×
سیاسی
شناسه خبر : 185127
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/05/24 ساعت 09:57
اروپایی ها واقعا نمی‌دانند منبع تنش کجاست؟

نورنیوز بیانیه سه کشور اروپایی درباره آتش‌بس در غزه را بررسی می‌کند

اروپایی ها واقعا نمی‌دانند منبع تنش کجاست؟

سه کشور اروپایی که امروز نگران افزایش تنش‌ها در منطقه هستند، بعد از رویارویی ایران و رژیم‌صهیونیستی در فروردین چه نوع تلاشی را برای بازداشتن تل‌آویو از ماجراجویی‌هایش علیه ایران انجام دادند؟سران این کشورها حتی از محکوم‌کردن اقدام تروریستی آشکار این رژیم در ترور شهیدهنیه در خاک ایران پرهیز کردند. آیا از منظر آنها این اقدام تروریستی مسبب افزایش تنشها نبود؟

نورنیوز- گروه سیاسی: در ادامه ارسال پیام ها به مقصد تهران و رایزنی های مختلف با هدف دعوت ایران به خویشتنداری در قبال ترور شهید هنیه از سوی رژیم اسراییل ، تروئیکای اروپا شامل انگلیس، فرانسه و آلمان هم در بیانیه ای مشترک از ایران و متحدانش خواستند از حملاتی که تنش‌های منطقه‌ای را بیشتر می‌کند، خودداری کنند.

سران سه کشور اروپایی در توجیه خواسته خود از تهران، به توافق در آستانه آماده شدن آتش بس برای توقف جنگ غزه و ضرورت کاهش تنش ها در منطقه تاکید کرده اند. در این بیانیه ادعا شده که پس از ماه‌ها فعالیت، میانجی گران آماده هستند تا پیشنهاد نهایی را به حماس و اسرائیل ارائه کنند. تنها جزئیات توافق باقی مانده است و باید روی آن کار شود.

در بخشی از این بیانیه مشترک آمده است: «ما با همه طرف‌ها برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها همکاری کرده و از هیچ تلاشی برای کاهش تنش‌ها و یافتن راهی برای برقراری ثبات دریغ نمی‌کنیم. جنگ باید اکنون پایان یابد و تمامی اسرایی که هنوز در بازداشت حماس هستند، باید آزاد شوند. مردم غزه به تحویل و توزیع فوری و بدون محدودیت کمک نیاز دارند.»

در نهایت هم ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به افزایش تنش در منطقه از تهران خواسته اند از انجام حملاتی که تنش ها را بیشتر می کند و فرصت توافق بر سر آتش بس و آزادی اسرا را به خطر می اندازد، خودداری کند.

« نور نیوز» پیش از این در 17 مرداد در گزارشی با تیتر « خویشتنداری یکطرفه، تشویق شرارت است» اهداف رایزنی های بین المللی برای متقاعد سازی ایران به خویشتنداری در مقابل اقدام تروریستی اسرائیل و به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران را بررسی کرده است.  اما در ارزیابی مواضع اخیر تروئیکای اروپا به نظر می رسد وجوهی قابل تامل وجود دارد که قابل چشم پوشی نیست. در این بیانیه، قبل از هر چیز نوعی تاکتیک فرافکنی و فرار به جلو دیده می شود آنجا که تلویحا می خواهد مسئولیت تشدید تنش ها  و استمرار ناکامی ها در رسیدن به آتش  بس در صورت پاسخ ایران به اسرائیل را متوجه تهران کند.

 این در حالی است که بر اساس حقوق و عرف بین الملل، ایران مجازات و تنبیه رژیم تروریستی که از خط قرمزها عبور کرده و از همه مهم تر بازدارندگی ایران را با چالش روبرو نموده، حق خود می داند و بر انجام آن تاکید دارد. البته که تهران از همان ابتدای جنگ غزه همواره بر مخالفت با ادامه جنگ و گسترده تر شدن دامنه آن تاکید داشته و اهتمام دیپلماتیک خود را در همین مسیر صرف کرده است. ایران آتش بس  و توقف جنایات اسرائیل را اولویت ضروری مردم غزه و منطقه می داند. مضاف بر اینکه در رویارویی قبلی میان دو طرف و پاسخ به هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تهران همزمان که حق خود برای پاسخ به اسرائیل را عملیاتی کرد، از هر گونه اقدام ماجراجویانه خارج از ارزیابی های مبتنی بر منافع خود و منطقه پرهیز کرد و لذا نه جنگ جدیدی در گرفت و نه تنش های موجود در منطقه به این واسطه افزایش یافت. در فقره پیش رو هم به نظر می رسد تهران چنین ملاحظه ای را مد نظر دارد. بنابر این تاکتیک پیش دستانه اروپایی ها برای انداختن مسئولیت افزایش تنش ها به دوش ایران محلی از اعراب نخواهد داشت.

سه کشور یاد شده مدعی شده اند با همه طرف ها برای جلوگیری از تنش ها همکاری کرده اند. گویی به زعم آنها سرآغاز تنش های منطقه و نگرانی ها بابت شعله ور شدن دامنه جنگ، پاسخ ایران به رژیم اسرائیل است. آنها به راحتی از کنار بیش از 10ماه جنایت و کشتار و ترور از سوی صهیونیست ها عبور می کنند و اساسا به روی خود نمی آورند که همه این تلاش های ادعایی برای کاستن از تنش ها و برقراری اتش بس چرا تاکنون قرین موفقیت نبوده است؟ وقتی « چاک شومر» رهبر اکثریت سنای کنگره در یک سخنرانی رسمی صریحا بنیامین نتانیاهو را مانع صلح می خواند، آیا برای اروپایی ها ابهامی باقی مانده که چه کسی و چرا سد راه آتش بس است؟ به گفته شامر، نتانیاهو اغلب تسلیم خواسته های افراط گرایان شده است. « ایتمار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی این رژیم  اخیرا به نتانیاهو هشدار داده در صورت امضای توافق مبادله اسرا با حماس، استعفا خواهد داد. او پیش از این  نیز بارها تهدید کرده بود که در صورت توافق آتش‌بس از کابینه نتانیاهو خارج می‌شود.

سه کشور اروپایی و دیگر متحدان اسرائیل که امروز نگران افزایش تنش ها در منطقه هستند، مشخصا بعد از رویارویی ایران و رژیم صهیونیستی در فروردین ماه، چه نوع تلاشی را برای بازداشتن تل آویو از ماجراجویی های خود علیه ایران انجام دادند؟ ترور اسماعیل هنیه در تهران آیا محصول همین تلاش های مستمر آنها برای کاهش تنش در منطقه است؟ سران فرانسه، انگلیس و آلمان حتی از محکوم کردن یک اقدام تروریستی آشکاررژیم اسرائیل  در داخل خاک ایران پرهیز کردند. آیا از منظر آنها این اقدام تروریستی مسبب افزایش تنش ها و موجب نگرانی آنها نبود؟

حمایت های سیاسی و نظامی از یک طرف جنگ چه نسبتی با تلاش های ادعایی آنها به همراه ایالات متحده آمریکا برای کاستن از تنش ها و توافق آتش بس دارد؟ سران اروپایی اگر نگاهی به افکار عمومی داخل کشورهای خود داشته باشند کاملا متوجه خواهند شد که مسبب افزایش تنش ها در منطقه و مانع صلح کدام طرف است.

گذشته از همه اینها طرف رژیم صهیونیستی برای توافق آتش بس، حماس و فلسطینی ها هستند. ایران اگر چه حامی آنهاست اما تصمیم گیرنده نیست. شایسته است سران سه کشور اروپایی که از تلاش های میانجی گرانه امیر قطر البته بدرستی تمجید کرده اند، این موضع نخست وزیر قطر را هم مورد توجه قرار دهند. شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در شبکه ایکس ودر واکنش به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس  نوشت: « ترورهای سیاسی و تداوم هدف قرار دادن غیرنظامیان در غزه در حالی که مذاکرات ادامه دارد، ما را به این سوال سوق می دهد که وقتی یک طرف مذاکره کننده طرف دیگر را ترور می کند، چگونه میانجیگری موفق می شود؟ صلح به شرکای جدی و یک موضع جهانی در برابر بی اعتنایی به زندگی انسان نیاز دارد.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد