×
سیاسی
شناسه خبر : 186883
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/10 ساعت 08:55
رژیم صهیونیستی مانع اصلی دستیابی منطقه به توسعه است

مدیرکل صلح و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه:

رژیم صهیونیستی مانع اصلی دستیابی منطقه به توسعه است

مدیرکل صلح و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه در نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی ضمن محکومیت جنایات اسرائیل در نوار غزه، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی مانع اصلی دستیابی منطقه به ثبات و توسعه است.

نورنیوز-گروه سیاسی: پنجاهمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی طی شهریورماه و با حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران در یائونده پایتخت جمهوری کامرون برگزار شد. موضوع اصلی نشست یادشده "توسعه زیرساخت های حمل و نقل و ارتباطات میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی" تعیین شده بود.

در این نشست هیاتی به سرپرستی «اسدالله اشراق جهرمی» مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه از طرف جمهوری اسلامی ایران شرکت و سخنرانی کرد.


اشراق جهرمی در ابتدای سخنرانی خود در این نشست ضمن ابراز نگرانی عمیق و محکومیت شدید تجاوزات و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم  فلسطین در باریکه غزه در طول یازده ماه گذشته و به ویژه اقدام تروریستی اخیر این رژیم در ترور شهید اسماعیل هنیه، خواستار اقدام قاطع جامعه بین المللی و سازمان همکاری اسلامی در توقف فوری اقدامات این رژیم به عنوان مصداق بارز جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی گردید و بر ضرورت پاسخگو ساختن رژیم صهیونیستی در قبال جنایات ارتکابی تاکید کرد.

 
نماینده کشورمان همچنین با اشاره به لزوم توجه به ریشه های ناامنی و بحران آفرینی در منطقه غرب آسیا تاکید کرد: رژیم اشغالگر صهیونیستی مانع اصلی دستیابی جهان اسلام و کشورهای منطقه به ثبات و توسعه پایدار است و اقدامات و سیاست های بی ثبات کننده این رژیم مانعی اساسی برای همکاری میان کشورهای اسلامی و ایجاد همگرایی اقتصادی منطقه‌ای بین کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به شمار می رود.

مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه  کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود دیدگاه و سیاست های دولت جدید جمهوری اسلامی ایران  برای تقویت همگرایی و افزایش همکاری های منطقه ای و ارتباط با همسایگان را تبیین نمود و با اشاره به موقعیت ژئوپلتیکی ایران در کریدورهای منطقه ای و بین المللی از جمله ظرفیت عظیم بنادر تجاری ایران در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان و همچنین شبکه گسترده ریلی، ظرفیت بالای ترانزیتی کشورمان برای اتصال کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را تشریح کرد.

کامرون

 
وی همچنین ضمن تقبیح تحریم های اقتصادی و به‌ویژه اقدامات زورمدارانه یکجانبه که در مغایرت با اصول و قواعد حقوق بین الملل بر تعدادی از کشورهای در حال توسعه  تحمیل شده و می بایست از سوی همه کشورها مردود شمرده شوند، تحریم ها را مخل ثبات اقتصادی و مانعی اساسی برای توسعه و دسترسی به منابع و فن آوری دانست. 

نماینده کشورمان در خاتمه بر تعهد خللل ناپذیر جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری های اقتصادی و پیشرفت جمعی کشورهای عضو تاکید و بر آمادگی کشورمان برای همکاری با سایر کشورهای اسلامی برای پیشبرد اصول و اهداف مشترک تصریح نمود. 

لازم به ذکر است که در این نشست بیش از یکصد قطعنامه سازمان همکاری اسلامی در زمینه موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، حقوقی و مالی  به تصویب شورای وزیران سازمان همکاری اسلامی رسید که دو قطعنامه محکومیت حملات تروریستی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق و تقویت همکاری های چند جانبه کشورهای اسلامی در جغرافیای این سازمان که توسط کشوزمان پیشنهاد شده‌ بود نیز از جمله مصوبات این نشست به شمار می رود. 

همچنین به پیشنهاد کشورمان موضوع حمایت قاطعانه از مفاد سند مصوب نشست فوق‌العاده  اخیر کمیته اجرایی وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی که بنا به درخواست کشورمان اخیراً در جده برگزار شد، از جمله محکومیت ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و نخست وزیر اسبق فلسطین در بیانیه پایانی نشست وزیران امور خارجه گنجانده شد. 

هیات نمایندگی کشورمان علاوه بر موارد پیش گفته، موارد متعددی از  پیشنهادات و اصلاحات را در پیش نویس بیانیه پایانی مطرح کرد که کلیه آنها با اجماع  به تصویب رسیدند. 

پنجاهمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی عصر دیروز (جمعه نهم شهریور ماه ۱۴۰۳)  به کار خود پایان داد.

کامرون
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد