازمان مجاهدین خلق انحراف کامل از معیارهای رفتار حقوق‌ بشری است.

نورنیوز-گروه سیاسی: حقوق بشر در روابط بین‌الملل همواره از حیث بی‌طرفی و استقلال از قدرتهای بزرگ مورد تردید بوده‌است. وجود استانداردهای دوگانه رایج‌ترین آسیب را به برنامه‌های فعالان ملی حقوق بشر وارد کرده‌است.

در روابط بین‌الملل، حقوق بشر تحت تاثیر سیاست بین‌الملل بیش از آنکه تابع موازین اصیل حقوق بشر باشد متاثر از منافع دولتهای بزرگ است.

آخرین نمونه زنده و دردناک این وضعیت را می‌توان در جنایات وسیع و خونین اسرائیل علیه مردم غزه دید که با بی‌عملی دولتهای بزرگ ۱۱ ماه کشتار و ویرانگری و نقض بیشترین موازین حقوق‌بشر ادامه دارد.

اینچنین است که در روابط بین‌الملل دولتهای بزرگ بیشترین لطمه را به پیشبرد حقوق بشر و فعالان صادق و ملی حقوق بشر وارد می‌کنند.

آقای جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سابق حقوق بشر ایران در نشست  سازمان مجاهدین خلق ایران شرکت کرده و به ادعای خودش در مورد فجایع نقض حقوق بشر در ایران سخنرانی داشته است.

نمی‌توان فرض را بر ناآگاهی او از ماهیت و عملکرد این سازمان گذاشت. بیانات او کاملا حاکی از آگاهی و جهت‌گیری سیاسی دقیق اوست.

آقای جاوید رحمان با سیاسی کردن کار خود نشان داد که صلاحیت فعالیت حقوق بشری نداشته و ندارد.

وی که با ادبیاتی کاملا سیاسی مریم_رجوی را رئیس‌جمهورمنتخب می‌خواند برای توجیه کار خود مدعی است برای گزارش وضعیت حقوق بشر ایران در این جلسه شرکت کرده‌است. ارائه گزارش حقوق بشری در نشست یک سازمان سیاسی خاص و مشهور به تروریسم با هیچ‌یک از پرنسیپهای رفتار حقوق بشری سازگار نیست.

اگر او فردی مستقل و بی‌طرف و متعهد به اصول و معیارهای حقوق بشر بود می‌توانست نظرات خود را در یک مصاحبه مطبوعاتی یا لااقل در یک جلسه عمومی با ادبیات حقوق بشری بیان کند.

حضور جاوید رحمان در جلسه اختصای سازمان مجاهدین خلق، که عملا به یک فرقه تبدیل شده و هنوز هم خیلی‌ها آن را یک سازمان تروریستی می‌دانند آسیبی جدی به فعالان صادق و ملی حقوق بشر ایران وارد می‌کند.

در ایران مخالفان حقوق بشر با همین نشانه‌هاست که بهانه درست می‌کنند و مانع از فعالیت فعالان حقوق بشر می‌شوند.

این درسی جدید نیز باید باشد برای کسانی که دل خوش کرده‌اند و با تلاشهای سیاسی با توسل به نهادهای دولتی بین‌المللی، از جایزه صلح نوبل تا سازمان ملل بر این تصور باطل‌اند که کاری در جهت پیشبرد حقوق بشر در ایران می‌کنند.

با چنین تجربه‌هایی لازم است  شورای حقوق بشر سازمان ملل دقت بسیار بیشتری در گزینش گزارشگران ویژه داشته و بر رفتار آنها نظار کند.

مقامات ایرانی نیز با اجازه ورود گزارشگران ویژه و موضوعی به ایران و گفتگو با آنها و اجازه ارتباط ایشان با نهادهای مستقل مدنی شرایط درک واقعی و مستند آنها از ایران را فراهم کنند.

خطای بزرگ ایران در عدم برقراری ارتباط فعال و تعاملی ایران با گزارشگران حقوق بشر باعث می‌شود مخالفان و براندازان مهمترین منبع آنها شوند و نتیجه نیز پیشاپیش معلوم است.

*حقوقدان


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 مهر + جدول
موزه ملی فردا باز می‌شود
نوراینفو| هشت نکته مهم درباره هاری !
اقدام مشترک 34 کشور برای توقف نسل‌کشی در غزه
تکذیب ورود گوشت آلوده از مغولستان به ایران
امروز بهترین وضعیت بازار سهام پس از جنگ ثبت شد
تغییری در وضعیت ریاست دانشگاه آزاد اتفاق نیفتاده است
شرط معافیت مالیاتی در قرارداد‌های اجاره خانه اعلام شد
سوءاستفاده اروپا از یک قطعنامه تاریخ مصرف گذشته
اعلام نتایج پذیرش استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان
تیراندازی مرگبار در کارولینای شمالی؛ 3 کشته و 8 زخمی
اجرای اسنپ بک به معنای خاتمه توافقات ایران و آژانس است
تراکتور- الوحده | تراکتوری ها به دنبال نخستین پیروزی در لیگ نخبگان
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(89) « جزیره بوموسی»
رویکرد اصلی، واگذاری امور به بخش خصوصی و کاهش بروکراسی است
درخواست عمان از سازمان ملل برای تحریم‌ رژیم صهیونیستی
وام بانک گردشگری به چه کسانی تعلق می گیرد؟+جزییات وتلفن تماس
بازداشت 270 سارق و مالخر در عملیات ضربتی پلیس پایتخت
اصلاح مصوبه تشدید مجازات جاسوسی و همکاری کنندگان با دولت خارجی متخاصم
بخشی از یک پازل بزرگ!
قاتل زن و کودک 5 ساله خزر شهری قصاص شد
قالیباف: 3 کشور اروپایی واکنش ما را خواهند دید
سود سهام عدالت به چه کسانی واریز نمی شود؟
سرلشگر حاتمی: با هر اشتباه دشمن به شدت برخورد می‌کنیم
احتمال مسدود شدن دارایی کاربران ایرانی در تتر
قاتل سابقه‌دار در تهران به دست مجرم فراری کشته شد
گام پس از ماشه چیست؟
دعوا‌های بیشرمانه برجامی
طرح گذار در نوار غزه
قالیباف قانون اصلاح سازوکار بررسی بودجه سالیانه را ابلاغ کرد
سرلشکر موسوی: تقویت سامانه‌های دفاعی روند خوبی گرفته است
آمادگی روسیه برای حمله به یک کشور دیگر اروپایی
راه‌اندازی صفحه دریافت گزارش کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی
نامه عراقچی به گوترش در مورد غیرقانونی بودن بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 6 مهر1404+ جدول
بیانیه وزارت خارجه ایران در خصوص بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده
اختصاص کدپستی به خانوار‌های عشایری برای دریافت مرسوله
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | تحقیر رئال در دربی مادرید+ خلاصه بازی
افزایش کشته‌ها در تجمع انتخاباتی بازیگر سینمای هند
آغاز پیش فروش و فروش فوق العاده و اقساطی محصولات ایران‌خودرو از امروز + جزئیات
شرایط پیش فروش محصولات سایپا اعلام شد
جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی فعالسازی مکانیزم ماشه
روبیو: توافق همچنان بهترین نتیجه برای مردم ایران و جهان است
سفر نتانیاهو به آرژانتین ممنوع شد
عراقچی: قطعنامه 2231، 26مهر منقضی خواهد شد
سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نخواهد شد؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 6 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
X
آگهی تبلیغاتی