×
سیاسی
شناسه خبر : 185992
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/06/01 ساعت 14:51

پزشکیان در جریان بازدید از سازمان برنامه و بودجه:

دولت چهاردهم پروژه‌ای را بدون پیش‌بینی منابع مالی لازم آغاز نخواهد کرد

رئیس‌جمهور گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد که بدون پیش بینی منابع مالی لازم و همچنین رعایت اولویت‌بندی و در نظر گرفتن نیازهای ضروری و اساسی مردم، پروژه‌ای در کشور آغاز شود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳ در جریان بازدید سر زده از سازمان برنامه و بودجه و در جمع رئیس و مدیران ارشد این سازمان که به برپایی یک جلسه چهارساعته انجامید، طراحی الگوی بودجه ریزی عملیاتی متناسب با مقتضیات کشور و همچنین نظارت بر عملکرد بودجه دستگاه‌های اجرایی را از جمله وظایف مهم این سازمان بر شمرد و افزود: تجربه دوره‌های گذشته ثابت کرده است که عدم نظارت دقیق بر عملکرد بودجه دستگاه‌های اجرایی به هدر رفت منابع خواهد انجامید و هیچ‌یک از اهداف برنامه‌های توسعه را محقق نخواهد کرد، ضروری است سازمان برنامه و بودجه ضمن تدوین برنامه راهبردی و مشخص نمودن نقش و وظایف مدیران در این زمینه، به‌صورت برخط و لحظه‌ای بر عملکرد برنامه و بودجه دستگاه‌های اجرایی نظارت داشته‌باشد تا اعتبارات تخصصی به‌طور کامل به اهداف معین شده اصابت کند.

وی با بیان این‌که «پراکندگی در مدیریت و اجرای سلیقه‌ای طرح‌های توسعه در دوره‌های گذشته موجب شده که امروز شهرها و استان‌های کشور با بی نظمی و شلختگی روبه‌رو شوند»، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت اساتید و نخبگان و همچنین توجه به آمایش سرزمینی در ترسیم نقشه راه علمی توسعه کشور متناسب با ظرفیت‌های موجود در استان‌ها تأکید کرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه موظف است مزیت استان‌های مختلف کشور به‌همراه راهکار استفاده بهینه از این مزیت‌ها در جهت خلق ثروت برای کشور را در قالب برنامه‌ای برای تصمیم گیری و تصمیم سازی به دولت ارائه کند.

وی تخصیص و هزینه کرد بیش از ۵۰ درصد تسهیلات و منابع بانکی کشور در پایتخت را از جلوه‌های بی عدالتی در توزیع منابع و موجب توسعه بی‌محابا و بی منطق تهران، بدون در نظر گرفتن پیوست‌های زیست محیطی و ملزومات زیر ساختی عنوان کرد و افزود: از دیگر وظایف سازمان برنامه و بودجه جلوگیری و اصلاح شیوه ناعادلانه توزیع منابع با تمرکز زدایی از بودجه ریزی و اولویت بخشی به توسعه دیگر مناطق مهم و راهبردی کشور از جمله سواحل مکران است.

رئیس‌جمهور در ادامه حجم انبوه پروژه‌ای نیمه تمام در کشور را نشانه عدم رعایت اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی و زیر بنایی و موجب هدر رفت و استهلاک منابع کشور عنوان کرد و با تأکید بر اهتمام دولت چهاردهم نسبت به اتمام این پروژه‌ها گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد که بدون پیش بینی منابع مالی لازم و همچنین رعایت اولویت‌بندی و در نظر گرفتن نیازهای ضروری و اساسی مردم، پروژه‌ای در کشور آغاز شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مدیران ارشد سازمان برنامه و بودجه و کارشناسان تدوین بودجه ۱۴۰۴، ناکارآمدی در تخصیص و هزینه کرد اعتبارات در نظام سلامت را از جمله مهم‌ترین معضلات این بخش عنوان کرد و افزود: معتقدم اگر بتوانیم نظام سطح بندی و ارجاع خدمات سلامت به‌عنوان یک رویکرد اقتصادی و اصلاحی در نظام سلامت را محقق کنیم، بخش قابل توجهی از هدر رفت منابع و هزینه‌های اضافی در این حوزه مهار خواهد شد.

وی توسعه و پیشرفت کشور را نیازمند اصلاح و تغییر روش‌ها و کار آمد کردن نظام اجرایی کشور دانست و افزود: سازمان برنامه و بودجه به‌عنوان مغز متفکر دولت وظیفه دارد با استفاده از دانش و تخصص اندیشمندان و نخبگان و همچنین تعامل با مراکز علمی برتر دنیا، به‌روزترین روش‌ها و برنامه‌های مدیریتی برای توسعه کشور را تدوین و به مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور ارائه کند چرا که با شیوه‌های فعلی مشکلی حل نخواهد شد.
دکتر پزشکیان همچنین از سازمان برنامه و بودجه خواست راهکارهای رفع ناترازی‌ها، کاهش هزینه‌های انرژی و توسعه بخش‌های اقتصادی مبتنی بر انرژی پایدار به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی دولت را بررسی و در چارچوب برنامه‌ای مدون به دولت ارائه کند.


ریاست جمهوری
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مصرف بی رویه داروهای «کورتون» در ایران
رسوایی یک مقام سابق تل‌آویو در آلمان
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
دولت رویکردی همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیش گرفته است
تبعات اقتصادی مکانیزم ماشه را بزرگ نمایی نکنیم + فیلم
توسعه روابط راهبردی ایران و عراق کلید ثبات منطقه است
نشانه‌ای دال بر از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد
سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد
گزارش تصویری| دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب
حمله پهپادی ارتش یمن به چندین هدف در جنوب اسرائیل
پزشکیان: گزارش ها حاکی از آغاز دوره خشکسالی در منطقه ما است
کاپادزه: در فینال کافا با چند غایب مهم روبه‌رو هستیم
16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس
قدردانی ویژه رهبر انقلاب از رئیس‌جمهور و دولت؛ معیشت مردم اولویت اصلی کشور است
جنایت حمله به مدرسه فارابی زیر نگاه منفعل جامعه بین‌الملل انجام شد
ایران و بازار 400 میلیارد دلاری انیمیشن
استقلال تهران رکورد گران‌ترین تیم لیگ برتر ایران را شکست
کاهش چشمگیر 25 درصدی ذخایر آبی سدهای کشور
انتقال نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو
زمان افتتاحیه سی و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی اعلام شد
قربانی اسیدپاشی ضارب خود را بخشید
هشدار گروسی برای جهانی با 20 تا 25 کشور صاحب سلاح‌های اتمی
انتقاد قلعه‌نویی از برنامه‌ریزی کافا؛ نخواستیم لیگ را تعطیل کنیم
بیش از 1.1 میلیون تن کود یارانه‌ای در پنج ماه اخیر توزیع شد
زمان و مکان 3 مسابقه مهم هفته سوم لیگ برتر اعلام شد
رونمایی از جام قهرمانی کافا در تاشکند
فریبکاری آمریکا در ماجرای مذاکره بار دیگر عیان شد
بازیکنان سرباز، برای حضور در همه تیم‌ها آزاد هستند
اعتراض هزاران آمریکایی در واشنگتن علیه حضور گارد ملی + فیلم
نتانیاهو: گسترش عملیات نظامی در ورودی‌ها و داخل شهر غزه ادامه دارد
نایب قهرمانی کاراته ایران با 22 مدال رنگارنگ
مدارس حضوری و تمام‌وقت، مانند گذشته، فعالیت خواهند داشت
تأسیسات هسته‌ای ایران خط قرمز است؛ نباید ساده‌انگارانه برخورد کرد
به رسمیت شناختن کشور فلسطین «عواقب ویرانگری» به همراه دارد
عراقچی به بریتانیا، فرانسه و آلمان هشدار داد: مسیرتان را اصلاح کنید
X
آگهی تبلیغاتی