شناسه خبر : 186469
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 6 شهریور ساعت 08:59
چک‌های برگشتی داروخانه‌ها بیش از 3 همت است

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها بیش از 3 همت است

مجموع چک‌های برگشتی داروخانه‌ها در سال 1402 معادل 1.5 همت بود که این میزان در 4 ماه نخست سال جاری بیش از 3 همت است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: عضو هیات‌مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به مطالبات انباشته شده داروسازان و داروخانه‌ها و با بیان اینکه داروخانه‌ها با بدعهدی سازمان‌های بیمه‌گر بویژ تامین اجتماعی مواجه هستند، گفت: نه تنها سازمان‌های بیمه‌گر بلکه دخالت افراد غیرمرتبط، سبب بروز مشکلات متعدد برای حوزه دارو شده است.

دکتر هادی احمدی ، با اشاره به فعالیت حدود ۱۶هزار داروخانه در کشور، درباره میزان مطالبات این داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر گفت: حدود ۱۶هزار داروخانه در کشور فعالیت می‌کنند و مجموعه اسنادی که به سازمان‌های بیمه‌گر در هر ماه ارائه‌ می‌دهند حدود ۶.۵ همت است. اسنادی که داروخانه‌های کشور در اختیار سازمان‌های بیمه‌گر قرار می‌دهند شامل «سهم ارز» و «سهم سازمان‌های بیمه‌گر» می‌شود و در این میان، سازمان هدفمندی یارانه‌ها مسئولیت پرداخت سهم ارز داروخانه‌ها را برعهده دارد.  

وی با بیان اینکه مطالبات داروخانه‌ها از ۳ بخش تشکیل می‌شود، توضیح داد:  «شیرخشک»، «سهم ارز» و «سهم سازمان‌های پایه» مطالبات داروخانه‌ها را تشکیل می‌دهند که مجموع این ۳ بخش برای تمام داروخانه‌ها معادل ۶.۵ همت در هر ماه است. با توجه به اینکه سازمان‌های بیمه‌گر «طرف حساب» داروخانه‌ها هستند، داروخانه‌ها اسناد و مدارک خود را در اختیار آنها قرار می‌دهند.  

لزوم پرداخت مطالبات طی یک ماه بر مبنای قانون
عضو هیات‌مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اجرای «طرح دارویار» از تیرماه ۱۴۰۱، افزود: هنگامی که اجرای طرح دارویار آغاز شد، تصمیم بر این بود مطالبات داروخانه‌ها بدون تاخیر پرداخت شود. بازهم تکرار می‌کنم که سازمان‌های بیمه‌گر، طرف‌حساب داروخانه‌ها هستند. بر اساس بند «ل» تبصره ۱۷ قانون بودجه سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، سازمان‌های بیمه‌گر موظف هستند که مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌ها را حداکثر طی یک ماه از زمان دریافت اسناد پرداخت کنند. این درحالیست که همواره پرداخت‌ها با تاخیر صورت می‌گیرد؛ به عنوان مثال در حالی که بیش از پنج ماه از شروع سال جاری می‌گذرد، سازمان تامین اجتماعی به تازگی مطالبات فروردین ماه داروخانه‌ها را پرداخت کرده است.  

دارویار، افزایش قیمت داروها و بدعهدی سازمان تامین اجتماعی
وی درادامه درباره چگونگی اجرای طرح دارویار، گفت: هر طرحی که روی کاغذ به رشته تحریر درمی‌آید، خوب به نظر می‌رسد اما در زمینه اجرا دچار مشکل هستیم. طرح دارویار طی ۳ ماه نخست اجرای خود به خوبی پیش‌ رفت؛ اما پس از آن، ادامه اجرای این طرح به دلیل بدعهدی سازمان‌های بیمه‌گر دچار مشکل شد؛ به عبارت دیگر، سازمان‌های بیمه‌گر بدعهدی خود را بار دیگر آغاز کردند.  

احمدی با بیان اینکه اجرای طرح دارویار سبب افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت داروها شد، خاطرنشان کرد: البته قیمت دارو برای بیماران تغییری نکرد و از همان ابتدا نیز مقرر بود که این افزایش قیمت را بیمه‌ها جبران کنند و دارو تغییر قیمتی برای بیمار نداشته باشد. اما در مجموع به تبع افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت دارو، مطالبات داروخانه‌ها نیز ۴ تا ۵ برابر افزایش یافت. به طوری که میزان ارزش ریالی طلب یک ماه داروخانه‌ها پس از اجرای طرح دارویار، معادل پنج ماه طلب پیش از اجرای طرح دارویار است. اکنون نیز حدود پنج ماه از سال جاری می‌گذرد اما سازمان تامین اجتماعی به تازگی مطالبات فروردین ماه داروخانه‌ها را پرداخت کرده است. سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با پرداخت مطالبات داروخانه‌ها بدعهدی می‌کند اما در ارتباط سایر سازمان‌های بیمه‌گر مانند «نیروهای مسلح» و «بیمه‌سلامت» مشکلی وجود ندارد. این درحالیست که حدود ۷۰ درصد مراجعه‌کنندگان داروخانه‌ها تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.

نامه‌نگاری با سران دو قوه درباره تامین اجتماعی
عضو هیات‌مدیره انجمن داروسازان ایران ادامه داد: متاسفانه، سازمان تامین اجتماعی به تعهدات خود عمل نکرده و برخلاف قانون عمل کرده است. بدعهدی سازمان تامین اجتماعی را طی نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور و مجلس شورای  اسلامی اعلام کرده‌ایم و در این نامه ضمن وارد کردن انتقادهای خود، مطرح کرده‌ایم که استمرار شرایط کنونی ممکن است سبب بروز کمبود دارو شود.

افزایش چک‌های برگشتی داروخانه‌ها
وی با بیان اشاره به چک‌های برگشتی داروخانه‌ها اظهار کرد: مجموع چک‌های برگشتی داروخانه‌ها در سال ۱۴۰۲ معادل ۱.۵ همت بود که این میزان در ۴ ماه نخست سال جاری بیش از ۳ همت است. افزایش میزان چک‌های برگشتی داروخانه‌ها بیانگر این است که سازمان تامین اجتماعی نسبت به پرداخت مطالبات داروخانه‌ها اقدام نمی‌کند. از طرفی هم سازمان‌های «هدفمندی یارانه» و «برنامه و بودجه» که مسئولیت تامین اعتبار طرح دارویار را بر عهده دارند، هنگامی که این سازمان‌ها نسبت به پرداخت اعتبار اقدام می‌کنند و آن را به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کنند؛ ظاهرا سازمان تامین اجتماعی، اعتبار دریافتی را صرف امور دیگر مانند پرداخت حقوق مستمری‌بگیران و ... می‌کند. اعتبار پرداختی سازمان‌های «هدفمندی یارانه» و «برنامه و بودجه» در حوزه دارو باید نشان‌دار شود.  

سهم سلامت از تولید ناخالص نیازمند نگاه ویژه دولت
وی با بیان اینکه نگاه دولت به حوزه سلامت و دارو باید یک نگاه ویژه باشد، افزود: نگاه دولت به سلامت، نگاه ویژه نیست و حوزه سلامت جزو اولویت‌ها به حساب نمی‌آید. سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی حدود ۴.۵ درصد است و این موضوع حاکی از آن است که سلامت جزو اولویت‌های دولت نیست. این درحالیست که براساس سیاست‌های ابلاغی سلامت، سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی باید به‌نحوی باشد که ایران در مقایسه با کشورهای منطقه پیشتاز باشد. سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی طی ۱۰ سال گذشته حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ به طور مثال، سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی در سال ۹۴ معادل ۸-۵ درصد بود که در حال حاضر معادل ۴.۵ درصد است.  سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی کشورهای آلمان و فرانسه به ترتیب ۱۱.۷ و ۱۱.۲ است. به طور متوسط، سهم سلامت کشورهای عضو اتحادیه اروپا از تولید ناخالص ملی، حدود ۱۰ درصد است.  

سنگینی طرح دارویار بر دوش داروخانه‌ها
احمدی با اشاره به طرح دارویار گفت: براساس طرح دارویار، سازمان‌های بیمه‌گر می‌بایست طرف‌حساب داروخانه‌ها باشند. همچنین تصمیم گرفته بودند که مابه‌التفاوت قیمت ارز به آخرین زنجیره یعنی بیمار پرداخت شود. اما سوال آن است که چرا مابه‌التفاوت قیمت ارز به بیمار پرداخت نمی‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت  اگر بیمه موظف به پرداخت مابه‌التفاوت قیمت ارز به بیمار است باید آن را به موقع پرداخت کند اما در ارتباط با داروخانه‌ها چنین شرایطی برقرار نیست. طرح دارویار بر دوش داروخانه‌ها بنا شده و داروخانه‌ها سنگینی اجرای این طرح را به دوش می‌کشند. 

بی‌نظمی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در پرداخت‌های دارویار
وی ادامه داد: اگرچه داورخانه‌ها با سازمان هدفنمدی یارانه‌ها هیچ قراردادی ندارند، اما این سازمان اواسط اجرای طرح دارویار به پای کارآمد و مسئولیت پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز را به عهده گرفت؛ ورود سازمان هدفمندی یارانه‌ها به طرح دارویار سبب بروز بی‌نظمی در اجرای طرح و پرداختی‌ها شد؛ نکته جالب توجه این است که این پول ابتدا به حساب بیمه‌ها پرداخت شده و سپس به حساب داروخانه‌ها واریز می‌شود. واریزی سازمان هدفمندی یارانه‌ها با بی‌نظمی پرداخت می‌شود و حتی مشخص نیست که مطالبات کدام ماه را پرداخت کرده است. پس از اجرای طرح دارویار، ۹۰ درصد وجه ریالی داروها به حساب سازمان‌های بیمه‌گر وایز می‌شود و داروخانه‌ها با پیگیری فراوان می‌توانند مطالبات خود را دریافت‌کنند.

مشکلات بودجه‌ای حوزه دارو
عضو هیات‌مدیره انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه با نگاه غیرحرفه‌ای به صنعت داروسازی مواجه هستیم، تاکید کرد: سازمان غذا و دارو با نگاه کارشناسانه خود نسبت به اعلام بودجه مورد نیاز حوزه دارو اقدام می‌کند. براساس محاسبات کارشناسانه، سال گذشته حوزه دارو به ۱۰۹ همت بودجه نیاز داشت اما از میزان فقط ۶۹ همت تخصیص یافت و این مبلغ به صورت کامل پرداخت نشد. همچنین براساس نظر سازمان غذا و دارو، بودجه مورد نیاز دارو برای سال جاری معادل ۱۲۵ همت است. اگرچه حوزه دارو در سال جاری به ۱۲۵ همت بودجه نیاز دارد اما از این میزان فقط  با ۷۵ همت موافقت و نهایتا هم در قانون بودجه مصوب شد. از طرفی هم بر اساس قانون، باید یک‌دوازدهم بودجه تخصیص یافته در هر ماه پرداخت شود یعنی در هر ماه باید ۶.۲۵ همت از بودجه تخصیص یافته دارو پرداخت شود اما از این میزان تاکنون فقط ۱۰ همت پرداخت شده است. 

وی با بیان اینکه صنعت داروی کشور ۹۸ درصد داروی مورد نیاز کشور را تولید می‌کند، گفت: مشکلات و نگاه‌ها سبب بروز مشکلات در صنعت  دارو شده؛ به نحوی که بنابر اظهارات وزیر بهداشت ۳۰۰ قلم کسری دارو داریم. نه تنها نقدینگی تزریق نشده بلکه بودجه تخصیص یافته نیز پرداخت نمی‌شود. بنابر اظهارات دکتر پزشکیان، دارای قوانین هستیم اما قانون را اجرا نمی‌کنیم. در این زمینه نیز باید گفت که سازمان‌های بیمه‌گر در صورت تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد، موظف به پرداخت دیکرکرد هستند، اما آنها نه تنها دیرکرد را نمی‌پردازند بلکه مطالبات را هم با تاخیر پرداخت‌ می‌کنند. از طرفی هم اگر یک داروخانه یا هر مجموعه‌ای، حق‌بیمه پرسنل خود را یک روز با تاخیر پرداخت کند ۱۲ درصد جریمه می‌شود. در مجموع کمبود نقدینگی سبب بروز مشکلات متعدد در روند تولید و تامین دارو می‌شود.

دخالت افراد غیر مرتبط در حوزه دارو

احمدی همچنین در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه دخالت سازمان‌ها و مجموعه‌های غیرمرتبط در حوزه دارو نیز باعث بروز مشکلات متعدد می‌شود، افزود: شورای عالی سیاستگداری در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور، ۶ چالش اساسی دارو را مطرح کرد که دخالت افراد و مجموعه‌های غیرمتربط یکی از این موارد بود. امیدواریم دولت وفاق ملی به وزارت بهداشت توجه کند و تولیت حوزه سلامت را به وزارت بهداشت بازگرداند. دخالت‌های غیرمرتبط به نحوی است که وزارت ارتباطات هم نسبت به نگارش آیین‌نامه فروش اینترنتی دارو اقدام می‌کند و در حالی که وزارت بهداشت آیین‌نامه‌ای در این زمینه تنظیم کرده، آیین‌نامه وزارت ارتباطات را می‌پذیرند؛ در این میان وزیر وقت بهداشت هم آیین‌نامه وزارت بهداشت را نپذیرفت و تن به آیین‌نامه وزارتخانه غیر داد.


ایسنا
نظرات

پنتاگون: به‌دنبال درگیری با روسیه نیستیم ولی همچنان از اوکراین حمایت می‌کنیم

بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در رابطه با قطعنامه صادر شده علیه ایران

مومنی: همه استانداران تا هفته آینده انتخاب می‌شوند

عراقچی: پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی قطعی است

غزیب‌آبادی: رای دادگاه لاهه تاریخی و شجاعانه است+ فیلم

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه/کشورهای غربی: نتانیاهو را دستگیر می‌کنیم

لاریجانی: امریکا شروط مار را بپذیرد و دنبال توافق بعدی باشد

سفیر ایران در سازمان ملل: وتوی امریکا نشان از بی‌عملی ادامه‌دار شورای امنیت است

نور ویدئو | بمباران منطقه حدث در ضاحیه جنوبی بیروت +فیلم

محکومیت موضع تقابلی تروئیکا در شورای حکام

پوتین: از موشک جدید بالستیک میان‌برد استفاده کردیم

دادستان کل لاهه: برای اجرای حکم تمام کشورها با ما همکاری کنند

رایزنی وزیران خارجه ایران و ارمنستان درباره همکاری‌های دوجانبه

رویارویی تهران و اروپا

مکانیزم ماشه ایرانی!

شورای حکام امشب درباره قطعنامه ضدایرانی رأی‌گیری می‌کند

شمار شهدای حمله به غیرنظامیان در پاراچِنار پاکستان به 33 نفر رسید

اختلافات نتانیاهو و هیئت مذاکره کننده اسرائیلی با حماس به اوج رسید

مهاجم آنگولایی طلسم را شکست /صعود پرسپولیس در جام حذفی

ادامه رایزنی‌های عراقچی با وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای حکام

با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد/برای خدمتگزاری آمده‌ایم

عراقچی: ایران به گام غیر فنی اروپا پاسخ مناسب خواهد داد

ادعای تروئیکا در شورای حکام: اقدامات جبرانی ایران در برجام، منشاء اختلافات پادمانی است

وزیر دادگستری: قیمت دستوری خودرو در برنامه هفتم ممنوع است

ایران: نباید انتظار عمل به تعهدات با وجود تحریم‌های یکجانبه داشت

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو: تحریم‌ها ابزاری غیرقانونی برای فشار هستند

افزایش تعرفه گاز مشترکان پُرمصرف پله 11 و 12

اتحادیه اروپا: ایران بدون تأخیر با آژانس همکاری کند

متلاشی شدن باندِ گروگان‌گیرِ 6 نفره در پایتخت

نماینده آمریکا در سازمان ملل: ایران ذخایر اورانیوم 60 درصدی خود را رقیق کند

اختصاص 124 همت اعتبار برای توسعه استان سیستان و بلوچستان

60 لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد

شرکت تیم ملی ایران با ترکیب کامل در مسابقات جهانی وزنه‌برداری

حمله پهپادهای حزب‌الله به پایگاه دریایی حیفا+ فیلم

از بازگشت فرهاد فخرالدینی به روی صحنه با پرواز سیمرغ تا 5 میلیاردی شدن «باغ کیانوش»

نورنما | شانگهای چین ، مسیری رویایی و البته دهشتناک +فیلم

دو جنایت دیگر صهیونیست‌ها در نواز غزه/ 88 نفر شهید شدند

بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم 92 ساله بازداشت شد

برنامه «عصر خانواده» روی آنتن می‌رود

یارانه واریز شد

دستگیری قاتل بعد از 17 سال

قیمت امروز طلا و سکه

تهران از دوشنبه بارانی می‌شود

مناطق آزاد باید قطب فعالیت‌های اقتصادی باشد

حجت‌الاسلام علوی رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب شد

ابلاغ دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری

پادکست | توصیه‌هایی برای تقویت ایمنی‌ بدن

تنها یک معدن مدرن زغالسنگ داریم/بازنشستگان نگران اتمام زمان بیمه تکمیلی نباشند

نور ویدئو | جنگ امروز لبنان نبرد آوارگان است نه رزمندگان + فیلم

تأمین اجتماعی : بازنشستگان فعلاً بیمه تکمیلی ندارند!

