×
سیاسی
شناسه خبر : 186128
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/03 ساعت 09:17
دولت و همراهی صادقانه مجلس

حسن هانی‌زاده*

دولت و همراهی صادقانه مجلس

رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به 19 عضو کابینه دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری از وجود اراده جدی بین دو قوه اجرائیه و مقننه برای حرکت به سمت وفاق و همدلی حکایت دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: ترکیب کابینه چهاردهم برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی زیر نظر یک شورای راهبری و با حساسیت بالا و بر اساس شایسته گزینی صورت گرفت و این امر کار نمایندگان ملت  را برای بررسی سوابق وزرای پیشنهادی آسان‌تر کرد. تعامل اخیر مجلس با شخص رئیس جمهوری منتخب نشان می دهد که عقلانیت در تصمیم گیری‌های کلان ملی بر تصمیمات مبتنی بر گرایش‌های جناحی و مصلحت های حزبی غلبه دارد.

غلبه مصلحت کلان ملی بر جهت گیری‌های سیاسی و حزبی ناشی از متغیر‌های منطقه ای و جهانی و نیز تجربه 45 ساله دولت و مجلس است زیرا جهت گیری های بیهوده سیاسی به هدر رفت فرصت ها منجر می‌شود. شرایط منطقه و جهان به دلیل بحران غزه و ترورهای اخیر برخی شخصیت‌های تاثیرگذار محور مقاومت توسط رژیم صهیونیستی و تشدید جنگ بین روسیه و اوکراین به سمت اوج گیری این بحران‌ها حرکت می‌کند. از سوی دیگر شرایط داخلی و ضرورت حل مشکلات معیشتی مردم و ایجاد سازوکارهای اقتصاد ملی محور می طلبد که همه نهادهای تاثیرگذار داخلی برای هم افزایی و حل مشکلات داخلی با یکدیگر صادقانه همکاری کنند.

مجلس شورای اسلامی به عنوان مهم‌ترین منظومه حاکمیتی کشور با درک شرایط داخلی و متغیرهای جهانی انصافا رسالت تاریخی خود را به نحو شایسته‌ای انجام داد و ثابت کرد که اعضای این نهاد تشریعی و نظارتی در تراز بالایی از شعور سیاسی قرار دارند. رای بالای نمایندگان به وزرای پیشنهادی دکتر پزشکیان در فضایی دوستانه و احترام‌انگیز و به دور ازغوغاسالاری‌ها صورت گرفت. این تعامل دلسوزانه و خالصانه حجت را بر وزرای دولت چهاردهم تمام کرد و اکنون با مشخص شدن ترکیب نهایی وزرای جدید، توپ در زمین دولت  است. طبیعی است دولت چهاردهم و شخص رئیس جمهوری منتخب راهبردهای مرتبط با تعاملات داخلی و خارجی در حوزه های سیاسی و اقتصادی را تعریف کرده و بر اساس منافع ملی و پرهیز از تنش آفرینی‌های بیهوده حرکت خواهند کرد.

نخستین گام که رئیس جدید دستگاه دیپلماسی برخواهد داشت تحرک بخشی به توافقنامه برجام برای لغو تحریم‌های ظالمانه و تعامل با کشورهای منطقه و جهان برمبنای حفظ ارزش‌های اسلامی و منافع ملی خواهد بود. گام دیگر رئیس دستگاه دیپلماسی پایان دادن به بحران غزه و کمک به جلوگیری از گسترش جنگ به خارج از مرزهای فلسطین اشغالی است .بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به دلیل شکست‌های مکرر ارتش در جنگ غزه در صدد گسترش دایره جنگ به کشورهای منطقه و کشاندن پای ایران به این جنگ، برآمده است.

در حوزه اقتصادی نیز وزیر اقتصاد و دارایی مسئولیت مضاعفی به عهده  دارد، زیرا بخشی از اقتصاد داخلی به‌طور طبیعی تحت تاثیر متغیر‌های منطقه‌ای و جهانی قرار دارد. هم‌افزایی دو وزارتخانه خارجه و امور اقتصادی و دارایی برای تقویت دیپلماسی اقتصادی و افزایش نفوذ اقتصادی ایران در قاره‌های دور و تقویت سازمان‌های شانگهای و بریکس می‌تواند تاثیرات تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه ملت ایران را کاهش دهد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان متولی امور تبلیغاتی و رسانه‌ای کشور باید با کمک نخبگان فرهنگی و رسانه‌ای، استراتژی جدیدی در راستای تقابل با جریان سازی‌های دشمنان و جلب اعتماد مردمی نسبت به رسانه‌های داخلی تعریف کند. نقش نظارتی غیر تهاجمی وزارت ارشاد نسبت به رسانه ها و احترام به جایگاه رسانه به عنوان رکن مهم اطلاع رسانی کشور و پرهیز از اعمال شیو‌ه‌های توبیخی نسبت به اصحاب رسانه می‌تواند فضای تعامل رسانه ای دلپذیری بین رسانه های دیداری، شنیداری و مکتوب ایجاد کند.

*کارشناس سیاست خارجه


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
گروسی: در مذاکرات میان ایران و آمریکا یک احساس قطعیت وجود دارد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 1 اسفند ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند