×
حوادث
شناسه خبر : 184076
تاریخ انتشار : شنبه 1403/05/13 ساعت 14:02

قاضی شهریاری درباره پرونده قتل شیما توسط بهلول توضیح می دهد

مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: قاتل دختری به نام شیما توسط یک راننده تاکسی معروف به بهلول در سال 1398 به قصاص نفس محکوم شد، اما با رضایت اولیای‌دم بخشیده شد

نورنیوز-گروه حوادث: مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: پرونده قتل دختری به نام شیما توسط یک راننده تاکسی معروف به بهلول در سال ۱۳۹۸، از پرونده‌هایی بود که منجر به جریحه‌دار شدن افکار عمومی شد. پرونده‌ای که در طول جریان رسیدگی مورد توجه ویژه رسانه‌ها هم بود.

هرچند این پرونده مربوط به سال‌های گذشته است و تمام مراحل رسیدگی به آن طی شده و حکم پرونده صادر شده است، اما با آزادی محکوم‌علیه پس از رضایت اولیای دم و گذراندن دوران حبس از لحاظ جنبه عمومی جرم، اخیرا با محوریت ناپدری شیما روایت‌های متناقضی در فضای مجازی منتشر شده که امنیت روانی افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داده است.

نحوه قتل، ادعا‌های نادرست درباره وقوع قتل‌های دیگر توسط بهلول و ماجرای کفش‌های کشف‌شده در خانه قاتل، ماجرای بخشش قاتل و قوانین مربوطه از جمله موضوعات مورد بحثی است که اخیرا در فضای مجازی مطرح شده‌اند.

برای کسب اطلاع دقیق از روند پرونده با سرپرست دادسرای جنایی تهران هم صحبت شدیم. قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی تهران به دلیل اهمیت و حساسیت پرونده، نظارت مستقیم روی آن داشته و از متهم پرونده شخصا بازجویی کرده است.

ماجرای مفقود شدن شیما

سرپرست دادسرای امور جنایی استان تهران در رابطه با جزئیات پرونده قتل این دختر نوجوان اظهار کرد: با توجه به حساسیت پرونده، شخصا مسئولیت آن را برعهده گرفتم و از متهم بازجویی کردم. شیما که با ناپدری خود زندگی می‌کرد، در برهه‌ای برای ملاقات با پدر و مادر واقعی خود اقدام به ترک منزل ناپدری خود می‌کند.

او گفت: دختر پس از ترک منزل ناپدری خود به ترمینال آرژانتین رفته و بعد از مراجعه به ترمینال مفقود می‌شود.

شهریاری بیان کرد: درپی مفقود شدن شیما، ناپدری او با مراجعه به پلیس اعلام مفقودی می‌کند. پس از انجام بررسی‌های پلیسی مشخص می‌شود این دختر برای آخرین بار با یک راننده تاکسی به نام بهلول در ترمینال دیده شده است که با دستور قضایی راننده تاکسی مورد نظر بازداشت می‌شود.

سرپرست دادسرای جنایی تهران گفت: براساس اظهارات متهم در بازجویی‌ها، او در ترمینال آرژانتین با این دختر آشنا شده و با هم ارتباط برقرار کرده‌اند. دختر با رضایت خودش به منزل او آمده است.

شهریاری گفت: متهم با شیما ارتباط برقرار کرده و او با رضایت خودش به منزل او رفته و مواد مخدر استعمال می‌کردند. شیما قبل از این اتفاق ۳ مرتبه سابقه فرار از منزل را داشته و مواد مخدر مصرف می‌کرده که سوابق آن در پرونده موجود است.

تناقض‌های بهلول در نحوه و علت قتل شیما

او افزود: متهم در قسمتی از اقاریر خود هنگامی که همه شواهد را علیه خود می‌بیند در مورد قتل شیما می‌گوید: یک روز صبح که از خواب بیدار شدم تصور کردم شیما فوت کرده و بدن او را به یک شهرستان بردم و دفن کردم.

بهلول، اما در اقاریر بعدی خود اعتراف کرد شیما به دختران و خانواده او توهین کرده است که همین مورد باعث عصبانیت بهلول شده، او را به قتل رسانده و در باغچه منزل خود دفن کرده است.

سرپرست دادسرای امور جنایی تهران افزود: بعد از اقاریر متهم، جسد کشف و به پزشکی قانونی منتقل شد و پس از بازسازی صحنه و طی مراحل قانونی، کیفرخواست پرونده صادر شد.

یکی از مهم‌ترین ادعا‌های مطرح شده درباره پرونده قتل شیما، ادعای کشف کفش‌های دخترانه در منزل قاتل بوده است که بر اساس همین ادعا‌ها بهلول را یک قاتل زنجیره‌ای معرفی کرده‌اند.

سرپرست دادسرای امور جنایی تهران در رابطه با ادعا‌های مطرح شده در مورد کشف تعدادی کفش در منزل متهم و اینکه متهم مرتکب قتل دختران دیگری شده است، گفت: در زمان بازرسی منزل قاتل، مقداری البسه نو و کهنه مردانه در منزل او پیدا شد که این موضوع باعث سوء ظن کارآگاهان نسبت به وقوع قتل‌های دیگر شده بود. قاتل در بازجویی‌ها مدعی شد علاقه به خرید لباس‌های استوک داشته است. ادعا‌ها در مورد اینکه کفش‌های متعدد دخترانه در منزل بهلول کشف شده نه چنین چیزی صحت دارد و نه در پرونده گزارشی با این عنوان ثبت شده است.

سرپرست دادسرای جنایی تهران تاکید کرد: تحقیقات گسترده دیگری درباره احتمال وقوع قتل‌های بیشتر از سوی متهم این پرونده صورت گرفت. براساس تحقیقات، در برهه زمانی که این دختر به قتل رسید، قتل‌های مشابه رخ نداده و گزارشی نیز از مفقودی دختران دیگر دریافت نشده بود. همچنین از همسایگان متهم تحقیقات جامعی انجام شد و آن‌ها نیز اقدام مشکوکی از سوی متهم را گزارش نکردند. همچنین هیچ فرد دیگری از متهم شکایت نکرده است.

قاضی شهریاری گفت: پس از انجام تحقیقات جامع پلیسی، فرضیه انجام قتل‌های دیگر از سوی این راننده تاکسی رد شد.

یکی دیگر از ادعا‌های مطرح شده درباره پرونده، این است که بهلول دختران دیگری را نیز ربوده است، در ادعا‌ها از دختری به نام سمیرا نام برده شده است که در خانه بهلول حبس شده بود و با کمک مردم و آتش‌نشانی توانسته بود فرار کند.

سرپرست دادسرای جنایی تهران، در رابطه با این ادعا گفت: در پرونده نامی از این دختر وجود ندارد و هیچ دختری با نام سمیرا از بهلول نزد ضابط یا مقام قضایی شکایت نکرده است. ضمن اینکه هیچ جسدی غیر از جسد شیما در خانه پیدا نشد.

پدر و مادر واقعی شیما رضایت دادند

این مقام قضایی در رابطه سرنوشت پرونده و حکم قاتل شیما گفت: پس از برگزاری جلسات دادگاه، بهلول به قصاص نفس محکوم می‌‎شود. اما پس از مدتی پدر و مادر واقعی شیما که اولیای دم هستند شناسایی شده و آن‌ها با مراجعه به دادسرا رضایت خود را در مورد قتل دخترشان در شعبه اجرای احکام اعلام کردند.

قاضی شهریاری تصریح کرد: براساس قانون، اولیای دم تنها پدر و مادر واقعی افراد هستند. ناپدری و نامادری مقتول هیچ حقی در مورد درخواست قصاص و دیه ندارند و حتی در صورتی که پدر و مادر واقعی شیما شناسایی نمی‌شدند، ناپدری و نامادری حق قانونی در مورد قصاص متهم نداشتند.


مرکز رسانه قوه قضائیه
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
X
آگهی تبلیغاتی