×
اجتماعی
شناسه خبر : 186798
تاریخ انتشار : جمعه 1403/06/09 ساعت 12:50
اولین گورستان زباله‌های هسته‌ای به‌زودی آماده می‌شود

اولین گورستان زباله‌های هسته‌ای به‌زودی آماده می‌شود

اونکالو (Onkalo) که در زبان فنلاندی به معنای «حفره» است، نامی است که به تاسیسات برنامه‌ریزی شده‌ای داده شده است که زباله‌های سوخت هسته‌ای را طی قرن‌های آینده در خود ذخیره می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: فنلاند به زودی تبدیل به اولین کشور در جهان می‌شود که تلاش می‌کند زباله‌های ناشی از سوخت هسته‌ای را در یک گورستان زمین شناسی دفن کند. جایی که قرار است تا ۱۰۰ هزار سال آینده زباله‌ها در آن بمانند. در این طرح قرار است سوخت هسته‌ای مصرف‌شده، در قوطی‌های ضد آب بسته‌بندی شده و در عمق حدود ۱۳۱۲ فوت (۴۰۰ متر) زیر سطح زمین در جنگل‌های منطقه جنوب غربی فنلاند قرار گیرند.

این کشور قصد دارد این تلاش را در سال ۲۰۲۵ یا سال بعد از آن انجام دهد. ساخت و ساز تاسیسات دفن زیرزمینی در حال حاضر در حال انجام است و مسئولین به طور مداوم در حال تجزیه و تحلیل برای رفع هرگونه حفره و اطمینان از حداکثر امنیت هستند. نزدیک به سه رآکتور هسته‌ای واقع در جزیره اولکیلوئوتو (Olkiluoto) است و تقریبا ۱۵۰ مایل (۲۴۰ کیلومتر) از پایتخت کشور، فاصله دارد.

مدیریت پسماندهای هسته‌ای

هر رآکتور هسته‌ای فعال، زباله‌های رادیواکتیو تولید می‌کند که می‌توانند به سه دسته کلی تقسیم شوند. دسته اول زباله‌های سطح پایین مانند کاغذ، پارچه، ابزار و لباس هستند که برای مدت کوتاهی رادیواکتیو باقی می‌مانند. دسته بعدی زباله‌های سطح متوسط ‌مانند رزین‌ها، مواد شیمیایی و اجزای راکتور هستند که می‌توانند مدت زمان بیشتری رادیواکتیو باقی بمانند. دسته سوم و پرتوزاترین آنها زباله‌های سطح بالا هستند. آنها سوخت مصرف شده از نیروگاه هسته‌ای هستند که پس از فرآوری مجدد سوخت بدست آمده‌اند. بخش کوچکی از مواد رادیواکتیو موجود در سوخت طول عمر بسیار بالایی دارند که جداسازی آنها از طبیعت امری ضروری است.

شرکت مسئول اونکالو می‌گوید که به همین دلیل، قوطی‌های فلزی دفع نهایی طوری طراحی شده‌اند که در محل دفن نهایی خود به اندازه کافی محکم و غیر قابل نفوذ باقی بمانند تا رادیواکتیو سوخت مصرف شده به سطحی کاهش یابد که برای محیط زیست مضر نباشد. زباله‌های سوخت هسته‌ای محصولی است که در اونکالو ذخیره می‌شود، زیرا سطوح رادیواکتیویته آن می‌تواند برای قرن‌ها برای انسان و همه موجودات زنده خطرناک باشد. پوسیوا (Posiva) شرکتی است که ساخت و ساز اونکالو را انجام می‌دهد. این شرکت در سال ۲۰۱۵ مجوز ساخت تاسیسات دفع را از دولت فنلاند دریافت کرده بود.

مخزن اونکالو در فنلاند

به گفته این شرکت، تا سال ۲۰۲۰، بیش از نیم میلیون متر مکعب سنگ جامد برای ساخت و ساز از محل خارج شده است. گزارش سالانه پوسیوا برای سال ۲۰۲۳ اشاره می‌کند که اجرای آزمایشی که شامل شبیه‌سازی دفع نهایی با نسخه‌های بدون تابش عناصر سوختی است، در سال ۲۰۲۴ انجام خواهد شد.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
X
آگهی تبلیغاتی