×
سیاسی
شناسه خبر : 184491
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/05/17 ساعت 10:36

چرا آمریکا توان ائتلاف‌سازی ندارد

همزمان با آشکارتر شدن قطعیت و قاطعیت پاسخ ایران به نقض تمامیت ارضی خود و ترور شهید اسماعیل هنیه در تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی، اخبار و گزارش‌های متعددی از رویکرد آمریکا برای یارگیری جهانی در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی منتشر شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: آمریکایی‌ها در حالی از افزایش تحرکات نظامی در مدیترانه و غرب آسیا در حمایت از رژیم جنایتکار صهیونیستی سخن گفته‌اند که مدعی رایزنی‌های دیپلماتیک برای همراه‌سازی سایر کشورها جهت مهار پاسخ ایران و جبهه مقاومت هم هستند.

این ادعاها در حالی است که چند مقام آمریکایی اعلام کردند ایالات متحده در تلاش است ائتلاف جدیدی برای دفاع از رژیم صهیونیستی در برابر حمله احتمالی ایران تشکیل دهد اما این بار با موانعی بزرگ بر سر راه تشکیل این ائتلاف مواجه است.

برخی رسانه‌های غربی همچون ای‌بی‌سی گزارش دادند که ایالات متحده قصد دارد تا بار دیگر ائتلاف جدیدی مشابه ائتلافی که قبل از حمله ماه آوریل (۲۵ فروردین ۱۴۰۳) ایران به رژیم اسرائیل تشکیل داد به وجود آورد اما بسیاری از شرکای بین‌المللی واشنگتن برخی از اقدامات بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل از جمله ترور شهید هنیه را تحریک‌آمیز می‌دانند که مانع ائتلاف سازی می شود.

این ادعاها در باب چرایی ناتوانی آمریکا برای ائتلاف‌سازی علیه ایران در حالی است که نگاهی ریشه‌ای و عمیق به تحولات بیانگر حقایقی ورای این ادعاهاست و حتی می­توان چنین فضاسازی رسانه­ای را اقدامی در جهت سرپوش نهادن بر آن حقایق دانست.

نخست آنکه معدود کشورهای غربی و عربی در زمان وعده صادق در حالی با آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی همراهی کردند که پس از آن عملیات بسیاری از آنها بیش از گذشته به اقتدار نظامی و البته جدیت ایران در پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی پی برده‌اند. آنها که تجربه وعده صادق را دارند می‎دانند که از یک سو جمهوری اسلامی در حفظ تمامیت ارضی و امنیت ملی خود با هیچ کس مسامحه نخواهد کرد و با قاطعیت و قطعیت پاسخ می‌دهد و از سوی دیگر نیز هر کشوری را که به همراهی با رژیم صهیونیستی علیه ایران مبادرت ورزد، هدفی مشروع ارزیابی و پاسخی سخت به آنها خواهد داد.

 بر این اساس می­توان گفت که آگاهی جهانی از اقتدار میدان در کنار دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی در تبیین ماهیت جنایت کار رژیم صهیونیستی و حقانیت و مشروعیت پاسخ قاطع ایران به نقض حریمش و ترور شهید هنیه که با حمایت بسیاری از کشورها از جمله چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت همراه شده، مانع از آن شده که کشورها تمایلی به گرفتار آمدن در بازی صهیونیستی – امریکایی ائتلاف‌سازی علیه ایران داشته باشند. به عبارتی دقیق‌تر جهانیان دریافته‌اند که جمهوری اسلامی اصل «پایان دوران بزن دررویی » را در عمل نهادینه ساخته و ورود به بازی ضد ایرانی آمریکا هزینه‌های سنگین برای آنها به همراه خواهد داشت.

دوم آنکه جهانیان از جمله بسیاری در نشست شورای امنیت و نیز تماس‌ها و رایزنی‌های تلفنی و حضوری با مقامات جمهوری اسلامی ایران اذعان کرده‌اند که ترور شهید هنیه تجاوز و تعهدی به حریم ایران و نقض تمامی قوانین و مقررات بین المللی بوده و ایران حق دفاع مشروع و هرگونه پاسخگویی به این جنایت را دارد.

بر این اساس کشورها حاضر نیستند  در ائتلافی شرکت کنند که از یک سو رفتارش مغایر با قوانین و مقررات بین‌المللی است و از سوی دیگر می‌تواند رویه‌ای غلط و نادرست را در جهان ایجاد کند که قطعا گریبان‌گیر بسیاری از کشورها خواهد شد.

به عبارتی دیگر خواست نامشروع آمریکا در ایجاد ائتلاف حمایت از رژیم صهیونیستی که ناقض تمامی تعهدات و قوانین جهانی است نه تنها امنیتی برای جهان به همراه ندارد بلکه می­تواند الگویی مخرب و نامشروع را ایجاد کند که با توجه به ماهیت تروریستی و جنایتکار رژیم صهیونیستی و آمریکا می‌تواند در آینده گریبان هر کدام از کشورهای جهان را بگیرد. کشورهایی که برامنیت و ثبات خویش و جهان اهمیت می‌دهند از ورود به چنین بدعت خطرناکی خودداری می‌کنند، در عین آنکه بر حق دفاع مشروع ایران برای پاسخگو کردن تروریسم دولتی صهیونیستی تاکید دارند.

سوم آنکه ترور شهید هنیه در اصل بخش دیگری از نسل‌کشی فلسطینی‌هاست که خشم و انزجار جهانی را به همراه داشته است. شاید در زمان وعده صادق آمریکایی­ها با ادعای آنکه موضوع ارتباطی به مسئله فلسطین ندارد توانستند چند کشور را با خود همراه کنند اما در ترور شهید هنیه دیگر مسئله کاملا فلسطینی است و کشورهای عربی و غربی دیگر نمی­توانند با دروغ ارتباط نداشتن انتقام‌گیری ایران با مسئله فلسطین به توجیه همراهی با آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی بپردازند. بر این اساس می‌توان گفت که بیداری جهانی در قبال مسئله فلسطین که دستاوردی بزرگ برای مقاومت 10 ماهه غزه است، از عوامل ناتوانی آمریکا برای ائتلاف‌سازی ادعایی است.

چهارم آنکه اصرار آمریکا بر ائتلاف‌سازی در قبال جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت در حمایت از رژیم صهیونیستی در کنار آنکه اقتدار و نقش محوری مقاومت در تعیین سرنوشت منطقه را نشان می‌دهد از یک سو بیانگر تزلزل و بحرانی بودن شدید وضعیت رژیم صهیونیستی است چنانکه این در طول 10 جنگ غزه تماما این رژیم وابسته به حمایت های نظامی و سیاسی آمریکا بوده است و از سوی دیگر رویکرد به ائتلاف‌سازی را باید نشانه‌ای بر تزلزل یک‌جانبه‌گرایی آمریکایی دانست که روزی برای اهدافش لشکرکشی یک جانبه به عراق انجام می­داد و امروز حتی توان مهار یمن در دریای سرخ را ندارد و عملا زمین گیر شده است.

فرار ناگهانی و افتضاح آمریکا از افغانستان، ناتوانی در جنگ اوکراین، شکست در برابر اقتدار یمن، 10 ماه شکست در برابر مقاومت غزه، آگاهی جهانی از ماهیت تروریستی و بحران ساز آمریکا چنانکه بسیاری دیگر این کشور را نه یک ناجی که ریشه بحران ها می‌دانند موجب شده تا عملا کشورها به دنبال دوری از واشنگتن و ائتلاف­های هزینه‌ساز آن باشند.

 این وضعیت بحرانی چنان است که  نشریه «فارن پالسی» در گزارشی با اشاره به تحرکات نظامی آمریکا در راستای دفاع از رژیم صهیونیستی در برابر ایران نوشت: ضعف ارتش آمریکا برای جابجایی سریع و آسان تجهیزات نظامی خود از یک جبهه به جبهه دیگر، توانایی این کشور برای اقدام کامل نظامی در آن منطقه خاص را به چالش می­کشد.

 بر این اساس می توان گفت که امروز آمریکا دیگر توان همراه‌سازی سایر کشورها با رفتارهای غیرمنطقی و غیراصولی خود را ندارد. گرایش کشورها به چندجانبه‌گرایی عادلانه و مقابله با تحریم‌ها و انحصارگرایی‌های اقتصادی آمریکا و همراهی نکردن در رای‌گیری‌ها در سازمان‌های بین المللی نمودهایی از این انزوای جهانی آمریکاست؛ بویژه آنکه همراهی با جنایات رژیم صهیونیستی و نسل کشی غزه، باقی مانده حیثیت و آبرو آمریکا را نیز بر باد داده است چنانکه در زمان سخنرانی نتانیاهو در کنگره حتی مردم ایالات متحده اقدام به آتش زدن پرچم آمریکا کردند.

  در این میان باید توجه داشت که جمهوری اسلامی در برابر حقوق حقه خود در دفاع مشروع تحت هیچ شرایطی کوتاه نخواهد ساخت و رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و یا ائتلافی ادعای آن نیز نمی­تواند از پاسخگویی ترور شهید هنیه رهایی یابد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز شنبه 15 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
X
آگهی تبلیغاتی