×
سیاسی
شناسه خبر : 184259
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/15 ساعت 08:25

سفر وزیر خارجه اردن به تهران و انتقامی که خلل‌ناپذیر است

وزیر خارجه اردن در روزهایی که ایران بر عملیات انتقامی تاکید دارد به تهران سفر کرد. با این حال به نظر می‌رسد کشورهایی چون اردن اگر واقعا به دنبال نقش آفرینی در معادلات منطقه و کاهش بحران‌ها هستند باید از دوگانگی رفتار و همراهی و روابط با رژیم صهیونیستی و آمریکا دست بردارند.

نور نیوز -گروه سیاسی: ایمن صفدی وزیر امور خارجه اردن در سفر به تهران با علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

این دیدار در حالی  انجام شد که طی ۴۸ ساعته گذشته وزیر امور خارجه اردن و علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ۲ مرتبه به صورت تلفنی در مورد آخرین تحولات منطقه به خصوص جنایت‌های اخیر رژیم صهیونیستی از جمله ترور شهید اسماعیل هنیه گفتگو کرده‌اند.

در کنار آنکه وزارت خارجه اردن اعلام کرد وزیر خارجه این کشور در سفر به تهران حامل پیامی از جانب پادشاه این کشور برای «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری اسلامی ایران است اما یکی از مباحث مطرح در باب این سفر، مسئله تحرکات اردن بر اساس وضعیت حاکم بر منطقه پس از ترور شهید هنیه در تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی است. 
سفر وزیر خارجه اردن پس از سالها به تهران  را شاید بتوان در حوزه دیپلماسی منطقه محور ایران و تلاش برای همگرایی بیشتر میان کشورهای اسلامی هم تعبیر کرد ولی  حقیقت آن است که اردن نقش پیچیده‌ای در منازعات منطقه‌ای ایفا می‌کند که یک طرف آن رژیم صهیونیستی است . همین هم موجب شده تا وزیر خارجه این کشور بعد از تماس‌های مکرر، به ایران بیاید اما اراده ایران برای انجام عملیات انتقامی خلل‌ناپذیر است. دلیل این خلل ناپذیری به رغم احترام به تلاش‌های دیپلماتیک اردن و سایر کشورهای منطقه برای کاهش تنشها در منطقه از چند منظر قابل پردازش است. 
نخست آنکه جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور ملل متحد از حق قانونی دفاع مشروع در برابر هر تهدید و تجاوزی برخوردار است و حاضر به عبور از این حق نیست. 
در شرایطی که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا اقدام به  ترور شهید هنیه میهمان عزیز ایران کرده است، هیچ کشور و نهاد بین‌المللی نمی تواند مانع و خواستار عدم پاسخگوسازی رژیم صهیونیستی از سوی ایران شود. جمهوری اسلامی در چارچوب اصل بازدارندگی مشروع و نیز اجرای قوانین جهانی در برابر متجاوزان، بر این حق خویش اصرار دارد چنانکه علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه نیز پس از گفت و گو با وزیران خارجه مصر و اردن تاکید کرد که «عزم ایران برای پاسخگو کردن رژیم اسرائیل جدی است»، 
دوم آنکه جمهوری اسلامی ضمن احترام به دغدغه‌ها و ملاحظات کشورهای منطقه از جمله اردن، پاسخگوسازی رژیم صهیونیستی را نه یک امر صرفا فردی بلکه در چارچوب امنیت منطقه می‌داند و بر لزوم اجرای این مهم و حتی مشارکت کشورهای منطقه در تحقق آن تاکید دارد.
