×
بین الملل
شناسه خبر : 186282
تاریخ انتشار :

پاول دوروف آزاد شد+فیلم

دادستان فرانسه امروز (چهارشنبه) حکم آزادی «پاول دوروف» مدیر عامل شبکه اجتماعی تلگرام را بعد از چهار روز بازداشت در این کشور، صادر کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل:  دادستان فرانسه امروز اعلام کرد که پاول دوروف، مدیر عامل تلگرام پس از چهار روز بازجویی در مورد اتهامات استفاده از این برنامه پیام رسان برای فعالیت‌های غیرقانونی، از بازداشت پلیس آزاد شد.

دوروف روز شنبه در فرودگاه لو بورژه در خارج از پاریس به عنوان بخشی از تحقیقات قضایی که ماه گذشته درباره ۱۲ تخلف جنایی ادعا شده آغاز شده بود، بازداشت شد.

در بیانیه دفتر دادستانی پاریس آمده است: «قاضی تحقیق به بازداشت پلیس پاول دوروف پایان داد و او را برای اولین حضور و کیفرخواست احتمالی به دادگاه معرفی خواهد کرد.»

شب گذشته دادگاه «پاول دورف»، مدیرعامل تلگرام در فرانسه برگزار شد و قاضی او را به فعال‌کردن تراکنش‌های غیرقانونی و جرایم دیگری متهم کرده است. اکنون طبق حکم صادرشده، هرچند دورف با پرداخت وثیقه از زندان آزاد شده است، اما نمی‌تواند خاک فرانسه را ترک کند!

براساس گزارش‌های منتشرشده از دادگاه دورف، مدیرعامل تلگرام با وثیقه 5 میلیون یورویی آزاد خواهد شد اما اجازه خروج از فرانسه را نخواهد داشت. دورف همچنین با اتهام امتناع از تبعیت از مقامات و همدستی در انتشار محتواهای سوءاستفاده جنسی از کودکان متهم شده است.

حکم دستگیری «پاول دورف» و برادرش ظاهراً از ماه‌ها قبل صادر شده بود

نشریه Politico طبق اسناد اداری که مشاهده کرده می‌گوید که حکم بازداشت برادران دورف اولین بار در ماه مارس سال 2024 صادر شده است. دورف روز 24 آگوست پس از فرود در فرودگاه لوبورژه در شمال پاریس بازداشت شد.

علاوه‌براین، برخی منابع ناشناس به وال استریت ژورنال اعلام کرده‌اند که دورف در سال 2017، یک سال قبل از دیدار با رئیس‌جمهور فرانسه، هدف جاسوسان فرانسه و امارات متحده عربی قرار گرفته بود. طبق این گزارش، در این عملیات مشترک با نام رمز «Purple Music»، گوشی آیفون مدیرعامل تلگرام به‌دلیل نگرانی‌های امارات در مورد استفاده از این سرویس پیام‌رسان برای استخدام و برنامه‌ریزی حملات سایبری هک شده بود.

در همین گزارش همچنین گفته شده که دورف سال 2018 با #مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، ملاقات داشته است و از او خواسته شده تا مقر #تلگرام را به پاریس منتقل کند. هرچند دورف در آن زمان این پیشنهاد را رد کرد، اما ظاهراً از رئیس‌جمهور خواسته تا به او تابعیت فرانسوی بدهد.

تلگرام ظاهراً از پیوستن به برنامه‌های محافظت از کودکان خودداری کرده است

براساس گزارش BBC، تلگرام برخلاف اکثر شبکه‌های اجتماعی دیگر، در طرح‌های NCMEC (مرکز ملی کودکان مفقود و مورد سوءاستفاده) که بیش از 1600 شرکت اینترنتی با آن همکاری دارند، ثبت‌نام نکرده است. شرکت‌های مستقر در ایالات متحده از نظر قانونی ملزم به ثبت‌نام در اینگونه طرح‌ها هستند، البته 16 درصد از شرکت‌‌ها نیز در آمریکا مستقر نیستند.

به گفته BBC، ظاهراً NCMEC بارها از تلگرام خواسته است تا برای مقابله با محتواهای سوءاستفاده جنسی از کودکان (CSAM) به آن بپیوندد، اما این پیام‌‎رسان درخواست‌ها را نادیده گرفته است. همچنین به نظر می‌رسد تلگرام از همکاری با IWF (بنیاد دیدبان اینترنت) خودداری می‌کند.

مورد دیگر نیز این است که #تلگرام گزارش‌های شفافیت ندارد. شبکه‌های اجتماعی مانند اپ‌های #متا، #اسنپ‌چت و #تیک‌تاک معمولاً هر شش ماه یک‌بار فهرستی از تمام محتوای حذف‌شده به دلیل درخواست پلیس را منتشر می‌کنند. اما تلگرام مانند دیگر شبکه‌های اجتماعی وب‌سایتی ندارد که بتوان در آن گزارش‌های محتواهای حذف‌شده را دید و فقط در این‌باره یک کانال دارد که ظاهراً چندان پاسخگو نیست.

دلیل بازداشت مدیر عامل تلگرام

مقامات فرانسه  دلیل دستگیری پاول دوروف مدیر ارشد اجرایی تلگرام را در ۲۴ آگوست (شنبه هفته جاری) اعلام کردند. 

به نقل از انگجت، او به دلیل مجموعه ای از اتهامات از جمله همدستی در توزیع، ارائه یا در دسترس قرار دادن تصاویر مستهجن از خردسالان در یک گروه سازمان یافته دستگیر شده است. این اتهامات مربوط به تحقیقات قضایی است که در ۸ ژوئیه علیه فردی ناشناس آغاز شد.

این بیانیه که توسط لور بکو دادستان جمهوری نوشته شده در کل ۱۲ اتهام را از جمله پولشویی، قاچاق مواد مخدر، کلاهبرداری، مدیریت پلتفرم آنلاین که تراکنش های غیرقانونی در آن جریان دارد و هرزنگاری مربوط به کودکان را پردازش می کند در بر می گیرد. دوروف ممکن است امروز هم در بازداشت باقی بماند.

دستگیری دوروف در فرانسه سوالاتی درباره میزان مسئولیت مدیران درباره محتوای پلتفرم شان ایجاد می کند. پیش از این تلگرام با انتشار پستی اعلام کرده بود این پلتفرم از قوانین اتحادیه اروپا پیروی می کند و مسئول دانستن مالک یک پلتفرم به دلیل سواستفاده کاربران از آن، غیرمعقولانه است.

