×
اجتماعی
شناسه خبر : 186344
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/06/05 ساعت 09:57
از سرگیری شارژ بن کارت زنان‌باردار و دارای کودک زیر2 سال/واریز معوقات

پس از ۵ ماه وقفه؛

از سرگیری شارژ بن کارت زنان‌باردار و دارای کودک زیر2 سال/واریز معوقات

بعد از وقفه 5 ماهه در اجرای طرح «حمایت از مادران باردار و دارای کودک زیر 2 سال در دهک یک تا پنج درآمدی»، این طرح دوباره از سر گرفته شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) با اعلام این خبر گفت: اجرای این طرح باتوجه به رایزنی‌های صورت گرفته با بنیاد علوی، اجرای طرح مذکور از سر گرفته شده، به طوریکه سهمیه فروردین و اردیبهشت‌ماه (با سرانه ماهانه ۳۵۰هزار تومان) در روزهای اخیر و سهمیه خردادماه در هفته‌های آتی به حساب مادران واریز می‌شود.

مجتبی احمدلو ، با بیان اینکه از سال ۱۳۹۹ یکی از مفاد تفاهم‌نامه ۵ ساله میان بنیاد مستضعفان و کمیته امداد حمایت از تغذیه مادران باردار و شیرده است، اظهار کرد: براساس این تفاهم‌نامه تامین اعتبار توسط بنیاد علوی و اجرای آن توسط کمیته امداد با معرفی مادران توسط مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه‌ها در سطح شهرستان‌ها مطابق سهمیه اعلام شده صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: پس از رایزنی‌های صورت گرفته با بنیاد علوی تعهد ایجاد شده در سال جاری نیز همانند سال گذشته است، به طوریکه از حداکثر ۶۰ هزار مادر باردار و شیرده در دهک یک تا پنج درآمدی به مدت ۱۲ ماه حمایت تغذیه‌ای صورت می‌گیرد. در راستای اجرای این تفاهم‌نامه، مادران باردار و شیرده توسط مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها به کمیته امداد معرفی و بعد از کنترل و شناسایی دهک‌ها به صندوق امداد ولایت معرفی می‌شوند، پس از این معرفی، بن کارت غیرنقدی با سرانه ماهانه ۳۵۰ هزار تومان ( حداکثر ۱۲ ماه) در راستای خرید اقلام غذایی از نزدیکترین فروشگاه محل برای آنها صادر می‌شود.

احمدلو با اشاره به وقفه ایجاد شده در اجرای این طرح از ابتدای سال، بیان کرد: باتوجه به تامین اعتبار صورت گرفته توسط بنیاد علویِ بنیاد مستضعفان و همچنین باتوجه به اینکه از فروردین‌ماه کارت‌ها شارژ نشده بود، مقرر شده سهمیه فروردین و اردیبهشت‌ماه در روزهای اخیر واریز و سهمیه خردادماه نیز طی دو الی سه هفته آینده شارژ شود. معوقات سهمیه ماه‌های تیر و مرداد نیز به محض آماده شدن لیست و تامین اعتبار جبران خواهد شد.

احمدلو با اشاره به اینکه لزوما این مادران از افراد تحت پوشش کمیته امداد نیستند، گفت: صرفا اجرای طرح حمایت از مادران باردار و دارای کودک زیر ۲ سال در دهک یک تا پنج درآمدی برعهده کمیته امداد و تامین اعتبار آن از سوی بنیاد علوی تا پایان سال ۱۴۰۳ صورت می‌گیرد.

او با اشاره به تاثیر اجرای این طرح در کاهش سوءتغذیه، افزود: طبق پژوهش‌های انجام شده در سال‌های گذشته، بن کارت‌های غیرنقدی کمیته امداد در کاهش و رفع سوءتغذیه مادران اثربخش بوده است.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد همچنین درباره نحوه استفاده از این بن‌کارت‌ها تاکید کرد: سهمیه هر ماه به حساب مادران واریز می‌شود. استفاده از این کارتها به گونه‌ای است که صرفا می‌توان با این کارتها، کالا خرید کرد. البته برای خرید با فروشگاه خاصی قرارداد نداریم و مادران می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین مغازه اقلام غذایی را خریداری کنند. لازم به ذکر است که بعد از شارژ کارت به شماره موبایل مادران پیامکی جهت اعلام خرید اقلام غذایی ارسال می‌شود.

آغاز طرح 

گفتنی است این طرح  برای حمایت غذایی از مادران باردار و شیرده نیازمند از سه‌شنبه ۵ دی  سال 1402 آغاز شده است . مادران شیرده دهک اول درآمدی 8 استان تحت پوشش طرح امنیت غذایی قرار گرفتند به طوریکه دولت ماهانه ۴۰۰ هزار تومان حساب یارانه آنها را شارژ می‌کند؛ این یک کلیت از یک بسته است برای کل مردم، کودکان، نوزادان و مادران که به صورت هماهنگ در شبکه ملی اعتبار مدیریت می‌شود. 8 استان مذکور شامل خراسان شمالی، خراسان جنوبی، هرمزگان، ایلام، فارس، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد می‌شود.

طرح کالابرگ شامل ۱۱ قلم استاندارد غذایی می‌شود حال آنکه طرح مربوطه به امنیت غذایی کودکان ۱۶ قلم کالای غذایی را تحت پوشش دارد . به طرح کودکان سبزیجات و میوجات و دانه‌های روغنی هم اضافه شده؛ در مورد امنیت غذایی کودکان این دانه‌های روغنی بسیار اهمیت دارند چرا که حاوی پروتئین و ویتامین هستند.

این مادران بعد از شناسایی وسع سنجی میشوند و بعد از تایید، به حساب سرپرست خانوارشان ماهانه ۴۰۰ هزار واریز می شود. البته این رقم  اعتبار است یعنی صرفا برای خرید ۱۶ قلم کالای خوراکی است و امکان برداشت نقدی ندارد و قاعدتا این شارژ زمانی باز می‌شود که مادر ۱۶ قلم کالای خوراکی خریداری کند.

برای هر فرد و سرپرست خانواری که پیامک برود، می‌داند که واجد شرایط است و بلافاصله می‌تواند شارژ اعتبار خودش را در اپلیکیشن و یا برنامه کاربردی «شما» ببیند. همچنین با هر بار خرید هم می‌توانند باقی مانده اعتبار را  از طریق همین برنامه کاربردی شما مشاهده کنند.

 پیامک‌ها از سه شنبه، یعنی دوشنبه شب ارسال و سه شنبه هم واریز انجام می‌شود و مردم می‌توانند خریدشان را انجام بدهند.

۱۴۰ هزار کودک با معرفی وزارت بهداشت تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند که حساب یارانه سرپرست خانوار هر کودک دچار سوء تغذیه شناسایی شده دهک یک تا پنج ماهانه یک میلیون تومان و به کودکان دهک‌های ششم و هفتم ماهانه ۶۰۰ هزار تومان به صورت اعتباری جهت خرید ۱۶ قلم کالا شارژ می‌شود.

 درمورد کودکان روز سه شنبه یک ماه جلوتر حساب سرپرستان را شارژ می شود، برای اینکه دست خانوار باز بشود؛ در روز سه شنبه مبلغ یک ماه جلوتر هم شارژ می‌شود یعنی اگر یک کودک این ماه یک میلیون به حسابش رفته، دوباره در این ماه یک میلیون دیگر هم به حساب سرپرست خانوار می‌رود.

مبلغ اعتبار است و هیچ جای دیگر مگر این ۱۶ قلم نمی‌تواند مصرف بشود (امکان برداشت نقدی وجود ندارد) . وزارت بهداشت 6 ماه دیگر تن سنجی می‌کند و فرزندی که نیازمند تغذیه مضاعف است باید ترازش تغییر کرده باشد و اگر وضعیت کودک تغییری  نکرده باشد، حتما یارانه قطع می‌شود، فریز می‌شود ؛ سپس ما وارد گفتگو با این خانواده می شوند اگر ترمیمی صورت بگیرد، بلافاصله باز می‌شود.

این طرح کودکان ۵ ماه تا ۵۹ ماهه را پوشش می‌دهد؛ امکان دارد بپرسید چرا ۵ تا ۵۹ ماه؟ چون آن حجم مغزی کودکان از زمان جنینی شکل می‌گیرد و تقریبا تا ۵۹ ماهگی کامل می‌شود، این خیلی برای خانواده‌ها و برای ما مهم است که فرزندان مان دارای تغذیه سالمی باشند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید انقلاب در روز جمهوری اسلامی ایران
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
ادامه مقاومت متحدان تاریخی آمریکا به جنگ عیله ایران
حق بیمه زنان خانه دار در 6 ماه اول 1405 اعلام شد
معاون دفتر پزشکیان: خط رسانه‌ای تخریب رئیس‌جمهوری، مشکوک است
عزیزی: دوران مهمان نوازی 47 ساله در تنگه هرمز تمام شده است
محکومیت حمله آمریکا و اسرائیل به اماکن سازمان ملل در ایران توسط تهران
اقدام غیرقانونی ترامپ در محدود کردن رای‌دهی پستی
چرا جنگ زمینی می تواند تکلیف جنگ را به نفع ایران تعیین کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر