×
سیاسی
شناسه خبر : 184911
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/22 ساعت 10:25
کابینه پزشکیان به روایت ارقام

کابینه پزشکیان به روایت ارقام

اسامی وزرای پیشنهادی دولت مسعود پزشکیان، نهمین رئیس‌جمهور ایران روز یکشنبه 21 مرداد برای بررسی در مجلس و اخذ رأی اعتماد از نمایندگان به خانه ملت داده شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مطابق آنچه که سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرده، قرار است از شنبه 27 مرداد به‌صورت سه‌شیفته جلسات رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی پزشکیان برگزار شود تا وزارتخانه‌های 19گانه، مستأجران جدید خود را بشناسند. فارغ از معرفی فرد به فرد اعضای کابینه، مطرح کردن برخی نکات در مورد میانگین سنی، مدرک تحصیلی غالب و وابستگی اعضای کابینه به دولت‌های پیشین جالب توجه است که در ادامه مورد اشاره قرار می‌گیرد.

5 نفر از دولت روحانی آمدند
با بررسی اسامی و وزرای پیشنهادی درمی‌یابیم از بین 19 نفر معرفی شده، 5 نفر در دولت روحانی مسئولیت عالی داشته‌اند. سیدعباس صالحی، سیدعباس عراقچی، عبدالناصر همتی و حسین سیمایی‌صراف به ترتیب در جایگاه وزیر فرهنگ و ارشاد، معاون سیاسی وزیر خارجه، رئیس کل بانک مرکزی و دبیر هیات دولت در دولت‌های روحانی ایفای نقش کرده‌اند و سیدرضا صالحی‌امیری وزارت ورزش و وزارت فرهنگ را مدتی در دولت روحانی مدیریت کرده. البته ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی با دوام‌ترین مسئولیت صالحی‌امیری در این دولت بوده است. 

از دولت رئیسی 3 نفر باقی ماندند
آنطور که از فهرست ارائه‌شده مشهود است پزشکیان بنا دارد 3 نفر از وزرای دولت سیزدهم را نیز در کابینه حفظ کند. امین‌حسین رحیمی و سیداسماعیل خطیب برای حفظ سمت فعلی خود در وزارتخانه‌های دادگستری و اطلاعات پیشنهاد شده‌اند و عباس علی‌آبادی، وزیر فعلی صمت نیز برای تصدی وزارت نیرو پیشنهاد شده است. به این 3 نفر می‌توان با ارفاق علیرضا کاظمی را نیز اضافه کرد. او که در ابتدای دولت سیزدهم تا زمان رای اعتماد به یوسف نوری به عنوان سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش انتخاب شده بود، در دولت چهاردهم برای تصدی همین وزارتخانه پیشنهاد شده است. 

جوان‌ترین عضو کابینه 47 سال و پیرترین 66 سال سن دارد
میانگین سنی کابینه دولت چهاردهم 59 سال و 7 ماه است. این عدد نشان می‌دهد دولت چهاردهم پیرترین دولت مستقر از ابتدای انقلاب اسلامی محسوب می‌شود. پس از دولت پزشکیان، دولت روحانی با 58 و دولت سیدابراهیم رئیسی با 52 سال سن قرار دارند. سیدستار هاشمی و فرزانه صادق با 47 سال سن به‌عنوان جوان‌ترین و عبدالناصر همتی با 66 سال مسن‌ترین، اعضای کابینه دولت چهاردهم خواهند بود. فرزانه صادق‌مالواجرد تنها عضو خانم کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم است که قرار است مدیریت وزارت راه و شهرسازی را برعهده بگیرد. 

حقوق‌خوانده‌ها بیشترین سهم را از کابینه دارند
در بین 19 وزیر معرفی شده به مجلس 4 نفر مدرک کارشناسی ارشد و 13 نفر مدرک دکتری دارند. سیداسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات در حوزه علمیه تحصیل کرده و عزیز نصیرزاده نیز فارغ‌التحصیل خلبانی است. از بین وزرای پیشنهادی 3 نفر در رشته حقوق و 2 نفر در رشته اقتصاد تحصیل کرده‌اند. 4 نفر مدیریت و 4 نفر نیز مهندسی خوانده‌اند. رشته‌های فلسفه، علوم سیاسی، پزشکی و معماری نیز هرکدام یک نماینده در کابینه دولت دارند. 

وزرای پیشنهاد اهل کدام استان‌ها هستند
در بین استان‌های کشور، تهران با 5 نماینده بیشترین سهم را از کابینه 19نفره پزشکیان دارد. پس از تهران خراسان رضوی با 3 وزیر جایگاه دوم را دارد. استان‌های همدان، مازندران و آذربایجان شرقی نیز هریک 2 نماینده در کابینه پزشکیان دارند. 5 وزیر باقی‌مانده نیز متولد استان‌های اصفهان، خوزستان، گیلان، خراسان جنوبی و کهگیلویه‌وبویراحمد هستند. 

2 فرمانده نظامی و 2 نماینده مجلس هم در کابینه پیشنهادی هستند
همانطور که وزرای دفاع دولت دوازدهم و سیزدهم از امرای ارتش بوده‌اند، امیر نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع نیز از فرماندهان ارتش است. نصیرزاده هم‌اکنون به عنوان جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح مشغول به خدمت است. سردار اسکندر مؤمنی، وزیر پیشنهادی کشور هم از فرماندهان فراجاست که هم‌اکنون دبیری ستاد مبارزه با مواد مخدر را به‌عهده دارد. احمد دنیامالی و غلامرضا نوری‌قزلجه نیز 2 نماینده‌ای هستند که قرار است از بهارستان راهی پاستور شوند.