 ایران دیپلماسی فعال و همه جانبه را نیز برای ایجاد اجماع منطقه‌ای و جهانی در برابر رژیم جنایتکار صهیونیستی و حمایت از فلسطین در دستور کار دارد . رایزنی‌های رئیس‌جمهور پزشکیان با سران و مقامات ارشد سایر کشورها، گفت‌و‌گوهای سرپرست وزارت امور خارجه با همتایان منطقه‌ای و حتی مسئول سیاستی خارجی اتحادیه اروپا و نیز میزبانی از وزیر امور خارجه اردن و عملکرد گسترده نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در این چارچوب قابل ارزیابی است.
 اما همگان باید توجه داشته باشند در قبال رژیمی همچون رژیم صهیونیستی و حامی آن آمریکا زبان دیپلماسی نمی‌تواند صرفا مولفه‌ای بازدارنده باشد ، بلکه این میدان است که در نهایت این توان را محقق خواهد ساخت چنانکه 10 ماه مقاومت غزه و منطقه، بارها زمین‌گیر شدن و پاسخگو سازی رژیم صهیونیستی را محقق ساخته است. 
بر این اساس تاکید تهران بر غیرقابل گذشت بودن انتقام خون شهید هنیه، رویکردی امنیت‌ساز برای کل منطقه است که مطالبه بسیاری از کشورها و ملت‌های منطقه نیز هست چنانکه مقامات بسیاری از کشورها در گفت‌و‌گو با مقامات جمهوری اسلامی انتقام را حق ایران و امری الزام آور دانسته‌اند. 
تحرکات دیپلماتیک همچون سفر وزیر خارجه اردن و نیز چنانکه جمهوری اسلامی بارها خواستار شده، برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی می‌تواند گام‌های مکمل برای حمایت از فلسطین و پاسخگو سازی رژیم صهیونیستی و آمریکا با پشتوانه مستحکم میدان باشد. 
سوم آنکه رفتار آمریکایی‌ها و برخی کشورهای اروپایی نشان می‌دهد که از یک سو آنها برخلاف ادعاهای زبانیشان رسما شریک ترور شهید هنیه و جنایات رژیم صهیونیستی هستند و از سوی دیگر نیز به رغم هشدارهای جهانی و مشاهده پیامدهای حمایت‌ از این رژیم، همچنان خود را موظف به استمرار روند غلط گذشته می‌دانند و حاضر به تغییر رفتار نیستند. رفتارهای کشورهای مذکور در افزایش حمایت‌ها و آرایش نظامی در حمایت از رژیم صهیونیستی و نیز درخواست‌های نخ‌نما شده مبنی برامید به خویشتن‌داری ایران نمودی از این رفتار غیر منطقی است. به عبارتی دقیق‌تر این کشورها همچنان سیاست قدیمی بستن سنگ (جبهه مقاومت) و آزاد کردن سگ(رژیم صهیونیستی) را اجرا می‌کنند که نشانگر نقش آفرینی آنها در بحران‌های منطقه و نه حلال مشکلات بودن آنهاست. 
این رویکرد موزیانه و غیر اصولی آمریکایی را در لفاظی‌های دیپلماتیک و عملکردهای نظامی آنها می‌توان نشاهده کرد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بدون هیچ اشاره‌ای بر لزوم بازخواست و مجازات رژیم صهیونیستی به جرم نسل‌کشی غزه و ترور شهید هنیه، در سخنانی ابراز امیدواری کرده که ایران با وجود تهدیدش برای گرفتن انتقام ترور رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران، از خود خویشتنداری نشان داده و از عملی کردن تهدید خود دست بکشد. 
این رویکرد به اصطلاح دیپلماتیک از سوی برخی شرکای غربی آمریکا نیز مطرح شده است چنانکه آنتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا که کشورش در حال حاضر ریاست دوره‌ای گروه هفت را بر عهده دارد،بدون هیچ اشاره‌ای به محکوم بودن تروریسم دولتی صهیونیستی و حق دفاع مشروع ایران در پیامی خواستار خویشتنداری ایران و اجتناب از اقداماتی شد.
