×
اجتماعی
شناسه خبر : 186890
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/10 ساعت 09:22
بیماری آبله میمونی با کرونا متفاوت است/ لزوم رعایت بهداشت فردی

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت:

بیماری آبله میمونی با کرونا متفاوت است/ لزوم رعایت بهداشت فردی

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: ویروس زیرخوشه بی یک در «جمهوری دموکراتیک کنگو»، «آفریقای جنوبی» و چند کشور آفریقایی در حال گسترش است و این ویروس سرعت جهش ژنی و تغییرات بیشتری نسبت به اجداد ویروسی خود دارد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر فرشید رضایی افزود: اگرچه آبله میمونی جدید با کرونا متفاوت است، اما دست‌کم گرفتن این بیماری و بی‌توجهی به توانایی‌های جدید این ویروس، اقدامی هوشمندانه نیست.

رضایی با بیان اینکه واکسیناسیون آبله میمونی در آفریقا آغاز شده، اظهار کرد: پس از رسیدن اولین محموله ۱۰هزارتایی واکسن آبله میمونی "Mpox"،  برنامه واکسیناسیون آبله میمونی در قاره آفریقا آغاز شده است.

او ادامه داد: اسپانیا، 500هزار دوز واکسن «جینئوس» به آفریقا هدیه داده است. نیجریه، اولین کشوری است که ۱۰هزار دوز واکسن نسل سوم آبله میمونی را دریافت کرده تا برای گروه هدف تزریق کند. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این واکسن در ۵ استان به افرادی که در تماس نزدیک با بیماران بوده‌اند، تزریق می‌شود. علاوه بر افراد نزدیک‌تر بیماران، این واکسن به کادر درمان که در خط مقدم مراقبت از بیماران هستند نیز تزریق می‌شود.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره واکسن «جینئوس» توضیح داد: این واکسن در دو دوز و به صورت زیرپوستی تزریق می‌شود. اگر واکسن به میزان کافی در دسترس نباشد، تزریق به صورت داخل پوستی و با میزان کمتر انجام می‌شود.

رضایی ادامه داد: اگر واکسن طی بازه زمانی ۴ تا ۱۴ روزه به فردی که در تماس با بیمار قطعی آبله میمونی بوده تزریق شود، می‌تواند از ابتلای فرد به بیماری و انتقال آن به دیگران جلوگیری کند.

او با اشاره به بیماری‌های نوپدید اظهار کرد: این سبک از واکسیناسیون، یکی از روش‌های موفق در مبارزه با بیماری‌های نوپدید و قابل‌پیشگیری با واکسن است که از حیات‌وحش به جمعیت انسانی راه یافته‌است.

وضعیت پاندمی آبله‌میمونی در آفریقا

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره پاندمی آبله میمونی گفت: بررسی‌ها بیانگر این است که ویروس زیرخوشه 1b در «جمهوری دموکراتیک کنگو»، «آفریقای جنوبی» و چند کشور آفریقایی در حال گسترش است. این زیرخوشه، سرعت جهش ژنی و تغییرات بیشتری نسبت به اجداد ویروسی خود دارد.

رضایی با اشاره به اظهارات «رئیس مرکز کنترل بیماری‌های آفریقا» توضیح داد: به گفته وی، کسانی که تصور می‌کنند این بیماری به عنوان یک معضل بهداشتی فقط محدود به آفریقاست نه تنها در اشتباه به سر می‌برند، بلکه سیاست صحیحی را در پیش نگرفته‌اند.

وی با اشاره به تعداد مبتلایان به آبله میمونی در آفریقا تاکید کرد: رکورد جدید تعداد مبتلایان به آبله میمونی در هفته گذشته به ثبت رسید؛ به نحوی که تعداد ۴هزار ابتلا در این قاره گزارش شده است. پیش از این، رکورد قبلی معادل ۲۵۰۰ ابتلا در هفته بود. افزایش رکورد ۱۵۰۰ نفری بیانگر افزایش چشمگیر این بیماری است.

لزوم رعایت بهداشت عمومی

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت حفظ بهداشت عمومی در مواجهه با آبله میمونی خاطرنشان کرد: موضوع بهداشت اماکن عمومی مانند خوابگاه‌ها، هتل‌ها، مهدکودک‌ها، پادگان‌ها از نظر نظافت ملحفه، البسه و بهداشت عمومی از مباحث مهم برای تمام کشورها به حساب می‌آید.

رضایی با بیان اینکه دو کشور «سوئد» و «تایلند» اولین موارد ابتلای به آبله میمونی جدید را گزارش کرده‌اند، افزود: طی اولین هفته است که اعلام هشدار بهداشتی بین‌المللی، دو کشور سوئد و تایلند، اولین ابتلای آبله میمونی را گزارش کرده‌اند که فرد بیمار به دلیل سفر به کشورهای آلوده مبتلا شده است.

او با بیان اینکه آبله میمونی 1b با کرونا بسیار متفاوت است، گفت: اگرچه آبله میمونی جدید با کرونا متفاوت است اما دست‌کم گرفتن این بیماری و بی‌توجهی به توانایی‌های جدید این ویروس، اقدامی هوشمندانه نیست.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سیاست جدید ترامپ علیه غول‌های فناوری
فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
X
آگهی تبلیغاتی