×
سیاسی
شناسه خبر : 185175
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/05/24 ساعت 15:33
کابینه شرکت سهامی نیست

*محمد هاشمی‌رفسنجانی

کابینه شرکت سهامی نیست

پزشکیان به درستی، مشکل ایران را شکاف دولت-ملت می‌داند که باید با وفاق حل شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: چند روزی است که مسعود پزشکیان،‌ ریاست‌جمهوری دولت چهاردهم، کابینه خود را به مجلس معرفی کرده و انتقادات زیادی از سوی برخی نسبت به اعضای کابینه مطرح شده است؛‌ ازجمله اینکه، چرا ترکیب کابینه به طور کامل از جناح اصلاحات با توجه به اینکه آقای پزشکیان نماینده این جریان در انتخابات بوده،‌ نیست. اگر به مناظرات انتخاباتی و فعالیت‌های او در این دوران توجه کنید،‌ او بارها و بارها تاکید کرده که متعلق به هیچ جناحی نیست و نمی‌خواهد با هیچ گروهی وارد جدل شود، زیرا اگر این اتفاق بیفتد در مملکت کارها جلو نمی‌رود. او همچنین گفته که دوست دارد از تمام جناح‌ها و گروه‌ها در ترکیب کابینه خود استفاده کند. پزشکیان حتی در طول مناظرات انتخاباتی نیز در واکنش به حضور افراد مختلف در ستاد خود نیز گفته بود که از هیچ کس برای حضور دعوت نکرده و هر کسی که در ستادهای او بوده‌ به میلش خودش آمده است.

پزشکیان به درستی تصریح کرد که مشکل ایران، شکاف دولت و ملت است و یکی از راه‌های کاهش این شکاف تشکیل دولت وفاق ملی در معنای اول است و اگر کسانی دنبال دولت وفاق ملی در معنای دوم باشند شکاف و نارضایتی را در جامعه افزایش می‌دهند. پس با این اوصاف طرح چنین توقعاتی از او عجیب به نظر می‌رسد.

کابینه یک شرکت سهامی نیست که هر کسی یک سهمی داشته باشد، چون راضی کردن همه قطعاً ممکن نخواهد بود. قطعاً شرکت سهامی که افراد با نگاه‌های مختلف و گروه‌های مختلف حضور داشته باشند و هم‌افزایی ایجاد کردن میان آنها در شرایط فعلی که کشور با چالش‌های جدی در حوزه‌های مختلف روبه‌روست، می‌تواند کارکرد کابینه را کمتر کند و نقش‌آفرینی دولت را در رفع این چالش‌ها، تحت‌الشعاع قرار دهد.

ما نباید امید را از دست بدهیم. تیم دولت باید یکدست باشد و ممکن است یک اصولگرایی هم باشد که با دیدگاه دولت همراه باشد. اگر یک تیم منسجم با هر جریان فکری در دولت حضور داشته باشد؛ درست کار می‌کنند. اما اگر افراد از یک جریان فکری و ناهماهنگ باشند، موفق نخواهند بود.

یکی از شرایط لازم برای کنده شدن از وضع موجود این است که ما دست یاری به سمت همه دراز کنیم و از همه جریانات فکری که دلسوز ایران هستند و می‌خواهند ایران از شرایط موجود خارج شود، در کابینه حضور داشته باشند. در این شرایط کسانی‌ که کاربلد هستند، فرصت حضور پیدا می‌کنند. یعنی کسانی ‌که در گروه‌های مختلف کارآمدترین و اثربخش‌ترین هستند.

مردم با امید تغییر رویه‌ها، نگاه‌ها و افراد به آقای پزشکیان رای دادند و یکسری مطالباتی را زنان، جوانان، اقوام و ادیان مختلف که در جامعه فراموش شدند، داشتند و به نظرم با دولت وفاق ملی همانند زمان آقای هاشمی می‌توان به برخی موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کرد. اتفاقاً این دولت می‌تواند موتور تغییراتی شود که مورد نیاز جامعه است و باعث کاهش شکاف دولت و ملت می‌شود و در عین حال به انسجام جامعه کمک می‌شود.

امیدواریم که این وفاق ملی برقرار شود و باز هم امیدواریم که مجلس همه همکاری‌های ضروری با دولت پزشکیان را داشته باشد.

*عضو شورای عالی مشورتی حزب کارگزاران سازندگی ایران


سازندگی
نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال