×
سیاسی
شناسه خبر : 187328
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/14 ساعت 21:53

کامبیز نوروزی*

به‌نام حقوق بشر علیه حقوق بشر

سخنرانی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سابق ایران در همایش سازمان مجاهدین خلق انحراف کامل از معیارهای رفتار حقوق‌ بشری است.

نورنیوز-گروه سیاسی: حقوق بشر در روابط بین‌الملل همواره از حیث بی‌طرفی و استقلال از قدرتهای بزرگ مورد تردید بوده‌است. وجود استانداردهای دوگانه رایج‌ترین آسیب را به برنامه‌های فعالان ملی حقوق بشر وارد کرده‌است.

در روابط بین‌الملل، حقوق بشر تحت تاثیر سیاست بین‌الملل بیش از آنکه تابع موازین اصیل حقوق بشر باشد متاثر از منافع دولتهای بزرگ است.

آخرین نمونه زنده و دردناک این وضعیت را می‌توان در جنایات وسیع و خونین اسرائیل علیه مردم غزه دید که با بی‌عملی دولتهای بزرگ ۱۱ ماه کشتار و ویرانگری و نقض بیشترین موازین حقوق‌بشر ادامه دارد.

اینچنین است که در روابط بین‌الملل دولتهای بزرگ بیشترین لطمه را به پیشبرد حقوق بشر و فعالان صادق و ملی حقوق بشر وارد می‌کنند.

آقای جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سابق حقوق بشر ایران در نشست  سازمان مجاهدین خلق ایران شرکت کرده و به ادعای خودش در مورد فجایع نقض حقوق بشر در ایران سخنرانی داشته است.

نمی‌توان فرض را بر ناآگاهی او از ماهیت و عملکرد این سازمان گذاشت. بیانات او کاملا حاکی از آگاهی و جهت‌گیری سیاسی دقیق اوست.

آقای جاوید رحمان با سیاسی کردن کار خود نشان داد که صلاحیت فعالیت حقوق بشری نداشته و ندارد.

وی که با ادبیاتی کاملا سیاسی مریم_رجوی را رئیس‌جمهورمنتخب می‌خواند برای توجیه کار خود مدعی است برای گزارش وضعیت حقوق بشر ایران در این جلسه شرکت کرده‌است. ارائه گزارش حقوق بشری در نشست یک سازمان سیاسی خاص و مشهور به تروریسم با هیچ‌یک از پرنسیپهای رفتار حقوق بشری سازگار نیست.

اگر او فردی مستقل و بی‌طرف و متعهد به اصول و معیارهای حقوق بشر بود می‌توانست نظرات خود را در یک مصاحبه مطبوعاتی یا لااقل در یک جلسه عمومی با ادبیات حقوق بشری بیان کند.

حضور جاوید رحمان در جلسه اختصای سازمان مجاهدین خلق، که عملا به یک فرقه تبدیل شده و هنوز هم خیلی‌ها آن را یک سازمان تروریستی می‌دانند آسیبی جدی به فعالان صادق و ملی حقوق بشر ایران وارد می‌کند.

در ایران مخالفان حقوق بشر با همین نشانه‌هاست که بهانه درست می‌کنند و مانع از فعالیت فعالان حقوق بشر می‌شوند.

این درسی جدید نیز باید باشد برای کسانی که دل خوش کرده‌اند و با تلاشهای سیاسی با توسل به نهادهای دولتی بین‌المللی، از جایزه صلح نوبل تا سازمان ملل بر این تصور باطل‌اند که کاری در جهت پیشبرد حقوق بشر در ایران می‌کنند.

با چنین تجربه‌هایی لازم است  شورای حقوق بشر سازمان ملل دقت بسیار بیشتری در گزینش گزارشگران ویژه داشته و بر رفتار آنها نظار کند.

مقامات ایرانی نیز با اجازه ورود گزارشگران ویژه و موضوعی به ایران و گفتگو با آنها و اجازه ارتباط ایشان با نهادهای مستقل مدنی شرایط درک واقعی و مستند آنها از ایران را فراهم کنند.

خطای بزرگ ایران در عدم برقراری ارتباط فعال و تعاملی ایران با گزارشگران حقوق بشر باعث می‌شود مخالفان و براندازان مهمترین منبع آنها شوند و نتیجه نیز پیشاپیش معلوم است.

*حقوقدان


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پزشکیان: مرزهای جغرافیایی هرگز توان جدایی دو ملت برادر ایران و عراق را ندارد
قالیباف: اجرای قانون شفافیت را پیگیری می‌کنیم
مادورو دستور استقرار 25 هزار نیرو را صادر کرد
تقابل دوباره ایران و ازبکستان در فینال کافا
حماس: آماده مذاکره فوری هستیم، به شرط تأمین منافع ملت فلسطین
هشدار ملی در بریتانیا؛ آژیر خطر تلفن‌های همراه همزمان به صدا درآمد
دوفوریتی | یک اقرار رسمی برای مصرف بالای الکل در ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛ سربازان محیطبان می‌شوند
قدرت‌نمایی اسپانیا و بلژیک با برتری پرگل مقابل رقبای خود
امروز پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
فردا؛ آخرین مهلت انتخاب رشته کنکوری‌ها/اعلام نتایج نهایی در نیمه مهر
صهیونیست‌ها اعتراف کردند؛ ضربه سخت یمنی‌ها به اسرائیل با حمله به فرودگاه رامون
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 17 شهریور
شب ناآرام استانبول در میان تظاهرات ضد دولتی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 17 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
مصرف بی رویه داروهای «کورتون» در ایران
رسوایی یک مقام سابق تل‌آویو در آلمان
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
دولت رویکردی همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیش گرفته است
تبعات اقتصادی مکانیزم ماشه را بزرگ نمایی نکنیم + فیلم
توسعه روابط راهبردی ایران و عراق کلید ثبات منطقه است
نشانه‌ای دال بر از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد
سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد
گزارش تصویری| دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب
حمله پهپادی ارتش یمن به چندین هدف در جنوب اسرائیل
پزشکیان: گزارش ها حاکی از آغاز دوره خشکسالی در منطقه ما است
کاپادزه: در فینال کافا با چند غایب مهم روبه‌رو هستیم
16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس
قدردانی ویژه رهبر انقلاب از رئیس‌جمهور و دولت؛ معیشت مردم اولویت اصلی کشور است
جنایت حمله به مدرسه فارابی زیر نگاه منفعل جامعه بین‌الملل انجام شد
ایران و بازار 400 میلیارد دلاری انیمیشن
استقلال تهران رکورد گران‌ترین تیم لیگ برتر ایران را شکست
کاهش چشمگیر 25 درصدی ذخایر آبی سدهای کشور
زمان افتتاحیه سی و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی اعلام شد
قربانی اسیدپاشی ضارب خود را بخشید
X
آگهی تبلیغاتی