«ویاچسلاو ولودین» رئیس دومای دولتی روسیه واشنگتن را پشت پرده دستگیری «پاول دوروف» مدیرعامل پیام رسان تلگرام دانست و گفت که دولت آمریکا سعی دارد از این طریق بر این پلتفرم تسلط یابد. به گزارش خبرگزاری رویترز، ولودین در پستی در تلگرام نوشت: دولت آمریکا از طریق فرانسه دوروف را دستگیر کرده است.

مقامات فرانسوی مدت بازداشت پاول دوروف، بنیانگذار و مدیر عامل تلگرام را پس از دستگیری او در فرودگاهی در پاریس به دلیل این اتهامات که اپلیکیشن پیام‌رسانش به جرم و جنایت از جمله پولشویی و قاچاق مواد مخدر کمک می‌کند، تمدید کردند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع آگاه مطلع از تحقیقات نوشت: یک قاضی بازپرس دستور داده است که بازداشت دوروف ۳۹ ساله، پس از یکشنبه شب تمدید شود.

دوروف را می‌توان تا ۹۶ ساعت برای بازجویی نگه داشت و پس از آن باید متهم شده یا از بازداشت آزاد شود. نشریه گاردین هم در خبری اعلام کرد مقامات قضایی فرانسه دیروز بازداشت پاول دوروف را تمدید کرده اند.

 به گفته یک منبع آگاه دیشب قاضی تحقیق که این پرونده را بررسی می کند، حکم بازداشت وی را تمدید کرد. بازداشت اولیه برای بازجویی ممکن است تا حداکثر ۹۶ ساعت طول بکشد. پس از پایان یافتن مدت زمان بازداشت، قاضی می تواند درباره آزادی وی یا وارد کردن اتهامات و تمدید بازداشت وی تصمیم بگیرد.

صباح : مدیرعامل تلگرام به درخواست «اسرائیل» در فرانسه بازداشت شد

یک روزنامه ترکیه ای فاش کرد که بازداشت پاول دوروف بنیانگذار تلگرام در فرانسه به درخواست مقامات تل‌آویو انجام شده است.

 روزنامه صباح ترکیه فاش کرد که رژیم صهیونیستی در پشت پرده بازداشت پاول دوروف بنیانگذار و مدیرعامل تلگرام در فرانسه بوده است.

این روزنامه اشاره کرد که انتشار تصاویر نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی در غزه در تلگرام، نگرانی مسئولان این رژیم را در پی داشته است.

روزنامه صباح تاکید کرد که گفته می‌شود برخی هکرها به اطلاعاتی محرمانه در مورد نسل‌کشی ارتش اشغالگر صهیونیستی در نوار غزه دست یافته و آن را در تلگرام منتشر کردند اما تلگرام در برابر فشارهای این رژیم مقاومت کرده و حاضر به سانسور اخبار و حوادث مربوط به جنگ علیه غزه نشده و به همین خاطر در فرانسه بازداشت شده است.

یک میلیون سند در ارتباط با رژیم صهیونیستی

روزنامه صباح در بخش دیگری از گزارش خود آورده است که بیش از یک میلیون سند متعلق به رژیم صهیونیستی از طریق کانال تلگرامی DDoSecrets که مشابه ویکی لیکس است، فاش شده است.

به گفته منابع عبری، این اسناد در آوریل ۲۰۲۴ منتشر شده و حاوی اطلاعات شخصی مقامات عالی رتبه، مکاتبات حساس و اسناد داخلی و محرمانه وزارتخانه‌های رژیم صهیونیستی است.

روزنامه مذکور تاکید کرد با وجود اینکه ادعا می‌شود دوروف به خاطر ۱۲ جرم مختلف بازداشت شده، علت بازداشت او رد درخواست رژیم صهیونیستی برای سانسور اخبار مربوط به نسل‌کشی این رژیم در غزه بوده است.

بازداشت مدیرعامل تلگرام بحران سیاسی آفرید

وزیر خارجه روسیه، به دنبال تمدید بازداشت پاول دوروف تا روز چهارشنبه، اعلام کرد روابط میان مسکو و پاریس در پی دستگیری مدیرعامل تلگرام، به پایین‌ترین سطح تنزل کرده است.

 دوروف که روسی الاصل است، تابعیت فرانسه را هم دارد. وی اوایل هفته جاری، در راستای تحقیقات مربوط به جرایمی نظیر سوءاستفاده از کودکان، قاچاق مواد مخدر و مبادلات کلاهبرداری در تلگرام، در فرودگاهی در پاریس دستگیر شد.

هنوز معلوم نیست که آیا دوروف از تهدید دستگیری در فرانسه، مطلع بوده است یا خیر. وکیل فرانسوی او در این باره، به رویترز توضیحی نداد.

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز سه شنبه، اظهار کرد: دستگیری دوروف، روابط میان مسکو و پاریس را به پایین‌ترین سطح تنزل داده است و ماه‌ها وخامت روابط میان دو کشور را به اوج خود رسانده است.

مقامات فرانسوی، روسیه را متهم کرده اند تلاش کرده که این کشور را در آستانه میزبانی بازی‌های المپیک بی‌ثبات کند اما روسیه این ادعا را رد کرده است.

یک سخنگوی دفتر دادستان پاریس اعلام کرد بازداشت دوروف، اواخر روز دوشنبه، به مدت ۴۸ ساعت دیگر تمدید شد. پس از آن، دادستان‌ها یا باید مدیرعامل تلگرام را متهم کرده یا او را آزاد کنند. اگر او با اتهاماتی روبرو شود، ریسک فرار او، عاملی است که قضات در ارزیابی خود از بازداشت پیش از محاکمه او، باید در نظر بگیرند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: روسیه آماده است هر نوع مساعدت ضروری را برای دوروف با توجه به شهروندی روسی او فراهم کند اما شهروندی فرانسوی او، اوضاع را پیچیده کرده است. دوروف، گذرنامه امارات عربی متحده را هم دارد.

پسکوف گفت: این اتهامات در واقع خیلی جدی هستند. چنین اتهاماتی مستلزم شواهد است. در غیر این صورت، این اتهامات، تلاش مستقیم برای محدود کردن آزاد بیان است.

بحث آزادی بیان

دستگیری دوروف، بحث درباره محدودیت آزادی بیان آنلاین را برانگیخته است. ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی «ایکس» گفته است حق آزادی بیان در اروپا، هدف حمله قرار گرفته است. همچنن این اقدام، منعکس کننده اقدامات دولت‌های سراسر جهان برای اتخاذ موضع سخت گیرانه‌تر برای نظارت بر فعالیت غیرقانونی است که در بعضی از پلتفرم‌ها، گل کرده است.

دادگاه عالی برزیل در سال ۲۰۲۲، به دلیل کوتاهی تلگرام در عمل به احکام قضایی، این پیام‌رسان را موقتا در سراسر کشور مسدود کرد.

تلگرام با حدود یک میلیارد کاربر، به خصوص در روسیه، اوکراین و جمهوری‌های اتحادیه جماهیر شوروی سابق پرنفوذ است. در حالی که این پیام‌رسان خود را بهشت آزادی بیان می‌خواند، محبوب راستگرایان افراطی، جنبش‌های مخالف واکسن و طرفدار نظریه توطئه و همچنین مخالفان سیاسی بوده است.

این پلتفرم برای ارتباطات میدان نبرد در جنگ اوکراین، ابزار مهمی برای هر دو طرف درگیری بوده و از سوی دولت‌ها و سربازان روسیه و اوکراین برای به اشتراک گذاری اخبار مربوط به جنگ و پروپاگاندا استفاده می‌شود.

ویاچسلاف ولودین، رئیس دومای روسیه بدون ارائه مدرکی، گفت: آمریکا از طریق فرانسه، تلاش کرده است روی تلگرام، کنترل اعمال کند.

ولودین در پستی نوشت: تلگرام، یکی از معدود پلتفرم‌های اینترنتی بزرگ است که آمریکا، هیچ نفوذی بر آن ندارد. در آستانه انتخابات آمریکا، مهم است که جو بایدن، تلگرام را تحت کنترل بگیرد.

کاخ سفید هنوز درباره دستگیری دوروف اظهارنظر نکرده اما امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه گفته است این دستگیری به هیچ وجه، یک تصمیم سیاسی نبوده است.

بر اساس گزارش رویترز، روسیه پیش از این، چندین بار تلاش کرد تلگرام را مسدود کند و شکست خورد و این شرکت را به دلیل کوتاهی در حذف محتوای غیرقانونی، چندین بار جریمه کرده است.

قرار بازداشت مدیرعامل تلگرام ۴۸ ساعت دیگر تمدید شد

قاضی پرونده‌ای که مدیرعامل تلگرام شامگاه شنبه در ارتباط با آن در شمال پاریس بازداشت شد، قرار بازداشت پاول دوروف را «۴۸ ساعت دیگر» تمدید کرده است. بر اساس اطلاعیه دفتر دادستانی پاریس، بعد از سپری شدن این مدت آقای دوروف یا باید آزاد یا رسما تفهیم اتهام شود.
بر اساس اطلاعیه دفتر دادستانی پاریس، بعد از سپری شدن این مدت آقای دوروف یا باید آزاد یا رسما تفهیم اتهام شود. دفتر دادستانی فرانسه دیروز با انتشار اطلاعیه‌ای فهرستی از اتهام‌های آقای دوروف و پیام‌رسان تلگرام را منتشر کرد.
عدم همکاری در انجام شنود قانونی، «مشارکت» در تسهیل جرائمی از قبیل پورنوگرافی کودکان، خرید و فروش مواد مخدر و پول‌شویی درآمدهای تبهکاران سازمان‌یافته از جمله اتهام‌های آقای دوروف هستند. 
بازداشت  دوروف در فرانسه موجی از واکنش‌ را به همراه داشته است و مقام‌های بلندپایه سیاسی از جمله در روسیه، فرانسه و ایران در مورد آن اظهارنظر کرده‌اند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز (سه‌شنبه) گفت اتهام‌ها سنگینی که فرانسه به مدیرعامل تلگرام وارد کرده اگر با شواهد کافی تایید نشود، «تلاش برای محدود کردن آزادی ارتباطات» به نظر خواهد رسید.
دوروف پیش از این در سال ۲۰۱۴ به خاطر رد درخواست مقام‌های روسیه در بستن حساب‌ کاربران مخالف دولت در یک شبکه اجتماعی دیگر، مجبور به ترک آن کشور شده بود.
پیام‌رسان تلگرام همچنین در اکتبر ۲۰۱۷ به دلیل خودداری از ارائه‌ کدهای رمزنگاری پیام‌های کاربران به سازمان اطلاعات و امنیت روسیه ۸۰۰ هزار روبل جریمه شد و دادگاه حکم مسدود شدن آن را صادر کرد اما بعد رفع فیلتر شد.
آقای دوروف ۳۹ سال دارد و شهروندی چند کشور از جمله روسیه و فرانسه را دارد و ثروت او بیش از ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است. او ساکن دوبی است.

سقوط ۱۹ درصدی تون کوین تلگرام با دستگیری دوروف

دستگیری بنیانگذار تلگرام در فرانسه موجب شد تا ارزش تون‌کوین در یک روز ۱۹ درصد سقوط کند.

 انتشار خبر دستگیری پاول دوروف، بنیانگذار نرم افزار پیام‌رسان و مدیر عامل تلگرام، توسط مقامات قضائی فرانسه موجب شد تا ارزش تون‌کوین، ارز مجازی تلگرام، در فقط یک روز ۱۹ درصد سقوط کند. این ارز مجازی همچنین در معاملات امروز بیش از ۴ درصد منفی شده است.

ارز مجازی تون‌کوین نخستین بار در سال ۲۰۱۸ توسط پاول دوروف و برادرش نیکولای معرفی شد، اما به خاطر اختلافات پیش آمده با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در عرضه ۱.۷ میلیارد دلاری این ارز مجازی، این دو مجبور شدند پروژه تون‌کوین را کنار بگذارند.

نهایتاً در سپتامبر سال گذشته، دوروف مجدداً پروژه تون‌کوین را کلید زد و اعلام کرد که از این پس شرکت‌ها و توسعه دهندگان می‌توانند به طور معمول از تون‌کوین در تلگرام استفاده کنند.

پیش از دستگیری دوروف، ارزش هر واحد ارز مجازی تون‌کوین ۶.۷۹ دلار بود اما حالا به ۵.۴۱ دلار عقب نشینی کرده است.

تون‌کوین همچنین به خاطر سقوط ارزش بازارش که از ۱۷ به ۱۴ میلیارد دلار رسیده در آستانه خروج از فهرست ۱۰ ارز برتر بازار جهانی ارزهای مجازی است.

رئیس دومای روسیه: آمریکا پشت دستگیری مدیرعامل تلگرام قرار دارد

 «ویاچسلاو ولودین» رئیس دومای دولتی روسیه واشنگتن را پشت پرده دستگیری «پاول دوروف» مدیرعامل پیام رسان تلگرام دانست و گفت که دولت آمریکا سعی دارد از این طریق بر این پلتفرم تسلط یابد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ولودین در پستی در تلگرام نوشت: دولت آمریکا از طریق فرانسه دوروف را دستگیر کرده است.

به گفته بسیاری از تحلیلگران این پیام رسان، نقش کلیدی در ارتباطات از زمان آغاز جنگ در اوکراین ایفا می کند.

دادستان‌های فرانسه دیروز دوشنبه اعلام کردند: دوروف به دلیل جرایم مربوط به پورنوگرافی کودکان، قاچاق مواد مخدر و کلاهبرداری از طریق پیام رسان تلگرام دستگیر شده است.

رویترز در ادامه آورده است که ولودین بدون ارائه مدرک، آمریکا را پشت دستگیری بنیانگذار تلگرام از طریق فرانسه دانسته است.

ولودین در همین زمینه در پستی در تلگرام نوشت: تلگرام یکی از معدود و در عین حال بزرگترین پلتفرم‌های اینترنتی است که آمریکا هیچ نفوذی بر آن ندارد. کنترل بر این پیام رسان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برای جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا مهم است.

کاخ سفید هنوز در مورد دستگیری دوروف اظهار نظری نکرده، اما امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه اعلام کرده است که دستگیری این شخصیت روس به هیچ وجه یک تصمیم سیاسی نیست.

همزمان کرملین دیروز دوشنبه اعلام کرد که فرانسه هنوز هیچ اتهام رسمی علیه دوروف پیدا نکرده است.

پیام رسان رمزگذاری تلگرام مستقر در دبی، نزدیک به یک میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد و به ویژه در روسیه، اوکراین و کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق بسیار مورد استفاده است.

پس از آغاز جنگ در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، تلگرام به منبع اصلی محتوای بدون فیلتر و گاهی گمراه کننده از هر دو طرف در مورد جنگ و سیاست های پیرامون آن تبدیل شد.

برخی تحلیلگران از تلگرام به عنوان «میدان نبرد مجازی» جنگ میان اوکراین و روسیه نام می برند که به شدت مورد استفاده ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین و مقامات دولت کی‌یف و همچنین روسیه است.

سکوت ماکرون درباره بازداشت دوروف شکست

رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید بازداشت مدیر تلگرام با دلایل سیاسی صورت نگرفته است. «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز دوشنبه بازداشت «پاول دوروف» بنیان‌گذار و مدیرعامل پیام‌رسان تلگرام به دلایل سیاسی را رد کرد و گفت مقام‌های قضایی باید درباره این پرونده تصمیم بگیرند.

رئیس‌جمهور فرانسه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بازداشت مدیر تلگرام در خاک فرانسه در چارچوب تحقیقات قضایی انجام شد. این به هیچ وجه یک تصمیم سیاسی نیست. تصمیم گیری در این مورد به عهده قضات است.»

همستر کامبت و نات‌کوین به بازداشت مدیرعامل تلگرام اعتراض کردند

هم‌زمان با بازداشت «پاول دورف»، مدیرعامل و مؤسس تلگرام در فرانسه، توسعه‌دهندگان بازی‌های کریپتو که بر بستر این پیام‌رسان اجرا می‌شوند، به این عمل دولت فرانسه اعتراض کردند. این بازی‌ها جمعاً صد‌ها میلیون کاربر تلگرام را جذب کرده‌اند.

بنا بر گزارش Decrypt، در پی اعلام این خبر، مالکان و توسعه‌دهندگان بازی‌های کریپتوی مبتنی بر تلگرام مانند همستر کامبت و Notcoin با به‌اشتراک‌گذاشتن استیکر‌های لوگو تلگرام و پیام‌هایی در بازی‌های خود، به بازداشت پاول دورف اعتراض کردند.

اکانت ایکس Notcoin در پیامی نوشت حریم خصوصی جرم نیست و اتهام‌زدن به‌دلیل تکنولوژی احمقانه‌ترین کار ممکن است. همچنین اکانت ایکس TON دراین‌باره گفت:

«به‌عنوان جامعه‌ای متعهد به آزادی بیان و تمرکززدایی، در این زمان‌های چالش‌برانگیز قویاً از پاول دورف حمایت می‌کنیم. پاول مدافع قوی این ارزش‌‎ها بوده است و ما باور داریم تلاش‌های او برای ترویج اینترنت باز و غیرمتمرکز الهام‌بخش میلیون‌ها نفر خواهد بود.»

همسر کامبت نیز در پی بازداشت مدیرعامل تلگرام، کارت جدیدی با نام #FREEDUROV را به بازی خود اضافه کرد. ایلان ماسک و «ادوارد اسنودن» نیز ازجمله کسانی هستند که به بازداشت پاول دورف اعتراض کرده‌اند.

تداوم حمایت از پاول دورف؛ ایلان ماسک بر دفاع از آزادی بیان تأکید دارد

پس از دستگیری  پاول دورف، ایلان ماسک در چندین پست در شبکه احتماعی ایکس از او و آزادی بیان دفاع کرده است.

پس از دستگیری «پاول دورف»، بنیان‌گذار تلگرام در فرانسه، «ایلان ماسک»، مالک شبکه اجتماعی ایکس، در چندین پست از او دفاع کرد. مقامات فرانسوی می‌گویند دستگیری دورف به‌دلیل تحقیقات درباره فعالیت‌های غیرقانونی در تلگرام انجام شده است. ایلان ماسک این کار را نقض آزادی بیان می‌داند.

از زمانی که ایلان ماسک توییتر را خرید و نام آن را به ایکس تغییر داد، قصد او این بوده که این شبکه اجتماعی را به پلتفرمی با «آزادی بیان مطلق» تبدیل کند. پس از دستگیری پاول دورف، او در یک پست این موضوع را به میلیون‌ها دنبال‌کننده خود یادآوری کرد:

«برای حمایت از آزادی‌ بیان ضروری است که پست‌های ایکس را برای افرادی که می‌شناسید، به‌ویژه در کشورهایی که سانسور دارند، ارسال کنید.»

پیش‌ازاین، او ضمن بازنشر مصاحبه دورف که در آن مدیرعامل تلگرام از رویکرد مبتنی بر آزادی‌ بیان در ایکس حمایت کرده بود، هشتگ FreePavel را منتشر کرد. سپس در پست دیگری به فرانسوی نوشت: «آزادی، آزادی! آزادی؟» او همچنین با انتشار یک پست که در آن به دستگیری معترضان در بریتانیا برای انتشار میم‌ها، بازداشت دورف در فرانسه و غیره اشاره شده بود، نوشت: «دوران خطرناکی است.»

