×
بین الملل
شناسه خبر : 185369
تاریخ انتشار : جمعه 1403/05/26 ساعت 19:45
کاخ سفید: مذاکرات آتش بس غزه در دوحه سازنده بود/ ادامه مذاکرات هفته آینده در مصر

کاخ سفید: مذاکرات آتش بس غزه در دوحه سازنده بود/ ادامه مذاکرات هفته آینده در مصر

کاخ سفید با انتشار بیانیه ای بعنوان بیانیه مشترک قطر، مصر و آمریکا اعلام کرد که مذاکرات آتش بس غزه در دوحه "جدی و سازنده" و در فضای مثبت انجام شد و ادامه مذاکرات هفته آینده در قاهره مصر انجام خواهد شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در این بیانیه مشترک آورده است: به هر دو طرف پیشنهادی ارائه شده که «اختلافات بین طرف‌ها را کاهش می‌دهد» و در عین حال با «اصول» ارائه شده در طرح جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا در ماه مه سازگار است.

در بیانیه کاخ سفید آمده است:  طی ۴۸ ساعت گذشته در دوحه، مقامات ارشد دولت های ما به عنوان میانجی با هدف انعقاد توافقنامه برای آتش بس و آزادی گروگان ها و بازداشت شدگان در گفتگوهای فشرده ای شرکت کردند.  این گفتگوها جدی و سازنده بود و در فضای مثبت انجام شد.  اوایل امروز در دوحه، آمریکا با حمایت مصر و قطر، یک پیشنهاد را به هر دو طرف ارائه کرد که با اصولی که بایدن در ۳۱ مه ۲۰۲۴ و قطعنامه شماره ۲۷۳۵ شورای امنیت آمده است، مطابقت دارد. این پیشنهاد  اختلافات باقی مانده به روشی که امکان اجرای سریع توافق باشد را فراهم می کند.  

کاخ سفید افزود:  تیم های کاری در روزهای آینده به کار فنی در مورد جزئیات اجرا، از جمله ترتیبات اجرای مفاد بشردوستانه  توافق، و همچنین جزئیات مربوط به گروگان ها و بازداشت شدگان ادامه خواهند داد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است:  مقامات ارشد دولت های ما قبل از پایان هفته آینده مجدداً در قاهره گرد هم می آیند تا توافق را تحت شرایطی که امروز مطرح شده به نتیجه برسانند.  همانطور که رهبران سه کشور هفته گذشته اعلام کردند، «هیچ زمان دیگری برای تلف کردن وجود ندارد و هیچ بهانه‌ای برای تاخیر بیشتر وجود ندارد.   زمان آزادی گروگان ها و بازداشت شدگان، آغاز آتش بس و اجرای این توافق فرا رسیده است.»  اکنون مسیر برای این نتیجه، نجات جان افراد، ایجاد آرامش برای مردم غزه و کاهش تنش های منطقه ای مشخص شده است.

نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد. خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در حماس از عدم حضور نمایندگان این جنبش در مذاکرات روز پنجشنبه در دوحه خبر داده است.

یک منبع در جنبش حماس در این باره به خبرگزاری رویترز اعلام کرد: ما به اجرای توافق سابق پایبند هستیم و برای حضور در مذاکرات پنج‌شنبه برنامه‌ریزی نمی‌کنیم.

این منبع تاکید کرد که این جنبش به خواسته خود پایبند بوده و معتقد است که مذاکرات مربوط به آتش‌بس در نوار غزه به جای شروع مجدد، باید بر توافق قبلی که مورد بحث قرار گرفته بود متمرکز باشد.

آکسیوس به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: بیل برنز، رئیس سیا امروز به دوحه سفر می کند تا فردا در نشستی با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر، دیوید بارنیا مدیر موساد و عباس کمال رئیس سازمان اطلاعات مصر شرکت کند.

تارنمای آکسیوس همچنین اعلام کرد: دفتر نخست وزیری اسرائیل با حضور تیم مذاکره کننده این رژیم در نشست فردا در دوحه موافقت و دستور مذاکرات را تایید کرد.

بر اساس گزارش این رسانه آمریکایی، «رونن بار» رئیس سرویس اطلاعات شاباک و «نیتسان الون» مسوول امور اسرای اسرائیلی در ارتش این رژیم به رئیس سرویس اطلاعات موساد در مذاکرات آتش‌بس در قطر می‌پیوندد.

 


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
توصیه‌های پزشکی برای حضور ایمن در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه: جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
حماسه وداع؛ ملت ایران برای بدرقه رهبر شهید به پا خاست
توصیه مهم متخصص قلب به بیماران برای حضور در مراسم تشییع
هشدار وزارت بهداشت درباره پله‌برقی در مراسم تشییع
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
گزارش تصویری | مراسم ادای احترام مقامات کشورهای خارجی به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد