×
سیاسی
شناسه خبر : 186883
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/10 ساعت 08:55
رژیم صهیونیستی مانع اصلی دستیابی منطقه به توسعه است

مدیرکل صلح و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه:

رژیم صهیونیستی مانع اصلی دستیابی منطقه به توسعه است

مدیرکل صلح و امنیت بین‌المللی وزارت امور خارجه در نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی ضمن محکومیت جنایات اسرائیل در نوار غزه، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی مانع اصلی دستیابی منطقه به ثبات و توسعه است.

نورنیوز-گروه سیاسی: پنجاهمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی طی شهریورماه و با حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران در یائونده پایتخت جمهوری کامرون برگزار شد. موضوع اصلی نشست یادشده "توسعه زیرساخت های حمل و نقل و ارتباطات میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی" تعیین شده بود.

در این نشست هیاتی به سرپرستی «اسدالله اشراق جهرمی» مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه از طرف جمهوری اسلامی ایران شرکت و سخنرانی کرد.


اشراق جهرمی در ابتدای سخنرانی خود در این نشست ضمن ابراز نگرانی عمیق و محکومیت شدید تجاوزات و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم  فلسطین در باریکه غزه در طول یازده ماه گذشته و به ویژه اقدام تروریستی اخیر این رژیم در ترور شهید اسماعیل هنیه، خواستار اقدام قاطع جامعه بین المللی و سازمان همکاری اسلامی در توقف فوری اقدامات این رژیم به عنوان مصداق بارز جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی گردید و بر ضرورت پاسخگو ساختن رژیم صهیونیستی در قبال جنایات ارتکابی تاکید کرد.

 
نماینده کشورمان همچنین با اشاره به لزوم توجه به ریشه های ناامنی و بحران آفرینی در منطقه غرب آسیا تاکید کرد: رژیم اشغالگر صهیونیستی مانع اصلی دستیابی جهان اسلام و کشورهای منطقه به ثبات و توسعه پایدار است و اقدامات و سیاست های بی ثبات کننده این رژیم مانعی اساسی برای همکاری میان کشورهای اسلامی و ایجاد همگرایی اقتصادی منطقه‌ای بین کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به شمار می رود.

مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه  کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود دیدگاه و سیاست های دولت جدید جمهوری اسلامی ایران  برای تقویت همگرایی و افزایش همکاری های منطقه ای و ارتباط با همسایگان را تبیین نمود و با اشاره به موقعیت ژئوپلتیکی ایران در کریدورهای منطقه ای و بین المللی از جمله ظرفیت عظیم بنادر تجاری ایران در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان و همچنین شبکه گسترده ریلی، ظرفیت بالای ترانزیتی کشورمان برای اتصال کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را تشریح کرد.

کامرون

 
وی همچنین ضمن تقبیح تحریم های اقتصادی و به‌ویژه اقدامات زورمدارانه یکجانبه که در مغایرت با اصول و قواعد حقوق بین الملل بر تعدادی از کشورهای در حال توسعه  تحمیل شده و می بایست از سوی همه کشورها مردود شمرده شوند، تحریم ها را مخل ثبات اقتصادی و مانعی اساسی برای توسعه و دسترسی به منابع و فن آوری دانست. 

نماینده کشورمان در خاتمه بر تعهد خللل ناپذیر جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری های اقتصادی و پیشرفت جمعی کشورهای عضو تاکید و بر آمادگی کشورمان برای همکاری با سایر کشورهای اسلامی برای پیشبرد اصول و اهداف مشترک تصریح نمود. 

لازم به ذکر است که در این نشست بیش از یکصد قطعنامه سازمان همکاری اسلامی در زمینه موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، حقوقی و مالی  به تصویب شورای وزیران سازمان همکاری اسلامی رسید که دو قطعنامه محکومیت حملات تروریستی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق و تقویت همکاری های چند جانبه کشورهای اسلامی در جغرافیای این سازمان که توسط کشوزمان پیشنهاد شده‌ بود نیز از جمله مصوبات این نشست به شمار می رود. 

همچنین به پیشنهاد کشورمان موضوع حمایت قاطعانه از مفاد سند مصوب نشست فوق‌العاده  اخیر کمیته اجرایی وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی که بنا به درخواست کشورمان اخیراً در جده برگزار شد، از جمله محکومیت ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و نخست وزیر اسبق فلسطین در بیانیه پایانی نشست وزیران امور خارجه گنجانده شد. 

هیات نمایندگی کشورمان علاوه بر موارد پیش گفته، موارد متعددی از  پیشنهادات و اصلاحات را در پیش نویس بیانیه پایانی مطرح کرد که کلیه آنها با اجماع  به تصویب رسیدند. 

پنجاهمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی عصر دیروز (جمعه نهم شهریور ماه ۱۴۰۳)  به کار خود پایان داد.

کامرون
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است