×
اجتماعی
شناسه خبر : 185600
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/29 ساعت 07:58
محققان در اسکن مغزی بیماران در کما، فعالیت‌هایی را ردیابی کردند

محققان در اسکن مغزی بیماران در کما، فعالیت‌هایی را ردیابی کردند

طبق پژوهشی که روز چهارشنبه در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، یک چهارم افراد در کما یا زندگی نباتی هنوز از سطحی از آگاهی برخوردارند

نورنیوز-گروه اجتماعی: هنگامی که افراد درپی تصادف با اتومبیل، زمین خوردن یا آنوریسم (فتق شریان) مغزی با آسیب مغزی شدید مواجه می‌شوند، ممکن است هفته‌ها به کما بروند، چشمشان بسته باشد و بدنشان واکنشی نشان ندهد. برخی از این افراد بهبود می‌یابند اما برخی دیگر وارد وضعیت نامشخص و مبهمی می‌شوند: چشمانشان باز است اما علائم واضح آگاهی وجود ندارد.  

به گزارش نیویورک‌تایمز در ایالات متحده، هزاران نفر از این بیماران زندگی نباتی یا با حداقلِ هوشیاری دارند. این افراد ممکن است سال‌ها بدون بازیابی ارتباط با دنیای بیرون به حیات ادامه دهند. نیویورک‌تایمز با طرح این پرسش که آیا ممکن است این افراد با اینکه نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند هنوز آگاه باشند؟ می‌نویسد: بنا بر پژوهشی که روز چهارشنبه در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، یک چهارم این افراد هنوز آگاهی دارند. 

گروه‌های متخصص مغز و اعصاب در شش مرکز تحقیقاتی از ۲۴۱ بیمار بی‌واکنش، خواستند تا چند دقیقه را به کارهای شناختی پیچیده بپردازند و برای مثال خودشان را در حال بازی تنیس تصور کنند. ۲۵ درصد این افراد با الگوی مشابه فعالیت مغزی افراد سالم پاسخ دادند که نشان می‌دهد توانسته‌اند فکر کنند و حداقل تا حدی آگاهی دارند. 

دکتر نیکلاس، شیف متخصص مغز و اعصاب و نویسنده‌ این پژوهش، می‌گوید: «این پژوهش نشان می‌دهد که ۱۰۰ هزار بیمار، فقط در ایالات متحده، ممکن است با وجود آسیب‌های ویرانگر هنوز از هوشیاری برخوردار باشند.» هنگامی که افراد پس از آسیب مغزی، هوشیاری‌‌ را از دست می‌دهند متخصصان مغز و اعصاب به‌شکل سنتی آنها را معاینه می‌کنند. آنها از بیمار می‌خواهند چیزی بگوید، به سمت چپ یا راستش نگاه کند، یا انگشت شستش را به نشانه تایید بالا ببرد. بیماری که هیچ واکنشی ندارد «زندگی نباتی» دارد و بیماری که پاسخ‌های زودگذر می‌دهد ممکن است از حداقل هوشیاری برخوردار باشد.

شیف و همکارانش، از اواخر دهه ۹۰، مغز برخی از بیماران مبتلا به اختلالات هوشیاری را دقیق اسکن‌ کردند. با آنکه مشخص شد بسیاری از آنها آسیب‌های زیادی دیده‌اند، در مغز برخی‌شان به‌شکل عجیبی بافت‌های دست‌نخورده وجود داشت. متخصصان مغز و اعصاب با حیرت دریافتند که دست‌کم برخی از بیماران همچنان «حضور آگاهانه» دارند، فقط نمی‌توانند به کسی اطلاع دهند. 

پژوهشگران  کیمبریج انگلستان در سال ۲۰۰۶، روی زنی که در وضعیت زندگی نباتی بود پژوهشی انجام دادند و از این زن خواستند که بازی تنیس را تصور کند. طبق شواهد به‌دست‌آمده از اسکن‌ها، مناطقی از مغز این زن، که در مغزهای سالم فعال می‌شوند، واکنش نشان دادند و فعال شدند. مطالعات اولیه عصب‌شناسان را به این فکر انداخت که آیا وضعیتی که شیف آن را «تفکیک حرکتی شناختی» می‌نامد وضعیت نادری است؟ تنها راه برای دریافت پاسخ انجام آزمایش و پژوهش وسیعی بود.

شش گروه از متخصصان ازجمله پژوهشگران کیمبریج و شیف برای مطالعه تفکیک حرکتی شناختی در بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) در سال ۲۰۰۸ با هم همکاری کردند. آنها فعالیت مغز را با استفاده از الکترودهای کلاهکی که روی سر بیمار قرار می‌گرفت ثبت کردند. استفاده از این کلاهک در کنار تخت راحت‌تر از چرخاندن سر او به سمت اسکنر مغز بود. در این پژوهش ۲۴۱ بیمار که در طول معاینه سنتی به دستورات پاسخ نمی‌دادند و همچنین داوطلبان سالمی که همان وظایف را انجام می‌دادند آزمایش شدند. 

متخصصان آمار در دانشکده پزشکی ایکان در«مانت سینای» نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش را تجزیه و تحلیل کردند. طبق این نتایج ۶۰ بیمار در اسکن‌های ام‌آر‌آی عملکردی (functional)، ضبط الکترود یا هر دو مورد، علائم آگاهی نشان دادند. نتایج این پژوهش در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است. با این حال شیف می‌گوید که نتایج می‌تواند جانبدارانه باشد، زیرا او و همکارانش بیماران را به‌طور متوسط هشت ماه پس از جراحات معاینه کردند و افرادی که در این مدت زنده ماندند احتمالا مقاوم‌تر از کسانی‌ بودند که زودتر جان باختند و همین انعطاف‌پذیری ممکن است باعث آگاهی بیشتر آنها شده باشد. 

دکتر جیمز برنات، متخصص مغز و اعصاب از دانشکده پزشکی گیزل دارتموث در آمریکا، می‌گوید که این تحقیق به بررسی دقیق تفکیک حرکتی شناختی پرداخته است و بزرگ‌ترین مطالعه روی این نوع بیماران است. همچنین این امکان وجود دارد که افراد مبتلا به اختلالات هوشیاری روزی بتوانند از ایمپلنت‌های مغزی برای برقراری ارتباط استفاده کنند. 

View Synonyms and Definitions

ایندیپندنت
نظرات

آخرین اخبار
بازداشت رئیس بنیاد مسکن رضوانشهر با دستور دادستان
کُری‌خوانی کاپیتان تیم ملی والیبال ژاپن برای ایران
از داریوش ارجمند تا سیروس ابراهیم‌زاده؛ بازیگرانی که سال‌هاست کمتر دیده می‌شوند
سرپرست تأمین اجتماعی: ورشکستگی تأمین اجتماعی دروغ است
تیم مس رفسنجان در آستانه بحران؛ فقط دو روز برای حل پرونده‌های مالی فرصت باقی است
ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر 4 برابر شد
هشدار سخنگوی صنعت برق درباره زمستان؛ مدیریت کسری گاز در دستور کار قرار گرفت
پیش‌بینی بارش‌های پاییزه در کرمانشاه؛ آبان و آذر پربارش‌ترند
150 ماینر غیرمجاز در گیلان کشف شد
گزارش آتلانتیک از واقعیت تلخ خاورمیانه برای ترامپ
بندر دیر آماده ورود نخستین محموله خودرو از قطر شد
نهالی که پزشکیان برای هند و بریکس کاشت
توافق صلح معنادار ایران و آمریکا؟/ جان مرشایمر پاسخ می‌دهد
پیش‌بینی قیمت دلار؛ نشست عمان می‌تواند معادلات بازار ارز را تغییر دهد
برنامه قطعی برق گیلان و رشت یکشنبه 22 شهریور+ لینک جدول خاموشی
پزشکیان: ایران و هند برای توسعه روابط برنامه‌ریزی کنند
آغاز سرشماری نفوس و مسکن 1405 از آبان
11 سپتامبر و حقایقی که ترامپ از آن هراس دارد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
قتل هولناک مرد جوان در تهرانپارس با گلدان و لیوان؛ ادعای خودکشی دروغ بود
لیگ برتر هندبال ساحلی با حضور 10 تیم آغاز شد
برخورد رخ به رخ شناورها در حوضچه آرامش بنادر و دریانوردی+جزئیات
هوشمندسازی در قوه قضاییه؛ کاهش پرونده‌ها و افزایش دقت
نظر وزیر خارجه دولت موقت سوریه درباره ورود نتانیاهو به خاک این کشور
چرا عراق گذرگاه‌ها را بست؟
نشان ویژه ژاپن به پیشکسوت جودوی ایران رسید
پوتین: نظام تک‌قطبی روابط بین‌الملل به گذشته پیوسته است
دستگیری 11 متهم آدم‌ربایی و سرقت در فارس
بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره اتهام حمله به زیرساخت‌های حیاتی عربستان
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
تحریم به ارسال مقالات رسید؛ جنگ علمی
مهلت ثبت‌نام بدون آزمون کاردانی به کارشناسی تمدید شد
گزارش «سی.ان.ان» از اقدام برق‌آسای یمنی‌ها؛ دروازه‌ای که به روی انصارالله باز شد
آخرین قیمت گوشت قرمز شنبه 21 شهریور ؛ جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
ترامپ از نتانیاهو ناراضی شد؛ ماجرای اختلاف بر سر غزه چیست؟
سفیر پاکستان: ایران محور مذاکرات آتی شهباز شریف و پوتین خواهد بود
جاده‌های شمال زیر بار ترافیک؛ کدام محورهای مازندران ترافیک سنگینی دارند؟
قهرمانی فائزه احمدی در پاراتیراندازی قهرمانی جهان 2026
بارش و رعدوبرق در راه تهران؛ هوا از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود
هشدار سازمان غذا و دارو درباره مواد اولیه فرآورده‌های گوشتی
هشدار توانیر درباره ماینرهای غیرمجاز؛ پای آتش‌سوزی و نابودی اشتغال در میان است
کلید اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی دندانپزشکی منتشر شد
هشدار درباره تصادفات؛ سالانه 70 تا 80 هزار نفر دچار نقص عضو می‌شوند
قیمت نقره امروز شنبه 21 شهریور 1405 رکورد شکست + جدول قیمتها
پایان تلخ شب عروسی در تهران؛ واژگونی ماشین عروس جان نوعروس را گرفت
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
پشت درهای عمان چه چیزی در انتظار خلیج فارس است؟
سرقت 80 میلیارد ریالی طلا در تهران؛ سارق، فرزندان صاحبخانه را در حمام حبس کرد
ماجرای پاداش 20 هزار دلاری هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال چیست؟
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ کدام خبرها واقعی نبودند؟