×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 186912
تاریخ انتشار :

تارنمای هیل:

نتانیاهو آمریکا را به مسیر خطرناکی در قبال ایران می‌کشاند

تارنمای آمریکایی هیل به بررسی سیاست‌های جنگ‌طلبانه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در منطقه و افزایش تنش‌ها با ایران پرداخته و تصریح کرده است: تنها راهی که می‌تواند به ثبات بیشتر در منطقه منجر شود، توافق منطقه‌ای است اما نتانیاهو با ائتلاف افراطی فعلی خود نمی‌تواند با چنین اقدامی موافقت کند و در نهایت آمریکا را به مسیر خطرناکی در قبال ایران می‌کشاند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سایت آمریکایی هیل در یادداشتی به بررسی تازه‌ترین تحولات جنگ در غزه پرداخته و نوشته است: همانطور که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر  اسرائیل در سخنرانی اخیر خود در کنگره تاکید کرد، مبارزه در خاورمیانه بین بربرها و آزادی خواهان و یا کسانی که زندگی را تقدیس می‌کنند با کسانی که مرگ را تقدیس می‌کنند، نیست. بلکه می‌توان آن را به‌عنوان مبارزه‌ای بین گروه‌های مسیحایی رادیکال که به نام خدا می‌جنگند و اکثریتی که آرزوی یک زندگی امن با آزادی شخصی و ملی را دارند توصیف کرد. رنج و نفرت ناشی از جنگ غزه چشمان هر دو طرف را کور کرده است. به همین دلیل است که اکنون زمان سیاست مداری است نه سخنرانی‌های توخالی و بازی‌های سیاسی.

این تارنما در ادامه یادداشت خود آورده است: در 20 سال گذشته، تهدید هسته‌ای ایران محرک اصلی سیاست اسرائیل در منطقه و تلاش‌های نتانیاهو برای نفوذ بر دولت‌های آمریکا بوده است. دولت بایدن در حالی که امیدوار است حمله پیشگیرانه محدودی که نیروی هوایی اسرائیل به اهداف حزب الله در اوایل صبح یکشنبه انجام داد، منجر به جنگ منطقه ای نشود، نباید به نتانیاهو اجازه دهد تا تصمیمات سیاست خارجی ایالات متحده را که مربوط به ایران است، تحت تاثیر قرار دهد. انجام این کار خطر درگیر شدن آمریکا در یک درگیری با پیامدهای غیرقابل پیش بینی را به همراه دارد - حتی تا حدی که ایالات متحده را به یک جنگ بی ثبات کننده منطقه‌ای بکشاند که می تواند به یک درگیری ویرانگر جهانی تبدیل شود.

در ادامه این تحلیل می‌خوانیم: نتانیاهو سال‌هاست که نسبت به ایران رفتاری تندرو و خصمانه داشته است،  او رئیس افراطی‌ترین دولت راست‌گرای اسرائیل است که توسط گروه‌های مذهبی- مسیحی حمایت می‌شود که مشمول تحریم‌های بین‌المللی هستند.  این دولت اسرائیل را به بدترین بحران‌های خود سوق داده است؛ تهدید ماهیت دموکراتیک اسرائیل از طریق «اصلاحات قضایی» که در اوایل سال گذشته آغاز شد و تهدید امنیتی شدیدی که با کشتار 7 اکتبر حماس و جنگ‌های متعاقب آن در چند جبهه آشکار شد. مخالفت نتانیاهو با توافق هسته‌ای ایران که توسط دولت اوباما مورد مذاکره قرار گرفت، در میان برخی از گروه‌ها در واشنگتن طنین انداز شد و این مخالفت منجر به کنار گذاشتن توافق توسط دولت دونالد ترامپ و تغییر سیاست به سمت افزایش فشار و انزوای ایران شد. این اقدام به نوبه خود راهی برای تبدیل شدن تهران به یک کشور در آستانه هسته‌ای باز کرد.

