×
اجتماعی
شناسه خبر : 185878
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/06/01 ساعت 09:48

نورنیوز از «طرح تحول خدمت سربازی» گزارش می‌دهد؛

اعلام جزییات تعیین تکلیف مشمولان غایب/خدمت پاره‌وقت برای مشمولان بالای 8 سال غیبت

حسین زاهدی‌معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی از معافیت گروه زیادی از مشمولان غایب خبر داد و گفت: مشمولان بالای 8 سال غیبت می‌توانند خدمت سربازی خود را در "طرح انصار سپاه پاسداران به صورت پاره وقت سپری کنند و از مزایای انعطاف در مدت حضور و انتخاب ساعت حضور در محل کار به صورت توافقی بهره‌مند می‌شوند.

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: با گذشت نزدیک به 6 ماه از رونمایی «طرح تحول خدمت سربازی» ، اثرات اجرای این طرح در تعیین تکلیف مشمولان غایب و غیرغایب در حال بروز است.

روزهای پایانی مرداد ماه به ایام شنیدن خبرهای خوش برای جمع کثیری از جوانان و البته میانسالانی تبدیل شد که به نوعی هنوز درگیر خدمت سربازی هستند و سر و کارشان با سازمان نظام وظیفه عمومی است.

حسین زاهدی‌معاون اجتماعی سازمان نظام وظیفه عمومی ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ از معافیت گروه زیادی از مشمولان غایب خبر داد و گفت: مشمولان بالای ۸ سال غیبت می‌توانند خدمت سربازی خود را در "طرح انصار سپاه پاسداران  به صورت پاره وقت سپری کنند و از مزایای انعطاف در مدت حضور و انتخاب ساعت حضور در محل کار به صورت توافقی بهره‌مند می‌شوند.

از دیگر مزایای این طرح عدم محدودیت سقف کسر خدمت، انعطاف در مدت خدمت وظیفه عمومی (۱۴ الی ۲۱ ماه)، حذف ۲ ماه آموزش شبانه روزی، بخشش اضافه خدمت سنواتی و امکان خروج از کشور برای سفرهای زیارتی عتبات عالیات وحج و به کارگیری مشمولان طرح، متناسب با تخصص، مهارت وتوانمندی افراد است.

وی افزود:مشمولان غایب در این طرح از امتیازات کسر خدمت تاهل و فرزند آوری نیز بهره‌مند خواهند شد؛ به این صورت که مشمولان متاهل به مدت ۲ ماه، مشمولان دارای یک فرزند سه ماه، در صورت داشتن ۲ فرزند، چهار ماه و در صورت داشتن سه فرزند پنج ماه از مدت خدمت آنان کسر خواهد شد. 
زاهدی خاطر نشان کرد؛ این دسته از افراد در سپاه پاسداران شهرستان و استان محل سکونت بکارگیری می‌شوند و همچنین همزمان با انجام خدمت سربازی می‌توانند اشتغال به کار داشته و از بیمه برخوردار شوند.

وی گفت: مشمولان این طرح از امتیازات کسر خدمت بواسطه عضویت در بسیج در دوران قبل از ورود به غیبت، کسری سابقه ایثارگری والدین اعم از خدمت در جبهه یا جانبازی نیز می‌توانند استفاده کنند.

متقاضیان طرح باید در صورت داشتن شرایط لازم برای ثبت نام به نزدیک‌ترین رده‌های سپاه (پایگاه‌های بسیج، حوزه‌های مقاومت، سپاه استانی، شهرستانی و …) مراجعه کنند.

معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی در مورد نحوه معافیت مشمولان بالای ۴۰ سال نیز اعلام کرد؛ این گروه از مشمولان با داشتن حداقل سه فرزند از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند و اگر این افراد کمتر از ۴۰ سال سن داشته باشند باید چهار فرزند داشته باشند تا معاف شوند.  
حسین زاهدی همچنین در مورد مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال، گفت: اگر این مشمولان حداقل دو فرزند داشته باشند، از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.

خدمت دوره ضرورت به چه معناست؟

براساس آخرین اطلاعیه سازمان نظام وظیفه عمومی فراجا که در تاریخ ۱۱ بهمن سال گذشته منتشر شد، مدت خدمت دوره ضرورت برابر ماده ۴ قانون خدمت وظیفه عمومی، متناسب با شرایط و نیازمندی کشور تعیین می‌شود و براساس ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح در سال جاری به میزان حداقل ۱۴ ماه تعیین شده است.

سازمان نظام وظیفه پیش از این با تشریح ابعاد  «طرح تحول خدمت سربازی» اعلام کرده بود؛  با شرایط فعلی، میانگین مدت خدمت در مناطق مختلف کشور و با اعمال امتیازات کسر خدمت ویژه متاهلان، کسر خدمت به تعداد فرزندان، کسر خدمت محققین و نخبگان، کسر خدمت ویژه مناطق خدمتی و... به کمتر از ۱۴ ماه نیز خواهد رسید. 
 به نظر می‌رسد با گذشت نزدیک به ۶ ماه از رونمایی «طرح تحول خدمت سربازی» ، اثرات اجرای این طرح در تعیین تکلیف مشمولان غایب و غیرغایب در حال بروز است   
حال با توجه به بیانیه بهمن ماه گذشته سازمان نظام وظیفه عمومی و وعده کاهش مدت زمان سربازی و حتی معافیت خدمت برای محققان و نخبگان و همچنین کسر خدمت ویژه مناطق خاص خدمتی، باید منتظر ماند تا ببینیم آیا خبرهای داغی برای این دسته از مشمولان در روزهای پایانی تابستان گرم 1403 در راه است یا خیر!


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
X
آگهی تبلیغاتی