×
بین الملل
شناسه خبر : 187145
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/06/12 ساعت 21:07
هواپیمای مادورو توقیف شد

هواپیمای مادورو توقیف شد

شبکه خبری «سی ان ان» از توقیف هواپیمای نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: طبق گزارش شبکه خبری آمریکایی، این کشور هواپیمای رئیس جمهور ونزوئلا را توقیف و به فلوریدا منتقل کرد.

شبکه خبری «سی ان ان» در خبری اختصاصی، شامگاه دوشنبه گزارش کرد که آمریکا پس از طرح ادعای این که خرید هواپیمای «نیکولاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا نقض کننده تحریم‌های آمریکا بوده است، این هواپیما را توقیف کرده است. به گفته دو مقام آمریکایی، ایالات متحده این هواپیما را روز دوشنبه به فلوریدا پرواز داد.

این تازه‌ترین تحول در روابط سرد بین واشنگتن و کاراکاس است و توقیف این هواپیما در جمهوری دومینیکن نشان دهنده تشدید تنش بین دو کشور است. از طرفی ایالات متحده به تحقیق در مورد آنچه به عنوان اقدامات فاسد توسط دولت ونزوئلا می‌داند ادامه خواهد داد.

این هواپیما توسط مقامات به عنوان هواپیمای ونزوئلایی معادل ایر فورس وان توصیف شده است و در بازدیدهای قبلی مادورو در سراسر جهان از آن استفاده شده است.

یکی از مقامات آمریکایی به سی ان ان گفت: «توقیف این هواپیما، پیام مهمی به ونزوئلا می‌فرستد. توقیف هواپیمای رئیس دولت خارجی برای مسائل جنایی غیرمعمول است. ما در اینجا پیام روشنی را ارسال می کنیم که هیچ کس بالاتر از قانون نیست، هیچ کس فراتر از محدوده تحریم های ایالات متحده نیست.»

سی ان ان برای اظهار نظر با دولت ونزوئلا، وزارت امنیت داخلی، وزارت دادگستری و وزارت خارجه آمریکا تماس گرفته است اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

طبق گزارش این شبکه خبری، وضعیت داخلی ونزوئلا پیامدهایی بر سیاست ایالات متحده داشته است. «میلیون‌ها نفر از کشور فرار کرده و بسیاری از آنها مهاجرت به مرز ایالات متحده و مکزیک را انتخاب کرده‌اند.»

سال‌هاست که مقامات آمریکایی به دنبال مختل کردن جریان میلیاردها دلار به کاراکاس بوده‌اند. تحقیقات امنیت داخلی آمریکا ده‌ها وسیله نقلیه لوکس، در کنار سایر دارایی‌ها را که به سمت ونزوئلا می‌رفتند را در اقدامی غیرقانونی توقیف کرده است.

هواپیمای توقیف شده مادورو، یک فروند داسو فالکون ۹۰۰ با ارزشی ۱۳ میلیون دلاری است.

به گفته یکی از مقامات آمریکایی، مقامات ایالات متحده از نزدیک با جمهوری دومینیکن که ونزوئلا را از توقیف مطلع کرد، همکاری کردند.

ایالات متحده اخیراً دولت ونزوئلا را تحت فشار قرار داده است تا «فورا» اطلاعات مشخصی را در مورد انتخابات ریاست جمهوری خود منتشر کند و دلیل آن نگرانی در مورد اعتبار پیروزی مادورو، رهبر قدرتمند این کشور است.

اما، هفته گذشته، دیوان عالی ونزوئلا پیروزی مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ماه گذشته میلادی را تایید کرد و گفت، نتایج رای‌گیری که آنلاین منتشر شد نشان می‌دهد که شکست او در انتخابات جعلی است، با این حال، همانطور که سی ان ان گزارش کرد، همچنان آمریکا و ۱۰ کشور دیگر آمریکای لاتین این حکم را رد کرده‌اند.

این حکم با حضور مقام‌های ارشد و دیپلمات‌های خارجی در واکنش به درخواستی از سوی مادورو برای بررسی آرای کلی بود که نشان می‌دهد او با بیش از یک میلیون رای بیشتر پیروز انتخابات شده است.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اما ائتلاف اپوزیسیون، مادورو را به تلاش برای تقلب در انتخابات متهم کرده است.

اوراق رسمی رای گیری که توسط هر ماشین رای گیری منتشر شده است، کدی دارد که تاییدیه نتایج را برای همه آسان می‌کند و تقلب یا استفاده مجدد از آن غیرممکن است.

آرژانتین، کاستاریکا، شیلی، اکوادور، گوآتمالا، پاناما، پاراگوئه، پرو، جمهوری دومینیکن، اورگوئه و ایالات متحده در بیانیه‌ای مشترک خواستار بررسی «بی طرفانه و مستقل» آرای انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا شدند.

آنها همچنین نگرانی جدی خود را بابت نقض گسترده حقوق بشر در جریان اعتراضات در ونزوئلا اعلام کردند.