مالک ایکس در پست دیگری در واکنش به خبر دستگیری مدیرعامل تلگرام نوشته بود: «موقعیت: سال 2030 در اروپا است و شما به‌خاطر لایک‌کردن یک میم اعدام می‌شوید.»

حمایت ایلان ماسک از پاول دورف و آزادی بیان

پلیس فرانسه به رسانه‌های مختلف گفته است درحال بررسی جرایم کیفری مانند کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان‌یافته در تلگرام هستند. همچنین برخی کشورهای اروپایی تلگرام را به تعدیل‌نکردن محتوای مجرمانه متهم کردند. ایلان ماسک نیز یکی از صحبت‌های قبلی خود را دوباره منتشر کرده است که در آن گفته بود: «تعدیل پروپاگاندایی برای سانسور است.»

در این زمینه می‌توان رویکرد ایلان ماسک را به پاول دورف نزدیک دانست. بنیان‌گذار تلگرام پیش‌ازاین روسیه را ترک کرد تا از ارائه اطلاعات کاربران پلتفرمش، VK، جلوگیری کند. او همچنین بارها از محدودکردن محتوای تلگرام درباره درگیری در اوکراین یا اطلاعات گروه‌هایی که برخی دولت‌های غربی آن‌ها را تروریست می‌دانستند، خودداری کرده است.

ایلان ماسک همچنین ضمن حمایت از دورف به «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، اشاره کرد و در پستی گفت در اینستاگرام نشانه‌هایی از سوءاستفاده از کودکان دیده می‌شود ولی خبری از دستگیری زاکربرگ نیست. به گفته ماسک، زاکربرگ آزادی بیان را سانسور می‌کند و به دولت‌ها اجازه دسترسی به اطلاعات کاربران را می‌دهد.

ایلان ماسک خودش را طرفدار آزادی‌ بیان مطلق‌ می‌داند اما سابقه ساکت‌کردن منتقدان خودش را نیز دارد. به گزارش اینسایدر، او کارمندانی را که با او مخالف بودند، اخراج کرده و اکانت‌هایی که از او انتقاد می‌کردند، مسدود کرده است.

اسرائیل و امریکا پشت پرده دستگیری مدیر تلگرام

در عین حال یکی از کاربران پلتفرم ایکس به نام DaiWW (@BeijingDai) مدعی شده دستگیری دوروف به دلیل عدم پیروی او از خواسته های رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره دسترسی به اطلاعات کاربران بوده است.

او در این باره نوشته است: دوروف در فرانسه به اتهام استفاده از پلتفرم برای پشتیبانی از فعالیت های تروریستی و کودک آزاری و پس از سرباز زدن از ارائه اطلاعات کاربران به آمریکا و رژیم صهیونیستی دستگیر شد و اکنون ممکن است به ۲۰ سال زندان محکوم شود.

از سوی دیگر جکسون هینکل مفسر سیاسی آمریکایی نیز در ایکس نوشت: هکرهای ضد اسرائیلی که چند گیگابایت اطلاعات حساس این رژیم را سرقت کرده بودند، آنها را در پیام رسان تلگرام منتشر کردند. تلگرام از درخواست اسرائیل برای سانسور این اطلاعات نیز خودداری کرده بود. اکنون پاول دوروف بنیانگذار تلگرام در فرانسه دستگیر شده و ممکن است به ۲۰ سال زندان محکوم شود.

همچنین هینکل در توییتی دیگر نوشته بود: چند روز قبل از دستگیری پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام در فرانسه، او به طور مستقیم مشغول مذاکره با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه بود تا پس از سال ها تبعید خودخواسته به کشورش بازگردد. دستگیری پاول حمله به روسیه است.

پیش از این نیز نشریه ژورالسیم پست از وجود کانال های تلگرامی خبر داده بود که محتوای حمایت از فلسطین را منتشر می کردند. گمانه زنی ها درباره آنکه دلیل دستگیری دوروف امتناع وی از سانسور محتوای حمایت از فلسطین است، میان حامیان آزادی بیان و آزادی آنلاین موجی از خشم ایجاد کرده است.

سقوط ۲.۷ میلیارد دلاری «تون کوین» پس از دستگیری مدیرعامل تلگرام

دارایی دیجیتالی یک پروژه بلاکچین مرتبط با تلگرام مسنجر، حدود ۲.۷ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد که منعکس کننده ابهامات ناشی از دستگیری پاول دوروف، موسس تلگرام است.

«تون کوین» که دهمین دارایی کریپتویی بزرگ است، روز دوشنبه در سنگاپور، بخشی از این ضرر را جبران کرد و ۵.۶۹ دلار معامله شد اما در نتیجه ادامه دستگیری موسس ۳۹ ساله تلگرام، همچنان ۱۶ درصد کاهش خود را حفظ کرده است.

بلاکچین «اوپن نت ورک» یا «تون»، از طریق یک شراکت، به ۹۰۰ میلیون کاربر ماهانه تلگرام دسترسی دارد و به دنبال فراهم کردن خدماتی مانند پرداخت‌های درون برنامه‌ای و بازی‌هاست. ظهور «تون»، این گمانه زنی را به وجود آورد که تلگرام می‌تواند به سوپر اپلیکیشنی نظیر «وی‌چت» چینی تبدیل شود.

بنیاد سه ساله مالک این پروژه، می‌گوید از تلگرام جداست. اما ارتباط میان تلگرام و «تون»، این دارایی کریپتویی را به یکی از پر سر و صداترین ابتکارهای کریپتویی تبدیل کرده است. شرکت «مدیریت سرمایه پانترا» در ماه مه، خرید «تون کوین» را یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های این شرکت تاکنون توصیف کرده بود.

دوروف، مدیرعامل تلگرام هم است. این شرکت مستقر در دبی، بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد تلگرام از قوانین اروپایی از جمله «قانون خدمات دیجیتال»، تبعیت می‌کند و دوروف، چیزی برای پنهان کردن ندارد.

ریچارد گالوین، یکی از بنیانگذاران DACM که توکن‌های «تون» را در یک دور خصوصی در اوایل سال ۲۰۲۳ خریداری کرد، اظهار کرد: هنوز خیلی زود است که بگوییم بازداشت دوروف، چه تاثیر در طولانی ‌مدت بر تلگرام خواهد داشت. واکنش بازار در آخر هفته، این ابهام را در قیمت «تون» لحاظ کرد.

گالوین گفت: جذابیت اصلی رابطه «تون» و تلگرام، امکان معرفی پایگاه وسیع کاربران تلگرام به عملکرد کریپتویی است و هر چیزی که موقعیت رقابتی تلگرام را تضعیف کند، برای «تون» منفی است.

دولت‌ها رویکرد نسبتا ملایم تلگرام در قبال نظارت بر محتوا را تشویق به ارتکاب جنایت می‌دانند. در مقابل، طرفداران آزادی بیان این پلتفرم را به‌عنوان محلی برای بحث آزاد ستایش می‌کنند. تلگرام در جامعه کریپتو، به عنوان مثال برای به اشتراک گذاشتن نکات سرمایه گذاری، محبوب است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، «تون» در حساب شبکه اجتماعی «ایکس» خود، به افرادی نظیر ایلان ماسک پیوست و حمایت خود را از دوروف با ارسال هشتگ‌هایی شامل «پاول را آزاد کنید» و «دوروف را آزاد کنید»، ابراز کرد.

طبق داده‌های DefiLlama، ارزش دارایی‌های موجود در بلاکچین «تون»، امسال افزایش یافته و ماه گذشته، به اوج ۱.۱ میلیارد دلار رسید اما این رقم اکنون به ۶۶۱ میلیون دلار کاهش یافته است. داده های کوین گِکو نشان می‌دهد قیمت «تون کوین»، در یک سال گذشته، بیش از سه برابر شده و ارزش فعلی بازار این توکن، حدود ۱۴.۴ میلیارد دلار است.

اسنودن: ماکرون با دستگیری مدیرعامل تلگرام گروگان‌گیری کرده است

کارمند افشاگر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا بازداشت «پاول دوروف» بنیانگذار و مدیر عامل پیام‌رسان تلگرام در فرانسه را محکوم کرده و گفت امانوئل ماکرون با این کار دست به گروگان‌گیری زده است.

«ادوارد اسنودن»، کارمند افشاگر سابق آژانس امنیت ملی و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اظهار کرد، فرانسه با بازداشت کردن «پاول دوروف»، مدیر عامل شرکت «تلگرام» حقوق اساسی بشر شامل آزادی بیان را به خطر انداخته و از بابت بازداشت دوروف «عمیقا متاسف» است.

اسنودن در واکنش به این رویداد تاکید کرد: «بازداشت دوروف یک حمله به حقوق اساسی بشر برای آزادی بیان و انجمن است.»

این کارمند افشاگر سابق سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا خاطر نشان کرد: «من عمیقا متاسف و متعجب شدم که ماکرون به حدی تنزل پیدا کرده که دست به گروگان‌گیری می‌زند تا بتواند به ارتباطات خصوصی دسترسی پیدا کند. چنین اقدامی نه فقط عامل خوار شدن فرانسه بلکه خوار شدن کل جهان است.»

اسنودن در سال ۲۰۱۳ بعد از آنکه دست به افشای حجم انبوهی از اسناد اطلاعاتی آمریکا با موضوع جاسوسی‌های گسترده غیرقانونی آژانس امنیت ملی این کشور از شهروندان آمریکایی زد از کشورش گریخت. او بعد از فرار و در پی باطل شدن پاسپورتش از سوی واشنگتن در مسکو سرگردان شد اما در نهایت از روسیه پناهندگی و شهروندی گرفت.

پاول دوروف در ماه ژوئیه اعلام کرده بود که تعداد کاربران فعال ماهانه پیام‌رسان تلگرام به ۹۵۰ میلیون کاربر رسیده است.

بیانیه رسمی تلگرام: پاول دورف چیزی برای مخفی‌کردن ندارد

در بیانیه‌ای که در کانال رسمی اخبار تلگرام منتشر شده، آمده است که این پیام‌رسان تابع قوانین اتحادیه اروپا، ازجمله قانون سرویس‌های دیجیتال است. این پیام‌رسان یادآور شده که روش‌های مدیریت محتوا در تلگرام مطابق استانداردهای موجود در این صنعت است و دائماً بهبود پیدا می‌کند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است:  «پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، چیزی برای مخفی‌کردن ندارد و مکرراً به اروپا سفر می‌کند. بی‌معنی است که ادعا کنیم یک پلتفرم یا مالکش مسئول سوءاستفاده از آن پلتفرم است.»

درحالی‌که رمزنگاری پیام‌ها در #تلگرام به‌صورت پیش‌فرض و در چت‌های معمولی فعال نیست، این شرکت رویکردی خنثی را در زمینه مدیریت محتوا در پیش گرفته است.

 #پاول_دورف پیش‌تر در مصاحبه‌ای با «تاکر کارلسون» گفته بود که این پلتفرم در برابر درخواست دولت‌ها برای حذف محتوا مقاومت می‌کند.

از بازداشت مدیرعامل تلگرام چه می‌دانیم؟ دوروف و گستردگی اتهامات

بازداشت پاول دوروف روسی، بنیانگذار یکی از مهمترین پیام‌رسان‌های هوشمند جهان در فرانسه، موجی از واکنش‌ها در فضای سیاسی و رسانه‌ای و طیف وسیعی از گمانه‌زنی‌ها را درباره دلایل بازداشت ایجاد کرده که دامنه آن از تروریسم تا مبارزه با آزادی بیان گسترده شده است.

پاول دورف، مدیرعامل پیام رسان تلگرام بامداد امروز در فرانسه بازداشت و به خبر نخست بسیاری از شبکه‌های خبری و اجتماعی تبدیل شد. بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی  TF1فرانسه، دورف با هواپیمای خصوصی خود در حال مسافرت بود که پس از خارج شدن از جت خود در فرودگاه  «بورژه» در خارج از پاریس پایتخت فرانسه بازداشت شد.

درباره دلایل بازداشت مدیرعامل ۳۹ ساله پیام‌رسان تلگرام، خبرهای ضدونقیضی منتشر شده است. برخی از گزارش‌ها دلیل این بازداشت جرائم متعددی چون تروریسم، قاچاق مواد مخدر، کلاهبرداری، پولشویی و محتوای سوءاستفاده از کودکان اعلام می‌کنند اما شمار دیگری از رسانه‌ها دلیل بازداشت مدیرعامل تلگرام، عدم همکاری او با دولت‌های غربی در ارائه اطلاعات کابران این پیام‌رسان می‌دانند. گزارش‌‌های رسانه‌های فرانسه حاکی از آن است که دوروف، ممکن است به‌دلیل اتهامات وارده با حکم ۲۰ سال زندان مواجه شود. براساس اعلام دولت فرانسه حکم بازداشت فقط در فرانسه معتبر بوده است.

