×
اقتصادی
شناسه خبر : 186471
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/06/06 ساعت 09:01
تعرفه 100 درصدی کانادا برای واردات خودروهای الکتریکی چینی

تعرفه 100 درصدی کانادا برای واردات خودروهای الکتریکی چینی

کانادا قصد دارد بر واردات خودروهای الکتریکی ساخت چین تعرفه 100 درصدی اعمال کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: کانادا روز دوشنبه اعلام کرد که تعرفه ۱۰۰ درصدی بر واردات خودروهای الکتریکی ساخت چین اعمال می کند.

این اعلامیه پس از تشویق جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، در دیدار با جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و وزرای کابینه در روز یکشنبه صورت گرفت.

ترودو همچنین گفت که کانادا تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم چین اعمال خواهد کرد زیرا بازیگران چین در بازارهای جهانی برای خود برتری ناعادلانه ای ایجاد کرده اند.

تنها خودروهای برقی ساخت چین که در حال حاضر به کانادا وارد می‌شوند متعلق به شرکت تسلا هستند که در کارخانه شانگهای این شرکت ساخته می‌شوند، اگرچه این شرکت آمریکایی می‌تواند با استفاده از کارخانه‌های خود در آمریکا یا آلمان، از تعرفه کانادا عبور کند.

شرکت های چینی هنوز در بازار کانادا حضور نیافته اند. با این حال، غول خودروهای برقی چینی به نام بی وای دی (BYD) بهار گذشته یک شرکت کانادایی تأسیس کرد و اعلام کرد که قصد دارد تا اوایل سال آینده وارد بازار کانادا شود.

مقامات چینی احتمالاً نگرانی‌های خود را در مورد تعرفه‌های آمریکا با سالیوان مطرح خواهند کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مه تعرفه‌های جدیدی را بر خودروهای برقی چینی، باتری‌های پیشرفته، سلول‌های خورشیدی، فولاد، آلومینیوم و تجهیزات پزشکی وارداتی از این کشور وضع کرد.

 ایالات متحده، اروپا و سایرین به دنبال پس گرفتن بخشی از سهم بازار از چین هستند درحالیکه این کشور بر تولید تجهیزات خورشیدی و همچنین باتری‌های خودروهای برقی مسلط است. شرکت‌های خورشیدی چینی نیز با افزایش مازاد تولید داخلی دست و پنجه نرم می‌کنند و این پیشتر به شکست تعدادی از بازیگران کوچک‌تر در این عرصه منجر شده است.

ایالات متحده طی تحقیقاتی در اوت ۲۰۲۳ مدعی شد که برخی از تولیدکنندگان چینی صفحه‌های خورشیدی تعرفه‌های گمرکی آمریکا را دور می‌زدند. این شرکت‌ها پس از اعمال تعرفه‌های گمرکی آمریکا بر صفحه‌های خورشیدی وارداتی مستقیم از چین در سال ۲۰۱۲، شروع به سرمایه گذاری در جنوب شرقی آسیا کردند. این مساله به اعمال مالیات بر واردات در سطوح مختلف برای پنج شرکت در منطقه انجامید.

کمیسیون اروپا امروز (سه شنبه) اعلام کرد که بروکسل قصد دارد تعرفه‌های قطعی بر واردات خودروهای برقی چینی (BEVs) وضع کند و به راه حلی بلندمدت برای محافظت از صنایع خودروسازی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مقابل شرکت‌های چینی نزدیک‌تر شود.

کمیسیون اروپا در پیش‌نویس نهایی نتایج تحقیقات خود که روز سه‌شنبه با تولیدکنندگان چینی و همچنین دولت‌های چین و اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شد، از نرخ‌های عوارض قطعی در نظر گرفته شده برای طیف وسیعی از تولیدکنندگان چینی رونمایی کرد.

در صورت تصویب این طرح توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا، این نرخ‌ها به مدت پنج سال از زمان تصویب اعمال می‌شوند که به طور حتم موجب بالا رفتن قیمت‌ خودروهای برقی چینی خواهد شد.

طبق پیش‌نویس اعلام شده توسط بروکس، نرخ‌های اعلام شده برای تولیدکننده‌های چینی از ۱۷ تا ۳۶درصد و برای شرکت آمریکایی تسلا نیز ۹درصد پیش‌بینی شده است.

خودروسازان چینی نیز از پکن خواسته‌اند تا تعرفه‌های وارداتی خودروهای تولید شده در کشورهای اروپایی را به تلافی اقدام اتحادیه اروپا برای محدود کردن صادرات خودروهای الکتریکی چینی افزایش دهد.

این شرکت‌ها در جلسه‌ای پشت درهای بسته از مقامات دولتی در چین خواستند نسبت به این اقدام اتحادیه اروپا واکنش نشان دهند.

در این جلسه که توسط وزارت بازرگانی چین در شهر پکن برگزار شد، خودروسازان اروپایی نیز حضور داشتند. برگزارکننده این جلسه هدف از آن را فشار بر بروکسل برای کاهش تعرفه‌های خودروهای چینی عنوان کردند.

مقامات غربی نگران هستند که مشاغل و صنایع مهم استراتژیک با واردات ارزان چینی از بین بروند. اتحادیه اروپا همچنین در حال بررسی حمایت چین از شرکت‌های توربین بادی و سازندگان پنل‌های خورشیدی است.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند که تصمیم جدید اتحادیه اروپا درباره افزایش تعرفه واردات خودروهای چینی احتمالاً آغازگر مذاکرات فشرده بین پکن و بروکسل با هدف جلوگیری از یک جنگ تجاری خواهد شد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/همچنان در حال کار بر روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
دود سیاه جنوب تهران ناشی از حریق در انبار کالا است
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد
تبعیض ورزشی در خاک آمریکا؛ سیاست باز هم گریبان‌گیر فوتبال ایران شد
انگلیس 6 نهاد و شخصیت صهیونیست را تحریم کرد
حمله لفظی نتانیاهو و اردوغان به همدیگر
آمریکا مانع قضاوت بهترین داور آفریقا در جام جهانی شد/واکنش داور سومالیایی به ممنوعیت ورودش
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
نسخه وزیر بهداشت برای درمان گرانی دارو
گزارش تصویری | عکس‌های منتشرنشده از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 فرانسه
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟
درباره شدیدترین درگیری!
افزایش 2 برابری ظرفیت تولید برق برای اولین بار در تاریخ
حمله به آب؛ وحشیگری بی‌سابقه آمریکا
انفجار تورم در آمریکا؛ دلار و نرخ بهره در آستانه تغییر
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوم
پاتک سایبری به پیام‌رسان دولتی فرانسه
جنگ ایران شکاف میان تعهدات جهانی و توان نظامی آمریکا را آشکار کرد
بیانیه مشترک سه قدرت در شورای حکام: قطعنامه ضدایرانی تلاش‌های دیپلماتیک را نابود می‌کند
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
نورنما | ویدیویی دیده نشده از پدر موشکی ایران و فرمانده هوافضای سپاه
اتحادیه اروپا: از دیپلماسی برای حل پایدار موضوع هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم
عارف: افزایش مبلغ کالابرگ در دستور کار دولت است
تهران گرم‌تر می‌شود
بقائی: تحولات اخیر روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار داد
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ کرمانشاه و البرز در وضعیت قرمز
آتش‌بس یا بازی فریب؛ چرا ایران نباید جنگ را «تکه‌تکه» ببیند؟
61 درصد صهیونیست‌ها مخالف نامزدی دوباره نتانیاهو
بقائی نشان ادبی دریافت کرد
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود