×
اجتماعی
شناسه خبر : 185070
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/05/23 ساعت 15:37
والدین استفاده از صفحه نمایش را محدود کنند

والدین استفاده از صفحه نمایش را محدود کنند

آکادمی روان‌پزشکی کودکان و نوجوان آمریکا توصیه می‌کند که زمان استفاده از صفحه نمایش برای کودکان 2 سال و بالاتر را به 2 ساعت در روز محدود کنید. وبسایت این آکادمی توصیه می‌کند که از هر نوع صفحه نمایش برای کودکان کمتر از 2 سال جلوگیری کنید.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در این پژوهش ۸۹ خانواده با مجموع ۱۸۱ کودک و نوجوان شرکت کردند و به‌شکل تصادفی در یکی از دو گروه‌های انتخاب‌شده قرار گرفتند.

گروه اول مجبور شدند تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها را برای یک دوره دو هفته‌ای کنار بگذارند و همچنین استفاده از سایر صفحات نمایش مانند تلویزیون و کامپیوتر را، بدون احتساب وقت کار و مدرسه، به سه ساعت یا کمتر در هفته محدود کنند. اما گروه کنترل هیچ محدودیتی نداشتند. میانگین سنی کودکان بین ۴ تا ۱۷ سال و به طور متوسط بین ۸ تا ۹ سال متغیر بود. سپس خانواده‌ها پرسش‌نامه نقاط قوت و دشواری (SDQ) را در پایان دوره تحقیقات پر کردند که علائم روانی کودکان را ارزیابی می‌کرد.

طبق نتایج، کودکانی که زمان تماشای آن‌ها محدود بود از سلامت روانی بهتری برخوردار بودند، به‌خصوص در نحوه مدیریت احساسات‌ و هنگام صحبت با همسالان به شیوه‌های مفید و باملاحظه‌ای واکنش نشان دادند. آنها همچنین مشکلات رفتاری کمتری داشتند. این نتایج ماه گذشته در نشریه آمریکایی «جاما نتورک اوپن» (JAMA Network Open) منتشر شد.

خطرات صفحات نمایش

به گزارش ایندیپندنت، سازمان خدمات بهداشت عمومی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۳ درمورد استفاده جوانان از شبکه‌های اجتماعی توصیه‌هایی را منتشر کرد و بر نگرانی‌های مربوط به سلامت روان تاکید کرد.

همچنین دکتر «جاشوا استاین»، روانپزشک کودک و نوجوان به فاکس‌نیوز گفت: شواهد نشان می‌دهد کودکانی که در سنین پایین بیش از حد از صفحه نمایش استفاده می‌کنند یا اینکه به شبکه‌های اجتماعی دسترسی دارند، بیشتر با افسردگی یا اضطراب مواجه‌اند.

این متخصص به مطالعه تحقیقاتی گالوپ در سال ۲۰۲۳ اشاره کرد که می‌گفت نوجوانانی که در روز بیش از پنج ساعت را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنند ۶۰ درصد بیشتر احتمال دارد که افکار آسیب‌زننده داشته باشند. استاین که در پژوهش گروه دانمارکی مشارکت نداشت، افزود: این کودکان ۲.۸ افکار منفی بیشتری درمورد بدنشان دارند، همچنین احتمالا ۳۰ درصد بیشتر اندوه عمیق را تجربه می‌کنند.

به گفته استاین، دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی، خطر آزار سایبری، افسردگی، نگرانی‌های مربوط به خواب، آسیب‌ زدن به خود و مشکلات مربوط به تصویر بدن را افزایش می‌دهد. او می‌گوید: این مسئله همچنین می‌تواند عزت نفس را کاهش دهد و فرد را از نظر اجتماعی تحت فشار بگذارد تا خارج از اخلاق و اعتقادات خانوادگی‌اش عمل کند.

آکادمی روان‌پزشکی کودکان و نوجوان آمریکا توصیه می‌کند که زمان استفاده از صفحه نمایش برای کودکان ۲ سال و بالاتر را به ۲ ساعت در روز محدود کنید. وبسایت این آکادمی توصیه می‌کند که از هر نوع صفحه نمایش برای کودکان کمتر از ۲ سال جلوگیری کنید. در این وبسایت همچنین دستورالعمل‌های خاصی برای هر گروه سنی ارائه شده است.

طبق توصیه این وبسایت، استفاده از صفحه نمایش برای نوزادان تا ۱۸ ماه را به چت ویدیویی با بزرگسالان محدود کنید. بین سنین ۱۸ ماهگی تا ۲۴ ماهگی، استفاده از صفحه نمایش را فقط در مواقع ضروری به آموزش اختصاص دهید. برای کودکان دو تا پنج سال هم یک ساعت در روزهای هفته و سه‌ ساعت در آخرهفته‌ها را برای موارد غیرآموزشی اختصاص دهید. این آکادمی برای سنین شش سال و بالاتر محدودیت زمانی در نظر نمی‌گیرد، اما توصیه می‌کند که عادت‌های سالم را ترغیب و فعالیت‌های مبتنی بر صفحه نمایش را محدود کنید.

دکتر «زیاد بیکر»، پزشک اطفال در نیوجرسی، پیش‌تر به فاکس‌نیوز گفته بود: با صداقت بگویم که برای کودکان کمترین میزان استفاده از صفحه نمایش مفید است. به گفته او، وقتی پای انجام تکالیف به شکل آنلاین در میان باشد، تعیین استفاده متعادل برای والدین دشوار می‌شود. او می‌گوید که استفاده آموزشی و مطالب عمیق و موضوعات ارزشمند با تماشای محتویات بی‌اهمیت و بی‌ارزش در اینترنت بسیار متفاوت است.

او توصیه می‌کند که کودکان روزهای هفته را به محتویات آموزشی و علمی اختصاص دهند و آخر هفته به رسانه‌های اجتماعی یا کانال‌های تلویزیونی خاص دسترسی داشته باشند. این متخصص خاطرنشان می‌کند که والدین نباید محدودیت‌های زمان نمایش را تنبیهی برای کودکان در نظر بگیرند، بلکه باید فعالیت‌های دیگری مانند بیرون رفتن و بازی کردن را تشویق کنند. به گفته او، افزایش فعالیت و سطح ویتامین دی بدن، نه‌تنها برای سلامت جسم مفید است که برای سلامت روان هم مزیت‌های بسیار دارد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت