×
اقتصادی
شناسه خبر : 185188
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/05/24 ساعت 16:46
رئیس اتاق مشترک بازرگانی: مبادله با پول‌ ملی راهکاری برای تبادلات ایران و ترکیه است

رئیس اتاق مشترک بازرگانی: مبادله با پول‌ ملی راهکاری برای تبادلات ایران و ترکیه است

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه معتقد است: اکنون امکان تبادلات مالی و بانکی با ترکیه از مسیرهای رسمی وجود ندارد و یکی از الزامات تجارت آزاد از بین رفتن این چالش است،

نورنیوز-گروه اقتصادی: رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: اکنون امکان تبادلات مالی و بانکی با ترکیه از مسیرهای رسمی وجود ندارد و یکی از الزامات تجارت آزاد از بین رفتن این چالش است، البته تجارت با پول‌های ملی می‌تواند راهکاری برای تبادلات مالی بین‌المللی در شرایط تحریم باشد و بانک مرکزی ایران هم پیشنهاداتی درباره تجارت با لیر و ریال به همتای ترکیه‌ای خود داده است.

مهرداد سعادت دهقان، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه درباره تاثیرات راه‌اندازی پایانه مرزی کوزه‌رش شهرستان سلماس بر تجارت دو کشور گفت: این پایانه در پی تقاضای مرزنشینان ایران و ترکیه در این منطقه مرزی احداث می‌شود و آنها از سال‌ها پیش خواستار راه‌اندازی گذرگاه بودند، ضمن اینکه راه‌اندازی گذرگاه جدید به کاهش ترافیک در سه گذرگاه دیگر می‌انجامد و سبب می‌شود هزینه حمل کالا و در ادامه هزینه تمام‌شده تجارت به طور محسوسی کاهش یابد و قدرت رقابت ایران در بازارهای فرامرزی افزایش یابد.  

وی افزود: با این حال گشایش این گذرگاه لزوما به معنای توسعه و تسهیل تجارت ایران و ترکیه نیست و آنچه بیش از راه‌اندازی گذرگاه اهمیت دارد تجهیز آن به امکانات روز است، امروز بدون دستگاه ایکس‌ری هیچ گذرگاه مرزی کاربری ندارد. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه تصریح کرد: اکنون اصلی‌ترین تقاضای بازرگانان بخش خصوصی در ارتباط با ترکیه برقراری تجارت آزاد میان دو کشور و صفر شدن تعرفه‌های تجاری است و البته راه‌اندازی گذرگاه‌های متعدد و مجهز پیش نیاز این امر قلمداد می‌شود. 

سعادت خاطرنشان کرد: نهایی شدن راه‌اندازی این گذرگاه به سفر رییس جمهور پیشین آقای رئیسی به ترکیه برمی‌گردد و طرف ترک هم با راه‌اندازی آن موافق است و سهم خود را از سرمایه‌گذاری بر این پروژه بر عهده گرفته است. 

وی گفت: کشور ما پتانسیل صادرات سالانه ۱۵ میلیارد دلار کالا را به ترکیه دارد و برای تجارت دو کشور ارزش ۳۰میلیارد دلار  ترسیم شده با این حال تحقق این رقم با تجارت آزاد امکان‌پذیر است و حتی تجارت ترجیحی هم دیگر به کار نمی‌آید و روشی منسوخ است این در حالی است که علاوه بر بازرگانان ایرانی بازرگانان بخش خصوصی ترکیه هم از برقراری تجارت آزاد با ایران استقبال می‌کنند. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در پاسخ به اینکه تجارت ۳۰ میلیاردی دلاری با ترکیه مستلزم واردات سالانه ۱۵ میلیارد دلار کالا از این کشور به ایران است، توضیح داد: مطمئن باشید همین الان حجم واردات کالا از ترکیه به ایران بیش از ارقام و ثبت شده است و آمار واقعی به دلیل تحریم‌ها ثبت نمی‌شود اما در سیستم تجارت آزاد همه چیز شفاف است.

وی افزود: اکنون امکان تبادلات مالی و بانکی با ترکیه از مسیرهای رسمی وجود ندارد و یکی از الزامات تجارت آزاد از بین رفتن این چالش است، البته تجارت با پول‌های ملی می‌تواند راهکاری برای تبادلات مالی بین‌المللی در شرایط تحریم باشد و بانک مرکزی ایران هم پیشنهاداتی درباره تجارت با لیر و ریال به همتای ترکیه‌ای خود داده است اما تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده و به نظر می‌رسد طرف ترکیه‌ای با توجه به منافع ملی خود در این مسائل دست به عصا رفتار می‌کند و هنوز در معاملات ایران و ترکیه دلار ارز غالب است.


ایلنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار نسبت به افزایش تحرکات داعشی‌ها در سوریه
بلاتکلیفی تیم ملی فوتبال در فرودگاه؛ ویزای امارات صادر نشد
اژه‌ای: دادستان کل کشور ناهنجاری‌های اجتماعی را با جدیت پیگیری کند
850 شهید و زخمی در دوره آتش بس غزه
دریادار سیاری: ارتقای توان در تمام ابعاد همواره در دستور کار ارتش است‌
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 19 آبان 1404
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز دوشنبه 19 آبان 1404
تخمین وجود 3 میلیون بیمار نادر در کشور
پیدا شدن جسد سومین کوهنورد گمشده در ماسوله
کارت ورود به جلسه آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی منتشر شد
رونمایی از پوستر شانزدهمین جشنواره فیلم عمار
مربی بدنساز اوسمار ویرا به تهران رسید
واردات 74 هزار تن برنج برای تنظیم بازار داخلی
دو کشته در آتش‌سوزی یک واحد مرغداری
ایران زیربار حرف مفت تسلیم نمی رود
ترامپ بار دیگر هو شد + فیلم
شورش در زندانی در اکوادور با 31 کشته + فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (123) « پلدختر»
مردم از سینما دور شده‌اند یا سینما از مردم؟
فرار خاموش انگلیسی‌ها به دبی
ممنوعیت مصاحبه افسران ارتش اسرائیل با خبرنگاران
میانگین ایده آل تعداد فرزند برای هر خانواده در حال حاضر 2.5 فرزند است
اعتراف تلخ نامادری به قتل پسر 2 ساله با متادون
کولاک و برف سنگین فینال لیگ کانادا + فیلم
علت افزایش تصادفات در بزرگراه‌ها چیست؟
آتش‌سوزی مرگبار در ساختمان نیمه‌کاره سردار جنگل
چینش متفاوت صندلی وزرا در صحن علنی
بقایی: آمریکا در عمل نشان داد که هیچ‌گونه حسن نیت و جدیتی در زمینه مذاکره و توافق ندارد
«ایران» نیازمند یک نقشه راه استراتژیک
تاجگردون: اجرای برنامه هفتم‌ در شرایطی متفاوت آغاز شد
مجسمه «والرین» از میدان انقلاب به مهرآباد می‌رود
بازداشت پدر کودک‌آزار اشنویه با دستور فوری دستگاه قضایی
ایران؛ سرزمین صلح و سازش
جزئیات شهادت مامور پلیس خوزستان در درگیری با اشرار مسلح
دوفوریتی | آب،کم نیست؛ اصلا نیست!
قرائت گزارش میزان اجرای برنامه هفتم در مجلس
عارف: در یک سال گذشته شرایط جنگی را در نظر گرفته بودیم
از 1000 خودرو، یک سوم در بررسی معاینه فنی مردود شدند
افزایش مسمومیت‌های الکلی و کاهش سن بیماران
مقام حماس: رژیم صهیونیستی مسؤول هرگونه درگیری احتمالی در رفح است
توقیف و کشف 280 کیلو مواد مخدر در هرمزگان
معمای پیروزی ممدانی در نیویورک؛پوست‌اندازی سیاسی آمریکا
مسئول رویداد اهواز کیست؟
جزئیات قتل پدر به دست پسر 12 ساله اش اعلام شد
نوسان در اوج؛ بازار کار فارغ‌التحصیلان روی خط 6 میلیون
عارف به مجلس رفت
رای سنای آمریکا به پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت
واکنش ترامپ به استعفای مدیران بی‌بی‌سی: سخنرانی من را دست‌کاری کردند!
هشدار تل‌آویو به آنکارا: سربازان ترکیه جایی در غزه نخواهند داشت
82.42 درصد میزان مشارکت در رای گیری ویژه عراق
X
آگهی تبلیغاتی