×
ورزشی
شناسه خبر : 185290
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/05/25 ساعت 18:13
علاقه مبینا نعمت زاده به رشته پزشکی جنجال آفرین شد

علاقه مبینا نعمت زاده به رشته پزشکی جنجال آفرین شد

مبینا نعمت‌زاده تکواندوکار 19 ساله ایران در بازی المپیک 2024 پاریس به نشان برنز دست یافت و دومین دختر مدال‌آور ایران در تاریخ بازی‌های المپیک شد. او بعد از کسب این نشان درخواستی از رئیس جمهور داشت که بتواند بدون کنکور در دانشگاه ادامه تحصیل دهد اما بیان علاقه او به خواندن رشته پزشکی در برنامه تلویزیونی جنجالی شد.

نورنیوز-گروه ورزشی: مبینا نعمت زاده بعد از موفقیت در بازیهای المپیک گفت: «از رئیس جمهور درخواست می‌کنم من را در دانشگاه قبول کنند درسم خوب است اما بخاطر المپیک نتوانستم کنکور بدهم .»

بعد از اعلام این درخواست برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران اعلام کرد که مبینا نعمت‌زاده را پذیرش می‌کند. سید محمد مقیمی، با تبریک پیروزی این مدال‌آور اعلام کرد: در پی درخواست خانم نعمت‌زاده برای پذیرش بدون کنکور، دانشگاه تهران از پذیرش این فرزند متعهد و اخلاق‌مدار ایران استقبال می‌کند. رییس دانشگاه تهران افزود: بررسی لازم از نظر مقررات آموزشی وزارت علوم برای پذیرش بدون کنکور مدال‌آوران صورت گرفت و قوانین اجازه پذیرش بدون کنکور این افتخار تکواندوی ایران را می‌دهد.

آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی هم اعلام کرد تمام مدال آوران آسیایی، جهانی و المپیک می‌توانند بدون کنکور، در دانشگاه شهید بهشتی تحصیل کنند.

ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا (س) هم ضمن تبریک به مناسبت درخشش دختران ایران زمین در مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس بویژه کسب مدال توسط مبینا نعمت زاده و ناهید کیانی قهرمانان تیم ملی تکواندوی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که با عنایت به مأموریت دانشگاه الزهرا (س) به عنوان نماد آموزش عالی بانوان ایران و لزوم اجرای این مهم این دانشگاه هم چون سنوات گذشته همه بانوان مدال‌آور المپیک و سایر مسابقات جهانی را جهت ادامه تحصیل بدون آزمون در رشته‌های دانشکده علوم ورزشی خود می‌پذیرد.

دانشگاه تهران و شهید بهشتی اعلام نکردند که او می‌تواند در هر رشته ای که خواست ادامه تحصیل دهد و دانشگاه الزهرا و وزارت ورزش هم بر اینکه او می تواند در رشته تربیت بدنی ادامه تحصیل دهد، تاکید کردند. 

کار پذیرش مبینا نعمت زاده در دانشگاه زمانی جنجال برانگیز شد که او این درخواست را در برنامه تلویزیونی هم تکرار  کرد این بار با جزییات بیشتر. مبینا در برنامه زنده گفت: از بچگی دوست داشتم پزشک شوم. از رئیس‌جمهور هم فقط همین یک درخواست را داشتم. دلم می‌خواهد بتوانم پزشکی بخوانم و نمی‌دانم این درخواست مورد قبول واقع شده یا خیر. دیپلم تجربی دارم، اما واقعا به‌دلیل تمرینات و اردو‌های مختلف فرصت درس خواندن و کنکور دادن نداشتم.

تحصیل در چه رشته‌هایی امکان‌پذیر است؟

اما تحصیل دانشگاهی مدال‌آوران در چه رشته‌هایی امکان‌پذیر است؟ عبدالرسول پورعباس سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور اعلام کرد: بر اساس مصوبه جلسه ۱۰۶ مورخ ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی، تمامی قهرمانان ورزشی دارای مدال طلا، نقره و برنز مسابقات المپیک، جهانی و آسیایی می‌توانند بدون شرکت در آزمون در رشته علوم ورزشی ادامه تحصیل دهند. طبق آخرین آیین‌نامه اجرایی ورود قهرمانان ورزشی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، قهرمانان ورزشی فقط در رشته تربیت بدنی در دانشگاه مورد نظر خود می‌توانند تحصیل کنند.

