×
سیاسی
شناسه خبر : 187328
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/14 ساعت 21:53
به‌نام حقوق بشر علیه حقوق بشر

کامبیز نوروزی*

به‌نام حقوق بشر علیه حقوق بشر

سخنرانی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سابق ایران در همایش سازمان مجاهدین خلق انحراف کامل از معیارهای رفتار حقوق‌ بشری است.

نورنیوز-گروه سیاسی: حقوق بشر در روابط بین‌الملل همواره از حیث بی‌طرفی و استقلال از قدرتهای بزرگ مورد تردید بوده‌است. وجود استانداردهای دوگانه رایج‌ترین آسیب را به برنامه‌های فعالان ملی حقوق بشر وارد کرده‌است.

در روابط بین‌الملل، حقوق بشر تحت تاثیر سیاست بین‌الملل بیش از آنکه تابع موازین اصیل حقوق بشر باشد متاثر از منافع دولتهای بزرگ است.

آخرین نمونه زنده و دردناک این وضعیت را می‌توان در جنایات وسیع و خونین اسرائیل علیه مردم غزه دید که با بی‌عملی دولتهای بزرگ ۱۱ ماه کشتار و ویرانگری و نقض بیشترین موازین حقوق‌بشر ادامه دارد.

اینچنین است که در روابط بین‌الملل دولتهای بزرگ بیشترین لطمه را به پیشبرد حقوق بشر و فعالان صادق و ملی حقوق بشر وارد می‌کنند.

آقای جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سابق حقوق بشر ایران در نشست  سازمان مجاهدین خلق ایران شرکت کرده و به ادعای خودش در مورد فجایع نقض حقوق بشر در ایران سخنرانی داشته است.

نمی‌توان فرض را بر ناآگاهی او از ماهیت و عملکرد این سازمان گذاشت. بیانات او کاملا حاکی از آگاهی و جهت‌گیری سیاسی دقیق اوست.

آقای جاوید رحمان با سیاسی کردن کار خود نشان داد که صلاحیت فعالیت حقوق بشری نداشته و ندارد.

وی که با ادبیاتی کاملا سیاسی مریم_رجوی را رئیس‌جمهورمنتخب می‌خواند برای توجیه کار خود مدعی است برای گزارش وضعیت حقوق بشر ایران در این جلسه شرکت کرده‌است. ارائه گزارش حقوق بشری در نشست یک سازمان سیاسی خاص و مشهور به تروریسم با هیچ‌یک از پرنسیپهای رفتار حقوق بشری سازگار نیست.

اگر او فردی مستقل و بی‌طرف و متعهد به اصول و معیارهای حقوق بشر بود می‌توانست نظرات خود را در یک مصاحبه مطبوعاتی یا لااقل در یک جلسه عمومی با ادبیات حقوق بشری بیان کند.

حضور جاوید رحمان در جلسه اختصای سازمان مجاهدین خلق، که عملا به یک فرقه تبدیل شده و هنوز هم خیلی‌ها آن را یک سازمان تروریستی می‌دانند آسیبی جدی به فعالان صادق و ملی حقوق بشر ایران وارد می‌کند.

در ایران مخالفان حقوق بشر با همین نشانه‌هاست که بهانه درست می‌کنند و مانع از فعالیت فعالان حقوق بشر می‌شوند.

این درسی جدید نیز باید باشد برای کسانی که دل خوش کرده‌اند و با تلاشهای سیاسی با توسل به نهادهای دولتی بین‌المللی، از جایزه صلح نوبل تا سازمان ملل بر این تصور باطل‌اند که کاری در جهت پیشبرد حقوق بشر در ایران می‌کنند.

با چنین تجربه‌هایی لازم است  شورای حقوق بشر سازمان ملل دقت بسیار بیشتری در گزینش گزارشگران ویژه داشته و بر رفتار آنها نظار کند.

مقامات ایرانی نیز با اجازه ورود گزارشگران ویژه و موضوعی به ایران و گفتگو با آنها و اجازه ارتباط ایشان با نهادهای مستقل مدنی شرایط درک واقعی و مستند آنها از ایران را فراهم کنند.

خطای بزرگ ایران در عدم برقراری ارتباط فعال و تعاملی ایران با گزارشگران حقوق بشر باعث می‌شود مخالفان و براندازان مهمترین منبع آنها شوند و نتیجه نیز پیشاپیش معلوم است.

*حقوقدان


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
X
آگهی تبلیغاتی