هیل در ادامه یادداشت خود  به موضوع آتش‌بس و کارشکنی‌های نخست وزیر اسرائیل در روند آن اشاره کرده و آورده است: اکنون برای همه مقاصد و اهداف، نتانیاهو با طرح کلی «روز بعد» رئیس جمهور بایدن در مورد جنگ غزه، که ترکیبی از توافقنامه آزادی گروگان‌ها، توقف جنگ غزه و خاورمیانه عادی شده با سعودی‌ها به عنوان مرکز آن است، مخالفت می‌کند. به گفته یک منبع دخیل در مذاکرات به نقل از‌هاآرتص، حتی بدتر از آن، نتانیاهو "یک بار دیگر در مذاکرات" برای آزادی گروگان‌ها خرابکاری می‌کند و بار دیگر بر آنچه بسیاری از اسرائیلی‌ها برای مدت طولانی مشکوک بودند، تاکید می‌کند.

تنها راهی که می‌تواند به ثبات بیشتر در منطقه منجر شود، توافق منطقه‌ای است که شامل ائتلافی مبتنی بر امنیت از همه بازیگران منطقه‌ای میانه‌رو، به ویژه عربستان سعودی است. با این حال، نتانیاهو چنین مسیری را رد می‌کند، زیرا این امر مستلزم آن است که تل‌آویو روندی را آغاز کند که در نهایت به تشکیل کشور فلسطینی منتهی می‌شود. نتانیاهو با ائتلاف افراطی فعلی خود نمی‌تواند با چنین اقدامی موافقت کند و همچنان در قدرت باقی بماند.

نویسندگان هیل معتقدند: سیاست بی‌پروای نتانیاهو که هدف آن جلب رضایت شرکای ائتلاف راست افراطی خود به جای دنبال کردن یک ائتلاف امنیتی منطقه‌ای است، نه تنها در تضاد با سیاست و منافع ایالات متحده است، بلکه در مواجهه با توصیه قاطع و متفق القول تشکیلات امنیتی و دفاعی اسرائیل است. نتانیاهو به عنوان یک حاکم خودکامه عمل می‌کند و این تشکیلات را نادیده می‌گیرد و پایه‌های لیبرال و اسرائیل را به خطر می‌اندازد.

بدیهی است که منافع سیاسی و شخصی نتانیاهو در شکل دادن به اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا نباید جایگزین منافع آمریکا شود و بر آن ارجحیت و تقدم یابد. و باید به همان اندازه بدیهی باشد که اسرائیل متحدی قوی‌تر یا مهم‌تر از آمریکا ندارد. دولت جو بایدن برای دومین بار در پنج ماه گذشته، در حال سازماندهی ائتلاف‌های نظامی و دیپلماتیک برای مقابله با تهدید حمله جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل است. این کشور اعلام کرده است که به دفاع از اسرائیل متعهد است و ناوهای هواپیمابر، زیردریایی‌ها و جت‌های جنگنده را به منطقه اعزام می کند. دولت رئیس جمهور جو بایدن همچنین بیانیه مشترک رهبران ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا را هماهنگ کرد که در آن از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده بود «تهدیدهای مداوم خود مبنی بر حمله نظامی علیه اسرائیل را کنار بگذارد و در مورد پیامدهای جدی برای امنیت منطقه در صورت چنین اقدامی بحث و گفتگو کرد».

در ادامه این یادداشت، نویسندگان با استناد به برخی ادعاها، راه‌حل‌های را برای عبور از بحران اعلام کرده‌اند: اکنون جو بایدن در حال تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو برای دستیابی به آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها است و در عین حال تلاش می کند جمهوری اسلامی ایران و حزب الله را از انجام حمله به اسرائیل بازدارد. نباید اجازه داد بنیامین نتانیاهو این تلاشها و اهداف را تضعیف کند. همچنین نباید به او اجازه داد که از رویکردی قوی، هرچند ظریف در قبال جمهوری اسلامی ایران که پتانسیل تنش‌زدایی با تهران و گروه‌های نیابتی آن، حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها را دارد، جلوگیری کند و بخواهد هر اقدام تنش زایی را انجام دهد.

