×
بین الملل
شناسه خبر : 186620
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/07 ساعت 11:41
مقام اسبق کاخ سفید: «کامالا هریس» به‌دنبال توافق مشابه برجام با ایران است

مقام اسبق کاخ سفید: «کامالا هریس» به‌دنبال توافق مشابه برجام با ایران است

یک کارشناس مسائل سیاست خاورمیانه و مقام اسبق کاخ سفید مدعی است که در صورت پیروزی کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، او با تهران به توافقی مشابه برجام دست خواهد یافت.

نورنیوز-گروه بین الملل: یکی از مقامات اسبق کاخ سفید و کارشناس مسائل خاورمیانه مدعی است که در صورت پیروزی نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، به‌دنبال توافق هسته‌ای جدیدی با تهران خواهد بود.

به نقل از فاکس‌نیوز، جوئل روبین، کارشناس مسائل سیاست خاورمیانه که در دوران ریاست جمهور باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق آمریکا به عنوان معاون مشاور وزیر امور خارجه در امور اجرایی هم فعالیت می‌کرد، مدعی است که در صورت پیروزی کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، او با تهران به توافقی مشابه برجام دست خواهد یافت.

روبین که در مذاکرات برجام نیز نقش‌آفرینی کرده بود، مدعی شد: دوران اینکه فکر کنیم توافق هسته‌ایِ قدیمی قابل احیاست، گذشته است. پیشرفت ایران در برنامه هسته‌ایش از محدودیت‌های قبلی عبور کرده است و در نتیجه، هدف باید یک توافق هسته‌ای محکم و قابل راستی‌آزمایی باشد که توانایی تسریع دستیابی به سلاح هسته‌ای را تحدید و مدیریت کند.

وی مدعی شد: بهترین راه برای این کار، یک توافق هسته‌ای محکم و قابل راستی‌آزمایی است. هر رئیس جمهور واقع‌بینی به‌دنبال چنین توافقی خواهد رفت و کامالا هریس، رئیس جمهوری بالقوه با چنین رویکرد واقع‌بینانه‌ای است.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ به امضای ایران و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا رسید.

جمهوری‌خواهان و برخی دموکرات‌های میانه‌رو مخالف این توافق و مدعی بودند که این توافق برای محدود کردن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بیش از حد ضعیف است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا، در سال ۲۰۱۸ به طور یک‌طرفه از برجام خارج شد. با این حال، متحدان باراک اوباما همواره گفته‌اند که این توافق برای آنچه «محدود ساختن تهدید ناشی از قابلیت‌های هسته‌ای ایران» خوانده شده، الزامی است.

روبین در ادامه بدون اشاره به تاکید دائمی ایران بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای این کشور، مدعی شد: برای محدود کردن بلندپروازی هسته‌ای ایران، باید راهی وجود داشته باشد.

هریس در جریان کارزار کوتاه انتخاباتی‌اش در سال ۲۰۲۰ مدعی شده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، توافق با ایران را احیا خواهد کرد؛ این ادعا در حالی بود که او پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات آن سال، به عنوان معاون وی منصوب شد و هم‌اکنون نیز پس از کناره‌گیری بایدن از نامزدی دموکرات‌ها، به طور رسمی به عنوان نامزد این حزب، رقیب انتخاباتی ترامپ محسوب می‌شود.

روبین
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران