×
اجتماعی
شناسه خبر : 184148
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/05/14 ساعت 08:57
رکورد گرما در این شهرها شکسته شد

رکورد گرما در این شهرها شکسته شد

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به احتمال افزایش دما به بیش از 40 درجه سانتیگراد در پایتخت در هفته جاری گفت: در تابستان امسال رکورد دمای پنج شهر کشور شکسته شده است .

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: طی تابستان سال جاری تاکنون رکورد دمای پنج شهر کشور شکسته شده است که در سه استان واقع شده‌اند.

احد وظیفه افزود: اصفهان از جمله شهرهایی است که امسال رکود بیشترین دمای آن شکسته شد. پیش از این بالاترین دمای ثبت شده در آن ۴۳ درجه سلسیوس مربوط به ۲۰ تیر سال ۸۰ بود اما ۶ مرداد سال جاری دمای ۴۴.۳ درجه سلسیوس و ۷ مردادماه دمای ۴۴.۶ درجه سلسیوس به ثبت رسید. 

وی اضافه کرد: در نایین نیز ۴۰.۷ درجه سلسیوس به عنوان دمای بیشینه این شهر در ۱۲ تیرماه سال ۱۴۰۱ ثبت شده بود اما ۶ مرداد سال جاری رکورد دمای ۴۱.۲ درجه سلسیوس در این شهر تجربه شد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور  شیراز را یکی دیگر از شهرهایی ذکر کرد که رکورد دمای هوا در آن شکسته شد و اظهارکرد: پیش از این گرم‌ترین روز هوا در شیراز ۱۲ تیرماه سال ۱۴۰۱ ، ۴۳.۴ درجه سلسیوس بود اما در ۷ مردادماه سال جاری به ۴۳.۵ درجه سلسیوس رسید.

وی در ادامه گفت: بیشترین دمای هوای ثبت شده در بافق پیش از این ۴۸.۴ درجه سلسیوس در ۳ مرداد ماه ۱۴۰۱ بود اما ۵ مرداد سال جاری رکود دمایی ۴۹.۳ درجه سلسیوس به ثبت رسید.

وظیفه با بیان اینکه در شهر یزد نیز رکورد بیشترین دما شکسته شد، اظهارکرد: بالاترین دمای ثبت شده در این شهر در ۱۷ مرداد ۶۱ و ۲۳ تیر۹۱، ۴۵.۶ درجه سلسیوس بود که ۶ مرداد سال جاری به ۴۶.۱ درجه سلسیوس افزایش یافت.

تجربه دمای «چهل‌سی» در تهران
وی درباره وضعیت دمای هوای پایتخت گفت: بیشترین دمای ثبت شده در تهران در تابستان سال جاری ۴۱.۷ درجه سلسیوس بود این در حالیست که رکورد دما در این شهر ۴۳ درجه سلسیوس است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره احتمال افزایش دما به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد در پایتخت طی هفته جاری اظهارکرد: دما به‌تدریج رو به کاهش است و از طول روزها کاسته و به زاویه خورشید افزوده می‌شود و تابش از حال عمودی بیشتر کاهش می‌یابد، در نتیجه میانگین حداکثر دمای هفته‌های آینده نسبت به هفته‌های قبل کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: اوج دمای هوای تهران معمولا نیمه دوم تیرماه تا نیمه اول مرداد است. هرچه از این دوره بیشتر فاصله بگیریم، دما کاهش می‌یابد بنابراین هفته جاری یکی از گرم‌ترین هفته‌هاست هرچند که ممکن است موجب ثبت رکورد نشود.

وظیفه در پایان با بیان اینکه احتمال تجربه دمای ۴۰ درجه سلسیوس در تهران وجود دارد، گفت: به این طیف دمایی «چهل‌سی» گفته می‌شود، یعنی کمینه دما ۳۰ درجه سلسیوس و بیشینه آن ۴۰ درجه سلسیوس است که روزهای چهارشنبه تا جمعه هفته جاری (۱۷ تا ۱۹ مرداد) این وضعیت آب و هوایی تجربه می‌کنیم. در این شرایط گرما از آغاز صبح احساس می‌شود چون با طلوع آفتاب دمای هوا به بالای ۳۰ درجه سلسیوس می‌رسد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان
قول پینگ‌پنگ باز 61 ساله ایرانی برای گرفتن طلا در بازی های پاراآسیایی
ماجرای پرواز جنگنده‌ها در ارتفاع پایین بر فراز اصفهان چه بود؟
جزئیات جدید از پرونده 2 دختر سنندجی؛ روایت تکان‌دهنده مادر نارین و آیلین