اروپای ستیزه جو؛ قدرتمند یا متوهم؟

آخرین وضعیت مذاکرات آتش‌بس لبنان از زبان نبیه بری

صالحی: خانم دباغ شخصیتی با صلابت در عقیده داشت

نور ویدئو | چرا بازنشستگان تامین اجتماعی از متناسب سازی حقوق خود ناراضی اند؟+فیلم

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های پنج شنبه 1 آذر 1403

عمل 500 مجروح لبنانی در ایران

روایت عراقچی از دیدار با وزیر خارجه قطر

بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به قطعنامه سیاسی سازمان ملل ایران

چرا یارانه آبان واریز نشد؟ / نوروزی: تا امشب واریز می‌شود

موتورسواران در صدر قربانیان حوادث تهران

مخاطبان سینما رکورد شکستند

بانک‌مرکزی: پرداخت وام ازدواج و فرزند از 173 همت گذشت

یورش نظامیان صهیونیست به نابلس

واکنش غریب‌آبادی به احتمال تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس

هوای تهران قابل قبول شد

مصرف آنتی بیوتیک در ایران، 16 برابر استاندارد جهانی

برازجان بوشهر لرزید

مقتدا صدر: آمریکا نشان داد عاشق تروریسم است

پزشکیان: برازنده ما نیست عقب‌تر از دیگر کشورهای منطقه باشیم

آزادراه کرج - قزوین ترافیک سنگین است

آخر هفته چه فیلم‌هایی ببینیم؟

لایحه بودجه 1404 و نامه‌ای که سرگشاده شد

تعداد شهدای جنایات رژیم صهونیستی در لبنان به سه هزار و 588 نفر رسید

سپاه تا چهار سال دیگر به مدار 36 هزار کیلومتری زمین می‌رسد

کشاورزان مجبورند برای امرار معاش کاربری زمین‌های خود را تغییر دهند

ایروانی: تصمیم رژیم صهیونیستی برای حاکمیت بر جولان اعتبار حقوقی ندارد

پزشکیان: همکاری کشورهای اسلامی به تعالی همه ملسمانان می‌انجامد

قطعنامه ضدحقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید/ آرای موافق کمتر از مخالف و ممتنع

پادکست | شتاب در مترو از گرما تا ازدحام +فیلم

نورنما | پوشش مردان ایرانی ، از قاجار تا امروز در یک دقیقه +فیلم

ارشادی: کانادا هیچ حد و مرزی برای برای دورویی و اتخاذ استانداردهای دوگانه ندارد

ژاوی سرمربی تیم مسی می‌شود؟

عکس های منتخب جهان، 20 نوامبر 2024

عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 30 آبان 1403

سازمان لیگ درباره قیمت‌گذاری بلیت مسابقات فوتبال توضیح داد

اقتصاد نگار | گرانی خودرو ترمز برید +فیلم

فرود اضطراری هواپیمای فوکر 100 در مهرآباد

نور ویدئو | ایران همدل ؛ حامی مردم مظلوم لبنان +فیلم

پزشکیان: جمهوری اسلامی ایران به توافقات خود پایبند خواهد بود

شیخ نعیم قاسم: دشمن هرگز نمی‌تواند مقاومت را شکست دهد

نور ویدئو | قلب هایی که زود از تپش می افتد +فیلم

وزیر خارجه قطر: ایران و قطر بر حفظ امنیت و ثبات در منطقه تاکید دارند

گروسی: ذخایر اورانیوم ایران تا 60 درصد در حال افزایش است

ناریشکین: مشارکت در حمله مستقیم به روسیه بدون مجازات نخواهد ماند

رژیم غذایی مناسب برای بیماران کلیوی چیست؟

ورزش ناشنوایان ایران از تعلیق خارج شد

تمدید ممنوعیت تردد در جاده چالوس تا 3 آذر

دیدار وزیر امور خارجه سوریه با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران

اگر بیماری کلیوی دارید این غذاها رو نخورید

X
آگهی تبلیغاتی