×
اقتصادی
شناسه خبر : 186271
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/06/04 ساعت 17:08
افزایش سقف کارت به کارت؛ از شهروندان اصرار از مسئولان انکار!

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

افزایش سقف کارت به کارت؛ از شهروندان اصرار از مسئولان انکار!

سقف پایین انتقال وجه کارت به کارت که در طول بیش از سه سال گذشته تغییری در رقم 10 میلیون تومانی آن ایجاد نشده، همواره با انتقادات جدی از سوی شهروندان مواجه بوده و به نظر می‌رسد با توجه به افزایش نرخ تورم و رشد بی محابای قیمت‌ها نیاز به تجدید نظر اساسی دارد.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: انتقال وجه به صورت کارت به کارت یکی از رایج‌ترین ابزارهای پرداخت در جامعه امروز ایران است و با اینکه محدودیت 10 میلیون تومانی برای این شکل از انتقال وجه، همواره با انتقادات از سوی شهروندان مواجه بوده اما بانک مرکزی معتقد است که برای جلوگیری از پولشویی و سفته‌بازی، اعمال این محدودیت رقمی اجتناب ناپذیر است. 

براساس آخرین دستورالعمل مصوب بانک مرکزی مورخ 5 اردیبهشت 1403،  سقف تراکنش غیر حضوری شبکه بانکی برای سال جاری از روزانه ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت اما همچنان تغییری در سقف انتقال وجه کارت به کارت و برداشت نقدی ایجاد نشد.

سربازرس اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی پس از ابلاغ مصوبه افزایش تراکنش، تصریح کرد:‌ نقل و انتقال وجوه بیش از ۲۰۰ میلیون تومان تاکنون نیاز به ارائه مدارک ومستندات داشت که این آستانه نیز به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

وی تاکید کرد: تراکنش تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان نیاز به مستندات ندارد اما مازاد بر این مبلغ باید با ارائه مستندات و مدارک در شعب بانکی صورت گیرد.

از سوی دیگر، محدودیت‌های انتقال وجه از طریق کارت به کارت، بسته به روش انجام آن متفاوت است. به عنوان مثال، سقف انتقال وجه با استفاده از عابربانک و اپلیکیشن‌های بانک با سقف انتقال وجه از طریق اپلیکیشن‌های انتقال وجه متفاوت است. بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، سقف روزانه انتقال وجه تمام بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری از طریق درگاه‌های اینترنتی برای افراد حقیقی ۱۰۰ میلیون ریال (۱۰ میلیون تومان) است. همچنین این مبلغ برای افراد حقیقی فاقد پرونده مالیاتی، ماهانه حداکثر یک میلیارد ریال (معادل۱۰۰ میلیون تومان) در نظر گرفته شده است.

بدین ترتیب انتقال کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزارهای پرداخت پنج میلیون تومان است.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق دستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های یک فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

این در حالی است که بانک مرکزی می‌گوید افزایش انتقال وجه از روش‌های مختلف را افزایش داده است، اما همچنان شهروندان به محدودیت انتقال از طریق کارت به کارت  و همچنین محدودیت برداشت وجه نقد انتقادات جدی دارند. 

گفتنی است سقف انتقال وجه کارت به کارت در گذشته ۳ میلیون تومان بود و با شروع بیماری کرونا با افزایش تقریبا 3.5 برابری  به 10 میلیون تومان رسید؛ اما با توجه به افزایش نرخ تورم سالانه و رشد نرخ اقلام مورد نیاز شهروندان، ثابت ماندن این رقم در طول بیش از سه سال گذشته، مشکلات عدیده‌ای را برای شهروندان ایجاد کرده  و نیاز به تجدید نظر جدی از سوی نهادهای ذیربط دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد