×
اقتصادی
شناسه خبر : 184939
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/22 ساعت 13:11
افزایش 11 درصدی صادرات لوازم خانگی/ادامه روند افزایشی تولید در سال جاری

در ۴ ماهه امسال صورت گرفت؛

افزایش 11 درصدی صادرات لوازم خانگی/ادامه روند افزایشی تولید در سال جاری

معاون صنایع عمومی وزیر صمت، صادرات لوازم خانگی کشورمان با بیان اینکه در چهار ماهه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 11 درصدی رشد کرده است، گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از 300 واحد متعهد شدند بیش از 18 میلیون و 500 هزار دستگاه لوازم خانگی تولید کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محمد مهدی برادران افزود: اولویت ما در جایگزینی محصولاتِ دارای سهم عمده در قاچاق است به عنوان مثال، امسال در تولید ظرفشویی بیش از ۲۶ درصد رشد داشته ایم.

او گفت: افزایش صادرات لوازم خانگی در کشورمان در چهار ماه امسال نشان از تولید داخلی بیشتر، عمق بخشی بیشتر و کیفیت بالاتر تولیدات لوازم خانگی داخلی است.

برادران در ادامه افزود: تا زمانی که نیاز داخل تامین شود و بازار رقابتی در داخل وجود داشته باشد، ضرورتی برای واردات لوازم خانگی نمی‌بینیم ولی اگر بخواهیم واردات لوازم خانگی را داشته باشیم، باید از ظرفیت‌های حمایتی مانند تعرفه استفاده کنیم تا تولیدکنندگان مطمئن باشند در یک رقابت نابرابری با تولیدکنندگان دیگر کشورها قرار نمی‌گیرند.

او خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر بیش از ۲۰۰ واحد لوازم خانگی در داخل کشور در حوزه تنوع محصولات، کیفیت و ضمانت با هم رقابت دارند. در حوزه خارج از کشور هم بعضی از محصولاتمان توان رقابتی بالایی دارند، ولی در بعضی از محصولات مان که نوپا هستند این نگرانی وجود دارد که به توان داخلی ایجاد شده و پیوندی که بین دانشگاه، شرکت‌های دانش بنیان و قطعه سازها بوجود آمده، آسیب برسد. اما برای اینکه توان رقابتی را افزایش دهیم، باید به صادرات توجه ویژه‌ای کنیم.

به گفته برادران در چهار ماهه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه سال قبل، تولید در این حوزه، بیش از ۶ درصد رشد داشته و به عدد بیش از ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه در چهار ماهه ابتدای سال رسیده است و این روند صعودی تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

او در بخشی از سخنان خود با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) گفت: نمایشگاه ایران اکسپوی ۲۰۲۴، با توجه به حضور بیش از ۲۵۰۰ تاجر و بازرگان از بیش از ۱۰۰ کشور، فرصت خوبی بود که تعدادی از واحد‌های تولیدی ما موفق به عقد قرارداد شوند و نتایج خوبی به همراه داشت.

برادران افزود: همچنین هفته قبل در کشور عراق، نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی در اربیل کردستان برگزار شد که فرصت خوبی بود، چون بیشتر صادرات ما در این حوزه برای کشور عراق صورت می‌گیرد.

به گفته او همچنین با هماهنگی که با رایزن‌های اقتصادی و مراکز تجاری کشور‌های مختلف داششتیم محصولات لوازم خانگی را در اولویت‌های صادراتی کشور قرار دادیم. چون در سال‌های اخیر این صنعت در حال رشد است و از ۱۴ میلیون دستگاه لوازم خانگی در سال ۱۴۰۰ به ۱۶ میلیون‌دستگاه در سال ۱۴۰۱ و ۱۷ و نیم میلیون دستگاه لوازم‌خانگی در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

گفتنی است طبق اعلام انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران هم سال گذشته تولید ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه لوازم خانگی و صادرات ۴۰۰ میلیون دلاری در این حوزه محقق شده است که  در مقایسه با سال ۱۴۰۱  رشد را نشان می دهد، چرا که به گفته این انجمن در سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه انواع لوازم خانگی در کشور تولید شده است.

طبق اعلام این انجمن قبل از سال ۹۶ به دلیل فقدان کالای ایرانی نوعی انحصار در بازار لوازم خانگی وجود داشت اما اکنون تعداد تولیدکنندگان داخلی بسیار زیاد است در حال حاضر انحصار در بازار وجود ندارد زیرا رقابت در این عرصه بسیار شدید است.

در صورت تحقق برخی الزامات تولید امسال به  ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید. 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کرملین: لاریجانی با پوتین دیدار کرد
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا