×
سیاسی
شناسه خبر : 184387
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/05/16 ساعت 11:00
پیام‌های مهم نشست سرپرست وزارت امور خارجه با سفرا

پیام‌های مهم نشست سرپرست وزارت امور خارجه با سفرا

سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران دیروز برای نشست با سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان فراخوان شدند و علی باقری ضمن تشریح آنچه در منطقه و فلسطین می‌گذرد بر قطعیت و قاطعیت اقدام ایران برای پاسخگو سازی رژیم صهیونیستی و خونخواهی شهید هنیه تاکید کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: این نشست دیروز در حالی برگزار شد که از آن نه صرفا به عنوان یک نشست دیپلماتیک، بلکه پیامی مهم و روشنگرایانه برای تمام کشورهای جهان می‌توان یاد کرد.

نخست آنکه حضور فعال و گسترده سفرا و نمایندگان کشورها در این مراسم، بار دیگر ظرفیت‌ها و جایگاه مهم ایران در نظام بین‌الملل را آشکار ساخت و خط بطلانی بود بر ادعاهایی که در فضای دروغین تبلیغاتی برآنند تا ایران را کشوری منزوی و حاشیه‌ای معرفی کنند. این حضور از یکسو نشانگر سیاست خارجی جهان شمول و گسترده ایران در سراسر جهان است که بر خلاف برخی ادعاها رویکردی یک جانبه به یک نقطه جهان ندارد، بلکه تعاملی سازنده و فراگیر بر اساس عزت، حکمت و مصلحت را دارد و از سوی دیگر نیز جهان با رویکردی اعتمادی به جمهوری اسلامی می‌نگرد و رفتارهای خصمانه آمریکا و چند کشور غربی علیه ایران نمی‌تواند این نگرش را خدشه دار سازد. بر این اساس فلسفه وجودی این نشست اذعان جهانیان به ظرفیت‌ها و جایگاه ارزنده ایران در تعیین معادلات منطقه و حتی نظام بین‌الملل است که با تکیه بر روحیه مقاومت، حمایت از مظلوم در برابر ظالم، تسلیم نشدن در برابر زورگویی قدرت‌ها، دیپلماسی فعال عملگرا و نتیجه محور و... محقق شده است.

دوم آنکه این نشست را می‌توان اقدامی توجیهی و آگاهی بخشانه از سوی جمهوری اسلامی ایران در بیان حقایق جاری در منطقه بویژه در موضوع فلسطین و 10 ماه نسل کشی غزه دانست. اوج نسل‌کشی بشریت و ماهیت جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی و حامیانش هر چند برکسی پوشیده نیست و جهان حتی در قلب اروپا نیز صحنه انزجار از این همه جنایت شده است اما سلطه رسانه‌ای غرب و نیز منفعت‌طلبی‌های سیاسی دولت‌ها مانع از تصمیم‌گیری و موضع‌گیری صحیح برخی کشورها شده است. جمهوری اسلامی ایران در کنار تاکید بر حمایت همه جانبه از فلسطین و نیز بهره‌گیری از ظرفیت‌های میدان برای پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی، تلاش کرده تا از ظرفیت‌های دیپلماسی برای آگاهی‌بخشی و روشنگری در قبال آنچه در فلسطین می‌گذرد بهره‌ گیرد چنانکه در این نشست علی باقری با اشاره به جنایت رژیم صهیونیستی در ترور شهید «اسماعیل هنیه» گفت: « این ترور بخشی از پروژه رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی فلسطینیان است و این پروژه در چند سطح در حال انجام است.  او افزود: بی‌تفاوتی و مماشات در برابر شرارت نوعی قصور اخلاقی است که باعث نضج گرفتن شرارت می‌شود. همه مسئولیت اخلاقی داریم که در برابر یکی از بدترین جنایات به جا مانده از قرن گذشته یعنی اشغال سرزمین فلسطین و نسل‌کشی یک ملت سکوت نکنیم».

 با توجه به نقش و تاثیراتی که سفرا در آگاهی دولت‌هایشان دارند این نشست و مواضع حق‌طلبانه و بشردوستانه ایران می‌تواند زمینه‌ساز حقیقت‌یابی و درک صحیح سفرا از تحولات منطقه و انتقال آن به دولتهایشان شود. مواضع مطرح شده در این نشست به خوبی آشکار می‌سازد که پاسخ ایران به تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و نیز حمایت همه جانبه و قاطع ایران از مقاومت و فلسطین، رویکردی کاملا انسان‌دوستانه، بشرخواهانه، مطابق با قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد، امنیت‌ساز برای جهان، دفاع از مظلوم در برابر ظالم، کمال‌خواهی برای بشریت و... است که همراهی و همگرایی سایر کشورها با آن می‌تواند زمنیه ساز پایان آپارتاید صهیونیستی و رهایی و نجات ملت رنج کشیده فلسطین و تحقق قوانین و اهداف سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری باشد.

سوم آنکه هر چند که سرپرست وزارت امور خارجه در جمع سفرا تاکید کردند که جواب ایران به تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی در ترور شهید هنیه در خاک ایران امری قطعی و قاطع بر اساس تصمیمات و عملکرد میدان خواهد بود اما جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اندیشه‌ها و سیاست‌های جهانشمول خویش بر این باور است که سایر کشورها نیز می‌توانند نقشی موثر در تحقق صلح و عدالت جهانی داشته باشند. به عبارتی دقیق‌تر نشست دیروز بهره گیری از ظرفیت‌های دیپلماسی برای اتمام حجت با سایر کشورهای جهان بوده تا جایگاه خود را در این دوران حساس تاریخی تعیین کنند. اینکه آیا می‌خواهند با حمایت از فلسطین و پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی در طرف درست تاریخ قرار گیرند و جایگاهی مردمی و جهانی بیابند یا اینکه برآنند تا با اشتباه محاسباتی و انتخاب طرف نادرست و غلط تاریخ در کنار رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گرفته و با انزوا و انزجار جهانی مواجه شوند. روند تحولات منطقه، ماهیت ضد بشری و بحران‌ساز رژیم صهیونیستی و آمریکا بیانگر این حقیقت است که شرارت‌های این رژیم و حامیانش نه صرفا برای فلسطین و منطقه، بلکه برای کل جهان خواهد بود چنانکه باقری در شبکه اجتماعی ایکس درباره محتوای سخنرانی خود در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران نوشت: «بی‌تفاوتی در برابر بی‌عدالتی موجب بی‌عملی و انفعال می‌شود و بی‌عملی باعث جری‌تر شدن جنایتکار و اندکی بعد شاهد عادی‌سازی جنایت و ابتذال شر خواهیم شد. همه ما وظیفه و مسئولیت‌ اخلاقی داریم در قبال یکی از بدترین شرارت‌های به جای‌مانده از قرن گذشته، یعنی اشغالگری و استعمار خونین سرزمین فلسطین و آوارگی و نسل‌کشی ادامه‌دار یک ملت، سکوت نکنیم. فاجعه شرم‌آوری که در ۱۰ ماه اخیر در فلسطین اشغالی در جریان است، فقط محصول قساوت و خودبرترپنداری یک موجودیت اشغالگر آپارتاید نیست، بلکه نتیجه «احساس بی‌کیفری» جنایتکارانی است که خود را در هر حالت مستظهر به حمایت بی‌چون و چرای آمریکا و چند کشور غربی دیگر می‌دانند».

در همین راستا نیز سرپرست وزارت امور خارجه در گفت و گوی تلفنی با عبداللطیف بن راشد الزیانی‌ وزیر امور خارجه بحرین گفت: «سکوت در برابر گسترش شرارت‌های رژیم صهیونیستی به ضرر ثبات منطقه است و به نوعی پاداش دادن به آنها تلقی می‌شود  بنابراین جمهوری اسلامی ایران بر اساس قواعد و رویه‌های بین‌المللی انجام اقدام متقابل را، حق خود می‌داند.»

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت نشست دیروز فرصتی برای کشورها فراهم ساخته تا با آگاهی از شرایط واقعی منطقه و جهان بتوانند مسیر صحیح تاریخ را که همان حمایت از فلسطین است انتخاب کنند. قطعا پاسخگوسازی رژیم صهیونیستی با قاطعیت و قطعیت با بهره گیری از توان بومی و اقتدار داخلی و جهانی از سوی ایران صورت خواهد گرفت در عین آنکه دست هر یاریگر فلسطین را به گرمی می‌فشارد چنانکه در روزهای اخیر نیز در چارچوب همین دیدگاه، سرپرست وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با مقامات سایر کشورهای اسلامی خواستار برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی جهت بررسی ترور شهید هنیه و حمایت گسترده تر از فلسطین شده که در نهایت نیز با استقبال گسترده این نشست چهارشنبه برگزار خواهد شد.

به هر تقدیر نشست سرپرست وزارت امور خارجه با سفرای کشورهای جهان در ایران را می‌توان نقطه عطف دیگری در دیپلماسی فعال و همه جانبه جمهوری اسلامی ایران دانست که بالندگی و پایداری فراگیر دیدگاه جهانی ایران را آشکار می‌سازد در عین آنکه این نشست گامی مهم در جهت آگاه‌سازی سایر کشورها به دور از سانسورها و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های نظام سلطه بوده است که می‌تواند نقشی تعیین کننده در تصمیمات آنها در قرار گرفتن در جهت درست تاریخ یعنی حمایت از فلسطین داشته باشد. در عین آنکه این نشست اطمینان بخشی دیپلماسی به جهانیان مبنی بر قطعی بودن بهره‌گیری ایران از ظرفیت‌های میدان برای خون‌خواهی میهمان عزیزش شهید هنیه است و اینکه هیچ میانجی‌گری نمی‌تواند ایران را از این حق قانونی و بین‌المللی و مشروع خویش منصرف سازد و هیچ مسامحه‌ای در کار نخواهد بود.

سفرا
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!