×
سیاسی
شناسه خبر : 185834
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/05/31 ساعت 08:57
دخالت ایران در انتخابات آمریکا؟!

مهدی مطهرنیا*

دخالت ایران در انتخابات آمریکا؟!

انتخابات در آمریکا نه تنها بر نگاه سیاستمداران این کشور به ایران بلکه بر بسیاری از مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای و در درون کشورهای گوناگون اثر‌گذار است.

نورنیوز-گروه سیاسی:  شاید روزگاری برخی مدعی بودند که چنین مواردی فاقد اثرگذاری است اما امروز همه بر این تاثیر تاکید دارند. این اثرگذاری موجب می‌شود که کنشگران و کنش ورزان صحنه بین‌المللی نسبت به آن حساسیت داشته باشند.

هم اکنون بسیاری از مجامع پژوهشی و اندیشکده‌های گوناگون انتخابات ایالات متحده آمریکا را تحت نظر دارند تا اثرات و پیامدهای آن را بر جامعه ملی خود مورد بررسی قرار دهند. به هر روی باید پذیرفت که ایالات متحده آمریکا به عنوان کشوری موثر در نظام بین‌الملل با رهیافت‌های اثرگذار بر جوامع هدف خود عمل می‌کند و به طبع عکس‌العمل جوامع هدف نیز مبتنی بر این اثر‌گذاری ایالات متحده آمریکا منطبق بر واکنش‌های معنادار و تعریف‌پذیر در برابر اقدامات آمریکاست.

از این روی پذیرش این مورد دور از باور نیست. به هر تقدیر باید این معنا را در نظر بگیریم که هم چین، هم روسیه و هم ایران هم کشورهای عربی و حتی کشورهایی در اتحادیه اروپا بر آن هستند تا انتخابات در ایالات متحده آمریکا را تحت نظر گرفته و بعضی از این کشورها در جهت منافع خود تلاش می‌کنند تا در مسیر این انتخابات اثرگذاری داشته باشند.

جالب آن است که در ارتباط با تهران حزب دموکرات با نامزدی کامالا هریس و حزب جمهوریخواه با نامزدی ترامپ مخرج مشترک برخورد با تهران را دارند و تنها در تکنیک‌های آنها در برخورد با تهران تمایز دارد لذا در میان کشورهایی که اساسا بر اثرگذاری بر انتخابات ایالات متحده آمریکا می‌اندیشند، شاید تهران کمترین میزان بهره‌مندی را دارا باشد.

با این وجود اخباری در این زمینه با امضای نهادهای امنیتی آمریکا منتشر می‌شود. از این رو این استدلال که ایران می‌خواهد بر انتخابات ایالات متحده آمریکا اثر بگذار امر غیر باوری نیست اما در عین حال می‌توان به این نکته اندیشید که دونالد ترامپ و کامالا هریس در نهایت به ایران به عنوان دشمن ایالات متحده آمریکا در ادبیات سیاست خارجی این کشور نگاه می‌کنند.

بدین ترتیب این ادعا‌ها اگر هم بر مبنای ادعای ایالات متحده آمریکا و یا حتی کمپین‌های ایالات متحده آمریکا صورت گرفته باشد در نهایت بعدها می‌تواند نقطه تمایزی در بین دو کاندیدای آمریکا یعنی دونالد ترامپ جمهوریخواه و کامالا هریس در برخورد با ایران باشد.

از این منظر باید با دقت نظر به این اخبار منتشر شده خصوصا در شرایطی که با تاکید بر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا منتشر می‌شود، نگریست؛ چرا که چنین ادعاهایی در نهایت بعد از پیروزی هر کدام از نامزدها بر نوع نگاه آن‌ها به ایران و مسائل مختلف مطرح شده بین ایران و آمریکا اثر‌گذار خواهد بود. لذا نباید به سادگی از کنار این اخبار گذشت.

*رئیس اندیشکده آینده پژوهی سیمرغ


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم