×
ورزشی
شناسه خبر : 186569
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/06/06 ساعت 19:43
سقف بودجه واقعا رعایت شده است؟

خریدهای پر سر و صدا با ابهامات و حاشیه های فراوان

سقف بودجه واقعا رعایت شده است؟

فصل نقل و اننقالات فوتبال ایران در حالی همچنان ادامه دارد که با وجود سقف بودجه برای باشگاه ها، ابهامات زیادی درباره هزینه های تیم ها برای جذب بازیکن وجود دارد.

نورنیوز – گروه ورزشی: لیگ بیست و چهارم در حالی در آستانه آغاز هفته سوم قرار دارد که فصل نقل و انتقالات لیگ برتر فوتبال ایران از هفتم تیر آغاز ‌شده و تا ۲۸ شهریور ادامه خواهد شد.
طبق قوانین جدید سازمان لیگ، هر تیم لیگ برتری می تواند امسال از وجود ۲۰ بازیکن بزرگسال در لیست خود استفاده کند و همچین هر تیم می‌تواند از ۵ بازیکن خارجی بهره ببرد که یکی از آنها باید آسیایی باشد که این تعداد بازیکن خارجی برای تیم های ایرانی حاضر در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا، به عدد شش رسیده است.
همچنین سقف بودجه این فصل باشگاه‌های لیگ برتری، ۳۲۵ میلیارد تومان اعلام شده ولی برای تیم‌هایی که در لیگ نخبگان آسیا هستند تا ۴۲۵ میلیارد تومان افزایش داشته است. ضمن اینکه تبصره‌ای هم اخیراً اعلام شد که باشگاه‌های آسیایی اجازه دارند از پاداش حضور در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا برای افزایش سقف بودجه خود استفاده کنند که این سقف برای استقلال و پرسپولیس که در لیگ نخبگان هستند حداقل تا سقف ۸۰۰ هزار دلار قابل افزایش و برای سپاهان و تراکتور که در لیگ قهرمانان آسیا هستند حداقل تا ۳۰۰ هزار دلار قابل افزایش خواهد بود.
در این میان تیم ها با روش مختلف درآمدزایی می توانند، سقف بودجه شان را افزایش دهند. مانند باشگاه پرسپولیس که از فروش مدافع قطری خود، عبدالکریم حسن به الوکره، مبلغ درخور‌ توجه ۱.۳ میلیون دلار به دست آورد یا سپاهان که تابستان امسال، چهار مهره اصلی خود یعنی محمد قربانی، شهریار مغانلو، رامین رضاییان و فرشاد احمدزاده را از دست داد که فقط جدایی آقای گل فصل گذشته لیگ برتر و رفتن او به اتحاد کلباء در لیگ امارات، برای آنها ۴۰۰ هزار دلار آورده مالی به همراه داشته است. ضمن اینکه صدور رضایتنامه بقیه نفرات هم سود مالی داشته و تاکنون حدود ۶۰ میلیارد تومان از راه فروش بازیکنان به حساب باشگاه واریز شده است. به اینها رفتن محمدجواد حسین نژاد در روزهای آتی را هم اضافه کنید که حدود ۵۰ الی ۶۰ میلیارد تومان دیگر درآمدزایی به همراه داشته و این یعنی اضافه شدن چیزی در حدود ۱۲۰ میلیارد به بودجه باشگاه که در صورت تزریق در نقل و انتقالات می‌تواند خیلی به ژوزه مورایس کمک کند.
با این حال، نکته ای که در این میان وجود دارد، این است که افزایش سرسام آور قیمت بازیکنان داخلی و همچنین علاقه شدید تیم های مختلف به جذب بازیکنان خارجی به اندازه سقفی که برای شان تعیین شده، این ذهنیت را برای اکثر علاقه مندان به فوتبال به وجود آورده که سقف بودجه خصوصا توسط تیم های مدعی رعایت نشده و آنها به صورت های مختلفی در حال دور زدن سقف هستند و راه حل مشخص شده ای هم برای مقابله با این موضوع اعلام نشده است!
این فضا در شرایطی تشدید شده که در دو نوبت خبر رسید که تیم های سپاهان، تراکتور و استقلال خواهان افزایش سقف بودجه هستند ولی پرسپولیس با این افزایش سقف بودجه مخالفت کرده است. دلایل رضا درویش مدیرعامل پرسپولیس بوده که به دلیل رعایت سقف بودجه، تعدادی از بازیکنان سرشناس تیم خود از جمله علیرضا بیرانوند، مهدی ترابی، دانیال اسماعیلی فر و علی نعمتی را از دست داده و به خاطر خواسته مالی نتوانسته آنها را حفظ کند و حالا که کار از کار گذشته، باشگاه پرسپولیس نمی تواند با این افزایش سقف بودجه موافقت کند.
در این شرایط، استقلال به دلیل اینکه سقف بودجه اش پر شده بود، نتوانست در هفته ابتدایی قرارداد گوستاوو بلانکو مهاجم آرژانتینی اش را ثبت کند و به این دلیل قرارداد تعدادی چهار بازیکن خود از جمله مهرداد محمدی را فسخ کرد که این موضوع سر و صدای زیادی به راه انداخت اما در نهایت آبی پوشان با این کار، موفق به ثبت قرارداد بلانکو شدند و اعلام کرده اند یک یک جای خالی هم برای ثبت قرارداد محمدی دارند و می خواهند با قرارداد جدیدی، دوباره او به لیست شان اضافه کنند!
در سپاهان هم وضعیت به این گونه بوده که آنها در این دو هفته هنوز موفق به ثبت قرارداد مهدی لیموچی و استیون انزونزی ستاره مطرح فرانسوی شان نشده اند. ولی در این میان، ابوبکر کامارا، مهاجم ۲۹ ساله اصالتا فرانسوی اهل موریتانی را به خدمت گرفته اند. در این شرایط، وضعیت لیموچی در هاله ای از ابهام قرار دارد و به نظر می رسد سپاهان هم می خواهد قرارداد تعدادی از بازیکنانش را فسخ کند تا بتواند بازیکنان جدید را به ثبت برساند.
اما موضوع مشخصی که به چشم می خورد، عدم شفافیتی است که در نقل و انتقالات ایران وجود دارد. برخی تیم ها پرسپولیس را به پرداخت پول اضافه توسط یک هوادار متمول در خارج از قرارداد متهم می کنند و پرسپولیسی ها هم معتقدند باشگاه های دیگر به روش های دیگر به بازیکنان خود پرداختی دارند. تراکتور هم با وجود اینکه خریدهای فراوان و پر سر و صدایی داشته ولی سعید مظفری زاده مدیرعامل این باشگاه مدعی شد هنوز تا رسیدن به سقف مورد نظر جا دارند!
در این شرایط، محمدحسین میثاقی مجری برنامه «فوتبال برتر» هم مدعی شد چهار تیم مدعی پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور، از سقف بودجه مورد نظر رد شده اند و حالا باید دید در ادامه چه شرایطی بر این نقل و انتقالات حاکم خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد