×
اقتصادی
شناسه خبر : 187198
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/06/13 ساعت 13:18
آخرین جزئیات از لغو قرعه‌کشی ایران خودرو؛ تکلیف لاتاری بزرگ خودرویی چه می‌شود؟

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

آخرین جزئیات از لغو قرعه‌کشی ایران خودرو؛ تکلیف لاتاری بزرگ خودرویی چه می‌شود؟

براساس اعلام قبلی شرکت ایران خودرو قرار بود، قرعه‌کشی اولین لاتاری خودروی این شرکت در سال جاری، امروز برگزار شود اما خبرها از لغو این قرعه‌کشی حکایت دارد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: شرکت ایران خودرو در اطلاعیه شماره ۴ خود و در پی ورود سازمان بازرسی کل کشور به پرونده ابهامات پیش‌فروش و قرعه‌کشی این شرکت، اعلام کرده بود که قرعه‌کشی اولین لاتاری بزرگ خودرویی این شرکت در سال 1403، روز سه‌شنبه 6 شهریور انجام می‌شود اما خبرها از لغو این قرعه‌کشی در تاریخ مذکور حکایت دارد.

ماجرا از این قرار است که با پایان مهلت مقرر ثبت‌نام در طرح پیش‌فروش ایران خودرو (از 24 مرداد تا یکم شهریور) و با توجه به ورودِ سازمان بازرسی کل کشور به ابعاد مختلف این طرح لاتاری گونه از جمله روشن نبودن نحوه فروش، قیمت تمام شده کارخانه و نحوه قرعه‌کشی، ایران خودرو با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که خوردوهای ثبت‌نامی به دو روش فروش فوق‌العاده (فوری) و پیش‌فروش عرضه خواهند شد.

این شرکت همچنین اعلام کرد که قرعه‌کشی خودرویی در روز سه‌شنبه 6 شهریورماه انجام خواهند شد و حال به نظر می‌رسد با توجه به تعیین مهلت شش روزه برای تعیین «روش فروش» از سوی خریداران که از روز گذشته آغاز شده است، تاریخ قرعه‌کشی به اواسط هفته آینده موکول خواهد شد. با این حال ایران‌خودرو هنوز به صورت رسمی تاریخ جدیدی برای قرعه‌کشی اعلام نکرده‌ است.

تمامی افرادی که برای ثبت درخواست خرید خودرو اقدام کرده‌اند موظف‌اند از دوشنبه پنجم شهریور به مدت 6 روز برای انتخاب روش فروش به سایت فروش (ikcosales.ir) مراجعه و نسبت به تعیین روش به صورت «فوق‌العاده» یا «پیش‌فروش» اقدام کنند. 

اما از ویژگی های فروش فوق العاده (فوری) این است که قیمت ها قطعی است و متقاضیان باید تمام هزینه خودرو را در تاریخ مقرر و با فراخوانی  که ایران خودرو اعلام می‌کند، پرداخت کنند و تحویل نیز 90 روزه است.

همچنین نگاهی به قرعه‌کشی‌های قبلی ایران خودرو نشان می‌دهد که متقاضیان پیش‌فروش خودرو نیز باید بخشی از هزینه خودروی مورد نظر خود را پرداخت کنند و تحویل خودروی آنان نیز از چهار تا ۶ ماه زمان می‌برد.

در این روش فروش، خودرو با قیمت روز تحویل داده می‌شود که این بدان معناست که ممکن است خودرو مشمول افزایش قیمت شود و خودروساز می تواند مابه‌تفاوت آن را از مشتریان خود اخذ کند.

به هر ترتیب به نظر می‌رسد که آخرین قرعه‌کشی خودرویی ایران خودرو نیز در حال پیمودن آخرین قدم‌های خود برای رسیدن به خط پایان است؛ طرحی که معاون اول رئیس‌جمهور نیز مخالفت دولت چهاردهم با اجرای آنرا اعلام و تصریح کرد: باید بساط پیش‌فروش و قرعه‌کشی خودرو جمع شود.

روشی که از یک سو اجحاف بزرگی در حق مصرف کنندگان است و از سوی دیگر زمینه را برای رونق دلالی و سوداگری و افزایش بیش از پیش فاصله بین قیمت کارخانه و بازار فراهم می‌کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات: با مقامات پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد