×
اجتماعی
شناسه خبر : 185878
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/06/01 ساعت 09:48
اعلام جزییات تعیین تکلیف مشمولان غایب/خدمت پاره‌وقت برای مشمولان بالای 8 سال غیبت

نورنیوز از «طرح تحول خدمت سربازی» گزارش می‌دهد؛

اعلام جزییات تعیین تکلیف مشمولان غایب/خدمت پاره‌وقت برای مشمولان بالای 8 سال غیبت

حسین زاهدی‌معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی از معافیت گروه زیادی از مشمولان غایب خبر داد و گفت: مشمولان بالای 8 سال غیبت می‌توانند خدمت سربازی خود را در "طرح انصار سپاه پاسداران به صورت پاره وقت سپری کنند و از مزایای انعطاف در مدت حضور و انتخاب ساعت حضور در محل کار به صورت توافقی بهره‌مند می‌شوند.

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: با گذشت نزدیک به 6 ماه از رونمایی «طرح تحول خدمت سربازی» ، اثرات اجرای این طرح در تعیین تکلیف مشمولان غایب و غیرغایب در حال بروز است.

روزهای پایانی مرداد ماه به ایام شنیدن خبرهای خوش برای جمع کثیری از جوانان و البته میانسالانی تبدیل شد که به نوعی هنوز درگیر خدمت سربازی هستند و سر و کارشان با سازمان نظام وظیفه عمومی است.

حسین زاهدی‌معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ از معافیت گروه زیادی از مشمولان غایب خبر داد و گفت: مشمولان بالای ۸ سال غیبت می‌توانند خدمت سربازی خود را در "طرح انصار سپاه پاسداران  به صورت پاره وقت سپری کنند و از مزایای انعطاف در مدت حضور و انتخاب ساعت حضور در محل کار به صورت توافقی بهره‌مند می‌شوند.

از دیگر مزایای این طرح عدم محدودیت سقف کسر خدمت، انعطاف در مدت خدمت وظیفه عمومی (۱۴ الی ۲۱ ماه)، حذف ۲ ماه آموزش شبانه روزی، بخشش اضافه خدمت سنواتی و امکان خروج از کشور برای سفرهای زیارتی عتبات عالیات وحج و به کارگیری مشمولان طرح، متناسب با تخصص، مهارت وتوانمندی افراد است.

وی افزود:مشمولان غایب در این طرح از امتیازات کسر خدمت تاهل و فرزند آوری نیز بهره‌مند خواهند شد؛ به این صورت که مشمولان متاهل به مدت ۲ ماه، مشمولان دارای یک فرزند سه ماه، در صورت داشتن ۲ فرزند، چهار ماه و در صورت داشتن سه فرزند پنج ماه از مدت خدمت آنان کسر خواهد شد. 
زاهدی خاطر نشان کرد؛ این دسته از افراد در سپاه پاسداران شهرستان و استان محل سکونت بکارگیری می‌شوند و همچنین همزمان با انجام خدمت سربازی می‌توانند اشتغال به کار داشته و از بیمه برخوردار شوند.

وی گفت: مشمولان این طرح از امتیازات کسر خدمت بواسطه عضویت در بسیج در دوران قبل از ورود به غیبت، کسری سابقه ایثارگری والدین اعم از خدمت در جبهه یا جانبازی نیز می‌توانند استفاده کنند.

متقاضیان طرح باید در صورت داشتن شرایط لازم برای ثبت نام به نزدیک‌ترین رده‌های سپاه (پایگاه‌های بسیج، حوزه‌های مقاومت، سپاه استانی، شهرستانی و …) مراجعه کنند.

معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی در مورد نحوه معافیت مشمولان بالای ۴۰ سال نیز اعلام کرد؛ این گروه از مشمولان با داشتن حداقل سه فرزند از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند و اگر این افراد کمتر از ۴۰ سال سن داشته باشند باید چهار فرزند داشته باشند تا معاف شوند.  
حسین زاهدی همچنین در مورد مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال، گفت: اگر این مشمولان حداقل دو فرزند داشته باشند، از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.

خدمت دوره ضرورت به چه معناست؟

براساس آخرین اطلاعیه سازمان نظام وظیفه عمومی فراجا که در تاریخ ۱۱ بهمن سال گذشته منتشر شد، مدت خدمت دوره ضرورت برابر ماده ۴ قانون خدمت وظیفه عمومی، متناسب با شرایط و نیازمندی کشور تعیین می‌شود و براساس ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح در سال جاری به میزان حداقل ۱۴ ماه تعیین شده است.

سازمان نظام وظیفه پیش از این با تشریح ابعاد  «طرح تحول خدمت سربازی» اعلام کرده بود؛  با شرایط فعلی، میانگین مدت خدمت در مناطق مختلف کشور و با اعمال امتیازات کسر خدمت ویژه متاهلان، کسر خدمت به تعداد فرزندان، کسر خدمت محققین و نخبگان، کسر خدمت ویژه مناطق خدمتی و... به کمتر از ۱۴ ماه نیز خواهد رسید. 
 به نظر می‌رسد با گذشت نزدیک به ۶ ماه از رونمایی «طرح تحول خدمت سربازی» ، اثرات اجرای این طرح در تعیین تکلیف مشمولان غایب و غیرغایب در حال بروز است   
حال با توجه به بیانیه بهمن ماه گذشته سازمان نظام وظیفه عمومی و وعده کاهش مدت زمان سربازی و حتی معافیت خدمت برای محققان و نخبگان و همچنین کسر خدمت ویژه مناطق خاص خدمتی، باید منتظر ماند تا ببینیم آیا خبرهای داغی برای این دسته از مشمولان در روزهای پایانی تابستان گرم 1403 در راه است یا خیر!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است