در نظر گرفتن منافع واقعی نیروهای میانه رو در تشکیل یک ائتلاف منطقه‌ای قبل از هر گونه تشدید تنش با ایران اولویت دارد. این به خودی خود یک اقدام ظریف است، زیرا مردم کشورهای عرب مسلمان، حتی در کشورهای سنی، دیدگاه مثبتی نسبت به حمایت جمهوری اسلامی ایران از فلسطینی‌ها دارند. اتحاد امنیتی-سیاسی کشورهای عربی میانه رو با حمایت ضمنی اسرائیل، نتایج مثبت دیگری از جمله آتش‌بس در غزه، آزادی گروگان‌های اسرائیلی و آغاز روند سیاسی تدریجی بین اسرائیل و فلسطینی‌ها را به همراه خواهد داشت.

در مقابل، تشدید تنش نظامی با جمهوری اسلامی ایران، که در آن آمریکا و اروپا بدون یک ائتلاف منطقه‌ای باثبات درگیر هستند، در حوزه عربی به عنوان یک جنگ صلیبی برای نجات اسرائیل تلقی می‌شود و منافع منطقه‌ای آمریکا را به خطر می‌اندازد.

این یادداشت در ادامه مدعی شده است: رویدادهای منطقه خاورمیانه، اسرائیل-آمریکا روابط و دخالت نتانیاهو در سیاست ایالات متحده آمریکا را باید از دریچه موضوع هسته ای ایران و تروریسم نگریست. برخورد با گروگان‌ها و پایان دادن به جنگ در غزه بدون شکل دادن به ترتیباتی متشکل از یک اتحاد میانه رو سنی-غربی که شامل اسرائیل می‌شود، به پیروزی حماس و تقویت محور رادیکال به رهبری جمهوری اسلامی ایران منجر می شود. پس از 7 اکتبر، دولت رئیس جمهور جو بایدن همچنین متوجه شد که روندی که منجر به حل و فصل سیاسی با فلسطینی‌ها شود، شرط لازم برای ایجاد چنین اتحادی- و همراه با آن، یک خاورمیانه جدید - شده است.

نویسندگان در ادامه ضمن انکار واقیعات موجود در منطقه مدعی شده‌اند: در عین حال، اسرائیل حق دارد از تجاوز جمهوری اسلامی ایران از طریق حملات نظامی نیروهای نیابتی خود، همراه با تلاش تهران برای دستیابی به قابلیت‌های هسته ای نظامی هراس داشته باشد، در حالی که کنترل خود را از یمن تا لبنان تقویت می کند. ایالات متحده باید به اسرائیل در تلاش برای خنثی کردن جاه طلبی‌های هژمونیک و ضد اسرائیلی ایران کمک کند، اما باید این کار را به گونه ای انجام دهد که ثبات منطقه را افزایش دهد. ایالات متحده آمریکا نباید تسلیم فشار بنیامین نتانیاهو شود که به دنبال خرابکاری با انگیزه منافع شخصی و شرکای ائتلاف راست گرای او در جنبش به سمت خاورمیانه سالم تر و قوی‌تر است. نتانیاهو اکنون دقیقا برعکس دولتمردی رویایی است که اکنون مورد نیاز است.


تارنمای هیل
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 خرداد 1404 +جدول
قطعنامه‌ جدید شورای حکام؛ بازی تکراری شکست خورده
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 22 خرداد 1404 +جدول
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد واکنش کشورمان به قطعنامه شورای حکام توضیح خواهد داد
بیانیه مشترک وزارت خارجه و انرژی اتمی قطعنامه ضدایرانی شورای حکام
تماس تلفنی ویتکاف و نتانیاهو درباره ایران
واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام اژانس/مجتمع سوم غنی سازی اورانیوم راه اندازی می شود+فیلم
واکنش کمالوندی به قطعنامه شورای حکام: ایران تسلیم فشار سیاسی نمی‌شود
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ آغاز مرحله جدید تقابل دیپلماتیک
تاریخ؛ میدان سنجش وفاداری امت در روز عید غدیر
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 22 خرداد 1404 +جدول
نورنما | تفاوت زمان توقف در پیت استاپ فرمول یک بین سال های 1990 تا2023
سوختن 10 فروند شناور در اسکله جوادالائمه هرمزگان + فیلم
قفل گمرک شکست؛ ترخیص 3 هزار خودروی وارداتی در بندر شهید رجایی
نوراینفو | 8 توصیه اخلاقی حضرت علی(ع) به مسئولان حکومتی
اعتراض بازنشستگان کشوری به متناسب‌سازیِ ناقص حقوقشان
قیمت مصوب نان یک چیز، قیمت فروش چند برابر!
مرز دستکاری مجلس در لوایح اقتصادی
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 22 خرداد 1404 +وضعیت استان‌ها
پزشکیان: زیر بار زور نمی‌رویم
هشدار یمن به ایرلاین‌های بین‌المللی درباره پرواز به بن‌گوریون
موج گرما به ایران برمی‌گردد
فکری بکر و طرحی نو لازم است
تهدید، تعلیق، تحمیل؛ پاسخ ایران به سناریوی فشار روانی آمریکا چه خواهد بود؟
فقط 3 روز برای ثبت‌نام وام 50 میلیونی بازنشستگان تأمین اجتماعی وقت هست
فیلم‌های سینمایی تلویزیون امروز پنجشنبه 22 خرداد
مدیوم‌شات | سینمایی‌ها؛ میهمانان ویژه در کنسرت قربانی
اعلام آمادگی حجت‌الاسلام صدیقی برای کمک به روند تحقیقات پرونده پسر و عروسش
صهیونیست‌ها: ما همیشه تنها و طلبکاریم!‌
نوشیدن منظم قهوه کافئین‌دار بهتر است یا بدون کافئین؟
واکنش مردم به بیانیه اسنپ درباره قتل الهه حسین‌نژاد
نقطه‌زنی اطلاعاتی
نورویدئو | شکار اسرار در قلب تل‌آویو
حضور مهدی طارمی در لیست دعوت‌ شده اینتر برای جام جهانی باشگاه‌ها
پایان معاملات قولنامه‌ای با قانون جدید املاک +فیلم
پاسخ قاطع ایران به ادعاهای تروئیکای اروپا در شورای امنیت
بزرگترین پرچم علوی به اهتزاز در آمد
بانک ملت امکان سفارش کارت‌های بانکی با طرح‌های ویژه فراهم کرد
حمایت قاهره از ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا برای حفظ ثبات منطقه‌ای
اجرای قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول + فیلم
مصرف این ماده معدنی استرس و اضطراب را کاهش می دهد
ویدئویی از ورود یک لامبورگینی آونتادور 12 سیلندر به کشور + فیلم
استفاده از شبکه های اجتماعی برای نوجوانان در فرانسه ممنوع شد
طراحی برج ایفل روی پیراهن جدید PSG + فیلم
بارش شدید تگرگ در مشهد هم اکنون + فیلم
عارف آقاسی با یاد قهرمانی فراموش نشدنی، از تراکتور خداحافظی کرد
نحوه سرقت ضبط خودرو در گیشا + فیلم
کشف 50 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان
سفارت آمریکا در بغداد تخلیه نشده است
هشدار وزیر کاردرباره مهاجرت نخبگان و متخصصان
X
آگهی تبلیغاتی