این لفاظی به اصطلاح صلح‌طلبانه آمریکا و اروپا چندان دوامی نداشته چنانکه در سخنانی تحریک آمیز وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که برای دفاع از رژیم صهیونیستی دستور داده است جنگنده‌ها و کشتی‌های جنگی بیشتری در مناطق تحت فرماندهی مرکزی و اروپایی ارتش این کشور مستقر شوند. 
وزیر دفاع آمریکا برای حفظ حضور ناوگروه تهاجمی در خاورمیانه دستور داده  ناوگروه تهاجمی یواس‌اس آبراهام لینکلن جایگزین ناوگروه تهاجمی یواس‌اس تئودور روزولت که فعلا در حوزه مسئولیت فرماندهی مرکزی مستقر است، شود.
در ادامه تحرکات نظامی منفی آمریکایی‌ها در حمایت از رژیم صهیونیستی، رسانه‌ها عنوان کردند ژنرال «مایکل کوریلا» رئیس ستاد فرماندهی مرکزی تروریستی آمریکا وارد «خاورمیانه» شد و انتظار می‌رود برای بسیج ائتلافی برای «محافظت» از رژیم صهیونیستی، از اراضی اشغالی و کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن بازدید کند.
همچنین در اقدامی تحریک آمیز ایالات متحده به تجهیز بیشتر بزرگ‌ترین پایگاه نظامی خود در شرق سوریه پرداخت.همچنین خبرها از پرواز جنگنده‌های انگلیسی بر فراز آسمان اردن خبر می‌دهند. 
با توجه به این رفتارها به صراحت می‌توان گفت که آنها دیپلماسی و نظامی‌گری را نه در چارچوب صلح و حل مسئله فلسطین و بحران‌های غرب آسیا بلکه صرفا برای حمایت از رژیم صهیونیستی به کار می‌گیرند لذا کوتاه آمدن تهران و جبهه مقاومت در برابر تروریسم دولتی صهیونیستی، تشدید گستاخی‌ها و استمرار توهم خودبرترپنداری آمریکایی‌ها را به همراه دارد که نتیجه آن نیزافزایش جنایات رژیم صهیونیستی و اشغالگری و زورگویی آمریکا در جهان خواهد بود. 
به عبارتی دقیق‌تر قاطعیت ایران در پاسخگویی به ترور شهید هنیه از یک سو پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی است و از سوی دیگر نیز برهم زننده توهم خودبرترپنداری آمریکایی است که قطعا می‌تواند تاثیرات بسیاری بر بهبود امنیت منطقه و جهان و پایان یک جانبه‌گرایی بحران‌ساز آمریکا داشته باشد. 
بر این اساس کشورهایی همچون اردن اگر واقعا به دنبال نقش آفرینی در معادلات منطقه و کاهش بحران‌ها هستند باید از دوگانگی رفتار و همراهی و روابط با رژیم صهیونیستی و آمریکا دست برداشته و در کنار ملت‌ها و دولت‌های آزادی خواه منطقه و نظم نوین چند جانبه گرایانه جهانی، در حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی گام بردارند.
 رویکردی واقع گرایانه که جمهوری اسلامی ایران همواره از آن استقبال کرده و تمام ظرفیت‌های دیپلماسی و میدان را در جهت تحقق این مهم به کار گرفته و دست دوستی به سوی کشورهایی دراز می‌کند که در این مسیر گام بردارند در عین آنکه تاکید دارد در کنار پاسخگو ساختن رژیم صهیونیستی با هیچ کشوری که در زمین صهیونیست‌ها و آمریکا بازی کند، تعارف نخواهد داشت.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
ضرورت‌های راهبردی عبور از تهدیدات
درسنامه وحدت در مکتب مصطفوی
افزایش تدریجی پیاده‌روی راه مقابله با کم‌تحرکی
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 14 شهریور 1404
همکاری OpenAI و Broadcom برای ساخت تراشه اختصاصی
تحول در فناوری پوشیدنی‌ها؛ کشی که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی