×
بین الملل
شناسه خبر : 185369
تاریخ انتشار : جمعه 1403/05/26 ساعت 19:45
کاخ سفید: مذاکرات آتش بس غزه در دوحه سازنده بود/ ادامه مذاکرات هفته آینده در مصر

کاخ سفید: مذاکرات آتش بس غزه در دوحه سازنده بود/ ادامه مذاکرات هفته آینده در مصر

کاخ سفید با انتشار بیانیه ای بعنوان بیانیه مشترک قطر، مصر و آمریکا اعلام کرد که مذاکرات آتش بس غزه در دوحه "جدی و سازنده" و در فضای مثبت انجام شد و ادامه مذاکرات هفته آینده در قاهره مصر انجام خواهد شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در این بیانیه مشترک آورده است: به هر دو طرف پیشنهادی ارائه شده که «اختلافات بین طرف‌ها را کاهش می‌دهد» و در عین حال با «اصول» ارائه شده در طرح جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا در ماه مه سازگار است.

در بیانیه کاخ سفید آمده است:  طی ۴۸ ساعت گذشته در دوحه، مقامات ارشد دولت های ما به عنوان میانجی با هدف انعقاد توافقنامه برای آتش بس و آزادی گروگان ها و بازداشت شدگان در گفتگوهای فشرده ای شرکت کردند.  این گفتگوها جدی و سازنده بود و در فضای مثبت انجام شد.  اوایل امروز در دوحه، آمریکا با حمایت مصر و قطر، یک پیشنهاد را به هر دو طرف ارائه کرد که با اصولی که بایدن در ۳۱ مه ۲۰۲۴ و قطعنامه شماره ۲۷۳۵ شورای امنیت آمده است، مطابقت دارد. این پیشنهاد  اختلافات باقی مانده به روشی که امکان اجرای سریع توافق باشد را فراهم می کند.  

کاخ سفید افزود:  تیم های کاری در روزهای آینده به کار فنی در مورد جزئیات اجرا، از جمله ترتیبات اجرای مفاد بشردوستانه  توافق، و همچنین جزئیات مربوط به گروگان ها و بازداشت شدگان ادامه خواهند داد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است:  مقامات ارشد دولت های ما قبل از پایان هفته آینده مجدداً در قاهره گرد هم می آیند تا توافق را تحت شرایطی که امروز مطرح شده به نتیجه برسانند.  همانطور که رهبران سه کشور هفته گذشته اعلام کردند، «هیچ زمان دیگری برای تلف کردن وجود ندارد و هیچ بهانه‌ای برای تاخیر بیشتر وجود ندارد.   زمان آزادی گروگان ها و بازداشت شدگان، آغاز آتش بس و اجرای این توافق فرا رسیده است.»  اکنون مسیر برای این نتیجه، نجات جان افراد، ایجاد آرامش برای مردم غزه و کاهش تنش های منطقه ای مشخص شده است.

نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد. خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در حماس از عدم حضور نمایندگان این جنبش در مذاکرات روز پنجشنبه در دوحه خبر داده است.

یک منبع در جنبش حماس در این باره به خبرگزاری رویترز اعلام کرد: ما به اجرای توافق سابق پایبند هستیم و برای حضور در مذاکرات پنج‌شنبه برنامه‌ریزی نمی‌کنیم.

این منبع تاکید کرد که این جنبش به خواسته خود پایبند بوده و معتقد است که مذاکرات مربوط به آتش‌بس در نوار غزه به جای شروع مجدد، باید بر توافق قبلی که مورد بحث قرار گرفته بود متمرکز باشد.

آکسیوس به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: بیل برنز، رئیس سیا امروز به دوحه سفر می کند تا فردا در نشستی با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر، دیوید بارنیا مدیر موساد و عباس کمال رئیس سازمان اطلاعات مصر شرکت کند.

تارنمای آکسیوس همچنین اعلام کرد: دفتر نخست وزیری اسرائیل با حضور تیم مذاکره کننده این رژیم در نشست فردا در دوحه موافقت و دستور مذاکرات را تایید کرد.

بر اساس گزارش این رسانه آمریکایی، «رونن بار» رئیس سرویس اطلاعات شاباک و «نیتسان الون» مسوول امور اسرای اسرائیلی در ارتش این رژیم به رئیس سرویس اطلاعات موساد در مذاکرات آتش‌بس در قطر می‌پیوندد.

 


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تبعیض ورزشی در خاک آمریکا؛ سیاست باز هم گریبان‌گیر فوتبال ایران شد
انگلیس 6 نهاد و شخصیت صهیونیست را تحریم کرد
حمله لفظی نتانیاهو و اردوغان به همدیگر
آمریکا مانع قضاوت بهترین داور آفریقا در جام جهانی شد/واکنش داور سومالیایی به ممنوعیت ورودش
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
نسخه وزیر بهداشت برای درمان گرانی دارو
گزارش تصویری | عکس‌های منتشرنشده از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 فرانسه
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟
درباره شدیدترین درگیری!
افزایش 2 برابری ظرفیت تولید برق برای اولین بار در تاریخ
حمله به آب؛ وحشیگری بی‌سابقه آمریکا
انفجار تورم در آمریکا؛ دلار و نرخ بهره در آستانه تغییر
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوم
پاتک سایبری به پیام‌رسان دولتی فرانسه
جنگ ایران شکاف میان تعهدات جهانی و توان نظامی آمریکا را آشکار کرد
بیانیه مشترک سه قدرت در شورای حکام: قطعنامه ضدایرانی تلاش‌های دیپلماتیک را نابود می‌کند
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
نورنما | ویدیویی دیده نشده از پدر موشکی ایران و فرمانده هوافضای سپاه
اتحادیه اروپا: از دیپلماسی برای حل پایدار موضوع هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم
عارف: افزایش مبلغ کالابرگ در دستور کار دولت است
تهران گرم‌تر می‌شود
بقائی: تحولات اخیر روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار داد
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ کرمانشاه و البرز در وضعیت قرمز
آتش‌بس یا بازی فریب؛ چرا ایران نباید جنگ را «تکه‌تکه» ببیند؟
61 درصد صهیونیست‌ها مخالف نامزدی دوباره نتانیاهو
بقائی نشان ادبی دریافت کرد
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+جدول
آماده برای «توافق‌سازی»، مقاوم در برابر «تسلیم‌سازی»
چرا رامات دیوید هدف مهم موشک‌های ایران بود؟
هشدار چین درباره بحران ایران و آمریکا؛ راه‌حل فقط دیپلماسی است
محاصره دریایی تجارت ایران را قفل نمی‌کند
بازگشت «آقای خاص» به برنابئو؛ مورینیو سرمربی جدید رئال مادرید شد
فرماندار قشم: هیچ انفجاری در این جزیره رخ نداده است
روسیه از سرنگونی 326 پهپاد اوکراینی خبر داد
تشدید نظارت بر صنعت خودرو و افزایش انطباق تولیدکنندگان
جهش ذخایر سد سفیدرود؛ یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شد
رشد چشمگیر پذیرش استعدادهای درخشان در ارشد و دکتری
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص