×
اقتصادی
شناسه خبر : 186271
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/06/04 ساعت 17:08
افزایش سقف کارت به کارت؛ از شهروندان اصرار از مسئولان انکار!

نورنیوز گزارش می‌دهد؛

افزایش سقف کارت به کارت؛ از شهروندان اصرار از مسئولان انکار!

سقف پایین انتقال وجه کارت به کارت که در طول بیش از سه سال گذشته تغییری در رقم 10 میلیون تومانی آن ایجاد نشده، همواره با انتقادات جدی از سوی شهروندان مواجه بوده و به نظر می‌رسد با توجه به افزایش نرخ تورم و رشد بی محابای قیمت‌ها نیاز به تجدید نظر اساسی دارد.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: انتقال وجه به صورت کارت به کارت یکی از رایج‌ترین ابزارهای پرداخت در جامعه امروز ایران است و با اینکه محدودیت 10 میلیون تومانی برای این شکل از انتقال وجه، همواره با انتقادات از سوی شهروندان مواجه بوده اما بانک مرکزی معتقد است که برای جلوگیری از پولشویی و سفته‌بازی، اعمال این محدودیت رقمی اجتناب ناپذیر است. 

براساس آخرین دستورالعمل مصوب بانک مرکزی مورخ 5 اردیبهشت 1403،  سقف تراکنش غیر حضوری شبکه بانکی برای سال جاری از روزانه ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت اما همچنان تغییری در سقف انتقال وجه کارت به کارت و برداشت نقدی ایجاد نشد.

سربازرس اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی پس از ابلاغ مصوبه افزایش تراکنش، تصریح کرد:‌ نقل و انتقال وجوه بیش از ۲۰۰ میلیون تومان تاکنون نیاز به ارائه مدارک ومستندات داشت که این آستانه نیز به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

وی تاکید کرد: تراکنش تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان نیاز به مستندات ندارد اما مازاد بر این مبلغ باید با ارائه مستندات و مدارک در شعب بانکی صورت گیرد.

از سوی دیگر، محدودیت‌های انتقال وجه از طریق کارت به کارت، بسته به روش انجام آن متفاوت است. به عنوان مثال، سقف انتقال وجه با استفاده از عابربانک و اپلیکیشن‌های بانک با سقف انتقال وجه از طریق اپلیکیشن‌های انتقال وجه متفاوت است. بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، سقف روزانه انتقال وجه تمام بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری از طریق درگاه‌های اینترنتی برای افراد حقیقی ۱۰۰ میلیون ریال (۱۰ میلیون تومان) است. همچنین این مبلغ برای افراد حقیقی فاقد پرونده مالیاتی، ماهانه حداکثر یک میلیارد ریال (معادل۱۰۰ میلیون تومان) در نظر گرفته شده است.

بدین ترتیب انتقال کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزارهای پرداخت پنج میلیون تومان است.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق دستگاه‌های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های یک فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

این در حالی است که بانک مرکزی می‌گوید افزایش انتقال وجه از روش‌های مختلف را افزایش داده است، اما همچنان شهروندان به محدودیت انتقال از طریق کارت به کارت  و همچنین محدودیت برداشت وجه نقد انتقادات جدی دارند. 

گفتنی است سقف انتقال وجه کارت به کارت در گذشته ۳ میلیون تومان بود و با شروع بیماری کرونا با افزایش تقریبا 3.5 برابری  به 10 میلیون تومان رسید؛ اما با توجه به افزایش نرخ تورم سالانه و رشد نرخ اقلام مورد نیاز شهروندان، ثابت ماندن این رقم در طول بیش از سه سال گذشته، مشکلات عدیده‌ای را برای شهروندان ایجاد کرده  و نیاز به تجدید نظر جدی از سوی نهادهای ذیربط دارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خداحافظی «عموری» از فوتبال
ویتکاف مدعی پیوستن کشوری دیگر به توافق سازش با اسرائیل شد
مرزبانان پاکستان و افغانستان به روی هم آتش گشودند
تظاهرات بزرگ ضد ترامپ در واشنگتن دی سی
پیروزی والیبال زیر 16 سال دختران آسیا مقابل استرالیا
مسئول لبنانی: حملات دشمن ما را نمی‌ترساند
پزشکیان: افتخار من به نسل جوانی است که آینده را خواهد ساخت
گزارش تصویری | درون گنجینه فرعون مصر
کاهش 10 درصدی پروازهای آمریکا به دلیل تعطیلی دولت
پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل قطر
تعویض رایگان قطعه معیوب 3 خودرو از سوی ایران خودرو
نجات 8 نفر از جمله یک کودک دو ساله در آتش‌سوزی یک ساختمان اداری
عناوین سلطنتی شاهزاده انگلیسی رسماً لغو شد
خرسندی ترامپ از بازنشستگی پلوسی
رئیس‌جمهور: اختلافات و دعواهای جناحی را کنار بگذاریم
رونالدو: جنون قهرمانی در جام‌جهانی ندارم
نماینده حزب‌الله: رژیم صهیونیستی تعهدی به توقف عملیات‌های خصمانه ندارد
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
سینمای ایران در جاده موفقیت اوراسیا
قیمت‌ ارز ترجیحی تغییری نکرده است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
حماس: اقدام بن‌گویر در النقب، تجلی آشکار تروریسم سازمان‌یافته است
پزشکیان: تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
آبفا: ذخیره سدهای تهران به 5 درصد رسید
نبیه بری: مذاکره مستقیم با اسرائیل در کار نیست
یک پالایشگاه نفت در جنوب غرب روسیه هدف قرار گرفت
حسن یزدانی رسما به استقلال پیوست +فیلم
هند، رئیس‌ دوره‌ای گروه بریکس در سال 2026 می شود
امیدوارم مبادلات بین ایران ‌و پاکستان به 10 میلیارد دلار برسد
آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان + فیلم
نامه 51 نماینده مجلس، درباره تبعات حذف نرخ ارز 28500 تومانی
مدودف به ترامپ هشدار داد
عذرخواهی شمسایی پس از توقف مقابل افغانستان: چک خوردیم!
امسال 400 هزار نفر به جمعیت بازنشسته کشور اضافه شد
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از ابتدای هفته آینده
قدرت و حجم آتش ایران در جنگ 12 روزه قدرت اسلام و امت اسلامی بود
دستور مقتدی صدر برای لغو هرگونه تجمع اعتراضی تا پایان انتخابات
منشور حقوق بشر کوروش، جهانی شد
آزمون وکالت 1404 با رقابت 98 هزار داوطلب برگزار شد
کردستان با پتانسیل‌های فراوان می‌تواند موتور محرکه تحول در کشور باشد
اوسمار: از بازگشت به ایران خوشحالم
تصویر شگفت انگیز از نابرابری هزینه خانوار در ایران
توقیف 2467 خودرو شوتی در طرح ضربتی پلیس
X
آگهی تبلیغاتی