×
اقتصادی
شناسه خبر : 187198
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/06/13 ساعت 13:18
آخرین جزئیات از لغو قرعه‌کشی ایران خودرو؛ تکلیف لاتاری بزرگ خودرویی چه می‌شود؟

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

آخرین جزئیات از لغو قرعه‌کشی ایران خودرو؛ تکلیف لاتاری بزرگ خودرویی چه می‌شود؟

براساس اعلام قبلی شرکت ایران خودرو قرار بود، قرعه‌کشی اولین لاتاری خودروی این شرکت در سال جاری، امروز برگزار شود اما خبرها از لغو این قرعه‌کشی حکایت دارد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: شرکت ایران خودرو در اطلاعیه شماره ۴ خود و در پی ورود سازمان بازرسی کل کشور به پرونده ابهامات پیش‌فروش و قرعه‌کشی این شرکت، اعلام کرده بود که قرعه‌کشی اولین لاتاری بزرگ خودرویی این شرکت در سال 1403، روز سه‌شنبه 6 شهریور انجام می‌شود اما خبرها از لغو این قرعه‌کشی در تاریخ مذکور حکایت دارد.

ماجرا از این قرار است که با پایان مهلت مقرر ثبت‌نام در طرح پیش‌فروش ایران خودرو (از 24 مرداد تا یکم شهریور) و با توجه به ورودِ سازمان بازرسی کل کشور به ابعاد مختلف این طرح لاتاری گونه از جمله روشن نبودن نحوه فروش، قیمت تمام شده کارخانه و نحوه قرعه‌کشی، ایران خودرو با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که خوردوهای ثبت‌نامی به دو روش فروش فوق‌العاده (فوری) و پیش‌فروش عرضه خواهند شد.

این شرکت همچنین اعلام کرد که قرعه‌کشی خودرویی در روز سه‌شنبه 6 شهریورماه انجام خواهند شد و حال به نظر می‌رسد با توجه به تعیین مهلت شش روزه برای تعیین «روش فروش» از سوی خریداران که از روز گذشته آغاز شده است، تاریخ قرعه‌کشی به اواسط هفته آینده موکول خواهد شد. با این حال ایران‌خودرو هنوز به صورت رسمی تاریخ جدیدی برای قرعه‌کشی اعلام نکرده‌ است.

تمامی افرادی که برای ثبت درخواست خرید خودرو اقدام کرده‌اند موظف‌اند از دوشنبه پنجم شهریور به مدت 6 روز برای انتخاب روش فروش به سایت فروش (ikcosales.ir) مراجعه و نسبت به تعیین روش به صورت «فوق‌العاده» یا «پیش‌فروش» اقدام کنند. 

اما از ویژگی های فروش فوق العاده (فوری) این است که قیمت ها قطعی است و متقاضیان باید تمام هزینه خودرو را در تاریخ مقرر و با فراخوانی  که ایران خودرو اعلام می‌کند، پرداخت کنند و تحویل نیز 90 روزه است.

همچنین نگاهی به قرعه‌کشی‌های قبلی ایران خودرو نشان می‌دهد که متقاضیان پیش‌فروش خودرو نیز باید بخشی از هزینه خودروی مورد نظر خود را پرداخت کنند و تحویل خودروی آنان نیز از چهار تا ۶ ماه زمان می‌برد.

در این روش فروش، خودرو با قیمت روز تحویل داده می‌شود که این بدان معناست که ممکن است خودرو مشمول افزایش قیمت شود و خودروساز می تواند مابه‌تفاوت آن را از مشتریان خود اخذ کند.

به هر ترتیب به نظر می‌رسد که آخرین قرعه‌کشی خودرویی ایران خودرو نیز در حال پیمودن آخرین قدم‌های خود برای رسیدن به خط پایان است؛ طرحی که معاون اول رئیس‌جمهور نیز مخالفت دولت چهاردهم با اجرای آنرا اعلام و تصریح کرد: باید بساط پیش‌فروش و قرعه‌کشی خودرو جمع شود.

روشی که از یک سو اجحاف بزرگی در حق مصرف کنندگان است و از سوی دیگر زمینه را برای رونق دلالی و سوداگری و افزایش بیش از پیش فاصله بین قیمت کارخانه و بازار فراهم می‌کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404