دنیا مالی که علاوه بر حوزه‌های زیرساختی در حوزه ورزش نیز دارای سابقه اجرایی بوده و ریاست فدراسیون قایقرانی را برعهده داشته به عنوان وزیر ورزش و جوانان پیشنهاد شده و نوری‌قزلجه نیز با مدرک مدیریت کشاورزی و سابقه قائم‌مقامی وزارت جهاد کشاورزی برای تصدی همین وزارتخانه کاندیدا شده است.
 


فرهیختگان
نظرات

آخرین اخبار
فیلم‌های سینمایی امروز جمعه 15 خرداد تلویزیون + جدول پخش
ذخیره آب سدهای تهران کافی نیست؛ صرفه جویی کنید
جزئیات کالابرگ خردادماه+ تخفیف های کالابرگی
وقوع انفجار در بندر الفحل عمان
علف‌کش یا آنتی‌هیستامین؟ وقتی زنبورها در مزارع خواب‌آلود می‌شوند
پایان عصر اسکرول بی‌انتها؛ آیا گوگل می‌تواند ما را از دنیای مجازی بیرون بکشد؟
چرا نباید به کمربندهای طبی وابسته شد؟ +عوارض
آیا یوگا می‌تواند کابوس بی‌خوابی بعد از سرطان را تمام کند؟
کدام ترکیب، عمر آسفالت حفاظتی را بیشتر می‌کند؟
غذایی که به بهبود عملکرد ورزشی و ریکاوری کمک می‌کند
ویتامین زیاد نخورید! هشدار متخصصان درباره عوارض خطرناک مکمل‌ها
ایلان ماسک تریلیاردر شد؛ ثروت فضایی مشهورترین مرد جهان
هشدار وزارت بهداشت درباره هانتاویروس؛ خطر پنهان در سایت‌های دفن پسماند
پوتین: می‌توانیم اوکراین را شکست دهیم ولی برای صلح آماده‌ایم
حمله هوایی اسرائیل به صور؛ 3 شهید و 8 زخمی بر جای گذاشت
رایزنی دوحه و آنکارا درباره آخرین تحولات مذاکرات هسته‌ای ایران
آمریکن ایرلاینز مجبور به تعلیق پروازهای تابستانی شد
اتحاد قطر، ترکیه و مصر برای نجات مذاکرات تهران-واشنگتن
حادثه مرگبار دره‌نوردی در الموت؛ 2 نفر جان باختند
چادرملو بازنده شد، گل‌گهر 3 امتیاز مفت گرفت!
گزارش تصویری | مهمونی کیلومتری عید غدیر در تهران
شوک خبری در جشن 10 کیلومتری؛ وقتی «قیصر» برای ایران خواند+ فیلم
حزب‌الله: 6 تانک مرکاوا در جنوب لبنان منهدم شد
افشاگری یک منبع امنیتی درباره مشاور ویژه رئیس امارات
جنگ صنعت گردشگری اسرائیل را با بحران جدی مواجه کرد
یوزها با برد راهی جام جهانی شدند + فیلم
گزارش تصویری| مراسم سی و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)
از ماسک تا چتر؛ تغییرات عجیب آب و هوای تهران در 5 روز آینده
پوتین از حجم مبادلات تجاری روسیه و چین سخن گفت
ماکرون: از آتش‌بس لبنان حمایت می‌کنیم
تل‌آویو: شمار تلفات نظامیان اسرائیلی افزایش یافته است
پاداش مدیرعامل پرسپولیس به بازیکن جوان تیم ملی
تحول در اداره کشور؛ 121 برنامه عملیاتی برای اصلاح بوروکراسی دولتی
بازداشت کارمند شهرداری و عضو شورای شهر سقز + علت دستگیری
معاون دبیرکل سازمان ملل: تسلیحات شیمیایی اعلام‌نشده سوریه کشف شد
نخست‌وزیر لبنان: مذاکره با اسرائیل بهترین گزینه بود
رهبر انصارالله: در هر شرایطی برای مقابله با دشمنان آماده‌ایم
گروه هکری حنظله از هلاکت مقام موساد در پرونده ایران خبر داد
جان بولتون تسلیم شد!
گزارش بلومبرگ از طرح انگلیس و فرانسه برای مین‌روبی در تنگه هرمز
روسیه از مخالفت تل‌آویو با گسترش روابط ایران و اعراب خبر داد
وزارت بهداشت لبنان: تعداد شهدای کشور به 3526 نفر رسید
نورنما | قیام پانزده خرداد مبدأ نهضت اسلامی ایران
هشدار امنیتی واشنگتن به شهروندان آمریکایی مستقر در کویت
فیلم «لیمو از همه چیز خبر داشت» دنیا را گرفت
بقائی: یاد امام خمینی در حافظه سیاسی جهان زنده است
جشن میلیونی مردم در عید غدیر 1405
هشدار تکان‌دهنده روسیه: اروپا برای جنگ با ما آماده می‌شود!
دیپلماسی مقاومت در برابر اشغالگری؛ گفتگوی کلیدی عراقچی و عضو شورای رهبری حماس
جزئیات رهگیری 11 فروند هواپیمای نظامی روسیه توسط جنگنده‌های فرانسه