×
اقتصادی
شناسه خبر : 186001
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/06/01 ساعت 20:20
واردات آیفون آزاد می شود؟

واردات آیفون آزاد می شود؟

واردکنندگان گوشی موبایل می‌گویند که از زمان انتشار نامه‌ مرتبط با تعیین تعرفه 96 درصدی، ثبت سفارش همه مدل‌های برند آیفون متوقف شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی با بیان اینکه از زمان انتشار نامه‌ مرتبط با تعیین تعرفه ۹۶ درصدی، ثبت سفارش آیفون متوقف شده و با این تعرفه هم ترخیص نمی‌شود، گفت امیدواریم در دولت جدید ممنوعیت واردات آیفون حل شود و لازم است درباره تعرفه ۹۶ درصدی تعیین شده هم تجدیدنظر شود زیرا ممکن است اختلاف قیمت بالای موبایل‌های بدون رجیستری و رجیستر شده باعث افزایش قاچاق شود.

از ابتدای پاییز ۱۴۰۱ واردات آیفون ۱۴ به بالا به شکل تجاری و مسافری به کشور ممنوع شد. این تصمیم باعث شد قیمت آیفون ۱۳ به دلیل داشتن رجیستری و گارانتی از آیفون ۱۴ و ۱۵ قاچاق گران‌تر شده و بعضا عده‌ای ترجیح دهند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود استفاده کنند و در کنار آن با استفاده از یک موبایل ارزان قیمت سیم کارت خود را فعال کنند و با جدیدترین مدل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند.  

اما خرداد ماه امسال تصویب‌نامه هیئت وزیران منتشر شد که بر اساس آن با توجه به ممنوعیت واردات تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل، در صورت لغو ممنوعیت آن در آینده توسط مراجع ذیصلاح، سود بازرگانی آن به میزان ۹۶ درصد پیش بینی خواهد شد. البته همان زمان سازمان توسعه تجارت  اعلام کرد که ممنوعیت واردات مطرح شده در این نامه‌ها مربوط به مدل‌های ۱۴  به بعد است و ممنوعیت جدید در رابطه با ورود آیفون به کشور وضع نشده است. با این حال سود بازرگانی ۹۶ درصد برای همه مدل‌های آیفون در نظر گرفته شده است. اما حالا واردکنندگان می‌گویند که از زمان انتشار این نامه، ثبت سفارش همه مدل‌های برند آیفون متوقف شده است.

از طرف دیگر ساعاتی پیش سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با آغاز کار خود در پاسخ به سوالی درباره رجیستری گوشی‌های تلفن همراه اپل گفته که «تصمیم‌گیری درباره رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵ در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که پیگیری می‌کنیم و منتظر می‌مانیم که چه اتفاقی خواهد افتاد».

همین اظهار نظر، دوباره احتمال رفع ممنوعیت واردات آیفون را مطرح کرده است؛ هرچند واردکنندگان معتقدند واردات آیفون با تعرفه ۹۶ درصدی نه به سود دولت و نه به سود مصرف کننده است، بلکه به سود قاچاقچی خواهد بود.

رفع ممنوعیت با تعرفه ۹۶ درصدی بی‌فایده است

حسین روزبه -عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی-  با اشاره به هزینه بالای تعیین شده برای رجیستری آیفون، تصریح کرد: انجمن در گذشته این پیشنهاد را مطرح کرده بود که به جای ممنوعیت واردات، تعرفه موبایل‌های آیفون بیشتر از سایر موبایل‌ها باشد، اما ۹۶ درصد رقم خیلی بالایی است و همچنان در کارگروه‌های مختلف در این رابطه بحث‌هایی در جریان است.

وی ابراز امیدواری کرد که در دولت جدید ممنوعیت واردات آیفون رفع شود و گفت: اما لازم است که در رابطه با تعرفه ۹۶ درصدی تعیین شده هم تجدید نظر شود، چرا که اختلاف قیمت بالای بین موبایل‌های بدون رجیستری و موبایل‌های رجیستر شده ممکن است باعث افزایش قاچاق شود. در این شرایط مردم هم ترجیح می‌دهند با همان روش‌های سال‌های گذشته مثل اپلیکیشن‌ها، دانگل‌ها و استفاده از یک موبایل ساده‌تر برای تماس و اینترنت در کنار موبایل آیفون، هزینه خود را کاهش دهند. تعرفه ۹۶ درصدی نه به سود دولت و نه به سود مصرف کننده است، بلکه به سود قاچاقچی خواهد بود.

عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر آیفون ۱۳ با تعرفه ۹۶ درصدی رجیستر می‌شود یا نه، تصریح کرد: از زمان انتشار نامه‌ای در رابطه با تعیین تعرفه ۹۶ درصدی، ثبت سفارش آیفون متوقف شده و حتی با تعرفه ۹۶ درصدی هم دیگر ترخیص نمی‌شود. در مجموع در حال حاضر می‌توان گفت واردات همه موبایل‌های آیفون ممنوع است. گمرک هم به ما اعلام کرده که بر اساس نامه‌ قبلی، ترخیص آیفون به طور کلی ممنوع شده و مدلی به عنوان استثنا تعیین نشده است.

به گفته وی در حال حاضر موبایل‌های آیفون موجود در بازار یا مربوط به واردات دو تا سه ماه گذشته است یا به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

روزبه با تاکید بر اینکه تعرفه آیفون باید پس از ارزیابی‌های تخصصی تعیین شود تا هم به نفع دولت و هم به نفع مصرف کننده باشد، گفت: واردات قانونی آیفون با توجه به درآمدهای گمرکی به نفع دولت خواهد بود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
رژیم غذایی سالم و طول عمر
گچ نانویی در قالب آتل ارتوپدی
چگونگی بهبود اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان تخم‌مرغ
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد
رایزنی ایران و عربستان بر سر کاهش تنش در منطقه
جزئیات کاهش ساعت اداری و دورکاری ادارات خوزستان در این روزها اعلام شد
هشدار قرمز حمله سایبری در سرزمین‌های اشغالی
شهادت سرباز ارتش در درگیری مرزی مریوان
برقراری دوباره پرواز مستقیم اصفهان-استانبول
در دیدار سفیر پاکستان با معاون وزیر خارجه ایران چه گذشت؟
تفاهم‌نامه، مرکز ثقل روابط خارجی ما در آینده خواهد بود
گزارش وال‌استریت از لابی امارات برای تشدید حملات علیه ایران
استارت بسکتبالیست‌ها با مانولوپولوس برای جام جهانی
زمان پخش سریال ماه عسل با بازی مرحوم اکبر عبدی اعلام شد
چهار تالاب سمنان در تصویب‌نامه هیأت وزیران ثبت رسمی شد+فیلم
بررسی قصور احتمالی دستگاه‌ها در حادثه مرگ 5 جوان در ساحل رامسر
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 11 مرداد 1405
بیانیه وزارت خارجه در سالگرد شهادت اسماعیل هنیه
جزئیات تفاهم ایران و عمان درباره مدیریت و مسیر جدید تنگه هرمز
بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود
یک سوم آمریکایی‌ها: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است
تجاوز اشغالگران به قنیطره
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد
ورود 586 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا
حماس: حملات اسرائیل به غزه برای برهم زدن آتش‌بس است
کشتی آزاد نوجوانان ایران روی سکوی دوم جهان ایستاد
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟
پیشرفت گفتمان ایران و عمان
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس معرفی شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست