×
اجتماعی
شناسه خبر : 186054
تاریخ انتشار :

نورنیوز از مصرف مکمل های غیرمجاز و هورمون های حیوانی در باشگاه های بدنسازی گزارش می دهد

عضله سازی با هورمون های حیوانی

یکی از کارشناسان نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو، از فروش مکمل های ورزشی غیرمجاز دارای هورمون های رشد حیوانی در باشگاه های بدنسازی خبر داده است. به گفته او خطرناک ترین مورد تخلف باشگاه ها فروش مکمل های غذایی غیرمجاز است که حاوی هورمون های رشد حیوانی شامل اسب بوده است.

نورنیوز – گروه اجتماعی: این روزها باشگاه های بدنسازی یکی از شلوغ ترین مکان های ورزشی است که بسیاری از جوانها به شوق عضله سازی و داشتن هیکل تراشیده، آهن سرد به روی سینه و سر می کشند. اما ماجرای ورزش و تندرستی با زود رسیدن به عضله های ورزیده و هیکل درشت فرق می‌کند و سرآغاز ماجرایی  می شود که گاهی با بیماری و یا مرگ ورزشکار به پایان می‌رسد. در گزارشی که سایت علم ورزش منتشر کرد در ۱۰ سال گذشته ۱۱ ورزشکار شاخص و قهرمان بدنسازی دنیا قبل از رسیدن به ۵۰ سالگی از دنیا رفتند. ورزشکارانی که تا همین چند سال قبل عکس بدن های تراشیده و عضله های آنها در رسانه ها بارها منتشر شد و خیلی از ورزشکاران بدنسازی در ایران آنها را الگوی ورزشی شان را قرار داده اند.

مایک ماتارازو یکی از مشهورترین ورزشکاران بدنسازی جهان و قهرمان مستر المپیا که عمده شهرت او به خاطر عضلات بازو و ساق پاهای اش بود ، "اسحاق قویدل " قهرمان مازندرانی پرورش اندام ایران و جهان ، جو لیندر قهرمان آلمانی بدنسازی،"دالاس مک‌ کارور" قهرمان مستر المپیا، "آندریاس مونزر" بدنساز حرفه‌ای اتریشی،" گرگ کواکس" بدنساز کانادایی که در مقایسه با بیشتر بدنسازان حرفه ای دنیا در زمان سریعتری به موفقیت رسید و "ناصر السنباطی" قهرمان مصری دنیا از جمله ورزشکاران بنام بدنسازی بودند که قبل از ۵۰ سالگی ازدنیا رفتند.

بررسی مرگ آنها یک واقعیت تلخ را نشان داد. بسیاری از آنها بر اثراستفاده از داروهای هورمونی و سوء مصرف استروئیدهای آنابولیک دچار بیماری و از کار افتادن اعضای حیاتی بدن و نارسایی قلبی شده و مرگ دردناکی داشتند.

مکمل هایی  با طعم مرگ

تا قبل از پخش مسابقات مردان آهنین، رشته بدنسازی چندان مورد توجه و شناخت جوانان نبود، اما بعد از پخش این مسابقات، بدنسازی مورد توجه قرار گرفت و ناگهان با استقبال چشمگیری مواجه شد. از آن زمان بود که تبلیغات باشگاه‌های بدنسازی با عباراتی چون «تمرین بدنسازی از مبتدی تا قهرمانی»، «تمرین خصوصی زیر نظر مربیان و قهرمانان کشور»، «تناسب اندام با برنامه تمرینی قهرمانان جهان» به رسانه‌ها و بازار کشیده شد. در مدت زمان کوتاهی باشگاه‌های بدنسازی بسیاری تاسیس شدند و برخی از آنها با شعارهایی نظیر تناسب اندام و حجیم سازی عضله در کمتر از ۶ ماه زمینه استفاده از مکمل ها را فراهم کردند. در این میان سود کلان فروش مکمل های دارویی و غذایی و گردش مالی بالای آن پای افراد سودجو را به میان کشید.

با توجه به قاچاق بودن بخشی از این مکمل ها و هورمون ها گردش مالی دقیقی از فروش این مواد نیروزا وجود ندارد اما براساس آخرین آمار استخراج‌شده از گزارش عملکرد سندیکای مکمل‌های رژیم‌غذایی ایران ،  گردش مالی مکمل‌ها در کشور در سال۱۴۰۰ به بیش از ۱۱هزارمیلیاردتومان رسید که سهم مکمل های ورزشی بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان بود. قطعا ظرف ۳ سال گذشته، این ارقام بارها و بارها بیشتر از این شده و به مبالغ هنگفتی رسیده است. این روزها اگر سری به داروخانه ها و یا فروشگاه های ورزشی بزنید با قوطی های بزرگ و خوش رنگی مواجه می شوید که روی آن تصاویری از قهرمانان بدنسازی دنیا چاپ شده است. مکمل هایی که به ادعای فروشندگان و یا توصیه برخی از مربیان باشگاه ها می تواند در عضله سازی و رسیدن به هیکل ورزشی کمک کند. اما بسیاری از پزشکان معتقدند این مکمل ها با مصرف طولانی عوارض خطرناکی رادر پی دارند. عوارضی که می تواند به قیمت جان ورزشکار نیز تمام شود. این مکمل ها که بسیاری از آنها به شکل قاچاق وارد کشور می شود بدون هیچ نظارتی در داروخانه ها به فروش می رود ونوجوانان و جوانانی که شوق رسیدن به هیکل عضلانی دارند از عمده ترین مصرف کنندگان این مکمل ها که به شکل پودر یا قرص عرضه می شود هستند.

طی سالهای اخیر یکی از کشفیات مهم پلیس کشف مکمل های ورزشی غیر مجاز است. مکمل هایی که حتی تاریخ انقضای برخی از آنها به پایان رسیده ولی با این حال در بازار به فروش می رسد. مکمل هایی که طعم مرگ می دهند. حسین رستگار مدیرکل سابق آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو در گفت و گویی با اشاره به عوارض استفاده از این مکمل ها گفت: «این مکمل ها و حتی هورمون ها توسط باشگاه های ورزشی تجویز می‌شود و متاسفانه منجر به موارد مرگ و میر یا از بین رفتن برخی اعضای بدن شده است. مهم ترین مشکل مصرف کنندگان اینگونه مکمل ها، سمیت کبدی و از بین رفتن کبد است؛ برخی افراد در پی مصرف این مکمل ها حتی در نوبت پیوند کبد هستند. این مکمل ها به کلیه برخی دیگر از افراد صدمه زده است و متاسفانه آمار و ارقام دقیقی در این زمینه وجود ندارد. مکمل هایی که در باشگاه های بدنسازی مورد استفاده قرار می گیرند، استروئیدهای آنابولیزان (مشتقات هورمون های مردانه یا تستوسترون)  هستند که باعث افزایش عضله می شوند».

وی در ادامه می گوید: «برخی از این مکمل ها برای حیوان است اما در برخی باشگاه های بدنسازی برای انسان تجویز می شود. برخی از این فرآورده های آنابولیزان استروئیدی تجویزی در باشگاه های بدنسازی، 5 تا 10 سال است که در دنیا به خاطر عوارض متعدد کبدی شدید تولید نمی شود اما به طور غیرقانونی تولید و به صورت قاچاق وارد کشور شده و در باشگاه ها تجویز می شود. ورزشکاردر پی مصرف این مکمل ها به علت اثرات سمی، کبد خود را از دست می دهد یا به طور کل به شوک می رود و دچار مرگ ناگهانی می شود».

محمد حسین نجفی، متخصص قلب نیز با تاکید بر اینکه مصرف مکمل‌های بدنسازی پروتئین و کراتین حتی اگر از معروف ترین برندهای آمریکایی و اروپایی باشد، ممنوع است و مصرف شان منجر به آسیب دیدگی رگ‌های قلبی می شود، می‌گوید: متاسفانه چون مافیای پرقدرت و تبادل مالی زیادی پشت تولید و توزیع این مکمل‌ها در سراسر دنیا وجود دارد هیچ گاه از مشکلات و عوارض جدی ناشی از آن صحبت نمی‌شود. باید توجه داشت که تنها داروخانه های مجوز دار مجاز به فروش مکمل های ورزشی هستند و فروش این مکمل ها در باشگاه های ورزشی ممنوع است.

هورمون های حیوانی در باشگاه های بدنسازی

مکمل های ورزشی غیرمجاز دارای هورمون های رشد حیوانی یکی از خطرناکترین هورمون هایی اند که با هدف تقویت و برجسته سازی عضلات ارایه می شود و به شدت مضرهستند. استفاده از انواع هورمون‌های نیروزا میان جوانانی که تب داغ تناسب اندام و عضلانی شدن را در سر دارند رایج است. بعضی از این ورزشکاران که حرفه‌ای یا مبتدی هستند، بدون توجه به عوارض هورمون‌ها و فقط برای رسیدن به هدف کاذبی که در سر دارند سلامتی‌شان را به خطر می اندازند.

چند روز پیش یکی از کارشناسان نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو، خبر از فروش مکمل های ورزشی غیرمجاز دارای هورمون های رشد حیوانی در باشگاه های بدنسازی  داد. او گفت:  ‌«خطرناک ترین مورد تخلف این باشگاه ها فروش مکمل های غذایی غیرمجاز است که حاوی هورمون های رشد حیوانی شامل اسب بوده و با هدف تقویت و برجسته سازی عضلات ارایه می شود و به شدت مضر است.»

رامش مهرآیین در خصوص عوارض فروش مکمل‌های بدن سازی غیرمجاز در باشگاه‌های ورزشی گفت: «برخی ترکیبات غیرمجاز در برخی مکمل های بدنسازی باعث ایجاد مشکلات جنسی از جمله کاهش قدرت باروری آقایان و ایجاد صفات ثانویه جنسی خانم ها در آقایان نظیر بزرگ شدن پستان ها می‌شود. همچنین  ریسک بیماری های قلبی را افزایش می دهد.  این عوارض در خانم ها نیز مواردی از جمله کلفتی صدا، رشد موهای زائد، ایجاد آکنه و همچنین اختلال در روند قاعدگی آنها را به وجود می‌آورد.»

حسین شیروانی بدنساز کرمانشاهی و قهرمان پاورلیفتینگ آسیا  در یک گفت و گوی رسانه ای با اشاره به اینکه استفاده از هورمونهای حیوانی در سطح باشگاه‌ها بشدت متداول است می گوید برخی از ورزشکاران رشته بدنسازی با مراجعه به داروخانه های دامپزشکی به خرید هورمونهای حیوانی و تزریق آن به بدن مبادرت می ورزند بدون آنکه توجه داشته باشند که استفاده از این نوع هورمون و دیگر مواد نیروزا چه خطراتی برای آنها به همراه دارد. به طور مثال هورمون اسب را به میزان یک میلی گرم در طول دو هفته به این حیوان تزریق می کنند اما ورزشکار ۶۰ کیلو گرمی که فعالیت چندانی هم نداشته هر هفته چهار میلیگرم از این هورمون را به بدن خود تزریق می کند و این باعث آسیب به اعضای حیاتی و از کار افتادن آنها می شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
X
آگهی تبلیغاتی