آئین نامه ورود قهرمانان ورزشی به دانشگاه‌ها

 طبق آخرین آئین نامه اجرایی نیز ورود قهرمانان ورزشی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، قهرمانان ورزشی فقط در رشته تربیت بدنی در دانشگاه مورد نظر خود می‌توانند تحصیل کنند.

در همین راستا قهرمانانی که در بازی‌های المپیک زمستانی یا تابستانی، آسیایی، مسابقات جهانی، قهرمانی آسیا، یونیورسیاد جهانی دانشجویان، مسابقات قهرمانی دانشجویان جهان، مسابقات ارتش‌های جهان و مسابقات قهرمانی دانش آموزان جهان عناوین اول تا سوم را کسب کنند، مربیانی که حداقل ۳ سال به عنوان مربی در مسابقات فوق حائز اول تا سوم شده باشند و قهرمانان کشوری که یک بار رکورد ملی را در مسابقات رسمی جابه جا کرده و یا یک بار مقام قهرمانی (رتبه اول) را کسب کنند و یا دوسال متوالی به عنوان عضو در ترکیب تیم‌های ملی به یکی از مسابقات فوق الذکر اعزام شده باشند، مشمول آئین نامه اجرایی ورود قهرمانان ورزشی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی قرار می‌گیرند.

همچنین تمام مشمولان آئین نامه مذکور به شرط داشتن دیپلم نظام جدید آموزشی در مقطع کاردانی، قهرمان اول تا سوم مسابقات فوق الذکر در صورت داشتن مدرک پیش دانشگاهی و یا دیپلم نظام قدیم در مقطع کارشناسی و قهرمان کشوری و مربیان در صورت داشتن مدرک پیش دانشگاهی و یا دیپلم نظام قدیم در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های پیام نور و غیر دولتی رشته تربیت بدنی ادامه تحصیل دهند.

براساس این آئین نامه، ورزشکارانی که در یکی از رویدادهای المپیک، بازی‌های آسیایی، یونیورسیادها و قهرمانی دانشجویان جهان حائز رتبه‌های اول تا سوم شده باشند، ورزشکارانی که در رشته‌های اجتماعی سهمیه حضور در المپیک را کسب کرده باشند، ورزشکاران رشته‌های دو میدانی، ژیمناستیک و شنا که ضمن کسب سهمیه حضور در المپیک یک دوره عنوان آسیا را کسب کرده باشند و ورزشکارانی که دو بار عناوین اول تا سوم مسابقات جهانی و قهرمانی آسیا را کسب کرده باشند می‌توانند در دوره کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند.

همچنین ورزشکارانی که در یکی از رویدادهای المپیک، بازی‌های آسیایی، یونیورسیادها حائز رتبه‌های اول تا سوم شده باشند می‌توانند در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند و سرمربیان و مربیانی که در یکی از رویدادهای المپیک، بازی‌های آسیایی، یونیورسیادها (دو دوره) حائز رتبه‌های اول تا سوم شده باشند، می‌توانند در مقطع دکتری دانشگاه‌های پیام نور و غیر دولتی ادامه تحصیل دهند.

طبق این آئین‌نامه، مرجع معرفی ورزشکاران حائز رتبه اول تا سوم در بازی‌های المپیک، بازی‌های آسیایی، مسابقات جهانی و مسابقات قهرمانی آسیا دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی وزارت ورزش و جوانان، مسابقات یونیورسیاد جهانی دانشجویی و مسابقات قهرمانی دانشجویان جهان فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی، مسابقات قهرمانی ارتش‌های جهان اداره تربیت بدنی نیروهای مسلح و مسابقات قهرمانی دانش آموزان جهان اداره تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش است و مرجع تأیید و تعیین رشته تحصیلی و محل تحصیل پذیرفته شدگان نیز کمیسیون مشترک این آئین نامه است که به ریاست مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان تشکیل می‌شود.

راه اندازی کارزار

جنجال آنجایی به اوج خود رسید که کارزاری دراین زمینه راه افتاد تا از پذیرش مبینا نعمت زاده در رشته پزشکی ممانعت شود. 

امضا کنندگان کارزار معتقدند دانشجویان رشته پزشکی هم همچون مبینا نعمت زاده برای رسیدن به رشته پزشکی شب وروز نمی‌شناسند و درس می‌خوانند از این رو دیدن فردی که بدون تلاش در زمینه تحصیل وارد یک رشته ای مانند پزشکی می شود برای آنها گران تمام می شود.
یکی از دانشجویان رشته پزشکی می‌گوید: « با درخواست پزشکی دانشگاه تهران خولندن مبینا نعمت زاده موافقت شد (کنار دست رتبه های تک رقمی). واقعا دلم به حال خودمان که دو سال زیر فشار کنکور و فشار عصبی آن له شدیم و عوارضش هنوز در ما است، می‌سوزد ... » یا توئیت هایی به این مضمون منتشر شد: «اگر او می‌تواند به دلیل قهرمان ورزشی بودن به دانشگاه بیاید، پس به ما دانشجویان هم مدال المپیک بدهید؛ چراکه به دلیل درس خواندن نتوانستیم ورزش کنیم و به المپیک برویم.»

البته همه کاربران شبکه‌های اجتماعی هم مقابل درخواست مبینا نبودند و عده‌ای هم معتقد هستند شاید «حضور یک قهرمان المپیک در دانشگاه، درخواستی است که قبول آن برای هر دو طرف برد – برد است.»

کارزاری نیز راه افتاد. امضا کنندگان این کارزار، نامه‌ای به پزشکیان ،قالیباف و  حجت‌الاسلام اژه‌ای و ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت نوشتند و درخواست کردند نعمت زاده در رشته ورزشی مانند آنچه در قانون ذکر شده است تحصیل کند و بحث ورود مدال‌آوران المپیک به ‌رشته‌های پزشکی باب نشود.

در این نامه آمده است: «اخیراً در خبری مطرح شده است که برخلاف مصوبه صریح شورای عالی انقلاب فرهنگی به شماره ۲۱۰ مورخ ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ که به صراحت عنوان کرده است مدال‌آوران برتر عرصه المپیک و رقابت‌های جهانی می‌توانند بدون شرکت در کنکور سراسری، در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی تحصیل کنند، خانم مبینا نعمت‌زاده دارنده مدال برنز المپیک ۲۰۲۴، با تأیید رئیس‌جمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان، در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل کند. ما جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان علوم پزشکی اعم از رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی، پرستاری، پیراپزشکی، توانبخشی و علوم بهداشت، اعتراض شدید خود را نسبت به عدم رعایت قانون و برقراری ظلم و بی‌عدالتی آشکار در حق فارغ‌التحصیلان و دانشجویان علوم پزشکی اعلام کرده و خواستار لغو این دستور رئیس‌جمهور و رعایت قوانین صریح در این زمینه هستیم. قطعاً خانم مبینا نعمت‌زاده از افتخارات ورزشی این مرز و بوم هستند اما حضور ایشان به عنوان دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برخلاف تمامی موازین شرعی، قانونی و اخلاقی است. پیشنهاد می‌کنیم که از ایشان در عرصه‌های دیگر تحصیلی و زندگی از لحاظ مادی و معنوی حمایت شود تا بتوانند مجدد برای کشور عزیزمان ایران افتخارآفرینی کنند. تحصیل در رشته حساس و پرمشغله پزشکی، آن هم بدون شرکت در کنکور و طی کردن مدارج علمی و مطالعه لازم، راه ادامه موفقیت و پیشرفت در رشته ورزشی خانم نعمت‌زاده را نیز مسدود و مختل خواهد کرد.

تحصیل در رشته غیرورزشی شدنی نیست

البته بعد از جنجال های خبری گفته شد سهمیه پزشکی مبینا نعمت زاده لغو شده است ،اما همانطور که گفته شد طبق قانون مصوب مجلس، قهرمانان ورزشی تنها در رشته های تربیت بدنی اجازه پذیرش بدون کنکور خواهند داشت و اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای پذیرش مبینا نعمت زاده نیز براساس این قانون صورت گرفته است.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیشنهاد تازه عراق برای حل تنش‌های ایران و غرب
آغاز پرداخت معوقات بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان کشوری
ترامپ: سه هزار سال طول کشید تا ما به این نقطه رسیدیم
هشدار تند اردوغان درباره نتانیاهو کارساز شد
خوش‌شانسی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2026
فاش شدن جزئیاتی از دیدار محرمانه فرستادگان ترامپ با رهبران حماس
درخشش پاراوزنه‌بردار ایرانی در جهان
آلمان: احتمال رویارویی نظامی روسیه با اروپا بالاست
قتل کارمند دانشکده علوم دانشگاه تهران توسط همسرش
رکوردزنی ادامه دار قیمت طلا و نقره در جهان
وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاهای اساسی 3 برابر میزان مصوب تامین شد
هوای تهران سه درجه سرد می‌شود/ماندگاری گردوخاک تا پایان هفته
سارقی که پس از مرگ، زنده دستگیر شد
وقوع انفجار در شرق قاهره قبل از برگزاری اجلاس شرم‌الشیخ
عون: سیاست تجاوزکارانه اسرائیل علیه لبنان ادامه دارد
چین: دولت ترامپ اشتباهات تعرفه ای خود را اصلاح کند
عارف: صادرات به کشورهای همسایه و منطقه در اولویت دولت قرار دارد
زخم‌های عمیق غزه؛ وقتی آتش‌بس پایان کابوس نیست
النخاله: آزادی اسرای فلسطینی با جانفشانی مردان مقاومت حاصل شده است
«بچه مردم» از 30 مهر اکران می‌شود
کاهش 85 میلی‌متی بارش در کشور
سرلشکر حاتمی: جنگ 12 روزه به اندازه 12 سال برای ما درس آموخته داشت
معرفی سه بانک متخلف در پرداخت «وام ازدواج» به سازمان بازرسی
اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه/ اسرا آزاد شدند
پرواز همدان - تهران پس از 6 سال دوباره فعال شد
هشدار مدودف نسبت به ارسال موشک «تاماهاوک» به اوکراین
ترامپ به دامادش در مورد ایران مأموریت داد
هشدار ورود سرمای شدید به 7 استان
دستگیری 181 مالخر در عملیات پلیس فراجا
الشرع: اسرائیل از خاک سوریه عقب‌نشینی کند
نتانیاهو به شرم الشیخ نخواهد رفت
تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت محمود روحانی
قطع سخنان ترامپ در کنست اسرائیل
تشکر نتانیاهو از ترامپ برای کمک‌های در جنگ 12 روزه علیه ایران
اظهارات ضد ایرانی رئیس کنست در حضور ترامپ
پزشکیان: مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم نکنیم
پیروزی طلایی فرجی مقابل قهرمان چین
گوترش احترام به آتش‌بس و پایان کابوس غزه را خواستار شد
استقبال حماس از اظهارات ترامپ درباره غزه
پیام عراقچی در پی انتخاب دیپلمات ایرانی در شورای حقوق بشر
تلویزیون در ایران؛ مخاطب زیاد یا نفوذ واقعی؟
طوفان الاقصی؛ ضربه تاریخی جبهه مقاومت به اسرائیل یا اشتباه محاسباتی؟
نتانیاهو خطاب به ترامپ: شما به صلح پایبندی من نیز هستم
از جنگ ادراکی تا موازنه بازدارندگی مقاومت
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 21 مهر + جدول
قاتل مجری تلویزیون به‌زودی محاکمه می‌شود
برندگان جایزه نوبل اقتصاد 2025 معرفی شدند
استان‌ها سهم خود از انرژی را به‌صورت هوشمندانه مدیریت کنند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 21 مهر 1404
نورنما | جاده موسیقی، شنیدن صدای آهنگ با عبور ماشین‌ها بر روی جاده‌ها
X
آگهی تبلیغاتی