×
اجتماعی
شناسه خبر : 187197
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/06/13 ساعت 13:18

نورنیوز درخصوص چگونگی تغییر مبلغ یارانه ها گزارش می دهد؛

تکلیف یارانه های نقدی مشخص شد+جزییات

«خبر منتشر شده درباره تغییر یارانه نقدی از سوی سازمان هدفمندی یارانه ها تکذیب شد.» این خبری است که در رسانه‌ها و شبکه ای اجتماعی دست به دست می شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: روز گذشته خبری در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مبنی بر اینکه  مبلغ یارانه ها تغییر می کند منتشر شد. در این خبر آمده بود که این یارانه‌ها شامل یارانه معیشتی و یارانه تشویقی هستند و حتی در این خبر به جزئیات یارانه‌ها اشاره شده بود که؛مبلغ یارانه برای هر نفر در دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان است که با احتساب اعتبار مازاد ۱۲۰ هزار تومان، مجموعا ۵۲۰ هزار تومان به ازای هر نفر خواهد بود.

یا اینکه درخصوص جزییات  دقیق مبلغ یارانه تشویقی که به منظور تشویق خانوارها به مصرف بهینه و صرفه‌جویی در هزینه‌ها واریز می‌شود هنوزچیزی اعلام نشده است هر چند که انتظار می‌رود که مبلغ قابل توجهی باشد.

البته این یارانه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود و قابل برداشت خواهد بود.

این خبر تنها به این بحثها منتهی نشد بلکه درباره نحوه واریز و پیگیری یارانه‌ها هم اظهارنظرهایی صورت گرفته بود که ؛خانوارها می‌توانند با استفاده از کد ملی سرپرست خانوار و مراجعه به سامانه‌های مربوطه، وضعیت واریز یارانه خود را بررسی کنند.

همچنین، امکان پیگیری واریز یارانه‌ها از طریق شماره‌های تماس و کدهای دستوری نیز فراهم است.

در ادامه به بحث هدف از واریز یارانه‌ها نیزپرداخته و آمده بود که :

این یارانه‌ها به منظور حمایت از خانوارهای کم‌درآمد و کمک به بهبود وضعیت معیشتی آنها واریز می‌شود ویارانه معیشتی به منظور کمک به هزینه‌های زندگی و یارانه تشویقی به منظور تشویق به مصرف بهینه و صرفه‌جویی در هزینه‌ها واریز می‌شود.

با این حال انتظار می رود با واریز این یارانه‌ها، خانوارهای دهک ۱ تا ۵ بتوانند بخشی از هزینه‌های زندگی خود را پوشش دهند و به بهبود وضعیت معیشتی خود کمک کنند.

تکذیب خبر

اما با انتشار این خبر در فضای مجازی سازمان هدفمندی یارانه ها بعه آن واکنش نشان داد و ضمن تکذیب آن اعلام کرد: سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تغییر در مبلغ یارانه نقدی را خلاف واقع می داند و تاکید می کندکه؛ مبلغ یارانه دهک‌های ۱ تا ۳ به ازای هر فرد خانوار ۴۰۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ به ازای هر فرد خانوار ۳۰۰ هزار تومان است.

بازار داغ شایعات با بحث بودجه هر سال

اما انتشارو رسانه ای شدن چنین خبری آنهم زمانیکه بررسی لایحه بودجه سال مطرح می شود شاید دور از انتظار نباشد  ، چراکه وقتی لایحه بودجه سال 1403 به مجلس شورای اسلامی ارائه شد از افزایش 15 درصدی منابع هدفمندسازی یارانه‌ها حکایت داشت بطوریکه  سال گذشته هم در خبرها آمد که منابع هدفمند سازی یارانه‌ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است؛ این در حالی است که منابع هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال 1402حدود ۶۵۹ هزار میلیارد تومان بود و حتی اینطور تعبیر شد که این افزایش می‌تواند به این معنا باشد که یک خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱ میلیون و ۳۸۰ هزارتومان یارانه نقدی دریافت خواهد کرد.

حال که بودجه سال 1404 هم امروز در صدر اخبار است بنابراین این سوال در اذهان یارانه بگیران ایجاد شده است که آیا مبلغ یارانه دریافتی خانوارهای ایرانی در بودجه سال اینده هم  افزایش خواهد یافت یا خیر.

۸۰ میلیون نفر یارانه نقدی دریافت می‌کنند

اما اینکه اکنون چه میزان از جمعیت کشور در دهک های مختلف یارانه دریافت می کنند؟ رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون اعلام کرد :حدود ۸۰ میلیون نفر در کشور یارانه نقدی دریافت می‌کنند.

طبق اعلام این مرکز دسته‌ای از خانوار‌ها در دهک یک تا ۳ هستند و درآمد پایینی دارند که در ماه ۴۰۰ هزار تومان یارانه دریافت می‌کنند. در گروه دیگر دهک‌های چهار تا ۹ قرار دارند که یارانه دریافتی آن‌ها ۳۰۰ هزار تومان است. در بروزرسانی که انجام شده، برخی افراد در دهک‌ها جا به جا شدند، اما در مبلغ یارانه‌شان نیز هیچ تغییری حاصل نشده است. ۶۰ هزار نفر نیز به عنوان مشمولان جدید به یارانه بگیران پیوستند و ۶۰ هزار نفر نیز غیر مشمول شدند.

زمان واریز یارانه ها

طبق اعلام سازمان هدفمندی یارانه‌ها، زمان واریز یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم، بیست و پنجم هر ماه تعیین شده است. خانواری که جزو دهک‌های چهارم تا نهم قرار می‌گیرند، مبلغ یارانه نقدی سی‌ام هر ماه به دست‌شان می‌رسد.

جدول سازمان هدفمندی یارانه‌ها ، نشان می‌دهد که یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم، بیست و پنجم هر ماه به حساب آنها واریز می‌شود. مبلغ یارانه نقدی این گروه از خانوار، ۴۰۰ هزار تومان است.

بر اساس این جدول، یارانه نقدی و معیشتی دهک‌های چهارم تا نهم هر ماه در روز سی‌ام پرداخت می شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
X
آگهی تبلیغاتی