در آن دوران واشنگتن نیز با محکوم کردن حکم دیوان عالی ونزوئلا مدعی شد که این حکم فاقد تمامی اعتبارات لازم است و سخنگوی وزارت خارجه نیز به خبرنگاران گفت: «تلاش‌های مداوم براری تایید این تقلب تنها بحران موجود در ونزوئلا را تشدید می‌کند.»

جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز به خبرنگاران گفت، کشورهای عضو بدون نتایج معتبر، پیروزی مجدد مادورو را به رسمیت نمی‌شناسند.

برزیل و کلمبیا نیز از پذیرش پیروزی مادورو امتناع کرده‌اند.

از طرفی، اوایل سال جاری، آمریکا به بهانه عدم رعایت شدن «انتخابات فراگیر و رقابتی» در ونزوئلا، تحریم‌های خود علیه صنایع نفت و گاز ونزوئلا را بازگرداند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
«باتلاق راهبردی» آمریکا
بلومبرگ: ویتکاف و کوشنر پنجشنبه برای مذاکره با ایران راهی ژنو می‌شوند
اسرائیل بیمارستان زیرزمینی می‌سازد
ترامپ هم ایران را تحریم می‌کند و هم برایش اشک تمساح می‌ریزد!
توقف تصویب توافق تجاری با آمریکا توسط اتحادیه اروپا
قتل مسلحانه در جاده باغین و دستگیری قاتل
ورود توده هوای سرد به خراسان رضوی
برپایی تجمعات محدود در برخی دانشگاه‌های تهران
السیسی به ریاض می‌رود
قائم‌پناه: حمایت از تولید داخلی یک ضرورت ملی است
عارف: دانشجویان باید مطالبات خود را در چارچوب مقررات بیان کنند
تنش آمریکا و اسرائیل بر سر ایران
واکنش تند ترامپ به حکم دیوان عالی آمریکا علیه سیاست‌های تعرفه‌ای
دانشجوی عصبانی باید بتواند در فضای دانشگاه حرف خود را بزند
اعلام نتایج نهایی تکمیل ظرفیت کاردانی فنی حرفه‌ای 1404
معارفه سرمربی جدید استقلال
سیل در کنگو 2500 خانوار را بی‌خانمانی کرد
درخواست انجمن اسلامی دانشگاه تهران از هیئت رئیسه دانشگاه
امکان تحویل رایگان کالا در منزل فراهم شد
دانشگاه‌های شریف و بهشتی برای برخی دانشجویان اخطار انضباطی صادر کردند
احتمال تنش شدید آب در 6 استان کشور
ارزش جهانی دلار کاهش یافت
مقام آلمانی: لغو تحریم‌های ایران شرط اصلی مذاکرات و جلوگیری از جنگ است
بخشنامه جدید پیش فروش 2 محصول سایپا+ جدول
اعلام زمان پیش‌فروش نوروزی بلیت‌ قطار‌
اعلام زمان ثبت‌نام دوره جدید عمره
محمد خاتمی: حوادث اخیر باید روشن و باورپذیر تبیین شود
واقعیت یا خیال؛ ادعای نتانیاهو درباره محور جدید ائتلاف
واکنش عبدالکریم سروش نسبت به هتک حرمت قرآن کریم توسط علی کریمی
برگزاری چند تجمع دانشجویی در مشهد
جدایی عجیب دستیار اول قلعه‌نویی از تیم‌ملی
داوود عباسی قشلاقی آزاد شد
غریب‌آبادی: پرچمداران ادعایی حقوق بشر ناقضان اصلی حقوق ملت ایران هستند
زاخارووا: روسیه از متحدان خود از جمله ایران حمایت می‌کند
عربستان به دنبال دستیابی به غنی‌سازی اورانیوم
علی باباچاهی درگذشت
ورود سامانه بارشی به کشور از دو روز دیگر/ احتمال اختلال در تامین حامل‌های انرژی
هند حملات هوایی پاکستان به افغانستان را محکوم کرد
المالکی تاکید کرد: از نامزدی نخست‌وزیری عراق انصراف نمی‌دهم
هواشناسی مازندران هشدار زرد صادر کرد؛ سامانه بارشی در مسیر استان
کشف 15 قبضه کلت جنگی از چمدان مسافران اتوبوس در فارس
واکنش هگست به پیش‌بینی عملیات نظامی با سفارش پیتزا
نورنما | ربات های چینی برروی صحنه نمایش
صدور ویزای حج 1405 برای ایرانی‌ها آغاز شد + زمان اعزام
ریزش قیمت تخم‌مرغ در بازار؛ هر شانه 240 هزار تومان
لحظه هدف‌گیری بالگرد آمریکایی در آسمان یمن منتشر شد
خرید کالابرگ بدون کارت بانکی هم ممکن شد
در تجمعات امروز دانشگاه‌ها چه گذشت
آموزش و پرورش: 22 دانش‌آموز در حوادث دی ماه شهید شده‌اند
آیا لبنان بار دیگر قربانی فشارها خواهد شد؟