دوروف
 

پیام‌رسان تلگرام از محبوب‌ترین سکوهای ارتباطی در جهان است که نزدیک به یک میلیارد کاربر داشته و سال 2013 از سوی دوروف و برادرش نیکولای بنیان گذاشته شد. دوروف در حال حاضر از ثروتمندترین افراد جهان به شمار می‌رود و مجله اقتصادی فوربس، ثروت او را ۱۵ میلیارد و پانصد میلیون دلار تخمین زده است. دوروف متولد روسیه است و سال ۲۰۲۱ تابعیت فرانسه و بر اساس برخی گزارش‌ها تابعیت امارات متحده عربی را نیز دریافت کرده است.

این سکوی پیام رسان به دلیل برخی سواستفاده‌های امنیتی از قابلیت‌های آن در شماری از کشورها محدود و فیلتر بوده و برخی دیگر از کشورها مانند انگلیس تاکید دارند که شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی از جمله تلگرام باید اقداماتی بیشتری برای مقابله با استفاده افراط‌گرایان از خدمات آنها انجام دهند. با این حال دروف بارها تصریح کرده است که تلگرام سکوی بی‌طرف بوده و درگیر مناقشات سیاسی و ژئوپولیتیک نخواهد شد. بازداشت دوروف واکنش‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت که اغلب در مخالفت با بازداشت وی بود. دوروف می‌دانست که در فرانسه احتمال بازداشت دارد، به همین خاطر کمتر در اروپا سفر می‌کرد و از کشورهایی که تلگرام در آنها تحت نظارت نیروهای امنیتی بود اجتناب می‌کرد.


 

واکنش‌ها به بازداشت مدیرعامل تلگرام

ماریازاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به بازداشت پاول دوروف گفت: سفارت روسیه در پاریس به محض انتشار گزارشاتی مبنی بر بازداشت یک شهروند روس، درگیر بررسی این موضوع شد؛ به گفته وی در این زمینه نیازی به یادآوری مسئولیت‌های محوله به نمایندگی های دیپلماتیک نیست.

سفارت روسیه در پاریس هم با وجود آنکه وکلای دوروف درخواستی مبنی بر پیگیری وی به سفارتخانه ارئه نداده‌‌اند اما «اقدامات فوری» برای روشن شدن وضعیت موسس و مدیرعامل پیام‌رسان تلگرام را انجام می‌دهد.

زاخاروا

«دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه هم  در واکنش به بازداشت موسس پیام رسان تلگرام نوشت: برخلاف «مارک زاکربرگ» که با اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) همکاری می‌کند، دوروف برای دشمنان روسیه غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک است و هیچ شباهتی به ایلان ماسک یا مارک زاکربرگ ندارد. وقت آن رسیده که بنیان گذار تلگرام بفهمد، «سرزمین پدری» را مانند «زمان» نمی توان انتخاب کرد. دوروف قصد داشت در دنیا مطرح شود و دور از وطن خود زندگی کند. او با این تصور که مشکلاتش مربوط به روسیه است، خاک وطن را ترک کرد.

«میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین بامداد یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: برخی افراد ساده هنوز نمی‌دانند که اگر نقش کم و بیش آشکاری در فضای اطلاع‌رسانی بین‌المللی داشته باشند، بازدید آنها از کشورهایی که به سمت جوامعی بسیار توتالیترتر حرکت می‌کنند، امن نیست.

بازداشت مدیرعامل تلگرام از سوی سیاستمداران، بلاگرها، نویسندگان و بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با واکنش‌های تندی روبرو شده و حتی برخی درخواست تجمع و تظاهرات دربرابر سفارتخانه‌های فرانسه در سراسر جهان را داده‌اند. 

برخی از روزنامه‌نگاران از جمله «تاکر کارلسون» روزنامه‌نگار شناخته شده آمریکایی در واکنش به این خبر تصریح کرده است: وقتی دولت روسیه تلاش کرد که شرکت این رسانه اجتماعی را کنترل کند دوروف از روسیه خارج شد. اما در نهایت این ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نبود که به دلیل اجازه دادن به مردم برای اعمال آزادی بیان بازداشت کرد. بلکه یک کشور غربی، یک متحد دولت بایدن و یک عضو ناتو بود که وی را بازداشت کرد.

تاکر کارلسون روزنامه نگار آمریکایی
 

این روزنامه‌نگار آمریکایی افزود: پاول دوروف امشب در یک زندان فرانسوی است. او یک هشدار زنده به مالک پلتفرم‌هایی است که از اجرای دستور دولت‌ها و نهادهای اطلاعاتی برای سانسور واقعیت خودداری می‌کنند. تاریکی به سرعت روی جهان آزاد سابق می‌نشیند.

«ایلان ماسک» مالک شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نیز نوشت: سال ۲۰۳۰ است و در اروپا به خاطر پسندیدن یک میم اعدام می‌شوید. ماسک در توییت دیگری به زبان فرانسوی خواست تا پاول دوروف مالک تلگرام را پس از بازداشتش در فرانسه، آزاد کنند

«مارگاریتا سیمونیان» سردبیر «راسیا سیوودنیا» و شبکه تلویزیونی «آر.تی» درباره بازداشت دوروف گفته است: «دوروف روسیه را ترک کرد تا با سرویس‌های ویژه همکاری نکند. او تا حدی با آژانس‌های اطلاعاتی غربی همکاری کرد، حداقل دستورالعمل‌های مسدود کردن راشاتودی، خبرگزاری روسیه، را در کشورهایی که ما در آنجا تحریم هستیم دنبال کرد. اما این هم به او کمکی نکرد».

«لری جانسون» تحلیلگرسابق سیا اتهام و دلیل اصلی دستگیری پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام را تروریسم بودن او اعلام کرد زیرا او از سانسور برخی گروه‌ها خودداری کرده است. وی معتقد است که تلگرام یکی از معدود کانال‌های ارتباطی است که اجازه می‌دهد آزادانه به سیاست‌های غرب انتقاد ‌شود و این انتقاد ادامه یابد. جانسون گفت که اتهامات علیه دوروف "یک پرونده سیاسی ساختگی" است که برای ارعاب این کارآفرین فناوری طراحی شده‌‌اند.

سفارت روسیه در فرانسه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که درخواستی را جهت بیان دلایل بازداشت پاول دوروف بنیان‌گذار تلگرام به مقامات فرانسوی ارائه کرده و خواهان تضمین حقوق وی و دسترسی او به کنسولگری روسیه شده است. در ادامه این بیانیه آمده است درخواست روسیه از مقامات فرانسوی با پاسخ منفی روبرو شد و طرف فرانسوی همچنان از تعامل با مسکو در مورد این مسئله خودداری می‌کند.  

 دوروف

معترضان به بازداشت پاول دوروف در روسیه با هواپیماهای کاغذی مقابل سفارت فرانسه حاضر شدند تا حمایت خود را از او اعلام کنند.

چرایی بازداشت و تبعات آن 

درباره دلایل بازداشت بنیانگذار تلگرام گمانه‌های بسیاری مطرح است اما برخی تحلیلگران به استناد سخنان دوروف درباره تهدیدات مکرر خود و تیمش از سوی مقامات غربی، دلیل بازداشت وی را عدم همکاری با سرویس‌های جاسوسی آمریکا و اروپا تحلیل می‌کنند. دوروف پیش از این گفته بود که هر وقت به آمریکا می‌رفتم دو مامور اف‌بی‌آی در فروگاه به استقبال می‌آمدند و از من سوال می‌پرسیدند. برداشت من این است که آنها می‌خواستند ارتباط برقرار کنند تا بهتر تلگرام را کنترل کنند. برای ما که یک شبکه رسانه اجتماعی متمرکز بر حریم خصوصی را اداره می‌کنیم، بر روی کار خود تمرکز می‌کنیم و بر روابط دولتی از این دست متمرکز نیستیم».

رمز+ارز

دستگیری  دوروف باعث آشفتگی رمزارزهای مرتبط با این سرویس پیام‌رسان شده است. TON، نات‌کوین و $DOGS  از جمله ارزهایی هستند که ارزش آن‌ها از زمان اعلام این خبر سقوط کرده است.ارزش تون‌کوین  (TON) بیش از ۱۴.۵ درصد کاهش یافت. علاوه‌براین، توکن DOGS$ که هنوز به‌طور رسمی فهرست نشده است نیز با کاهش ارزش مواجه شد. ارزش این توکن در بازارهای پیش از عرضه، نزدیک به ۲۲ درصد کاهش یافته و نات‌کوین دیگر ارزی است که با کاهش ۲۰ درصدی ارزش خود مواجه شده است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خداداد و مدیرعامل فولاد هر دو محروم شدند + فیلم حواشی بازی
حمله هوایی آمریکا به صنعا و صعده
یک سال محرومیت از کوپا دل ری | آیا رئال مادرید فردا بازی میکند؟
ایران، پرچمدار هم‌گرایی فرهنگی و جذب سرمایه‌گذاری در اکو
جدول به روز لیگ برتر فوتبال ایران جمعه 5 اردیبهشت
نورنما |زنده ماندن موتورسوار پس از سانحه ای هولناک
گزارش تصویری | روز فوتبالی رئیس جمهور
VAR قطع شد | 17 دقیقه توقف در بازی فولاد- تراکتور
بتن، قاتل خاموش ساختمان‌سازی ایران
پر حاشیه ترین بازی لیگ برتر تمام شد؛ فولاد (1) تراکتور (2) + خلاصه بازی
بلیت نیمه نهایی برای گل گهر و حذف نساجی | گل گهر (3) -نساجی (1)
جزئیات اعزام زائران تهرانی به حج اعلام شد
محکومیت اقدام غیرقانونی و ناموجه دولت پاراگوئه در برچسب‌زنی به نیروهای مسلح ایران
فاجعه ای دیگر در جاده قدیم قم–کاشان
هشدار گرد و خاک محلی برای خوزستانی‌ها
افزایش دما و تداوم آلودگی هوا در پایتخت
قیمت طلا و سکه بالا می‌رود یا پایین می آید؛ رئیس اتحادیه پاسخ می دهد!
امکان تقلب در کنکور به صفر رسید!
پایان تلخ سفر زوج میانسال در جاده خاوران
اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال 1404+جدول محاسبه حقوق
درگیری خشونت‌آمیز در پمپ‌بنزین بوکان بر سر یک تذکر ساده+صحنه های خشن
برنج ایرانی گران شد+ جدول قیمت
ایران و روسیه برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید به توافق رسیدند
تو دیگه مسی نیستی، Missing‏ شدی!+ فیلم
واکنش‌ها به ماجرای توهین به مقدسات اهل سنت ادامه دارد
اظهارات ترامپ در تایم: دیپلماسی با ایران را به جنگ ترجیح می‌دهم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (16)«ابهر»
فرش عتیقه ایرانی زیر تابوت پاپ فقید+ تصویر
تاریخ رسمی انتشار بازی جی تی ای 6 اعلام شد
کشف لاشه 2 توله پلنگ ایرانی در ارتفاعات پارک ملی خَبر+تصویر
شمخانی:‌ مذاکرات مسقط می‌تواند فرصتی برای موفقیت مشترک باشد
سفره دل سرمربی جدید استقلال باز شد+ فیلم
احضار سفیر هلند به وزارت امور خارجه ایران
مرگ مشکوک ژنرال ارشد ارتش روسیه در انفجار خودرو+فیلم انفجار
سوداگری مرگ؛ 11 کشته و زخمی در تصادف خونبار جاده سیرجان
دهک‌بندی یارانه‌ها با معیارهای جدید؛ دولت آئین‌نامه تازه حمایت معیشتی را ابلاغ کرد
استارت پیکان برای مانور در جاده سخت استقلال + فیلم
زمان انتشار کارت‌های کنکور 1404 اعلام شد
چرا مذاکرات فنی ایران و آمریکا پیش‌روی در مسیر مین‌گذاری‌شده است؟
جنگ تعرفه ها ،اپل را روانه هند کرد!
معرفی روسای هیات های فنی ایران در مذاکرات مسقط
عزیمت عراقچی به مسقط؛ ماراتن مذاکراتی تهران_واشنگتن از فردا
نورنما | اولین شهر خشتی جهان!
تزریق اطمینان به سلامت کودکان ؛ واکسن پنج‌گانه به زودی سراسری توزیع می‌شود!
جاده چالوس یکطرفه می‌شود
کمتر از یک هفته تا پایان مهلت بسته حمایت معیشتی از مادران باردار(طرح یسنا) +مشمولین و مبل
افزایش ناگهانی قیمت خودروهای سایپا؛ شوک جدید به بازار+جدول قیمتها
آینده مبهم طرح کالابرگ الکترونیکی؛ بازهم چالش تأمین اعتبار
پیام تسلیت نتانیاهو، 3 روز پس از درگذشت پاپ فرانسیس!
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان با احکام جدید همسان‌سازی
X
آگهی تبلیغاتی